- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2212 üzenetére
Akkor most gondolatátvitellel kommentelsz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2210 üzenetére
Hű. Ezek a bolondos angol gyerkőcök komoly nyelvtudással rendelkeznek, pedig én sem tartom magam gyengének.
Jelenleg Frank Herbert Dűnéjét olvasom, már a vége felé járok, ő is teletűzdeli énekekkel és idézetekkel, megadja a hangulatát.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2206 üzenetére
Még a végén a H. Pottert is fel kell vennem az eredeti nyelven olvasandók listájára...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2199 üzenetére
Ne feledd, hogy ez a talizmán még nem hat, mert csak "demó" verzió. Tényleges hatása csak a teljes változatnak lesz.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2201 üzenetére
az vagy, ami...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2199 üzenetére
vagyis végeredményben mégis az vagy.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2190 üzenetére
eeegen csak van, aki napjában többször. akkor már nem is olyan mókás
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2188 üzenetére
Mert halálra rendeltetett, aki csak élt, aki csak remélt, A koldust és herceget elfútta mindet már a szél. Villon
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2186 üzenetére
A Sors kapcsán is lenne néhány szavam, de inkább Napóleonnal példálózok...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2183 üzenetére
Jól emlékszel, Napóleon volt. De ehhez a "szerencse dolga az élet" megállapításhoz hamar eljut egy katona.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2180 üzenetére
Igen, én is rádióinterjúra emlékszem, persze most nem találom.
Nyilván ez az, kár, h nem lehet beletekerni, legalábbis Firefox alatt.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2178 üzenetére
Van egy interjú valahol Popper Péterrel, amiben a fiához fűződő kapcsolatáról beszélt. Furcsa volt, mert az jött le belőle, h nem tudta jól kezelni ezt a kapcsolatot, s csalódott kicsit magában és a fiában is, mert túl sokat várt tőle.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2170 üzenetére
Tegnap a rám hasonlító country gitáros kapcsán pedzegettem a kérdést, h miért is születünk oda, ahová születünk? És ezzel együtt persze az elkerülhetetlen a mi lett volna, ha? Mi lett volna, ha a szomszédba születek, vagy a legjobb barátomék családjába, vagy az USA-ba?
Ma két választ is kaptam a kérdésre, bár tegnap még nem számítottam rá, az egyiket Böjte Csabától, a másikat Kőbányai Jánostól, amikor befejeztem a "Holokauszt mint narratíva" című esszéjét az Út szélén című könyv végén.
De kezdjük időrendi sorrendben, kíváncsi vagyok, h mit szóltok mai napi élményeimhez.Délelőtt főnököm kérésére részt vettem délelőtt Böjte Csaba ferences szerzetes előadásán, aki javarészt világi hallgatóságnak beszélt hitről, életről, nevelőmunkájáról az általa "menedzselt" árvaházakban. Szép és tiszteletreméltó példákkal mutatta be, h mi szerinte a gyereknevelés, a pedagógus pálya lényege. Azt mondta, h minden gyerek Isten válasza egy imára. A saját képére teremtett emberpalántákat nekünk küldi, h aztán közöttünk kibontakozva alkossanak, tegyék a jót. Azt mondta, h minden gyerek egy mag, amit Isten küld. Amilyen cinikus vagyok, nekem rögtön a konkoly és a búza példázata jutott eszembe az Újszövetségből, a rossz szomszéddal, az ördöggel, aki a vetést teleszórja konkollyal, h a másikét tönkretegye.
Ide másolom, mert később Kőbányai János gondolataira bizonyos szempontból ez is egy válasz lesz.
„Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a szántóföldjébe. De amíg az emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé, és elment. Amikor a zöld vetés szárba szökött, és már magot hozott, megmutatkozott a konkoly is. A szolgák ekkor odamentek a gazdához, és azt kérdezték tőle: Uram, ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnan van akkor benne a konkoly? Ellenség tette ezt! - felelte nekik. A szolgák erre megkérdezték: Akarod-e, hogy kimenjünk, és összeszedjük a konkolyt? Ő azonban így válaszolt: Nem, mert amíg a konkolyt szednétek, kiszaggatnátok vele együtt a búzát is. Hadd nőjön együtt mind a kettő az aratásig, és az aratás idején megmondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, kössétek kévébe, és égessétek el, a búzát pedig takarítsátok be csűrömbe.”„Ekkor elbocsátotta a sokaságot, és bement a házba, tanítványai pedig ezzel a kéréssel fordultak hozzá: Magyarázd meg nekünk a szántóföld konkolyáról szóló példázatot. Ő pedig így válaszolt nekik: Az, aki a jó magot veti, az Emberfia, a szántóföld a világ, a jó mag a mennyek országának fiai, a konkoly a gonosz fiai, az ellenség, aki elvetette a konkolyt, az ördög; az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. Ahogyan tehát a konkolyt összegyűjtik és megégetik, úgy lesz a világ végén.” (Mt 13,24-30.36-40).
Nem vallásos indíttatásból, de hiszek abban, h az ember jóra születik és nincs felesleges élet, bár lehet elpazarolt, de semmiképp sem méltatlan senki, főleg nem gyerek, az életre. Ezt a fajta hitet nevezik az ó-görögök óta pedagógiának azt hiszem.
Böjte Csaba ezen kívül a hit fontosságáról beszélt, a hitről, ami akár 1%-os, vagy annál is kevésbé sanszos helyzeteken át-, és megsegít minket. Természetesen erről is volt egy magánbejáratú, ünneprontó véleményem arról, h minden rosszat a hit hiányára vezet vissza. Persze ő csak pozitív példákat mondott, csodálatos gyógyulásokról, amelyeken nem is a vallásos, sokkal inkább az adott ember saját túlélésébe, gyógyulásába vetett hite segített. Eszembe jutott dédapám története a hadifogságba esésről, arról, amikor Budapest ostrománál elfogták őket, s a fegyvertelen katonákat, miközben a házak között terelték az oroszok és németek innen is, onnan is egyaránt lőtték. Az egyik sorozattal a dédapám előtt, és az utána álló katonát is lelőtték. - Vajon átérezhetjük, h akkor ő mit érzett? - De őt elkerülte a golyó, s túlélte a hadifogságot is. De az előtte és utána lépkedőkkel mi van? Vajon ők már nem hitték el, h élve kikerülnek az ostromgyűrűből, s hitük hiánya végzetükké vált? A halál a hit hiánya?
Böjte másik, számomra kevésbé vonzó gondolata, ami a beszédének lényeges eleme volt, az elöljáróinkba vetett hit volt. Bízzunk elöljáróinkban, h jók, és jók a szándékaik. Bár ezt is egy szép, saját példával magyarázta, előadása mégis csak világi felnőtteknek szólt, s hát az ő elöljáróik...hát....van még az országban olyan, aki hisz a tisztességükben?
Jó lenne (el)hinni. Könnyebb lenne.Szinte teljes egészében ezekre a gondolatokra válaszol Kőbányai János 2004-es írásában a holokauszt mint narratíva című írásában. Kiemelek ebből is egy részt, Old Rockerrel ezt már sokat pedzegettük a középosztály,a polgárság hiánya kapcsán, s lám, mennyire szépen visszaköszön:
"Csak az nem világos - mégpedig a mai napig nem-, hogy ama működő világ feltétele a holokauszt népének, azaz a zsidóknak a magyar társadalomban történt funkcionális elhelyezkedésének volt köszönhető. Abban a társadalomban, egy adott történelmi képződményben, vagy maradva a biológiai metaforában: vegetációban, amely nem növesztett magának polgárságot, s ennek megfelelően, majd/és modern infrastruktúrát, ipart, valamint kultúrát. Nemcsak nagyburzsoáziát, modern értelmiséget, de falusi boltost sem, amely legalább olyan, ha nem fontosabb eleme volt a funkcionális beágyazottságnak."
Kőbányai szerint a magyar holokausztban ennek a funkcionális kívülállásnak az elfelejtése kulcsszerepet játszott, ugyanis ettől válik speciálisan a magyar zsidóság, s hozzátehetjük általában a magyarság tragédiájává.
Kőbányai a kiszántás szóval nevezi meg a magyar zsidóság deportálását, mert a holokauszt, ti. a fizikai megsemmisítés nem ebben az országban zajlott, itt csak összeszedték, kévébe kötötték őket, de el máshol égették. Szomorú párhuzam ez Jézus példabeszédével, hiszen a megsemmisítés módja visszavonhatatlan, s teljes; égetés. Nemcsak a társadalom szövetéből, de az élet biológiai körforgásából is kiszakították őket, sírjukon nem sarjad semmilyen új élet, az áldozatok nyomtalanul füstté váltak.
A narratíva kapcsán Kőbányai azon tűnődik, h a holokauszt az európai/keresztény kultúra végének kezdete volt-e az, amikor az ember szisztematikusan kezdte megsemmisíteni magát, végleg kiradírozva, légneművé téve történelmének egy részét?
"Az aratás idején megmondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt..." Először a konkolyt, s másodszor? Ki ne ismerné az eltüzelt levelek füstjének szagát, ki ne látta volna őszi sétákon a kiskertekben ezt a barbár, mégis szinte össznépi magyar szokást, ahogy a leveleket halmokba gyűjtve elégetik?"S halott-e már a perdülő szirom, / ha hullni kezd? / vagy akkor hal meg, hogyha földet ér?" - kérdezi Radnóti. Vagyis a halál nem hirtelen, egy folyamat/folyamatok része. Bár a beteg még nem tudja, testi tüneteiből egy orvos már megállapítja, h visszafordíthatatlan folyamatok indultak el a test szöveteiben, s a diagnózisokból már látja, h betegének mennyi ideje van még hátra.
Bár szinte összeegyeztethetetlennek tűnhetnek, Kőbányai szomorú és Böjte végtelenül bizakodó világlátásának van közös metszéspontja. Van szintézis. Böjte azt kéri, h ne legyen hiábavaló élet, Kőbányai, h ne legyen hiábavaló a halál. Nagy hát a tét.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2161 üzenetére
Nem is hallottam erről a filmről eddig.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2158 üzenetére
... minden más lenne. Például gitároznék. Vettem régebben egy olcsó ukulelét, talán egyszer még belevágok.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #2148 üzenetére
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2149 üzenetére
-Daddy, will you read me a bed time story?
-What did you just say?
ROLF -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2142 üzenetére
Csellózni nem tudok, de a hölgytől szívesen venném, ha tanítana....
vagy ez szexistának minősül?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2142 üzenetére
Ő is játszotta, ráadásul egyedül, Chuck Norris bekaphatja neki!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2139 üzenetére
Aranyos ez a cselló duett.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2133 üzenetére
Ki a fsz beszél itt rapról? Az nem zene, hanem egy zenei inzultus. De a rock... amíg forog a föld és kerek, mindig lesznek rockerek.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2134 üzenetére
Hogy én mennyire utáltam kisdiákként a Mikrokozmoszt, szegény zongoratanárom! A zongora iskola egy régi, kályhával fűtött ház volt, télen elviselhetetlen volt a szén szaga. Az egyetlen jó emlékem az udvaron álló öreg diófa volt, ami alól rettentő sok diót össze tudtam gyűjteni, amíg vártam az órára. A füstszagú, kopott szobák helyett szabadban szerettem bogarászni, így ért véget zongoraművészi karrierem már egész korán.
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2133 üzenetére
A zenei ízlés persze attól is függ, hogy ki mit ismer, "min nőtt fel". Vagy hogy egyáltalán hallgat-e zenét és milyet. Általában aki tanult hangszeren játszani, az szereti a klasszikusokat. Meg a jó rockot.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2131 üzenetére
Olvastam egy amerikai proftól, h a modern, repetitív zenében a társadalom általános feszült állapotának tompítására irányuló igény fejeződik ki. Az ütemes dob a magzati lét megnyugtató anyai szívdobogását idézi fel, s hasonlóan megnyugtatóak és könnyen befogadhatóak a rövid, egyszerű dallamok. Nem tagadom, h ne ismerném fel az Iron Maiden dalaiban Mozart, vagy Bach trilláit, na de a sokszínűségük még mindig nagyon távol van pl. egy ilyen feldolgozás változatosságától: [link], amelyben a két trió minden hangszere ennyire tisztán, erőteljesen lüktetve együtt szól. Szóval a ragaszkodásom a zenében a klasszikusokhoz oppozícióm manifesztuma a modern ember atomizálódó, neurotikus (zenei) világával szemben, de nem tekintem "felsőbbrendűnek", pusztán személyes preferencia.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2125 üzenetére
Láttam a filmet, de olvastam is Modiglianiról; nem véletlenül véltem analógiát felfedezni közte és Mozart között. Mivel megváltoztattam a jelszavam, aztán azt egy időre elhánytam, kíváncsi voltam, hogyan viszonyultok egy új archoz; hm, kicsit vegyesek a benyomásaim. Hál'stennek viszont nem csak rockmuzsikától harsogott a topik, a vén marha rokkerről meg fel sem tételezhető, hogy van klasszikus zenei műveltsége is, hiszen 9 évig gordonkázott; még három évem hiányzott hozzá, hogy zenetanár lehessek, de a progresszív rock jobban kezdett tetszeni és tetszik most is. Jobban kifejezi a személyiségem ambivalenciáját, mert a klasszikus zenében gyökerezik csak durvábban intonál. Mellesleg, Finest, kár, ha nem láttad azt a filmet, amely végigvezeti, honnan jött a heavy metal. Pl. Wagnertől. A Lili Marleenen is gondolkoztam, de alapjában véve a Hova tünt a sok virág tetszik legjobban már vagy három évtizede.
Bach? Tudod, huszon 1-2 éves koromban, amikor még nem hemzsegtek a háztartások a hifitől, házimozitól és az MP3-től, szabadidőm nagy részét a Somogyi könyvtárban töltöttem. Könyveket kölcsönöztem, utána beültem a zeneszobába és Bachot meg Smetanat hallgattam, némi Verdivel és Leoncavallóval vegyest. -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2125 üzenetére
Mutattam már nektek ezt az orgonistát? Pár éve fedeztem fel a csatornáját a youtube-on: [link]
-
Lastoutlaw
csendes tag
válasz
moonlight115 #2119 üzenetére
[link]
Én régóta tudom, hogy ez több, mint egy dal. Nem is annyira a zenéje, a szövege teszi örökzöldé és naggyá.
Jó régen láttam egy olyan változatát, ahol az ütemre fiatal német katonák voltak rakva. Az első képeken még büszkék, a hadviselés kis istenei. Aztán megfáradt német katonák, sírok, tetemek sárban, hóban és posztummusz kitüntetett fiatal német katonák. Megrázó volt. -
Lastoutlaw
csendes tag
válasz
moonlight115 #2115 üzenetére
-
Lastoutlaw
csendes tag
válasz
moonlight115 #2111 üzenetére
Igen, ezt ismerem, jó. Bár Kern Andrásnak szerintem ez még jobb kabaréja.
[link]Mozart, Debussy, Csajkovszkíj, Smetana, Pink Floyd, Dire Straits. Pl.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2105 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2103 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2101 üzenetére
De ez macska....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2099 üzenetére
Az nyávogás? Ez nyávogás!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2097 üzenetére
Nem zeneileg kell önmagában nézni, bele kell élned Magad....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2093 üzenetére
Könyvben is jó, sőt Doctorow többi könyve is. Sőt a Billy Bathgate-ből forgatott film is....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2090 üzenetére
Nekem az egyik kedvencem az Amerikai szív Jeff Bridgessel. Tragikusabb, mint a Bronxi mese, de nagyon-nagyon jó.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2086 üzenetére
Bronxi mese. Az nagyon jó film.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2083 üzenetére
Ezt a fiam szerettette meg velem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2077 üzenetére
Miért haragszol rá? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2069 üzenetére
Mer? Mér? [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2069 üzenetére
hinnnye
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2067 üzenetére
West Side Story: [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2063 üzenetére
A titánokon túl vagyok, a folytatását kellene elolvasnom.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2059 üzenetére
Én nem becsültem nagyra, mert falusi surmó lévén, nem olvastam a Pottert, pláne angolul nem.
Richard Bradfordtól szereztem be a Lángoló hajnali ég c. könyvét. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2057 üzenetére
Tudom. Nagyon jó.
jobb, mint potter -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2055 üzenetére
bevallom, nekem nem sokat mond...
nálam lassan hegyek lesznek az el nem olvasott könyvekből. De még mindig gyűjtöm az antikvár könyveket; pedig talán sosem fogom őket elolvasni. Nem lesz rá időm.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2044 üzenetére
Az eredeti az igazi, mint a pirospöttyösből, mi?.
Ez viszont egészen biztosan jobb, mint az eredeti: [link] -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2041 üzenetére
Csak aludni.
Vigyázzatok, mert nem rock!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2039 üzenetére
Az adja nekik azt a pluszt, amitől zseniálisak és kitűnnek az egyéb szenvedélybetegek közül. Na, iszom is valamit.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2037 üzenetére
Csak fogja, ez ma történt. Kérdeztem, h hova, de még nem tudok többet.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2035 üzenetére
Az a film az, amelyik a nácizmusról szól, és amire mindig elvitte Annie-t.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2032 üzenetére
Szívesen járnál vele minden héten a Sajnálat és bánatra?
Tudod mit, egyszer meghívlak randizni a Holokauszt Emlékmúzeumba.Más, egyik volt tanítványom írt fészen, h írjam meg neki angolul, pontosan a Kubla Kán első versszakát, amivel évekkel ezelőtt én ismertettem meg, mert magára akarja tetováltatni. Azért ez mégis csak valami. egy pedagógus pályafutásában, úgy érzem.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2026 üzenetére
Az is csak Woody-t támasztaná alá, ha nem tenné, mert szerinte alapból minden szar, a szerelem is szar. A világegyetem tágul, egyszer az összes anyag szépen eloszlik a jéghideg, végtelen térben, minden a pusztulás felé tart, semminek sincs értelme.
Más, ez megvolt már nektek? [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2021 üzenetére
Omnia vincit amor... micsoda f.sz sztereotípia. A barátság, az esetleg. A barátság erősebb érzés a szerelemnél, mivel lemond a szexuális kielégülésről, így nincs kitéve az érzékek halványulásának.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2018 üzenetére
Van egy interjú vele az Éjfélkor Párizsban kapcsán, ami arról szól, h mindenki elvágyik egy másik korba, ahova úgy érzi, jobban tartozik, mint a jelenbe. Kérdezik tőle, h ő szívesebben élt volna-e egy másik korban? Mire Woody Allen, h neki mindegy, mert mindegy hogy hova született volna, ő minden korban ugyan az a boldogtalan ember lenne, hiszen az élet maga is egy boldogtalan élmény. [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1 üzenetére
.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2016 üzenetére
Éppen pár hete néztem újra, azután, h megnéztem a Woody által rendezett Éjfélkor Párizsban c. filmet. Láttátok már?
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2015 üzenetére
Annie Hall szuper!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2008 üzenetére
szívesen
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2006 üzenetére
Nézd végig az egész koncertet. Szerintem nagyon jó.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2001 üzenetére
Gut. Sehr gut, Johann
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1997 üzenetére
Na a Rammstein a lányos zene..... Nekem... Ez meg nagyon bejön....
Nem a maszkulin külsőségek miatt.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1995 üzenetére
Pont az a jó benne.... De egy újdonság, nekem még ez belefér, mégse annyira hörgős:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1993 üzenetére
De ők csajok...... Hallgasd meg, hogy tud gitározni!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1987 üzenetére
LOL!! Sok rosszat lehet mondani a nácikról, de tény, hogy értettek a nőkhöz! Dolfit is úgy szerette Eva, hogy majd megdöglött érte...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1984 üzenetére
Nah, akkor talán
majd folytatom.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1976 üzenetére
Megnéztem az első részt. Marozsán Erika megöregedett, szép nő, de nem állt jól neki a sztori az esküvő előtt kicsapongó fiatal nőről, az ő korában már a harmadik házasságnál tartanak a nők, túl vannak a toaletten dugáson vadidegenekkel. A sztori is elég közönséges volt. A többi rész is róluk szól?
-
Realradical
őstag
válasz
moonlight115 #1979 üzenetére
Akkor már inkább ez:
[link] -
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #1975 üzenetére
Ez egy jobb [link] a Terápiához. Végignéztem, érdekes volt.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1964 üzenetére
Az anekdotizálón azt értem, h valós történetnek állítanak be egy tanmesét. Pl. hogy ezt a barátnőt Jane-nek hívták, ami tulajdonképpen abszolúte mellékes a történet szempontjából, ahogy az is, h miként fárasztotta a faszi Jane-t, ill. hogy Jane miként viszonyult a feleség feltételeihez.
Egyébként szomorú, h fütyülnek egymásra házasok, de ez a házasok dolga. Ha egyszer meg kéne menteni a házasságomat, nagyon hülyén érezném magam, ha egy ilyen tanmese mentené meg. Képzeld el a leghülyébb arckifejezést a "mi a fene" faciális kivetüléseként, na, úgy néznék akkor ki.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1962 üzenetére
Nem jönnek be az ilyen anekdotizáló történetek, függetlenül attól, h hol jelennek meg. Együtt néztük a "plot generátort" múltkor, nem? "Az elhidegült házasok újra összejönnek, de a feleség hirtelen meghal rákban."
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1947 üzenetére
én az út végére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1941 üzenetére
tudom, én is szeretem
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1938 üzenetére
nem... nagyon bangák, tényleg.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1930 üzenetére
áááááááá
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1928 üzenetére
köszi, csak a terjesztése ne lenne olyan amatőr...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1918 üzenetére
Történetesen egyikből sem láttam egy epizódot sem.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1914 üzenetére
Ne félj, az én forgatókönyvem szerint herriplottert már a második részben rémszarvassá változtatták volna...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1909 üzenetére
nem-nem; és csaknem annyira durva, mint a sztív szegál!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1908 üzenetére
Tényleg nagyon tragikus! Ahogy az a sok kecsap rászáradt a bal orcájára a szája szélétől... Nem egy úrinő, ha még hotdogot se tud normálisan enni...
Clinton meg... minden ügyben nyilatkozott, hogy a Maúnikáról elterelje a figyelmet... -
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #1908 üzenetére
Ez nem egy bugyuta dzsémszbond-sztori. Jack kétszer halt meg (totál és végleg!)) a 8 évad alatt, és mindkétszer túlélte!
Howard Katalin a fasorban sincs. Tuti nem paráználkodott orosz terroristákkal és tuti nem talált meg egy atombombát se!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1906 üzenetére
Rettenetes lehetett Dzsekknek a bajuszos orosz tenorista után még Renével is szeretkeznie. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy attól sem kellett félnie, az ejakulációja termékeny talajra hullott, mert egy másik orosz tenorista preventív jelleggel elvégezte a tiltott magzatelhajtást.
Dzsekk meg örült volna inkább, hogy nem kell azt a romlott életűt feleségül vennie, lehet, úgy járt volna vele, mint VIII. Henrik Howard Katalinnal, aki még az óvodáskori papás-mamás barátságait is felújította.
hogy te micsoda marhaságokat nézel... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1903 üzenetére
eeeegen... aztán dzsekkbajjer felszállt az elnök különgépére, ahova a Tamil Tigrisek Forradalmi Kardfoga szervezet felcsempészett két szibériai tigrist és 3 atombombát. Pamela Pamírnak, a tenoristák vezetőjének az volt a tervet, hogy New Yorkra rázuhannak az élesített atombombákkal, amik még Floridát is eltörölték volna a föld felszínéről. Tetejében a Szabadság Szobornál szabadon engedték volna a két tigrist, hogy garázdálkodjanak. Amikor azonban a tigrisek éppen szét akarták törni Garnizon Fordot, aki egy vietnami veteránból avanzsált elnököt alakított, Derszu Uzala, aki éppen a gépen utazott Szibériából Long Islandra, elöltöltős távcsövesével egy lövéssel leterítette őket. Garnizon Ford közben sikeresen leütött 15 tenorista pankrátort. Közben kiderült, hogy a gépen utazik a Das Reich páncéloshadosztály máig harcolva elszakadást végző szakasza von Panzerfaust ezredes vezetésével, akik két Tiger tankkal elfoglalták a pilótafülkét és Normandiába akarták eltéríteni a gépet. Ekkor azonban Pamela rájuk vetette magát és agyonszexelte az elit német alakulatot, kioldotta a melltartóját és a gyújtószerkezetet. Dzsekkbauer addig a közjó érdekében megölte Garnizonford elnököt, hogy le tudják zárni a vietnami háborút, mert a terv az volt, hogy Afganisztánon keresztül újra bevonulnak az amerikai csapatok Kambodzsába és Viet King Kongba. Dzsekkkíferkölyök azonban tudta, hogy akkor Japán oldalán Oroszország is hadba lép és kitör a harmadik világháború, ezért megölte az elnököt. Hátbaszúrta. Háromszor, hogy majd öngyilkosságnak lehessen áldozni. Drámai pillanat volt, ahogy Garnizon Ford fejéhez szorította a Colt 45-öst, hogy azonnal szúrja hátba magát, különben szétloccsantja a fejét. A kés azonban elcsúszott, beleakadt Ford vékonykibelezésébe, ezért a Kífergyerek hátba vágta egy jégcsákánnyal. Ekkor látta meg, hogy Pamela melle kiszabadult és sérvet fog kapni, ha kidobja a dögnehéz atombombákat New Yorkra. Ezért vadul beszexelte a mosdóba és magáévá tette. Kétszer, plusz a bombákat. Dzsekk azonban nem használt óvgumit, ezért a mosdóban felrobbantak az atombombák, de szerencsére Derszu Uzala letakarta az ajtót tigrisbőrökkel, így a gamma sugaraknak nem volt hatása a százszorszépekre, csak a lezuhanó Uzala holtteste lapított agyon egy ágyást. A gép darabjai szétszóródtak a Fifthy Avenau felett, így szerencsére nem történt katasztrófa, a szilánkok csak 233453 házat döntöttek romba és 15 millió ember halt meg. A film végén kiderült, hogy nem Kífer, hanem Donaldkacsa Szuderlend szexelte agyon Pamelát, Kífer éppen egy japán atomtengeralattjárót tartóztatott fel Tajvanban és így tudta folytatni a sorozatot.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1901 üzenetére
Nem biztos. Lehet, hogy csak az én véleményem. Megnézni sem kötelező. Azt, hogy ha az ember - nem tévében elcsípve 1-1 részt, hanem folyamatosan egymás után 2-4 részt, jóformán alig bírja abbahagyni, nem egyedül találtam ki. Volt, aki fél éjszaka ezt nézte. Én először az első évadot dévédén láttam, mind a három lemezt egy nap kényszeresen megnéztem, utána kezdtem szisztematikusan keresni, így találtam meg az egész sorozatot, amit aztán youtube-on végignéztem. Igaz, nincs annyira remek,mint kífer száderlend kölyök 24-szer, de nekem megteszi. Sőt, a szereplők sem olyan karakterek, mint a csak Morus Tamás történetéről szóló A Man for all seasons, de epizódról-epizódra jobbak.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1899 üzenetére
Az egész bagázsból Katalin, Jane és Parr emelkedik ki. No, meg Thomas Moore, aki a filmmel ellentétben nem küldte máglyára az eretneket.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1896 üzenetére
Végignéztem. Zseniális, fantasztikus. Viszont érzéketlen giliszta vagyok, mert nem könnyeztem.
Ajánlom viszont A Tudorok c. sorozatot. Az összes rész itt nézhető meg. [link]
Jobb oldalon, alulról felfelé lehet lépkedni. Olyan, mint egy jó könyv, szinte "letehetetlen". Döbbenetes. Nem fogsz sírni, de a torkod sok mindentől összeszorul majd. Mellesleg a szereplők részről-részre jobban alakítanak. A végén azt fogod érezni, a politika, a mocskos intrika semmit sem változott, csak az eszközök lettek civilizáltabbak. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1885 üzenetére
LOL
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1882 üzenetére
Kár, hogy amikor a békávé és a máv kötöttpályás járművei alól éppen csak a síneket nem lopták el, akkor nem írt hasonlókat. Igaz, kinek a pofátlanság, kinek a szemtelen sunyiság fekszi meg a gyomrát. Nekem mind a kettő.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1880 üzenetére
Az egész zseniális, a villonoson kívül pl. még Shakespeare 15. vagy hanyadik szonettjének átdolgozása, vagy Ady, Faludy stb.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1869 üzenetére
So much about sex then.
Valószínűleg sok férfit boldoggá tudnék tenni ismereteim által.*
Fura, nem, h a férfiak pontosan tudják, h mi kell egy férfinak, de a nőkről fogalmuk sincs? - És persze vice versa.*Nem mintha akarnék.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1867 üzenetére
Régen jártam erre.
By the way, Miss Moonlight, ha nőként egy férfival akarnék udvariasan flörtölni angolul, akkor Sir-nek szólítanám. -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1862 üzenetére
LOL
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1860 üzenetére
Állítólag valódi újsághírek, amikből a sorozatot készíti...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1858 üzenetére
Hát, azért nagyon meg. Meg most már szegény végképp nem... R.I.P.
Dio "mellékneve" Schuster Lóránd sorozatában az volt, hogy "Dio: lovag az atomkorban". A koncertjein gyakorta kis mini várakban viaskodott pl. sárkányokkal...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1852 üzenetére
ezek is jók
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1849 üzenetére
akkor már miért nem ez?[link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1844 üzenetére
nekem is, de a Hiroshima mon amour szövege elég kemény.... az is tetszik
-
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1839 üzenetére
Lehet. Mert a tinglitangli tánczene (táncdalfesztivál, ohhh....) valami ú0jra, de azért komolyabbra vágytunk. Ez volt a hard/progresszív rock.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1834 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest