- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3454 üzenetére
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és ölömet, bódottágot kívánok, még a dzsekibajjer fanoknak is...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3451 üzenetére
még 1 szót írsz erről a kattanás elméletedről, megkereslek és nem kattantom: reccsentem a nyakad... te tisztára be vagy kattanva ...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3449 üzenetére
de ééééééééértsd már meg, a roppanásnak nincs köze az ájuláshoz, az csak azért van, hogy a magadfajta dzsekkfenok ezen ámuljanak: biztos, smikor roppant, akkor tol be egy kis elájulító pöcköt....ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
ropog, mert meszes a delikvens csigolyája... ropog, mert a rendező hanggal is rá akar játszani... amikor meg törik, egy undorítót reccsen... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3447 üzenetére
jááááááááááááááááj..... attól, ha tekergeted, feszíted valamelyik irányba a fejed/ nyakad, akkor is van néha teátrálisan hangos roppanás, nem ezt vitatom. De nem ettől ájulnak el. Ha azért roppan, mert kitekerik a nyakát, attól igen, de akkor végleg.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3445 üzenetére
Akkor biztos elájul a kattanástól.... ehhh A nyaki csigolya roppanásának akkor van köze az ájuláshoz - ami már végleges jellegű - ha a fejet megemelve kiakasztják a "vápából" és tekernek rajta egyet. Ilyenkor ugyanis csekély fizikai erővel ki lehet "törni" egy ember nyakát, azaz megszakad az agy és a gerincvelő kapcsolata. Lásd még az előbbiek; természetesen te azzal magyarázod ezt a hülye jelenetet, amivel akarod... te attól is elájulnál, ha dzsekk hozzád érne.
P.s.: Elméletileg egy ember öngyilkos is tud úgy lenni, hogy a kar izomerejéével megemeli vertikálisan a fejét, majd hirtelen oldalra csavarja. (Tarkó - áll fogás) Egy japán jakuzás filmben láttam ilyet, a japcsi a cellájában némi relaxáció után kitörte a saját nyakát, nehogy kiszedjenek belőle valamit. Kérdésemre orvos barátom mondta: elméletileg lehetséges... könnyebben, mint dzsekk "elájultatásai".
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3443 üzenetére
Doyle szebb, okosabb, jobb harcos és emberségesebb. mint a bunkó dzsekkparaszt, aki egyébként szerintem nem a nyakcsigolyán roppant, - legalábbis dodge esetében, mert az régen rossz lenne - hanem a nyaki ütőerek elszorításával ájulást idéz elő. Egyrészt az agy nem kap elég oxigént és vért, másrészt a nyaki ereknél levő baroreceptorok a nyomást úgy érzékelik, mintha felszökött volna a vérnyomás, ezért visszaszabályoz, csökkenti a tenziót. (A vérnyomás értékét a keringő lötty mennyiségének, a perifériás erek ellenállása és a szívfrekvencia szorzata adja. Nyilván a második kettőt igyekszik leszabályozni az agy.)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3441 üzenetére
Dzsekk csak egy nyeretlen kezdő a Naptánc Kölyökhöz képest ... és akkor még nem beszéltünk Billy the Kidről....
Ennek a sorozatnak a legkiemelkedőbb ügynöke Doyle -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3438 üzenetére
Jack nem szerethető, hasonlóképpen nem, mint herriplottter...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3436 üzenetére
Annyival kiegészíteném Philot, hogy a vadnyugati filmekben használt 45-ös Colt kaliberre is rátett a filmbeli 9 mm-es kaliberű pukkantyúkra, a cső hossza pedig, ahol vezetve van a kilövés pillanatától a lövedék, legalább kétszer olyan hosszú. Ez azért nényeges, mert az akkori forgópisztolyok is már huzagoltak voltak, azaz a golyóbis a cső elhagyása után nem kezdett eldobott kavicshoz hasonlóan bukdácsolni a levegőbe, hanem a huzagolásnak köszönhetően forogva hagyta el a csövet és heggyel előre hasította az ájert a célig. Könnyű elképzelni, hogy minél hosszabban van vezetve a skuló, annál pontosabb. Könnyen elképzelhető tehát, hogy egy fikciós helyzetben Dzseki a rövid csövű automatával szarban lenne egy századforduló felé élt vadnyugati gunfighterrel szemben. Annál is inkább, mert jelentős részük - mint a filmbeli Sundance - reflexből, csípőből tüzelt. Az általam ajánlgatott Butch ... c. filmben van is ilyen jelenet, amikor a munkabért szállító kisöreg megkéri, mutassa meg, hogy tud lőni. Egy kb. 20-25 méterre levő konzervdobozt kellene eltalálnia, de célzott lövésekkel - hiába fogdossa bal kézzel a jobbat - sikeresen mellélövöldözik. A kisöreg sercint egy kistányér nagyságút a bagóléből és már fordít is hátat. Sundance utánaszól: mozoghatok? Újabb sercintés és vállvonás: felőlem annyit mozogsz, amennyit akarsz. A következő pillanatban a meglepetéstől majdnem lenyelte a szivarját: a Kölyök akkor már tokból, villámgyorsan előrántotta a Coltot és csípőből, háromszor egymás után eltrafálta a dobozt. (Fel is lettek véve.) (Mellesleg a Kölyök ismert volt a Vadnyugaton a gyorsaságáról.) A jelenséget úgy hívják, kapáslövés. De a fikciót félretéve, mely szerint Sundance valszeg 20-25 méterről kapcsiból homlokon lőtte volna Jackfiút, térjünk rá a filmre. Nem megsérteni akarlak, de a szimpátiád vezet és az ítélőképességedet is megvezeti. Ez a film egy fordulatos agymosó; annyiban különbözik a Seagal filmektől, hogy azok már tényleg akkora baromságok, hogy szinte fáj. Lassan ez is, a jól bevált klisékkel: bízzál bennem, bízzon bennem, ez eddig 2348-szor hangzott el. A másik, amikor géppityukból vadul tüzelő tenoristákat szed le pisztollyal... A mostani 45-ös Coltok, Magnum, Desert Eagles ellenfelei lehetnének egy Kalasnyikovnak közelharcban, leszámítva azt, hogy nem mindegy, egyesével pufogtatni, kilencnél kifogy a tár, vagy egy Kalasnyikovval darálnak.
Idézem a legelterjedtebb típus főbb jellemzőit: Az AK–47 tömege tár nélkül 3,6 kg, töltött tárral 4,1 kg. Az íves szekrénytár befogadó képesége 30 db 7,62 × 39 mm-es karabély lőszer. A karabély lőszer (ún. köztes lőszer) a pisztolyok és a puskák lőszereinek előnyeit egyesíti. Hatásos lőtávolsága 800 m, de ha 1500 m-en véletlenül eltaláljuk a célszemélyt, még mindig halálos lehet. A lövedék kezdősebessége 715 m/s. Elméleti tűzgyorsasága 600 lövés/perc.Na, ehhez képest pl. a Magnum: "8 méterről revolverezve lőve 6 lövés a Magnum lőszerrel a célfekete egy 10 cm magas és 4 cm széles területére csapódott, tehát önvédelmi/rendőrségi célokra is tökéletesen alkalmas a revolver. A hátrarúgás kezelésében persze erősen segít az is, hogy a Colt Python ezen változata a maga 1150 grammos üres tömegével az egyik legnehezebb napjaink 4" csőhosszú, hatlövetű .357 Magnum revolverei közt."
4-8 kalasnyikovos tenorista ellen tehát még egy magnummal is csak akkor van a valóságban esélye a dzsekkeknek, ha az összes tenorista vak, vagy gyengén látó. 9 skuló vs. 180-240 skuló ellen, amit hosszú csövű, kétkezi fegyverből lőnek ki....
Mint már jeleztem, esetemben egy film megítélésénél sarkalatos pont, mennyire hihető, még ha fikció is. Butch Cassidy és Sundance története valós eseményeken alapul, csak a végét felpolírozták a hatásos Fire! ... Fire! jelenetre. A valóságban tényleg beszorították őket egy kunyhóba; éjszaka azonban két lövés hallatszott és a hajnalban rohamozó katonák két fejbe lőtt holttestet találtak; öngyilkosok lettek, egyes feltételezések szerint egymást lőtték fejbe. A végét tehát a filmben elképzelt figurákhoz igazították, de legalább hihető és köszönő viszonyban van a valósággal. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3416 üzenetére
Talan meglepo de a Colttal sokkal messzebbrol lehetett valamit eltalalni, mint sok mai pisztollyal a golyoallo melleny meg alig vedi a fejet pl... ugyhogy a kedvenced ott eselytelen lenne...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3433 üzenetére
Nem tudom. A filmet is csak hébe-hóba láttam.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3431 üzenetére
mi a fene...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3429 üzenetére
A Ralf Penészt is szeretem az Angol beteg óta.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3427 üzenetére
Én szeretem Redfordot.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3425 üzenetére
Ez ambivalens. Romantikus, dráma, vadnyugat, századforduló hangulat, száraz vicces, helyzetkomikumok
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3423 üzenetére
Azért ez nem Bud Spencer kategória. Romantikus, száraz humoros...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3420 üzenetére
Én tudom a végét, mégis, megnéztem vagy háromszor... ezt látni kell. Fájer! Fájer! Fájer! Fájer!.....fájer!... qrvajó asszem most is megnézem, nekem megvan dévédén
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3414 üzenetére
Ez teljesen eltérő ... nem a szokvány western
[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3410 üzenetére
Iszonyat egyébként, de komolyan. Már röhög rajta, 180 részen keresztül minden "tűzvonalban" szituációban Jack bal kéz, jobb csukló, benne a slukker, ha kell, ha nem... Én nem vagyok egy gunfighter, de bizonyos szituációkban, ha crossfire-be kerül, még előnytelen is az a hülye beállás, mert egész felsőtesttel kell fordulni, amerre lőni akar... Jack nem látta a Hallgatag embert, a Hét mesterlövészt, a Volt egyszer egy vadnyugatot, vagy a Buccs Kaszidit és a Szándensz Kölyköt. A Kölyök még a hóna alól is lövöldözött, amikor beszorították őket a milicisták Boliviába. Vagy Pat Garett and Bily, the Kid...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3408 üzenetére
jujj... egy napra már kicsit sok nekem a nosztalgiából, megyek jackparasztot nézni. Nem zörög a haraszt, ha nem bombázza jack, a paraszt.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3404 üzenetére
Neeeeeem? Én meg igen, pedig minden igényessége ellenére ez már nem az én műfajom, ez pop.
Mellesleg 14-15 évesen a Massachusets,[link], a Rain and tears (Aphrodite's Child, a No milk today (Herman's Hermits) és B.G- Holiday volt a kedvencem. Ja, és Manfred Manntól a Ha-ha said the clown
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3401 üzenetére
igaz, aki rajongó, annak mindent megér...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3399 üzenetére
Neeem? Meg nem erősített források szerint egy észak-magyarországi fodrásznő dzseki nadrágja alatt középen elhelyezkedő testrészéért 3 aranyozott hajszárítót ajánlott fel...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3397 üzenetére
meg a levágott kart.... ott volt az asztal mellett. A rossz hír: Kiefer Sudárföldet, a 24 c. szappanakció filmsorozat kommandósát tegnap este Baltimore-ban elütötte babakocsijával egy részegen száguldozó arab kismama. A művész (?) a kerekek alatt eszét, majd életét vesztette. Testrészeinek spirituszban történő kiárusításáról később rendelkezik a gyászoló család.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3395 üzenetére
dehogynem... amikor az orosz szeparatista tenorista tábornoknak (aki a Blöffben Boriszt alakította) levágták fejszével a karját, a beleéléstől elkezdett vérzeni az orrom és hátul is bevéreztem, miközben az összes sárgavértestem belefolyt a gatyámba.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3393 üzenetére
mingyá eeesírom magam
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3391 üzenetére
neked idol, nekem paraszt :-))
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3389 üzenetére
meg mennyire tudunk azonosulni a szó szerinti szöveg mögött megbújó asszociációval, allegóriával, metaforával.
most szundítok 1-et jackparaszton...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3387 üzenetére
így a legjobb
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3385 üzenetére
eredetileg segítségre van szükségem, felmászni és megkapaszkodni a peremen -t akartam írni, de ez hosszú, az út helyett szívesebben írtam volna ösvényt, de az úton - következtetve a következő sorból -nyilván a segítséget értette... (meg az előző sor...)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3379 üzenetére
Nos, én zuhantam, le,le, le
Ebbe a sötét, elhagyatott lyukba
Ahol senki sem törődött többé velem
Felmászni és megkapaszkodni egy út kellett
Te ültél ott, tartani a kötelet
És mi megyünk majd fel, fel, fel
De én kicsit feljebb szállok,
A felhőkbe, hol szebb a látvány
Itt fenn, kedves
Ez nem tart sokáig, már nem tart sokáig
Mikor vissszaérek a földre
Már soha nem lesz több esélyem
Készülj az életre, kezemből kiragadva
Talán egy nap majd utazunk kicsit
Fel, fel, fel, és minden rendben lesz
És fel, fel, fel,
De én kicsit feljebb
A felhőkbe, hol szebb a kilátás
Nemsokára, mindjárt...
Bárcsak egy kicsivel több időm lett volna
Bárcsak több időm lett volna veled
Felszállhattunk volna
És megtehettük volna azt a kis utazást
És ültünk volna kéz a kézben
És rendben lett volna minden
És talán egy szép napon újra találkozunk
Lebegve a felhők közt
Soha nem ér véget
És repülünk fel, fel, fel... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3381 üzenetére
majd...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3379 üzenetére
Nekem is, az egész gesztus ... a srácé is, meg ahogy kezelték... Egyébként a kórusos videó végén szerintem az apja meg az anyja látható az utolsó snitteken
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3377 üzenetére
Nagyjából értem, de lefordíthatnád... Ez a ma esti film úgyis megy hozzá
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3374 üzenetére
S ami még nagggyon jó film: Emlékezz rám - ma 22.05-tól a Duna TV-n. (Hál'stennek reklámmentes, fel is veszem HDD-re, bár úgy vélekszem, meg van DVD-n. ) Ha nem láttad még, különösen ajánlott, alapfilm.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3372 üzenetére
Én viszont ajánlanám neked A mocskos háború -t. Most néztem meg az HBOGo-n, ugyanaz a téma, a spanyolt terrortámadás után Londonban a tenoristák egy furgonban felrobbantanak egy primitív atombombát. Nincs benne szuper lövöldözés, stb., de sokkal reálisabb, életszerűbb az egész. A nyomozó elmagyarázza, hogyan épülnek fel ezek a tenorista sejtek; nem is igen ismerik egymást, mert van felderítő, logisztikai, attack stb. brigád (sejt), akik csak egy, rendszerint külföldről irányító koordinátorral állnak kapcsolatban, és ő még mindig nem a "vezér". A koordinátorok, irányítók rendszerint értelmiségiek, orvosok, tanárok stb. A filmben pl. az illető, miután mobilon bejelentette az érkezését, már rögtön akksi ki, akksi, mobil bluggy a csatornába.... A tűzoltók önfeláldozását valszeg a WTC-ről mintázták... akciószegényebb a lövöldözős, elkaptam a fiad, feleséged stb. értelemben, mégis dermesztőbb.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3370 üzenetére
hehehe nyihaHA LOL
A dzseki azé jobb, mert a 6/10. részt is ülve végigaludtam, + 30-40perc -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3367 üzenetére
vannak elég tragikusnak tűnő pillanatai... nem szeretem, ez nem vicces
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3360 üzenetére
Relatív ez a nem unalmas... a bőség zavara, vagyis, ahogyan írtam, a kevesebb több lenne. Nincs idő kidolgozni a jellemábrázolást, a túl sok fordulat elnagyolttá teszi; az ember immúnissá válik a legelképzelhetetlenebb fordulatokra. Ahogy megláttam az öreg dzsekt, tudtam, hogy fal az egész, az öcccs összejátszik a faterral.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3358 üzenetére
Hát nem. Egyébként ez a szitu pont jó példa arra: elismerem, zseniálisan bonyolítják a dolgokat. A váratlan fordulat váratlan fordulatának a váratlan fordulata... Szóval a kevesebb több lenne.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3354 üzenetére
úriten, betojtam a végén, pedig beleszerettem klojé óbrájennbeba
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3350 üzenetére
az a rohatt dzseki megszöktette a tenorista vezírt!!
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3337 üzenetére
A MGMT-Kids-jét nagyon szeretem!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3348 üzenetére
jajdejó... már nézem is tovább, mert fáradt vagyok olvasni. Ezen meg f@szán el szoktam aludni, ülve.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3345 üzenetére
Mint írtam, Jacken, vagyis Kieferen sz@r se múlik. Ő eljátssza, amit megírnak neki. Na most, az rendben van, hogy követ el hibákat: Napóleon is jól elb@szta a waterlooi csatát. Csak túl nagy a kontraszt.
A többi film gyenge pontjai -pl. A tégla, vagy a 13, vagy a MR 73, hogy túlságosan magasra spanolták az ingerküszöbödet ezzel a filmmel, amibe 40 perc alatt beleraknak 3 percenként vaami fordulatot. Nem jut eszembe annak a filmnek a címe, aminek a főszereplője Forest Whitaker volt, (nem a Szellemkutya, nem a pánikszoba), szintén merényletes film, egy, azaz egy film, nem sorozat, de sokkal jobb volt ennél. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3343 üzenetére
Nézd, ha a fantazy világába akarok merülni úgy, hogy elfogadjak egy mesevilágot, akkor elsősorban a Trónok harcát nézném ... Ott a mesevilág és egy fiktív középkori történelmi környezet úgy van adagolva felváltva, hogy az ember megfeledkezik néha a fantasyról és Medici Katalin, a Tudorok, VIII. Henrik korának iszonyatos intrikáiba érzi belecsöppenve magát. De még a Gyűrűk urát is jobbnak tartom, mint ezt az eszement 6. évadot. Való igaz, talán az ötödik az, ami kiemelkedik a többi közül. A történet akár hihető is lehet és ennél nagyobb fricska, minthogy pont az elnök az álnok... De a többi részben is vannak olyanok, hogy miután dzseki emberfeletti logikával elméletileg kidolgoz valamit, valamit megorront (mint Cyrano), a gyakorlati végrehajtást, a rajtaütést olyan körültekintetlen amatőr módra hajtják végre, hogy a sluszkulcs indítónyílásba helyezésekor már bukásra van ítélve; vagyis én, aki messze nem vagyok katonai szakértő, felszisszenek, hogy és a biztosítás, fedezés, álcázás stb. hol marad bazmeg? Amiről persze messze nem a Kiferlandi Kid tehet, hanem a forgatókönyv író. Neked a gyöngéd női érzelmi szálak, a rajongás, ami a Kölyökhöz kötnek, élvezhetővé teszik a legsz@rabb részt is; én jóval ridegebb és racionálisabb figura vagyok, engem nem hat meg Cameron Diaz vagy bárki más szopós szája, jó s.gge, combja, melle stb.: ha egyszer sz@r a film, akkor sz@r. A Braveheart-ban sem befolyásolt Melle Gibsongitár személye, vagy a királyné orális szexet idéző szája. Jó film volt, egy 4/5-öt megérdemel. Robert de Nirót imádom, akár dráma (Szarvasvadász), akár vígjáték (Mi sem vagyunk angyalok, Csak egy kis pánik) toronymagasan megállja a helyét, mégis, pl. a Ronin c. filmet kevésbé csípem, hiába ő a főszereplő. Leonardo DiCaprio -ról azt mondaná az ember, a Titanicban nagyon jó volt, de hogy beépült ügynököt alakítson... erre ott A tégla c. film, ahol felnőtt a feladathoz, felnőtt Jack Nicholsonhoz, fordulatos, izgalmas film, a hihető változata annak, amit a 24 sokszor hiteltelenül ábrázol, mégis, te a katarzist jelentő vége előtt elalszol és nem érdekel. Jason Statham kiváló alakítást nyújt a Blöff-ben, vagy A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben, a nehezen emészthető Revolver-ben, de a Crank már nem tetszik annyira, kitűnőt alakít a 13-ban, de a Mestergyilkos, vagy a Válogatott gyilkosok Robert de Niróval .... hááát.... kicsit már húzom a szám, de A szállító pl. a legalja az akciófilmeknek. Szóval engem nem befolyásol annyira, kedvencem-e a szerepet alakító színész: téged viszont nagyon.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3334 üzenetére
Jobban. Minden együttesnek van egy karaktere, amitől el lehet térni: vagy bejön, vagy nem. A linkelt számok jellemző hangvételűek, jellemzőek az együttesre. A Nightwishre nem vagyok kíváncsi Tarja kiválása óta, amióta a diszkókirálynő stílusú Olsen kisasszony kornyál benne.
Monserat Caballe és Freddy Mercuri duettje jó ötlet volt, Ian Gillan és Pavarotti duettje már kevésbé, mert Gillan torokból kiizzadt hangja kissé kopott volt, ami feltűnő volt ebben a konstellációban. Nem tudnám elképzelni Tarját az Iron Maidennel sem.
A legtöbb híres gitárost az első hangok után felismerem arról, hogyan intonálja a hangot.
Ettől függetlenül, ez nem zenei műveltség, hanem ízlés dolga, kinek mi tetszik, kár pikírtnek lenni, hogy te csak egy botfülű zongorista vagy. Közismert, hogy a zenei műveltséged szélesebb körű, ugyanakkor sok dologban kommerszebb is, mint az enyém, ami jóval keményebb zenei irányzatok felé hajlik. Nyilván ezekről jóval többet tudok nálad. De nekem tök mindegy, neked Tarja tetszik, vagy Zámbó Dzsimi. Teljesen irreleváns, csak abból az aspektusból jegyeztem meg, mint amiből a Twisted Sisters egyik zenésze megjegyezte: Bon Jovi is not heavy metal; he is happy metal. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3330 üzenetére
I prefer male voice.....blaring from a 100 Watts loudspeaker or whispering in your ear from an inch? Both can give you goosebumps after all,can't they?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3330 üzenetére
Tarja with Scorpions is not Scorpions, not Nightwish: It's weak production.
Az egészben nem is annyira a dallammal van baj, nem is a Mikiegér hangjával, hanem a kettő nem illik valahogy össze. Klaus Meine hangja 60 éve ellenére most is kiváló, igazi Scorpions hang; az 58 éves gitáros, Matthias Jabs játéka is szép, még mindig a világ élvonalába tartozó; a texasi származásu dobos, Kottak is lelkes, mint az évek során annyiszor és természetesen Tarja hangja sem veszített semmit, felülmúlhatatlan. Csak éppen együtt tökösmákos rétes: nem Scorpions [link] és nem is Nightwish. A Nightwish óriási hibát követett el azzal, hogy amikor az eredeti basszert lecserélték a dinamikusabban játszó és kitűnő hangú kétszakáll basszusgitárosra, nem aknázták ki a gatyaszaggató hangokat éneklő basszer és Tarja iskolázott hangjával létrejött vokálban rejlő ambivalens intonációjú, mégis összetartozó ének zenei élményeiben rejlő lehetőségeket. [link]
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3326 üzenetére
...hát a Tarját szereted.Neeeem,nem disznóra gondolok.
Csak a rock+klasszikusról jut eszembe.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3322 üzenetére
You must be a genuine rocker chick,marching up and down in black boots,dyed hair and studded leather skirt!...no offence for the chick part. :-)
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3318 üzenetére
Axel Rose-This I Love-ja elég gépmentes Kegyed ízlésének? Nemtoklinkeenieröatelefonró
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3318 üzenetére
Óramű város.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3316 üzenetére
Eléggé lehangoló és pszichedelikus,nem? Engem ez varàzsolt el.[link]
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3312 üzenetére
Aki a harcban esett el még hagyján,de volt fegyvertelen akit kivittek az erdőbe és lelőtték mint a kutyát.Mindeközben a nagyvilágban mentek a megemlékezések valamelyik korábbi háború atrocitásairól,hogy ne történjen meg többet,ugyebár.Úgy teszünk mintha tényleg tanulnánk a múlt hibáiból és ma már minden más lenne mint 50 vagy 80 éve.Pedig egyáltalán nem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3307 üzenetére
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3296 üzenetére
Én sem származás,bőrszín vagy szexuális beállítottság szerint ítélem meg az embereket.Legalábbis teljes erőmből igyekszem.És akkor jön egy Nemzeti Színház igazgató és minden jóhiszeműségem szertefoszlik.Először hallom a szélső jobboldalt és csak legyintek,nekik amúgy is mindenki kommunista,buzi,hazaáruló és zsidó.Aztán kronológiai sorrendben: "Nemgondoltamsérthetvalakitharománokkalegyüttünneplemerdélyelcsatolását" (ezt ki tanította történelemre?!)...kifigurázza nemzeti szimbólumainkat (ez nem a polgárpukkasztás fóruma,mégis csak a Nemzeti)...kiderül számomra is amit már rajtam kívűl mindenki tud,hogy erős MSzP-s kötődésű (de ez legyen csak az én bajom)...pirosra festi haját (mégis csak egy ország kultúrájának egyik prominens képviselője)...kiderül származása (basszus,ez nem lehet igaz!)...coming out (most már legyen elég,tiszta ideg vagyok,hogy igazuk volt azoknak az agy-mosott szélsőségeseknek )...leváltják és az RTL klubban ripacskodik.(no comment). Szinte vágyom,hogy ne ez lett volna és valaki meggyőzne az ellenkezőjéről.Lányommal is ölre mentem,ő jó szakembernek tartja,de hát itt nem is azzal van baj....
Csak,hogy maradjunk hűek a témakörhöz,Vass Albert egyik kedvenc íróm.Nem tudom olvastál-e tőle valamit én majdnem összes művén átrágtam már magam.Antiszemitának van bélyegezve,de száműzetése miatt noha erős nemzeti érzés hatja át minden művét,elfogultság nélkül mondom,hogy több tíz könyvében sem találkoztam egyetlen antiszemitának mondható mondattal sem.Melegen ajánlom mindenkinek. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3284 üzenetére
Jack Bauertől csak a lányok félnének, Waltertől, a taxis kopótól /by Hadházi/ meg csak a kamaszok. Az igazán félelmetesek a hidegvérű őrült gyilkosok, akik a szemedbe mosolyogva döfnek hátba, amikor nem is gondolsz rá...
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3294 üzenetére
Érdekes amit mond,bár itt sem tudok elvonatkoztatni attól,hogy a kispufajkás tanácsadója volt és azzal a szellemiséggel azonosulni tudott.Bevallom engem ez reménytelenül elfogulttá tesz megítélésében.
...és ezen származása csak ront.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3292 üzenetére
Szerintem is felettébb érdekes ahogy lerántja a leplet tulajdonképp nyilvánvaló dolgokról.A baj az,hogy népsporttá vált boldog-boldogtalant megszólaltatni az adott téma szakértőin kívül.Néha az az érzésem,hogy a másik színű bogyót kellene bevenni.3m10s-től,ha esetleg nem láttad.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3290 üzenetére
A CNN akkor került a közös fazékba mikor egyik szememmel Michael Moore Fahrenheit 9/11 ében néztem ahogy a bevonulásáért amerikai állampolgárság ígéretével odacsalt állat mesélte,hogyan bőg a harckocsiban a death-metal miközben ők mindenre lőnek ami mozog,másik szememmel meg az említett csatorna sugárzott "hazafias" híradást amint a tankon lovagló riporter könnybe lábadt szemmel próbált meggyőzni,hogy büszke népe hadserege hogyan terjeszti a békét a földön.Na hát megb@szhatják a k*rva ujjlenyomatot követelő amerikai édes anyjukat tőlem,az biztos!Ha valamitől egyszer agyvérzést kapok az lesz,hogy sértően hülyének néznek.Ezek már még a látszatot sem mentik! Miközben azt találgatják mikor is vonják ki csapataikat valamelyik éppen megszállott országból,alelnökük nem átall újságíróknak büszkélkedni,hogy magáncége látja el őket ruhával meg mittoménmivel.
...na sikerült felhúzni magam.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3286 üzenetére
Van bennem egy,ebben az esetben talán javamat szolgáló,viszolygás minden tömegtrend ellen.Azonnal rühellek mindent amiért mások őrjöngenek és oda jutottam,hogy a 40+ tévé csatornából tizenvalahány szerepel a kínálatban,kereskedelmi rádió nem megy nálunk és éppen idegrohamot kapnék ha valamelyik szennylap kiadásával találkoznék otthon az asztalon.Picit olyan,mintha Mátrix Neo-jaként a dolgok mélyére nézve mindenhol látni véled a mátrixot,vagyis a pénzszerzés szolgálatába állított világot.Mintha minden egy és ugyanazt a célt szolgálná,valaki vagy valakik anyagi hasznát.Lassan az ismeretterjesztő csatornák műsorait is áthatják ezek a gyomorforgató show-elemek és a szórakoztatás teljesen felhígítja a valós ismeretterjesztést. Szerinted is meghülyültem?
Az ilyen fordításokkal nekem is az a gondom,hogy sosem érzem tökéletesnek őket,mindig lehetne jobban,így végül idő és energiabefektetés kérdése mennyire is lesz jó a végén.Ez azért ott van.Szerintem...(mennyiért csináltad)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3284 üzenetére
Csak vezeték nélküli telefonjaim vannak... amúgy meg, Jack egy telefonfülkében a farkát fojtogassa a telefonzsinórral, vagy a véletlen éppen arra sétáló mamáját...
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3273 üzenetére
Le az összes kalapokkal a fordításod előtt! Nekem egy ilyen el szokott venni 1-2 órát szabadidőmből....a dal meg tudtommal az erősen filmszerű klipp ellenére sem filmzene.Ami az említett show-műsorokat illeti,ugyanúgy tartom magam és családom távol tőlük mint pl. a margarintól vagy olcsó virslitől.Nálunk ezek tabuk,és próbálom nem sz@rral etetni úgy testem mint elmém.
Egyik ezzel kapcsolatos tanulmány felettébb érdekes.Érdemes elolvasni. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3281 üzenetére
pfffffffffff...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3279 üzenetére
ehhh, nyilván visszatérek az agymosó sudárland kölyökhöz... ez egyébként is pol. mentes övezet, ne tegyük mi se azzá.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3277 üzenetére
Az igazság az, - kb. 2000 óta gyarapodó empiriám – ebben az országban nem szeretik, ha valaki az igazságot keresi, nem húz elkötelezetten egyik oldalra se, véleményével mindkét oldalon kritikusan kezeli az anomáliákat. Az nem trendi. Azt mindkét oldal utálja. Én voltam a retek klub fórumának judeolibsicigóbuzibarátrasszistafasisztakommunistája. Ebben az országban nem tudják értelmezni, csak az elvakult elkötelezettséget. Ha ellenkező oldalon van: lehet szidni. Ha azonos oldalon: óó, akkor testvér, elvtárs. Csak a nonkonformistákkal, az egyik oldalra se hajlókkal nem tudnak mit kezdeni.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3275 üzenetére
mínusz negyven fok volt az oroszoknál
ott maradt a fél hadsereg a Donnál
jöttek a ruszkik, fal lett a Lajta
bölcsõnk ez, gyakran sírunk is rajtainnen már a zene is más... addig altatnak a langyos rappel...
Párszor felraktam a f@szbükkre, szöveggel, ne félj, senki sem lájkolja; se jobb, se bal... Legszívesebben megtoldanám azzal, mi van, b@sszátok meg, nem tetszik az igazság?
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3271 üzenetére
Még megnézed majd pihenten és összeáll a kép.
...ami Kiefert illeti már képtelen vagyok elvonatkoztatni a ténytől,hogy színésszel van dolgunk,így nem tudom hitelesnek tekinteni és önfeledten szórakozni. The whole world is a stage kind of thing.Legalábbis nekik az.
De végére itt egy kis vers is.Nem tudom megunni ide s tova 25 éve. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3269 üzenetére
Látom ebben nem fogunk kiegyezni,így inkább nézzük meg ezt az oktató videót.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3267 üzenetére
Nekem csak egy van,abba mindent beleadtunk így nem tudok ítélkezni,de nem hiszek a predesztináltságban.Van akinél nem elég a szokásos "gyúrás",ami amúgy egyre kevésbé az állandó időhiányos szülőkre és így egyre inkább a környezetre,TV-re (!),iskolára stb. marad,de nem hiszem van az az alkoholista,bűnöző vagy éppen gyilkos génekkel megáldott ép elméjű gyerek akiből ne lehetne rendes embert faragni.Szerintem...
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3265 üzenetére
Ezért kell a lágyabb gyurmát másként gyúrni mint a keményet ugyanaz az eredmény elérése végett.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3259 üzenetére
Egy jó ideje meggyőződésem,hogy a gyerek lassan kötő gyurmából van,és noha van keményebb,nehezebben formálható és lágyabb könnyebben gyúrható fajta belőle a szülőkön,közvetlen környezetén és az őt körülvevő társadalmon múlik mit is gyúrnak belőle.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3259 üzenetére
akkor a siketnémák csecsemői halmozottan hátrányos helyzetűek
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3255 üzenetére
hát ez messze nem hungarotalibán... velős rap kritika múltról és jelenről.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3202 üzenetére
lóf@szt, én egy kis rohadék vagyok.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3252 üzenetére
Azért írtam, hogy kár abbahagyni az első taktusok után; először én is ezt tettem. (Mellesleg a refr. tájékán a zene is egész élvezhető)
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3252 üzenetére
Tény,hogy zseniálisan bánik a szavakkal,de nekem valamiért mégis súlytalan.Van valami gyermeteg,bohókás játszadozás benne a szavakkal,amiért nem tudom a klasszikusokkal együtt említeni.De lehet csak én látom így....
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3249 üzenetére
Hát mindenevő vagyok.A kérdés nem is annyira az,hogy mit hanem,hogy egyáltalán olvasok-e,mert időm az kevés.Újabban lányom fáraszt valami kortárs Varró Dániel fickóval,hogy le van nyűgözve tőle.Én még nem...
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
moonlight115 #3216 üzenetére
Akkor hát van időm meg egy rossz bicskám is,melyet nem sajnálok beletörni....
The wheel of time keeps on spinning.People rise and die,old headstones crumble and new ones are set in their place and all the headstone sculptors hew tiny cradles too with red tulips and peonies to the young mothers' delight.And the children grow up and Almighty God's eternal life-raising hand writes on their faces and engraves in their hearts both the parents' recreated face and the warmth of their blood. Kábé...rossz helyre tévedtem?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3245 üzenetére
mi lenne, ha nem fél szemmel néznéd?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3243 üzenetére
micsinál, micsinál... az ember a hátsóját is fél kézzel törli...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3241 üzenetére
hogy értenéd, amikor csak a fele agyad üzemel...:-)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3239 üzenetére
én???
nálam higgadtabb emberek kötötték már fel magukat...
nekem 48-52
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3234 üzenetére
gyógyszert aggyá neki...
huhhhh látható sötétség... (W. Golding)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3232 üzenetére
mennyi idős terhes? 25 éves...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3225 üzenetére
dehogy viszem vissza... az relikvia. Majd neked adom.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3218 üzenetére
Pedig megmondta Varju János, várjunk még, a zászlókra ne írjunk hattyú helyett sast...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3216 üzenetére
Mégis tetszik a könyv?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3213 üzenetére
Gondolkozz már... mikor adták ki? 1984-ben. Ki volt akkor? Jani bácsiék. Miről szól az az előszó, ami gyönyörűen van megírva? Ami akkoriban minden magyarnak iszonyúan fájt: Trianonról. Nem azért írom, nagyon jól tudod, mert hungarotalibán vagyok; revizionista sem, mert ezen már nem lehet változtatni. De ez akkor is példátlan igazságtalanság volt, tetejében dilettáns is, mert megalapozták a későbbi második világégést. Ha a wilsoni elvek szerint az etnikai töréspontokon húzzák meg a határokat, egy szavunk se lehetett volna. De az ország kétharmadát elvették, javarészt magyarlakta területeket. Erről 90 előtt beszélni tilos volt. Én csak azért is jeligére fiatal koromban szórakozóhelyeken elhúzattam a Székely Himnuszt; a Hágiban a mikrofon alatt bömböltem, jött is a pincér szólni, tele van az összes terem nyomingerekkel; mert akkoriban kicsi ablak, sűrű rács járt az ilyenekért. Kapatos voltam, mint Varjú Jankó, azt válaszoltam, le vannak sz@rva, akkor jöjjenek ide és énekeljék velem együtt...
Ezért téptem ki a lapot. Gyűlölöm a konformizmust és azt, hogy sosem tudtunk a ló hátán megmaradni: vagy egyik oldalra estünk, vagy másikra. Nem tudunk normálisan viszonyulni a saját történelmünkhöz...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3211 üzenetére
azok legalább értékelnék a bibliofilségem furcsa megnyilvánulását
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3209 üzenetére
nah, ezért jobb a seeman, mint a seaman... hógolyófejű zongorafagyasztó
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3207 üzenetére
én se vésővel csináltam... a vonó feszítő csavarjával karcoltam bele... tetejében nem is volt elég precíz, ha ott fogtam le, negyed hanggal hamis volt.
Ne a nyelvvel törődjél, meg Ninával, a dallamon, meg a gordonkákon van a hangsúly... mellesleg a Rammstein számok kiábrándítóak lennének pl. angolul. der beste zéman var du ich... gut, Johann.
A hajót, amikor magyar szinkronnal néztem... fúúúúúúúúúúúúj.
Jelzem, a szakasszal is ugyanez volt... amikor szinkronizálták, a torokhangú amerikai angol helyett brávo szik, brávo sziksz ... béhat! béhat! jelentkezz .... totál hiteltelen volt... mintha az elgurult vitaminját keresné ... ugyanígy a hajó: bájbe masín? bájbe dízel! Az elektromotorral? A dízellel...
Vagy pl. nagyon utálom a szerb nyelvet; de a Lipe cvatut el nem tudnám képzelni más nyelven. Aztán ott volt a törököknek az a klipje, mi csak pusz-pusznak hívtuk... Aztán a török ffi énekes nyomdokaiban egy nő is elkezdte műsorra tűznI, angolul... booooooááááááááá -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3204 üzenetére
[link] Még ennél a heavy metál gitárosnál is látszik, hogy akusztikus gitáron megcsinálja a vibrátót, (2.38) amit te akkor se tudnál megtenni, ha egy évig nyomnád a billentyűt. Következésképpen Bétóven is hülye volt, hogy nem gitáros -vagy csellista lett...
De itt van minden: pizicato, vibráto, de legfőképpen zene...[link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3197 üzenetére
eddig úgy tudtam, a pianó az, amelyik nyalva szólal meg... beszélsz itt hülyeséget. Te, aki csak két hangnemet ismersz: Dir dúr és Mir mur
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3200 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3198 üzenetére
Mér a triola az nagyon tuti, legalább tudod mit kell nyomni nem?
Ha összeadjuk a violával megvan a pizza is:[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3194 üzenetére
te összekevered a pizicatót Pizarroval...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3190 üzenetére
szeretted volna, mi? Irigyled a csellómat. Igaz, az sz@r lett volna, ha a negyedik fekvésnél a hüvelykujj helyét neked is bejelöltem volna kis bevéséssel a nyakadon... A zenetanárom hülyét kapott, amikor észrevette.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3188 üzenetére
Nekem nem kellett fekete-fehérrel jelölni a billentyűket, mint neked, hogy megtaláljam, hol az A
Ugyanakkor szép is volt az a vibrato, te meg hiába rezegtetted a körmÖdet a billentyűn, csak a lakk pattogzott le róla, te kétfakezű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest