- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2867 üzenetére
ja. A szabatos, ásóval levágott ujjú farmermellényben...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2859 üzenetére
végre valamire...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2857 üzenetére
Akinek választania kellett az olimpiai párbajtőrcsapat tagság és az éneklés között. Szerencsére utóbbi mellett döntött
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2854 üzenetére
el, mert Randy Rhoads-nak hívták
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2846 üzenetére
Igen, Bach az első. Mit szólsz a harmatos zongora átirathoz?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2841 üzenetére
nekem is van egy kedvencem: nehogy már ne örüljünk minden rothadó gyümölcsnek minden nap istenke mérgező ege alatt, hátha látva üres lelkünket, megsajnál és beenged azoknak a mennyországába, akik a saját elméjük rabszolgái.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2841 üzenetére
gut. Gut, Johann.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2838 üzenetére
Még sehol, ebben a melegben nem tudom rávenni magamat a kiruccanásra, bő egy-egy óra az út oda-vissza.
Ráadásul el kell kérnek az egyik barátom videokameráját is, ami még egy kiruccanás. Napközben egész nap alszom, ilyenkor meg vagy kettőig fenn vagyok, szóval egy reggeli indulás teljesen kivitelezhetetlen. Talán, ha megjön a lehűlés.
Veletek mi a helyzet a kánikulai melegben? -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2822 üzenetére
LOL, meg.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2804 üzenetére
Békésen is lehet tagokat cserélni... Az a Simon & Garfunkelnél lett volna érdekes....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2802 üzenetére
16 év alatt 17 tag...
Purple 14 tag 37 év alatt... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2800 üzenetére
Az a baj, hogy ezt angolul mondják...
Persze a Purple nem lett volna olyan jó, ha nincs a folytonos versengés, a nagyon békés százéves bandák nemritkán unalmasak....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2793 üzenetére
Igen, igazából nekem a sorozatok együtt adnak egészet, a Trónok harca is fura igy, hogy nincs meg a vége. A végét el lehet rontani, vagy meg lehet vele koronázni az egész művet. Mondjuk érdekes, hogy nekem meg a Titánok nem jön be Follett-től, olyan janeaustinos....
Pedig sok könyvét szeretem.
D.H. Lawrence trilógiáját olvastad? /Szülők és szeretők; Szivárvány; Szerelmes asszonyok/ Az nagyon jó korrajz, Follett emlitett regényének elején annak a "lopását" érzem..... /nem tudok hosszú i-t irni, ezen a bill.-en.../
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2791 üzenetére
A komplettet érdemesebb olvasni...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2789 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2783 üzenetére
A Potter vége nekem magyarul sem tetszett, de majd a "Csillagpor"-t kipróbálom, mert azt többször olvastam és láttam, tudom miről szól így a nyelvi fordulatokat fogom élvezni. Ha... Egyébként Gaiman-t és Banks-et nagyon ajánlanám Neked is... Legalábbis lefordítva nekem nagyon tetszenek...
Vagy van egy nagyon jó regénysorozat, de az kicsit hosszú és angolul lehet, hogy megszerezhetetlen:[link] Magyarul is szeretnéd szerintem.... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2784 üzenetére
jaja, király a vérpadon, a királyné lovagja, a varázsló, a varázsló eltöri a pálcáját, a montekrisztó folytatása, Benedetto, a holt kéz... sokat olvastam fiatal koromban Dumastól. A jávai orvost is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2778 üzenetére
Eredetiben kíváncsi lennék pár íróra, de az még jó pár év angoltanulás... Neil Gaiman; Ian M Banks; és persze George R.R. Martin.... Rowling milyen eredetiben?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2780 üzenetére
Mérimée regénye nem annyira a történelmi személyeken keresztül mutatja be, hanem az általa kifundált főszereplőkön keresztül. Kicsit a három testőrből D'Artagnan -ra e,lékeztető figura. Az író szerint Károly éjszaka egy muskétával célba lőtt a menekülő hugenottákra a palota ablakából...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2776 üzenetére
A Framm, a jegesmedvét - egy cirkuszi medvéről szól, akit a szomorusága miatt visszaszállítanak a sarkvidékre, de végül csak nem tud vadonélő állatként reszocializálódni - azt hiszem, 4. év végén? vagy 2? kaptam könyvjutalomként a tanulmányi eredményemért. 5-es koromban már Mérimee Szent Bertalan éjszakáját olvastam
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2776 üzenetére
Vernét olvastam korán, arra emlékszem sokat. Eleinte persze azt, ami otthon volt, aztán jött a könyvtár. Szerencsére tíz éves kortól mehettem a felnőttbe. Nagyon sok sci-fit olvastam, rákaptam a Galaktikára aztán a Kozmosz sorozatra. Amit máig úúútálok, az a Jane Austin, meg a hasonló fajta könyvek. Pedig nagyon sok női írót szeretek olvasni, sőt abból a korszakból a férfi írókat meg kifejezetten szeretem....
Az angol irodalom a 17-19. sőt a huszadik századból is kedvencem, sőt sok mai angol írót is szeretek... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2772 üzenetére
Micimackó kuckója, Framm, a jegesmedve
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2772 üzenetére
Zengő ABC....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2769 üzenetére
honnan tudod, hogy én emellett mennyit olvastam... vagy: melyiket szeretem jobban. Fiatalabb koromban az olvasás volt a legkedvesebb időtöltésem: a gimnáziumot úgy végeztem el, hogy négy év alatt eszméletlen mennyiségű könyvet kiolvastam - órákon, a pad alatt. Aztán otthon folytattam.
Ahogy a szemem kopik és fárad - vadnyugati effektus, Old Sam - egyre kevesebbet olvasok, mert fárasztja a szemem az olvasás. A három Bates regényből álló könyvet: Jó széllel francia partokra; Bíborsivatag; A jacaranda fa - huszonévesen egy délután és egy éjszaka olvastam ki. Egyszerűen nem bírtam abbahagyni. 45 évem betöltése után egyre több filmet néztem és kevesebbet olvastam, ebben része volt a foglalkozásomnak is.. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2765 üzenetére
A 24 következő tartalmából: a terroristának állt Harry Plotter éppen dehoppanálni akarja a varázsvesszőcskéjét Hermiónába, amikor megjelenik a féltékeny és feldühödött Dzsekkparaszt (Sudárlandkölyök) és fejbe lövi Plotter egy 3.14csanagy puskával. Dumbbele pofasszőr feleségül veszi az elárvult Hermijónét, aki levetkőzik Dzsekkparaszt előtt, aki azonban inkább Dámbblende pofaszőr szottyadt képében gyönyörködik és közben önmagával játszik.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2765 üzenetére
Biztos jó filmnek tartanám. De attól még jó filmnek tartanám a Blöfföt, az Argót, a Kontrollt, A hajót, a Harcosok klubját, a Ponyvaregényt, a Született gyilkosokat, a Black hawk down-t, (kivéve a holivúdi végét), az Amerikai história X-et, A rémet (The monster), A kutyaszorítóbant, Az utolsó belövést, a Tróját, az eredeti Les Miserables-t Jean Gabinnal, A legyek urát, a Rövidre vágva, a Bábelt, A halászkirály legendáját, az Amerikai szívet, a 13-at, a Nem vénnek való vidéket, Pat Garett és Billy, a kölyköt (Dylannal, James Coburnnal és Kristofersonnal, a Szenvedélyek viharábant, a Wounded Kneenél temessétek el a szívem, a Kis Nagy Embert, a Tanúvédelem-et, a Szarvasvadászt, a Mr. 73-at és még sorolhatnám. Néhány Woody Allen filmet is, természetesen.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2763 üzenetére
felesleges megnézned. Csak a 24-et nézzed, azon kívül nincs is film. Begyepesedtél.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2758 üzenetére
nem illik..... a jól megválasztott időben és helyzetben való káromkodás mindig illik... nyilván nem templomban... Én tehetséges kis kezdőt tudnék faragni belőled, dehát...
"Szürke" kollégám, akinek megpróbálták elsütni az ósdi "tudod, mi az elnézés?"-t; mire ő: nem. Hát -ha megbszd a kecskét és elnézel a szarvai között - jött a felelet, de még nevetni se volt ideje a szivarnak a saját "elmésségén", mert Szürke rögtön replikázott: Nem komám. Az elnézés az, ha megbszm anyádat, apád meg elnézi...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2756 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2754 üzenetére
túlságosan is, bszdj meg, egy kis trágárság iránti nagyobb fogékonyság jót tenne az úrinő lelkednek, dehát nem érted, mi egy jól elhelyezett trágárságban a komikum; Ponyvaregény, Blöff, Argó, Kontroll stb. Miért nem cseréled le ezt a hülye hóemberfejet valami miszisz vúdhauszosra...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2751 üzenetére
igen, az a része nem való a te kifinomult humorú lelkületednek...
de már én Ozzyt akkor is így szeretem, azistenbszná meg -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2749 üzenetére
Az is jó, csak az már kicsit csöpögősre sikerült.
Az igaz Ozzy ez: [link]
sőt, ez: [link] közben megindító nyilatkozat Bill Wardtól ... úgy éreztem, a testem és a lelkem elevenen falja fel a drog és az alkohol... utólag visszaemlékezve erre a korszakra, hmm, hát ez elég szomorú élet volt, BillOzzy persze hozza a formáját, valahogy így: amilyen kib.szott anyab.szó módon éltünk, nekünk már régen kib.szottul halottaknak kellene lennünk
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2745 üzenetére
...azt én is szeretem, ha a csinos nő kitátja a száját...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2743 üzenetére
én is otthon felejtettem a botomat.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2741 üzenetére
Nekem ma 18 óráig az e-mailjeimet nem volt időm megnézni... tutti, hogy te egy álfodrász, beépített ciájé könyvtáros vagy
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2739 üzenetére
... hogy a pitlagban van neked időd állandóan ilyeneket kibányászni és olvasni... Vagy csak kopaszok vannak arra felétek, vagy álruhás könyvtáros vagy...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2737 üzenetére
Köszönöm, ezt a bányászos hátteret nem ismertem.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2733 üzenetére
Vagy van, amelyik nagyon filozofikus... Man's too big... Ride across the river... Brothers in arms... You and your friends... Iron hand... (with all the clarity of dream
the sky so blue, the grass so green
the rank and file and the navy blue
the deep and strong, the straight and truethe blue line they got the given sign
the belts and boots marched forward in time
the wood and the leather the club and shield
swept like a wave across the battlefieldnow with all the clarity of dream
the blood so red, the grass so green
the gleam of spur on the chestnut flank
the cavalry did burst upon the ranksoh the iron will and the iron hand
in england's green and pleasant land
no music for the shameful scene
that night they said it had even shocked the queenwell alas we've seen it all before
knights in armour, days for yore
the same old fears and the same old crimes
we haven't changed since ancient times)és micsoda érzés volt - egy éve nem volt rá időm - délután végre a jó öreg Preludium hangfalakkal cédéről (nem sz@r mp3) meghallgatni... amikor Knopfler nem inside my head énekelt és gitározott, hanem a szoba másik felében... a téren keresztül hallgatni a zenét
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2730 üzenetére
Mert a szexről már mindent megbeszéltek... Csak várj, míg nyugdíjas leszel, olyan jó SZTK-s témáid lesznek Neked is....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2728 üzenetére
Meraz jó hányás ellen?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2726 üzenetére
Fodrászkodás közben fülessel és utána rácsodálkozni a vendég hajára...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2724 üzenetére
Na milyen? Nekem az ének volt néha halk, elnyomták a hangszerek.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2720 üzenetére
Tulajdonképpen tetszett nekik.
Az erkölcs nem egyenlő a társadalmi normákkal. A görögöknél az erkölcs az "ego" paracsaival való harmonikus életet jelentette. Szóval az erkölcsnek van egy külső és belső forrása. A Gyugyuk erkölcse viszont csak a külső normákra épül. Az erkölcsi meggyőződésük nem a sajátjuk, nem belső meggyőződés táplálja, még akkor sem, ha önmagukat becsapva sajátjuknak gondolják. -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2716 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2713 üzenetére
csak nem hallom...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2709 üzenetére
Oh, az Apák könyve még folyamatban van. Ha végzek vele, írok róla ide egy kis összefoglalót.
Ezt a filmet sem láttam még. Miről szól?
A Te kedvenceid is érdekelnek, The Chordettes-től a Mr. Sandman, Lollipop például, vagy Roy Orbison és a Pretty Woman? -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2701 üzenetére
Most egy pillanatra belenéztem és meglepően élveztem. Régebben nem szerettem azt a "néplelket" jelképező, esetlen, boldogságra vágyó, álnaiv, kimerült karaktert, amit Koltai rendszeresen a filmjeibe ábrázol. Mostanra rájöttem, h valójában nagyon találó egy olyan kontra-szelektált közegben, ami rendszertől függetlenül kiermeli azokat a vezetőket, akiket nem érdemes követni, nem lehet tisztelni. A filmben pl. megrögzött kommunista rendőrtiszt, aki ugyan kisnyilas volt, de fenn meg lett neki bocsátva. -Bástya elvtárs már megbocsátott. A jegyszedőt internáltuk – ő felel az egész incidensért. De ez egy másik film. - Ugyan így fordul egyet az ember szeme önkéntelenül is, amikor meghallja, h a frissen kinevezett fideszes tankerületvezető, vagy iskolaigazgató orosz szakos volt stb. stb. Hiába a régi reflexek nehezen vesznek ki, a minap a német gázszerelőm a tusolóra kötötte a gázcsövet.
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2701 üzenetére
"Mert mind egyek vagyuuunk..." Az "egyenlőek"-et nem merték leírni. Vagy már nem trendi?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2699 üzenetére
A 40 évről jut eszembe, h állítólag a Csocsó ilyen meg olyan jó karikatúra arról az időről. [link]
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2696 üzenetére
Gyerekkorom emblematikus nótája volt a Dal az ifjúságról.
Ez a talpaink egymásra lépnek nekem is zavaros. Ráadásul felénk a barackfák sem túl nagyok, alattuk nem lehet táncolni, de hát a cseresnyefa nem jött volna ki szótagra. Szóval nem nagyon tudom elképzelni ezt a közös ünnepet. A pajtás daloljunk sokkal színvonalasabb, ráadásul máig sokan kívülről tudják, köztük azok is, akik most a barackfás dalt megrendelték. Kár volt kidobni rá a pénzt.
Mindenesetre ez a dolog "vót má" és akkor sem működött. -
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2692 üzenetére
"ELSŐ FEJEZET
Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem. Először is unom ezt a témát, másodszor a szüleimet sorba megütné a gutman, ha nagyon mélyre találnék túrni a dologban. Az ilyesmire rém érzékiek, főleg az apám. Rendesek is, meg minden, nem mondom, de rém érzékiek. Ebből úgyse lesz itten életírás, vagy mit tudom én, csak azt akarom elmondani, hogyan zsongtam be tavaly karácsony táján, amiből aztán olyan nagy lerobbanás lett, hogy ideküldtek összeszedni magamat. Vagyis azt, amit már D. B.-nek is elmondtam, a drága bátyámnak, tudod, aki Hollywoodban van. Nincs túl messze ettől a nyomor helytől, majdnem minden hétvégen meglátogat. Jövő hónapban kocsin visz haza a diliházból, persze csak ha elengednek. Most vett egy Jaguárt. Egy olyan kis angol tragacs, tudod, kétszázzal fut óránként. Majdnem négyezerbe van neki. Most vágott zsebre egy csomó dohányt. Azelőtt nem szokott, mikor még otthon lakott, és rendes író volt. Ő írta azt a bombajó novellás kötetet, a Titokzatos aranyhal-at, ha még nem hallottad volna. A legjobb benne a Titokzatos aranyhal. Egy kis krapekről szól, aki senkinek se engedi az aranyhalát megnézni, mert a saját pénzén vette. Halálos volt. Most Hollywoodban van D. B. Tisztára elkurvult. Ha van valami a világon, amit utálok, az a mozi. Ne is mondd.
Azzal a nappal kezdem, mikor otthagytam Penceyt. A Pencey egy gimi Agerstownban, Pennsylvaniában. Biztos hallottál már róla. Vagy a hirdetését láttad legalább. Legalább ezer folyóiratban hirdet: egy menő tag lovon átugrat valami akadályt. Mintha az ember Penceyben folyton csak lovagolna. Lovat nem is láttam, még a környéken se. És a lovas kép alatt a szöveg: 1888 óta formálunk növendékeinkből kiváló, tiszta gondolkodású ifjakat. Már aki ezt beveszi. Semmivel sincs több nyavalyás formálás Penceyben, mint akármelyik más iskolában. Én senkit se ismertem ott, aki kiváló és tiszta gondolkodású lett volna. Talán kettőt. Még jó, ha. És azok biztos már úgy kerültek Penceybe."
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2691 üzenetére
"Penceyben az Ossenburger-szárnyban laktam, az új hálókban, ahol csak felsősök és gólyák laktak. Én gólya voltam, a szobatársam felsős. Azt a részt egy Ossenburger nevű tagról nevezték el, aki a Penceybe járt valamikor. Később marha sok pénzt szerzett. Olcsó temetkezési irodákat nyitott mindenfelé az országban. Öt dollárért temette a tagokat fejenként. Látnod kellett volna a kis öreget. Azt hiszem, zsákba gyömöszöli a hullákat, aztán bevágja őket a tengerbe. Egyébként egy vagon pénzt adott Penceynek, és erre az egyik szárnyat róla nevezték el. Mindig feljött az év első meccsére a böhöm nagy Cadillacjén, és mi felálltunk a tribünön, rárogyasztottuk az eget, mármint az éljenzésünkkel. Aztán másnap reggel a kápolnában beszélt, pokoli dumája volt, eltartott vagy tíz óra hosszat. Szakállas viccekkel kezdte, meg akarta mutatni, milyen rendes tag. Nagy dolog! Aztán arról beszélt, hogy ha valami baja volt az életben, sose szégyellt térdre borulni és imádkozni Istenhez. Azt mondta, hogy nekünk is mindig imádkozni kellene. Beszélgetnünk az Úrral, meg minden - akárhol vagyunk. Mondta, hogy Jézus a mi pajtásunk, meg hogy ő mindig beszélgetni szokott Jézussal, még vezetés közben is. Ez fájt! El tudom képzelni azt a gennyes állatot, amint éppen első sebességre vált, és közben Jézuskához fohászkodik több hulláért. Az egyetlen jó az egész beszédben a közepe volt. Éppen azt magyarázta, hogy ő milyen nagymenő meg milyen nagy koponya, meg minden, mikor Edgar Marsalla, aki az előttem levő sorban ült, hirtelen egy öblöset fingott. Elég disznóság ilyet csinálni templomban, meg egyáltalán, de jót röhögtünk rajta legalább. A jó öreg Marsalla! Majd szétvetette a kápolnát. Nem röhögtünk hangosan, Ossenburger úgy csinált, mintha nem hallotta volna, de az öreg Thurmer, a diri, szintén ott ült a szószéken, és a fejem rá, hogy ő hallotta. Öregem, állatian odavolt. Nem szólt egy büdös szót se, de másnap este bezáratta az osztályt, feljött, leadott egy nagy lelkifröccsöt; azt mondta, aki ilyen fegyelmezetlen a kápolnában, az meg se érdemli, hogy Penceybe járjon. Noszogattuk Marsallát, hogy még egyet eresszen meg az öreg Thurmer beszéde közben is, de nem volt formában. Hát szóval ez volt Pencey, az Ossenburger-szárny, az új hálók."
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2685 üzenetére
du bist eine kurutz! vagy hogy kell mondani...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2682 üzenetére
Játszottad volna inkább a Deutschland...........-t, az lelkesítő és nem sültél volna bele. Őseim meg mosolyogva tekintettek volna rád a mennyekből...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2673 üzenetére
Azért Dolfi meg Cancer eeetás nem ugyanaz a lumen...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2665 üzenetére
A kémek a sasfészekben iszonyú... mint egy rossz western...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2661 üzenetére
az előítélet nagyon rossz dolog...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2661 üzenetére
Téged könnyű volna tenyéren hordozni, de vannak ismerős hölgyek akiknek tenyéren hordozásába az Eurovisionon látott ukrán óriás is beleszakadna....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2656 üzenetére
hát, azért pl. A hallgatag ember, a Butch Cassydi és a Sundance kölyök Paul Newmannal, vagy a Pat Garett és Billy, a kölyök James Coburnnal és Kristofersonnal, vagy a Jesse James Brad Pittel... esetleg a Pisztolypárbaj Johnny Cashsel...
nem a műfaj tehet róla, hogy te a rosszakat nézted meg.
-
finest
addikt
válasz
Na, szerintetek a nő útja a teljes önfeláldozáson keresztül vezet?
Mi a gyakorló felnőtt topiklakók véleménye? [link] -
finest
addikt
válasz
Jaj, hát a vadnyugat törvényen kívüli világában mutatkozik meg a valódi férfi archetípusa (pl. Gary Cooper), aki helyes célokért küzd, pl. egy csodaszép nőért, akiért érdemes fegyvert fogni (pl. Grace Kelly), h a gonoszak elnyomásával szemben érvényesítse veleszületett emberi jogát a szabad élethez.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2654 üzenetére
Tudod, barátom, kétféle ember létezik ezen a világon, aki töltött fegyvert hord, meg aki botot csiszol.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2652 üzenetére
vagy krumplipuskára
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2650 üzenetére
ezt egyszerűen el sem lehet képzelni...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2648 üzenetére
Vietnam, a furcsa háború...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2644 üzenetére
próbáltam, de nem az igazi
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2636 üzenetére
áááááááááááá..... kis fakezű...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2634 üzenetére
egyébként most néztem meg a klipes, eredeti változatát, meg ezt a dobos covert. Ez sokkal jobb. Félelmetes ez a dobos srác.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2632 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2630 üzenetére
ja... van egy kevés átfedés. De a horoszkóp csak babona.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2628 üzenetére
Minket (többek között) egy teljes zenei világ választ el egymástól...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2626 üzenetére
A Rammstein averziód teljesen indoktalan...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2623 üzenetére
Egészen addig, amíg a döntőben meg nem hallgattam-láttam, kifejezett averzióim voltak...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2622 üzenetére
nekrológ.
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2618 üzenetére
Tetszett benne a józan apai szigor. Habár a fia édesanyja (az akkori álszent képmutatás miatt csak keresztanya szerepben van jelen) királyi hercegnő lévén piperkőc udvaroncot akart csinálni a fiúból, de az apa nem hagyta. Inkább taníttatta.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2616 üzenetére
Ugyan... tetszik a gitáros srác lelkesedése a két akkorddal... a nőnek meg kifejezetten jó hangja van.. meg minden.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2610 üzenetére
a 6--nál elakadtam. Írtam az ezerarcút, gyűjtöttem az anyagot az ápolóshoz---
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2612 üzenetére
Tudom... azért tettem be.... meg mert egy ici-pici hasonlóság van az Alex féle szöveggel
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2607 üzenetére
Nádasdy Ádám fordítása:
Mercutio Ó, akkor Máb királynő járt ma nálad!
A bába-tündér, aki álmainkat
segít világra hozni! Oly picurka,
mint vésett kő a bíró gyűrüsujján;
pöttöm parányok húzzák kocsiját
az alvó ember orrának hegyén.
A hintaja egy üres mogyoró,
mit mókus vésett, kukac bácsi fúrt:
ők gyártják régtől a tündérkocsit.
A küllők: szitakötők lábai,
a kocsitető: néhány szöcskeszárny,
a gyeplő finom pókháló-fonat,
a kantár vízbe mártott holdsugár,
az ostor ökörnyál, nyele tücsökcsont.
Egy szürke ruhás szúnyog a kocsis,
akkora sincsen, mint a görbe pondró,
mely lusta lányok ujjában terem.
Így vágtat éjjelente át meg át
a szerelmesek agyán, s álmaik
rögtön a szerelem körül forognak;
az udvaroncok térdén, s ők azonnal
térdhajtást álmodnak, pukedlizést;
az ügyvédek kezén, s már szinte fogják
az álombéli sikerdíjukat; 73/a
a hölgyek ajkán, s álmuk csupa csók
(bár Máb gyakran herpesszel gyötri őket, 75
ha szájuk édességtől rossz szagú).
Egyszer egy bíró orrán vágtat át,
s az máris kenőpénzről álmodik;
másszor egy papnak csiklandozza orrát
az adó-malac farkának hegyével, 80
s az jobb állásba álmodja magát.
Másszor egy katona nyakán robog,
ki álmában már torkokat nyiszál,
falat tör, cselt vet, spanyol karddal ágál,
majd feneketlen áldomást iszik; 85
aztán dobszót hall, erre fölriad,
ijedten elszentségel egy fohászt,
s alszik tovább. – Ő az a Máb királynő,
aki a lósörényt éjjel befonja,
a lompos hajat csomókba süti, 90
s ha kibogozzuk, abból baj lehet.
Ő a lidérc, ki teherként nyomódik
a hanyatt alvó lányra; így tanítja
a viselendőket jól elviselni.
Ő az, aki…" A monológban Mercutio szájába adtam a kevéssé irodalmi herpesz, sikerdíj, kenőpénz szavakat, de erre részben az eredeti is feljogosít, meg aztán szerettem volna stílusát karcossá, sőt enyhén kellemetlenné tenni."
Nádasdy Ádám
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2605 üzenetére
Az első benyomások alapján én sem voltam elájulva tőle, de talán itt, a fesztiválon sikerült neki a legjobb előadást produkálnia. Nem mellesleg tetszik a gitáros fiú lelkesedése, ahogy azt a két akkordot produkálja. De a legjobban a kicsit gyerekvers, kicsit Mercutiós szöveg tetszett, mi üde színfolt a mai szövegek között, ami vagy rap, vagy tuc-tuc, vagy valami sztereotip vonyíkolás a szerelemről, keserv, hűtlenség, megszakadt szív, holdfény vagy napfény, de az elhagyott kedves megbocsát, miközben megjósolja, a másikknak is lesznek még sz@r pillanatai, amikor eszébe jut, hogyan fodrozódott a habokon a holdfényben forró és mégis szelíd csókjuk tökörképe etc. (Lásd még: Hankiss: Sorrentói narancsfák alatt - a magyar táncdalszövegekről...)
Nekem erről a Bóbita, Bóbita táncol, Mercutio szövege
o nézd, a Mab királyné járt tenálad,
A tündérek bábája, oly parányi
Alakban jön, mint városi szenátor
Mutatóujján a gyűrűs agátkő.
Aprócska, kis könnyű fogatba hajt át
Az emberek orrán, mikor alusznak.
A kerekek küllője nyurga pókláb,
A hintó födele egy szöcskeszárny,
A hámja finom pókháló-fonál,
Gyeplője a hold lucskos sugara.
Ostornyele tücsökcomb, rost a szíja.
Csöpp, szürkementés szúnyog a kocsis,
Félakkora, mint a kövér kukac,
Mit rest cseléd a ujjából vakar ki.
A kocsiváz egy üres mogyoró,
A mókus eszkábálta, vagy a vén szú,
Kik ősidőktől tündér-kocsigyártók.
Így robban át a szeretők agyán
Éjente, és az álmuk szerelem,
Udvarló térdén, s udvarlás az álma,
Fiskális ujján, és az álma pördíj,
Nők ajkain, s álmukban csókolódznak.
De Mab ha mérges, szájuk hólyagos lesz,
Mivel a habcsók nékik is megárt.
Nem egyszer udvaronc orrába vágtat,
S az erre már kitüntetést szagol,
Máskor dézsmás malacka farkhegyével
Csiklandja az alvó papocska orrát
És az plébániáról álmodik.
Majd átrobog a katona agyán
És álma sok-sok nyakszelés, spanyoltőr,
Les és roham, aztán öt ölnyi mély,
Jó-nagy ivászat; hirtelen a dobszó
Pörög fülében, fölriad, ocsúdik,
Kicsit szedi a szenteket az égből
S megint elalszik. Ő, a Mab királyné,
Lovak sörényét éjjel egybefonja,
Csombókos hajba süt varázsgubancot
S hogy szertebontod, az babonaság.
Boszorka ő, a lányt, ha háton alszik,
Megnyomja, terhet bírni így tanítja,
Hogy jól feküdjön majd asszony-korában.
Bár Mészöly fordítása sokkal jobb, mint Kosztolányi - szerintem. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2600 üzenetére
az veszélyes
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2598 üzenetére
mert fogyókúrázol
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2590 üzenetére
Mindenkinek megvan a jó tól-ig súlya.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2592 üzenetére
Mennyit kell meginni rá?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2590 üzenetére
Nekem 30 a BMI-m, és pocakom is van. A szabóm azt mondta, h ez még elmegy, de többet ne hízzak, mert nem egészséges.
Egy másik nagyon pocakos barátommal nevettünk, h neki azt mondta az orvos, h húsz testsúly kilogrammonként egy liter vizet kellene innia naponta. Mire ő, akkor most igyak meg naponta egy vödör vizet? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2587 üzenetére
Cukorbetegeket vizsgáltak csak. Persze aki sovány az azért ne hízzon meg, de arra akartam célozni, hogy maga a BMI jelenlegi határértékeivel, nem igazán egyértelmű és korrekt, mint az egészségesség mércéje....
Van akinek a BMI-je tökéletes, mégis pocakja van, míg van aki szinte pocaktalan, de a BMI-je 30 körüli. -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2583 üzenetére
Tök jó, végre van egy tudományos indokom a túlsúlyomra!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2580 üzenetére
lehet rá regisztrálni, pl. korlátlan havi hallgatás 1067(?) Ft, meg lehet venni jó minőségű mp3-ban a számokat, diszkográfia, stb.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2570 üzenetére
az a jó... én pl. a hasamról feledkeznék meg szívesen.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2567 üzenetére
Igen, agrár. Elfeledkezel az SZBK-s anyagaimról, amelyek nagy része szárazságtűrő, génterápiával előállított növényekkel foglalkozott.
Philo is: köszönöm. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2562 üzenetére
A bronxi mesét ezzel összehasonlítani... teljesen más műfaj. Krammer kontra Krammer... na, annál sokkal jobb. Az Emlékezz rám is sokkal jobb film, de azért az is más műfaj.
Napi hírek:
[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2560 üzenetére
Sokszor csak azért nézünk ám meg egy filmet, hogy elgondolkozzunk, beleéljük magunkat....
Ez se Oszkárdíjas, de jó és élvezhető....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2560 üzenetére
Mert te iszonyú okos vagy. Ne is nézz több filmet, mert úgyis tudod előre, mi lesz a soron következő esemény. Én egyszerűen nem gondolkoztam előre, csak beleéltem magam. Neked ez valszeg nehezebben ment, mert nem apa vagy.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2557 üzenetére
én megnézem még eccer.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2553 üzenetére
Jó volt nekik. Én most csak akkor ülnék ott, ha van budi a közelben.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2542 üzenetére
Nekem a bokszoló volt sokáig a kedvencem tőlük; szintén kitűnő szöveg.[link]
ütik és vágják őt, amíg fel nem kiált haragjában és szégyenében, elmegyek, (abbahagyom?) de a harcos mindig marad
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2540 üzenetére
A szám Malmsteen sorrendben IV., Odyssey c. lemezéről való, ahol a neoklasszikus metál megteremtője, gitárvirtuóza már elindult a kommersz hangzás és önismételgetés felé. Ennek ellenére nem mindennapi ember, példa rá az is, hogyan tanult meg gitározni. [link] Az általa képviselt hangzáson sajnos már túlhaladt az idő, bár én arra a Malmsteenre akarok emlékezni, aki megalkotta az első három lemezét, na jó, a negyediket is, majd játszott a prágai és a japán filharmonikusokkal. Közte a többi néma csend... nekem.
Visszatérve a rock intellektuális nagyágyúira, Art Garfunkelre és az állítólag magyar származású Paul Simonra, az ő stílusuk felett is eljárt az idő (Sic transit gloria mundi), bár még 2011-ben egy közös koncerten is bizonyították, énekhangjuk, előadásmódjuk semmit sem fakult öregkorukra. Ösztönös vonzódásuk az élet partra vetett vándorai, a kiérdemesült boxolók, a hetedik sugárút olcsó és drága lányai felé megteremtette a rockmuzsika intellektuális költészetét; kétségtelen, hogy addig sem, azóta sem írnak dalszövegeket ilyen stílusban:
"A próféták szavai a földalattik és a bérkaszárnyák falára írva suttogva visszhangzanak a csend hangjaiban." -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2537 üzenetére
Nincs mit. Az egész koncert fantasztikus, tiszta fieszta. Nekem mindig úgy tünt, a Codachrome c. számnál éri el a hangulat a tetőpontot (50. perc). Szerencsére egy jó munkásember feltetette az egész koncertet: [link]
Akkor érdemes az egészet megnézni, meghallgatni, amikor már az árnyékok kicsit hosszabbodnak és a fények nemsokára megváltoznak, hogy lassan átadják helyüket a félhomálynak. Akkor, ha becsukod a szemed, te is újra ott lehetsz.Úszol a levegőben? Hm. Egész jó lehet az anyag, amit tolsz.
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2534 üzenetére
Angry Needles
Hoppá! Leszaladt egy szem!
GAME OVER
START AGAIN!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2530 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Parkside szerszám kibeszélő
- Filmvilág
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest