Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappeti0509
csendes tag
Szép estét mindem Moto 360-as tulajdonosnak.
Az én órám az elsők közül van még Angliából hozattam, kb 2 éve, de lehet, hogy 3 éves, nem emlékszem már...
Az óra ugyan szuperál, de egy idő után teljesen kikapcsol. Amikor a töltőjére teszem az óra szerint 70%-os az akku.
Gondolom ez nem releváns, mert akkor miért kapcsol ki?
Azt szeretném kérdezni, hogy van itt valaki vagy tudtok e olyan szakembert javasolni aki (amennyiben az akku a rosz) kicsereli? Természetes egyezetjük mennyibe kerül tokkal-vonóval. Üdvözlettel Péter
-
mekkGyver
aktív tag
Épp annyira érdemes megvenni, mint egy pár évvel ezelőtti mobilt, mondjuk Android 3-4 rendszerrel. Csak ennek még kapcsolódnia is kell a telefonhoz, ami nem feltétlenül fog már szóba állni vele. Ha csak, mint óra akarod használni, akkor vállalható, de azért meg nem biztos, hogy megéri 2-3 naponta töltögetni.
-
bigsee
addikt
Üdv! Érdemes meg egy ilyet - gen1 - beszerezni, ha csak egy szép órát akar az ember magának?
Vagy nagyon lassú, élhetetlen? Egy év garral lenne 38000 Ft.
-
Atimen33
tag
Sziasztok!
Nem rég kaptam egy moto 360 2 gen-t ajándékba , és frissítettem 2.0-ra.
Nagyjából átolvastam a fórumot és sajnos sejtem a választ , de azért megkérdezem , hogy nem e találtatok azóta valami módszert arra, hogy lehessen magyarul diktálni az órának ?
A másik dolog ami az őrületbe kerget , hogy én aktívan használom a "ne zavarjanak" funkciót. Régen a gen 1 el úgy volt megoldva , hogy az óra csak akkor értesített , ha a telefon is , így ha pl a telefonom Priority only Do not Dusturb módban volt , csak a fontos értesítések jöttek meg az órára is. Most hiába állítom be a telefonon a DND-t az óra minden egyes értesítés után ugyan úgy jelez. Ha az órát is DND be rakom akkor pedig semmilyen értesítés nem jön át.
Nincs valami ötletetek , hogy hogy tudnám azt elérni , hogy az óra csak akkor jelezzen amikor a telefon is ?Legszívesebben vissza mennék AW 1.5 -re de erre ha jól tudom nincs lehetőség.
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok!
1st gen, akkut cseréltem. Sajna az eleve repedt hátlapot már nem tudtam megmenteni. Tud valaki forrást rá? -
Redchucky
aktív tag
Látom kissé halott ez a topic, de hátha
Mit kell tenni, hogy az FB értesítések átjöjjenek az órára? Minden más működik. 2nd.
-
mekkGyver
aktív tag
Egy li-Ion cella átlagosan 300 ciklus után kezd fáradni. Ez azt jelenti, hogy, ha példaként veszünk egy 1000mAh akkut, akkor kb. 300Ah kapacitást lehet "kivenni" belőle, anélkül, hogy lényegesen romlanának a paraméterei. Aztán szép lassan elkezdenek benne átrendeződni a dolgok, mindenféle nem kívánt kémiai folyamatok játszódnak le, egyre jobban melegszik, gázok képződnek, és ezen "láncreakciók" egymásra hatása idézi elő, hogy exponenciálisan elkezd csökkenni a kapacitás.
Az hogy a telefon milyen feszültségértékek mellet milyen töltöttségi százalékot mutat, hogy milyen állapotban rakjuk rá / vesszük le / hagyjuk rajta a töltőn, az lényegében nem sokat számít, viszont a használat módja értelemszerűen igen. Ugyanis aki sokat nyomkodja, AOD bekapcsolva, kihangosítónak, vagy más egyéb akkuzabáló funkciót használ rajta, az hiába fogja ugyanúgy napi szinten tölteni, mint az, akinek csat 20% megy le a töltöttségből egy nap, ha neki 60% fogy el estére, akkor 3x olyan gyorsan fog az akku pusztulni, tehát intenzív használat mellett akár egy - másfél év alatt is le lehet amortizálni.És itt még megemlíteném, hogy nem kell hinni azoknak az okoskodóknak, akik azt mondják, hogy ők olyan ügyesen töltik az órájukat, hogy 5 napot is kibír egy töltéssel. Én úgy tudom, hogy egy nap 24 órából áll, tehát nem reggel nyolctól délután ötig. Az általuk említett "5 nap" (5*9óra), az igazából 2 nap sincs. A másik, hogy az okosóra nem telefon, tehát nem egyértelmű az, hogy esténként kell tölteni, főleg, hogy sokan használnak alvásfigyelő funkciókat is, így nem könnyű messzemenő következtetéseket levonni a töltési szokások vonatkozásában.
-
Lacee1986
senior tag
válasz
Gábor-KJ #2316 üzenetére
Ez nem igaz. Én minden éjszaka töltöm a telefonom és az órám is évek óta, mégsem volt soha aksi bajom. Az óra van hogy egész hétvégén a dokkban csücsül. Ugyan így használtam az első generációsat is és most a másodikat.
Reggel 7kor vettem le a töltőről, 7 és fél óra alatt vagyok 87%on.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
mekkGyver #2321 üzenetére
Ja és mielőtt kapom az észosztást, ezekre gondoltam:
"...Nagyobb teljesítményű qi töltőre nem raknám..."
"...Első alkalmakkor megy 1-2 szinkronizálás és az akku sem adja le még a valódi teljesítményét..."
"...Én leütném az akkut csontra és utána tölteném fel teljesen - aztán 1 hét után már látható mit tud..."
"...Talán nem kellett volna pàr kollégànak 40%-nàl töltőre hajítani minden este.!(?)..."
"...de talàn használni kellett volna az akku hátralévő 30-40%-t is és akkor nem lett volna gond..."
Egy lítiumos aksi kibír X ciklus töltést a névleges töltőáram mellett, mindegy, hány részletben kapja. Nagyobb áramnál (gyorstöltés) ez lényegesen lecsökken, és így az élettartam is esetleges. Egy átlagos polimer cella védőáramkörrel van ellátva, ami nem engedi mélykisülésbe, de az óra is jóval előbb kikapcsol. De inkább olvass utána!!!
-
Gábor-KJ
őstag
Nekem volt pàr 2nd és van is - egyiknek sem szàllt el az akkuja.
Talán nem kellett volna pàr kollégànak 40%-nàl töltőre hajítani minden este.!(?)
Most mondjuk az az új megfejtés, hogy 40-80-ig töltsünk egy telefont például és mindezt rendszeresen.
Szerintem ez egy baromság - ezek szerint a 80-100-ig és 0-40-ig az kisnyúl?Peace
-
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Érdemes még venni 1st gen moto 360-at?Köszi
Üdv -
fil
őstag
válasz
coolinggg #2302 üzenetére
Jó régen jártam erre, ahogy látom más se nagyon...
Én úgy jártam ,hogy kicseréltem az akkut probléma nélkül. Összerekásnál kiderült, hogy a hátműanyagjából az egyik oldalon kitört egy morzsányi darab, ott ahol a rúgós stift megy bele. Így aztán hiába volt minden ,óraszíjat nem lehet rá tenni. Lezs@rom. Többet már nem invesztálok bele, megy a kukába. -
Edge
veterán
2nd gen 42mm-es hez battery-t ti honnan vettetek(e-bay-en se túl gyakori cucc)? ha tudtok vmi bevált árust akkor lécci linket vki dobjon, köszi
-
fil
őstag
-
coolinggg
tag
"Őszintén szólva eléggé elment a kedvem tőle..."
Ne menjen el! Pontosan kövesd a youtube videókat és menni fog. Cseréltek ilyet előttem, nem ördögtől való dolog. Ha nekem szükségem lesz rá, biztosan gondolkodás nélkül nekiállok. Vízmentesség? Na bumm, nem kell vele Balatonba menni. -
fil
őstag
"csakhogy nekem nehéz elfogadnom hogy már az órát is kétévente cserélni kell mint egy telefont..."
Pedíg jobb ha szokod a gondolatot. Ezek az "okos" órák már csak ilyenek. Én rákerestem más típusok akku csere lehetőségére és egyik sem tűnik egyszerűbbnek. Még véletlenül sem csináltak olyat ,hogy úgy lehessen kicserélni mint pl. egy quatz órában az elemet.
Én nekem már megjött a csere akkum ,de még gyűjtöm a lelkierőt ,hogy nekiálljak kicserélni. Ha sikerül jó ,ha nem akkor kuka ... (Őszintén szólva eléggé elment a kedvem tőle...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT 5 Pro 46mm Makulátlan 28 Hónap Alza Garancia
- Apple Watch Se 2 ( 2024 ) 40mm, Midnight, új , karcmentes, 2 év Alza garival
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- szinte új Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- Samsung A54 128/8GB Fehér / ÚJSZERŰ állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Fujitsu Lifebook A3510 notebook - i3 1005G1 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest