Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neilszab

    őstag

    Sziasztok!

    IT-vel foglalkozom, de az Android nekem most teljesen új, most tartom az első ilyen kütyümet a kezemben (természetesen a Defy+ személyében :) )

    Az 2.3.6-os frissítést én is beszoptam, viszont nekem elsősorban nem az a problémám, hogy nem tudok csilivili kezelőfelületeket felvinni, hanem hogy elég hamar rájöttem, hogy az Android platform adatbiztonság szempontjából egy nagy nulla!

    Igazából mélységesen ledöbbentet, hogy akár milyen progit teszek fel a marketről, az egyből látni akarja a hívásaimat, a kontaktjaimat, a helymeghatározó koordinátáimat, a kamerám képét, meg még ki tudj ami mindent. Olyat is olvastam, hogy maguk a gyártók tesznek fel olyan progikat, amik adatokat szolgáltatnak nekik rólunk.Egyelőre nem látom még át, hogy lehetne mindezt az ellenőrzésem alá vonni, hogy minden progi csak is azokhoz a dolgokhoz férjen hozzá, amit én megengedek neki és a tudtom nélkül ne tudjon adatokat továbbítani és fogadni a webről... :F

    Olvastam, hogy van egy DroidWall nevű progi, ami tűzfalként funkcionál. Root nélkül nem lehet feltenni. :(
    Olvastam, hogy van olyan ROM, ami komolyabb biztonsági és hozzáférési beállításokat tartalmaz, de ehhez is Root kéne... :(((

    Bevallom, jelen körülmények között nem szívesen használom a telefonom, mégis mit lehet tenni így ez ügyben root jog nélkül?

    Előre is Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

    Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

Új hozzászólás Aktív témák