Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Újabb Redmi Watch 5 érkezett
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Íme az új Android Auto!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
Sziasztok!
IT-vel foglalkozom, de az Android nekem most teljesen új, most tartom az első ilyen kütyümet a kezemben (természetesen a Defy+ személyében )
Az 2.3.6-os frissítést én is beszoptam, viszont nekem elsősorban nem az a problémám, hogy nem tudok csilivili kezelőfelületeket felvinni, hanem hogy elég hamar rájöttem, hogy az Android platform adatbiztonság szempontjából egy nagy nulla!
Igazából mélységesen ledöbbentet, hogy akár milyen progit teszek fel a marketről, az egyből látni akarja a hívásaimat, a kontaktjaimat, a helymeghatározó koordinátáimat, a kamerám képét, meg még ki tudj ami mindent. Olyat is olvastam, hogy maguk a gyártók tesznek fel olyan progikat, amik adatokat szolgáltatnak nekik rólunk.Egyelőre nem látom még át, hogy lehetne mindezt az ellenőrzésem alá vonni, hogy minden progi csak is azokhoz a dolgokhoz férjen hozzá, amit én megengedek neki és a tudtom nélkül ne tudjon adatokat továbbítani és fogadni a webről...
Olvastam, hogy van egy DroidWall nevű progi, ami tűzfalként funkcionál. Root nélkül nem lehet feltenni.
Olvastam, hogy van olyan ROM, ami komolyabb biztonsági és hozzáférési beállításokat tartalmaz, de ehhez is Root kéne...Bevallom, jelen körülmények között nem szívesen használom a telefonom, mégis mit lehet tenni így ez ügyben root jog nélkül?
Előre is Köszi!
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest