Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz neilszab #6320 üzenetére
Használd a gyári alkalmazásokat és le van a gond. Ha egy híváskezelő alkalmazást teszel fel, nyilván látnia kell a kapcsolataid listáját és így tovább... egyébként a Google is szolgáltat adatokat, ez van. Ki lehet kapcsolni. A csapda, hogy így kizárva magad a Marketről egy csomó mindentől elesik az ember.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
alias3t
csendes tag
"Egyelőre nem látom még át, hogy lehetne mindezt az ellenőrzésem alá vonni, hogy minden progi csak is azokhoz a dolgokhoz férjen hozzá, amit én megengedek neki és a tudtom nélkül ne tudjon adatokat továbbítani és fogadni a webről... "
Peched van, CM7 alapból tudja ezt a funkciót, bármelyik app-nál testre szabhatod mihez legyen jogosultsága..
-
fil
őstag
Az ,hogy egy alkalmazás hozzáférhet a kontaktjaidhot nem azt jelenti ,hogy arra bárki is kíváncsi lenne. De pl. ha azt akarod ,hogy kiírja a hívó nevét ,akkor hozzá kell férnie és ha a hívás közben kell ezt megtennie ,akkor a hívás folyamatába is be kell ékelődnie. Az ,hogy egy alkalmazásnak van joga a valamely funkcióhoz nem feltétlenül jelenti azt ,hogy valami rejtélyes és veszélyes dolgot csinál. Az androidos appoknál szinte mindegyik publikálja ,hogy milyen jogokra van szüksége ,ha kevésnek találod az erre vonatkozó infót nyugodtan írhatsz a szerzőjének és az esetek többségében válaszolni fog rá. Ha valamelyik esetben ezt nem tudod elfogadni ,vagy kétségeid vannak ,ne telepítsd. A gyáriaknál ,ha már kiírja ,hogy mihez férhet hozzá ,akkor már azzal nem hiszem ,hogy gond van. Ami gondot jelenthetne azt úgyse fogod látni itt se ,csakúgy mint a windowsnál vagy az apple cuccainál sem. Ha jól tudom mindegyiknél volt ilyen botrány...
-
fil
őstag
válasz neilszab #6330 üzenetére
"...egy Angry Birds, egy SpeedTest, vagy egy sima zseblámpa program, miért akarja a hívásaimat és kontaktjaimat lekérdezni..."
Erre mondtam ,hogy nem kell minden föltenni.
"...ettől függetlenül semmilyen cég semmilyen statisztikáit nem szeretném gazdagítani..."
Nem vagyunk egyformák ,én lesz@rom ,milyen statisztikába "gyűrnek" bele.
"...úgy, hogy nem tudom mikor és mit adok meg magamról és nincs semmilyen kontrolom felette. Gondolom, ez azért érthető..."
Pedig ,ha belegondolsz ,ezt igazán nem fogod tudni elkerülni. Gondolom az internetet már próbáltad ...és hát attól kezdve miről beszélünk...
Mindennek ára van. Egy csomó tartalomhoz juthatunk a neten ,cserébe adatokat gyűjtenek. Ez olyan mint a tévében a reklámok. Nem örülök nekik ,de ha nem lennének többet kellene fizetni. -
nortol
senior tag
válasz neilszab #6336 üzenetére
Itt egy haználható megoldás, ennél jobbat sosem fogsz találni, vagy pedig közöd sincs a realításhoz...
"saját belső fejlesztésű sokkal nagyobb biztonságot nyújtó android romot fejlesztenek amivel lehetőségünk van az alkalmazások minden egyes hozzáféréseit és adatkapcsolatait szabályozni"
Kezdem megkérdőjelezni az IT-t részedről...
-
fil
őstag
"...Ezzel is egyet értek. De gondolom az azért zavarna, ha kiderülne, ha naponta 20 ismeretlen ember besétálna a lakásodba..."
Fordítva ,beengedtél 20 embert és aztán azon aggódsz ,hogy mikor kimennek mit mesélnek rólad...
A közreműködésed nélkül ritkán jön be bármi.
"... nem összpontosul annyi személyes információ 1 db védetlen helyen..."
Jaaaj ,dehogy nem
"...Android esetében úgy látom, jelenleg még csak becsukni se lehet az ajtót..."
A rootolással pont kinyitsz egy nagykaput (sok kicsit mondjuk be tudsz zárni)
"...ha pár apró szabályt betartasz..."
Ez a kulcsmondat!
"...ha vki tud használható megoldásokat ..."
Néhány tipp -
addikt
A root az első számú biztonsági probléma, tehát nem is értem, miért ragaszkodsz hozzá. Ha tényleg IT-s vagy, ezt minimum kellene tudnod. Egy számítógépet sem root-ként használsz, mert sebezhetővé teszi. Így tehát a 2.3.6-os telódat nyugodtan használhatod.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz neilszab #6363 üzenetére
Nincs új a Nap alatt, ez is csak egy OS. Egy mobiltelefonokra írt Linux alapú cucc, s tulajdonképpen a mai okostelefonok nem mások, mint mikroszámítógépek. S pont ez a dolog iróniája, míg egy Linux PC-n a rootként való bejelentkezés alapból tiltva is van biztonsági okokból, addig a "hozzáértők" a telefonokon meg rejtélyes okból egyből rootolni akarják, ami aztán teljes hozzáférést biztosít bárminek.
A gányoláson kívül egy oka lehet a rootolásnak (számomra legalábbis), az pedig a játékmentések biztonsági mentése és visszaállítása. Utána viszont unrootoltam a telefont. Mióta frissítettem 2.3.6-ra, már ilyen indíttatásom sincs. Ha a Google gondolt volna erre, ezzel se lenne probléma. De tudtommal az ICS-ben sincs lehetőség a játékok (vagy bármi egyéb alkalmazás) adatainak mentésére. Pedig meddig tartana egy kvázi-felhő alapú tárolás a G-fiókban.
Ha kikapcsolod a szinkronizálást és a háttéradatok küldését, semmi nem fog adatokat küldözgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, doboz, garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest