- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3764 üzenetére
Mit mondjak ... élhetett volna még, tüdőrákban halt meg, de a legendák korán halnak...
Itt az életrajza: [link] -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3756 üzenetére
Nahát, tényleg. Nagyon tehetséges és bájos is.
A komolyzene lehetne népszerűbb is. Szinte csak azok hallgatják, akik játszanak/játszottak valamilyen hangszeren. Sokan nem is tudják, mit hagynak ki az életükből. -
old rocker
veterán
válasz
Zongorálni meg így kell; egy koncert, egy üveg viszki és mégis...
[link] -
old rocker
veterán
válasz
mér", hallgatni rossz? Egész jó, még a Rammstein mellett is megjárja ...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3754 üzenetére
Das ist eine fasiszta lied! Scandallum!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3754 üzenetére
Ez igen! Ez zene!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3734 üzenetére
Érdekes ez az érzelemmentes társadalom. Fura. De végül is igazuk van, az érzelmek okozzák a legtöbb bajt a világon. Még a pozitívak is, mert ami nekem pozitív, az másnak lehet negatív. Lásd a könyvbeli sakkozást pl.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3732 üzenetére
Ez de jó! Ott járok, hogy nem ismerik a pénz fogalmát.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3710 üzenetére
Most kezdtem el a Kazohiniát.
"Egyben megvolt a véleményem az itteni nők becsületéről, akik a legkisebb szégyenérzet nélkül ragadtatják magukat ilyen trágár és erkölcstelen cselekedetre, amilyenre hazám illedelmes és szemérmes hölgyei sohasem vetemednének. És akkor sem a nyílt utcán!"
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3694 üzenetére
Én úgy vagyok ezekkel a hájpoltakkal, hogy azért csak belekukkantok, hátha...Nehogy lemaradjak valamiről.
Így lettem Potter-rajongó!
És ennek (Potternek) köszönhetem, hogy elkezdtem angolul olvasni.
rocker És tényleg!
Nem tudok így rangsorolni, nekem mindkettő kedvenc. Inkább a zenéjük miatt, ahhoz nem értek, hogy melyik mennyire profi. Tőlem a csillárról lógva félkézzel akár 12 húron is pengethetne a hurrikánnál sebesebben, ha nem tetszik az, amit játszik.peterkeT Ugyanez a véleményem Dan Brownról. Nem fogom rongyosra olvasni egyik művét sem, igaz, csak egyet vettem meg, az Angyalok és démonokat, jó régen. Azóta rájöttem, nem érdemes, és szerencsére sok könyvet kapok kölcsön.
Gyerekkorban szerintem sokkal mélyebb benyomást tesznek ránk az olvasottak, mint később, mikor már "megedződtünk", nem? Vagy csak én találkozom egyre kevesebb igazán jó könyvvel. -
parandroid
félisten
válasz
philoxenia #3694 üzenetére
Nem rossz Brown, és szerencsére nincs túl sok műve, érdemes párat elolvasni, ha könnyen hozzáférsz (meg nem vettem volna, ha nem jutok hozzá mocskos olcsón angolul ebayen). Semmi extra, a hype-ot nem éri meg, bár az alapkoncepciók jók, de csak egy tizenkettő-egy-tucat szórakoztató ponyva ügyesen menedzselve. Végigolvastam a gyerekkoromat (értsd jól), ennél sokkal mélyebb benyomást tettek rám olyan könyvek, amikről azóta sem hallottam sehol (némelyiket már rég el is felejtettem, csak a benyomás maradt), de amúgy egy kikapcsolódásra, szórakozásra teljesen jól használható, tisztességes iparosmunka minden regénye - némelyik (talán a leginkább épp a Megtévesztés foka) talán egy kicsit már túlságosan is akciófilmes. Ha meg már akcióregény, akkor inkább nekiesek a minap egy használtcikkkereskedésben kilóra (!!! 1 EUR/kg !!!) vett Tom Clancyknek, amivelé szintén tele van szerintem Mo-n is az összes antikvárium, meg a közkönyvtárak ponyva szekciója - legalábbis boldogult tinédzserkoromban még így volt.
p
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3692 üzenetére
Az tuti.
Most Dan Brown: A megtévesztés foka c. könyvét olvasom. Jobb, mint a többi könyve, szerintem. Már csak azért is, mert végre nem Langdon a főhős.
Semmi szimbólumkutatás...
Nem mintha az nem lenne érdekes, csak kezdett már kicsit "egykaptafás" lenni, pláne az Inferno után. Még itt van nálam A digitális erőd, az lesz a következő.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3690 üzenetére
Igen, az. Bár, a Bolero nekem kicsit unalmas. Vannak persze jó pillanatai.
Ha valami, akkor ez tényleg zseniális (tudom, vótmá'). -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3676 üzenetére
Persze.
A felnőttek meg úgy viselkedtek, mintha ők sosem lettek volna tinik.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3674 üzenetére
Rendes volt a lánytól, hogy nem röhögte ki. És a végén megölelte.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3653 üzenetére
Én még nem láttam, de majd megnézem.
Old rocker, találd ki, kinek ajánlottam ma a Diagnózist és az orvosokról szóló könyved! Az illető szinte a nyakamba ugrott örömében.
Pont jókor jött neki, pedig csak véletlenül került szóba. Játsszunk? Tippelj! (Úgyse találod ki.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3653 üzenetére
[link] ... a zene...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3648 üzenetére
Persze, szerintem könyvben minden jobb.
A Millennium 2. 3. után talán elkezdem. Hacsak nem hoz valaki megint kölcsönkönyvet. Állandóan hoznak, csak győzzem olvasni. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3646 üzenetére
Az előzetes alapján jó filmnek tűnik.
A Trónok harcát már rengetegen ajánlották, muszáj lesz megnéznem.Most A tetovált lányt olvasom, az első részt, egész jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3644 üzenetére
Hurrá! Vééégre!
Már alig vártam...
Te végignézted az előzőeket? -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3642 üzenetére
Nem rossz!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3639 üzenetére
Ez jó, ezt már láttam! Csak nagyjából értem az interjúkat, kb. a szokásos szöveg a rajongókról, meg hogy valamiért szomorú az egyik tag...majd egyszer rendesen meghallgatom és leírom.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3637 üzenetére
Gondolom, onnan. De ők tisztességes őrző-védők, ha leperkálod a védelmi pénzt, téged is megvédenek bárkitől.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3635 üzenetére
Ezért szeretem jobban a stúdiófelvételeket.
Most ezt a könyvet olvasom: Az alvilág zsoldjában. Bár a sztorik brutálisak, de olvasmányos, szórakoztató. És elképesztő. Hogy mikre képesek a magyar nemzeti maffiózók! Épp csak levágott lófejet nem pakolnak az ellenségeik ágyába, viszont roppant büszkék az ukrán zsoldosaikra, akiknek már a puszta látványa is elrettentő. Borzalom.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3633 üzenetére
Pedig a számok jók.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3631 üzenetére
"Az eredeti pedig utolérhetetlen finomságú." Igen, nekem is az tetszik.
De lehet, hogy csak megszokásból.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3629 üzenetére
Nahát...! Ki hitte volna?
Hozzájuk még nem volt szerencsém. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3627 üzenetére
Ez nagyon hasonlít egy régi számra, de nem bírok rájönni, melyikre. Még az előadója sem ugrik be...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3614 üzenetére
Nekem is tetszik, köszi!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3614 üzenetére
Hát ez szép volt Blackmore-tól... tetszik, köszi.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3604 üzenetére
Ez érdekes!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3604 üzenetére
Köszi! Hát, ez meglepi volt... én is a szegediben dolgoztam. Most már ott is KÖFI van, az irányító nem csak irányítja a forg. szolg. tevőkön keresztül a forgalmat, hanem vezérli is.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3601 üzenetére
+ az a tarka szatyor...a rendezőnek van stílusérzéke, az tuti!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3601 üzenetére
Hát, ez meg az én szememben a kákán is csomót keresek és a szándékos értetlenség kategória; egyfajta kommunikáció félremagyarázása. Nekem a tököm tele van már ezzel a kommunikációs huzavonával, a kormány dicséri magát, az ellenzék meg bizonygatja, ezzel tképpen kicsesztek az emberekkel, mert háromszor verik majd a szolgáltatók és a bankok ezt rajtunk vissza.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3592 üzenetére
Egy éjszakai szolgálat vége felé az adatgyűjtő lánnyal a röhögéstől fuldokolva rángattuk ki a „Szürke” becenévre hallgató irányító kolléga grafikonját és a ceruzáival együtt szórtuk le a padlón szét. Mit tudtunk ezen nevetni, mi volt ebben a vicces? Az, hogy a reakciót nagyjából sejtettük. Szürke talán a leggyorsabb felfogású volt a menetirányítók között; nem volt olyan gubancos forgalmi helyzet, amire nem tudott volna tíz-tizenöt másodpercen belül rendelkezést adni. Nem nagydarab, de iszonyú erős, elpusztíthatatlan ürge volt: éjszakai szolgálatok előtt és után fusiban építkezéseken dolgozott. A legnagyobb hidegben is egy szál vastag ingben járt; ceruzáit úgy hegyezte, hogy malteros, griffmadárkarom-szerű körmével tépkedte le a ceruzabél mellől a fát. Olyan trágáran beszélt, hogy haragudni sem lehetett rá érte.
Nos, Szürke az első merényletet elviselte szó nélkül. Visszarakta a bazi nagy grafikont, összeszedte a fele ceruzáit, majd megint kiment valamiért a helyiségből. Mi abban a pillanatban berohantunk, ledobtuk a grafikont, szétszórtuk a maradék ceruzát, aztán fapofát erőltetve magunkra, visszaültünk a helyünkre.
Másodszorra már nem maradt el a hatás és Szürke hangja rezegtette meg az ablaktáblákat:
- Embörök!! Aki immáron másodszorra szedi ki a grafikonomat és szórja szét a ceruzáimat, nem szórakozna inkább a jó édesanyjával??!! – majd néhány rövid, velős kifejezéssel instrukciót is adott hozzá, hogyan képzeli el ezt a gyengéd szórakozást.
A mama inzultálására ugyan nem vágytam különösebben, de egy óvatlan pillanatban azért harmadszor is lerántottam a grafikont és veteményeskertet csináltam a ceruzákból.
Szürke taktikát változtatott. Nem káromkodott, csendben visszapakolt, majd jó hangosan bejelentette:
- Na, átmegyek a kocsiintézőkhöz, megkérdezem, hova akarják küldeni Délegyházáról ezt a fordát – azzal olyasformán dobogott a lábaival, mint aki kimegy… A balhéra éhes drukkerek biztatása ellenére nem mentem be Szürkéhez, hogy újra „kitárazzak” nála. Annál én is dörzsöltebb voltam, talán azért, mert sokat tanultam tőle. Sejtettem, hogy valahol ott lapul a boksza mélyén.
Közben 07.10 lett és megérkezett a csoportvezetőnk, aki ilyenkor végigjárta a szakaszokat, hogy a reggeli eligazításhoz áttekintse a helyzetet. (A szakaszirányítók kis, egymástól albafallal elválasztott helyiségekben dolgoztak.) Gyanútlanul belépett Szürke kutricájába, odalépett a grafikonhoz, ekkor azonban vadállati ordítás harsant fel:
- Most megvagy, a k. anyádat!! – azzal felpattant a szekrényajtó. A szekrényből Szürke vetette rá magát egy mozdulattal az elképedt csopira és elkezdte fojtogatni.
- Jaj, főnök, bocsáss meg, te vagy az?! Képzeld, valamelyik szemét már négyszer leszórta a grafikonomat és a ceruzáimat, azt hittem, megint...
- Nincs probléma, cseszd meg, úgyis le akartam menni az üzemorvoshoz, legalább most rögtön lemegyek, mert nyilván infarktust kaptam és nem mellesleg be is szartam – reagált a csoportvezető az incidensre. Mert humorérzéke azért neki is volt.(Az ezerarcú kór - by me)
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3589 üzenetére
előző hozzászólást a tiédre írtam. Egyébként a f@szi nem valami humorharold, 1-2 improvizáció szülte "jól kijövő poén" van benne, mint pl. a hűtőgépszerelő, ennyi.
Mellesleg a könyvemben szereplő "Szürke" a budiról bejövő "Teve" "becenévre" hallgató irányító kollégának odavetette: "Teve, valami Égető úr keresett a városin, ott a szám, hívd vissza"
Teve annak s rendje szerint visszahívta a városi krematóriumot, hogy Égető urat keresi...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3585 üzenetére
Huhh, ez nem rejtette véka alá...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3583 üzenetére
Volt, persze...
már mennék a disznóért -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3541 üzenetére
Nem kell. Elég tudományos műsort csináltam már... Természetesen én is leginkább a "temészettudós" csatornákat nézem, de ahhoz is hangulat kell. Nem feltétlenül biztos, hogy egy saját műsorkészítés után még a legújabb tudományos eredményekre legyek kíváncsi. A Svájc vasútjait bemutató sorozatot viszont pl. rendszeresen megnéztem.
Moonlight: nem pesszimista. Dühös és maróan gúnyos. Nem feltétlenül ugyanaz...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3541 üzenetére
Egész jó lehet ez a Megáll az ész. Mi lemondtuk a TV-előfizetést, miután észrevettük, hogy már hónapok óta nem nézzük. Nem hiányzik. Néha neten megnézek egy-egy műsort, pl. a Friderikuszt (a Vásáry Tamással készített interjúja nagyon tetszett), vagy a Könyvjelzőt az ATV-n, és ennyi elég is.
Túl vagyok a 2 Frei könyvön, a harmadikat is nemsokára elkezdem, szerintem elég jól ír.old rocker A szám szövege ötletes, az biztos, de hogy ki hogyan kódolja, az más kérdés. Szerintem kissé pesszimista a hangvétel, miközben tudjuk, hogy az ország jobban, sőt, sokkal jobban teljesít.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3539 üzenetére
Anélkül, hogy tovább fejtegetném, miért találó az én véleményem szerint a szöveg - mint tudjuk, a tévézés dömpingje valahonnan a yenkiktől gyűrűzött be, a VV is nyugatról, a Győzikét se nézi senki, mégis mindenki látja - a szám műfaja nem rap. Punk. Egészen pontosan pop-rap elemeket is tartalmazó punk. A szöveg korrektül jobbra-balra szór; nem kizárólag politikai, hanem politikai-társadalmi-erkölcsi problémákat feszeget. A tévében komoly műsorokat elég nehéz nézni, a dömping a maúnikasók és józsibarátok, valamint a lövöldözős-robbantós-karatézós filmek felé tolódik. A szöveg nem az állítja, hogy nincsenek kivételek, de a többség bizony órákat ül a tévé előtt. Olvasni olyan fárasztó... A szöveg ugyanakkor utal arra a hungarotalibán jelenségre is, hogy még a jóisten f@sza is magyar volt... Az is találó, megbűnhődte már e nép az összes ötletét... Magadból kiindulva nem kódolod te jól ezt a szöveget...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3536 üzenetére
Olvasd csak el még egyszer... ez szerinted csak a vezetésről szól, a fejétől bűzlő halról? Én módosítanám: kompországban csak a becsületeseknek, az üvegzsebűeknek és a kishalaknak van kötelességük. Velük szemben az állami gépezetnek vannak jogai. A nagyhalaknak, úgy középsúlytól felfelé, nekik vannak jogaik.
mi vagyunk a hõsök és mi vagyunk a holtak
a nácik és a komcsik is magyarok voltak
mi voltunk Koppány és Kun Béla
mi vagyunk magunk a probléma
Való Világ, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hõsök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenrõl más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelõs
mindenki megússza, van jog, csak nem erõs"Kedvenc" témám a rokkantnyuggerek lefejezése. Sok a csaló köztük, b@sszuk hát ki a fürdővízzel a babát is. Nos, a babák repültek, a fürdővíz maradt. Két bottal járó SM beteg, a lánya vitte el a 'sorozóbizottsághoz": alkalmas. Ismerős, a kib@szott turista, aki örökösen azon f.sott, jaj, nehogy rosszabb legyen a papírom - értsd, nehogy megállapítsák, hogy a súlyos betegségei javultak - megúszta. Apósom 75 évesen tavaly februárban kapta meg: hurrá, tata, mosmán rendes nyugger! Addig rokkernyugdíjas volt, infarktus és ISZB miatt. Addig tök mindegy volt, rokkant, vagy ényleges, de facto és de jure sem volt különbség, csak az elnevezésben. De ő és társai, még az elhunytak is benne voltak az ijesztő számban, úristen, ennyi rokkernyuggert nem bír eltartani az ország, jaj-jaj... Mellesleg még a Kozmos is bedőlt ennek, ők is egymilla nyomorultról kornyálnak. Akkor miről is beszélünk? És kinek a sara, hogy ennyire hagyták nemzeti sporttá válni az adócsalást? A paraszolvencia eszkalálódását? stb...
Bűnbakokat mindenhez találtak, jól éneklik... -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3536 üzenetére
Ezzel teljes mértékig egyetértek. Jó lenne mutyizás és adócsalás nélkül élni, de ha az egyszerű állampolgár nem tud megélni a becsületes munkájából, akkor mégis mit tehet? Ez itt a kérdés.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3505 üzenetére
Xilofon és triola!
A zongorázás előtt ezeket nyúztam.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3480 üzenetére
Good music!
Köszi, Philo.
Neked is legyen nagyon boldog új éved! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3462 üzenetére
Köszi Philo, neked is boldogat!
Klassz a sapid! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3435 üzenetére
Na ne mondd...!
Még hogy Jack esélytelen? Mikor a 8 évad alatt (élete 8 leghosszabb napján) megúszta? Na jó, kétszer maghalt, de az nem számít...Pedig kb. csak húsdarálón nem darálták még le.
De ne adjuk fel a reményt, lesz folytatás! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3303 üzenetére
I'm not perfect Hű, de jó szöveg!
Kiefer nem is terminátor. Ő Jack Bauer, a CTU terroristavadász ügynöke! Bezony! Tragikus, világmentő hős, kész dráma az élete!
Ha végignézted volna a 24 mind a 8 évadát, akkor tudnád. De ne higgy nekem, én fanatikus rajongó vagyok. Tudom, vannak nála jobb színészek, nekem mégis ő az igazi.
A Tűt olvastam, filmen is láttam, igazad van, Donald is jó, még a Dirty Sexy Money-ban is remekel, pedig az egy eléggé közepes színvonalú sorozat, a "nézhető" kategóriából.Poe zseni.
Nekem Kingtől A ragyogás tetszett a legjobban és A holtsáv. Kb. 6-7 könyvét olvastam, azok nagyon jók voltak.Hasaggymeg
Szeretek nyitott és kissé naiv lenni, de főleg toleráns. Túlzott empátiára való hajlamom remélem a kor előrehaladtával meggátol majd abban, hogy valaha is más legyek. De az is lehet, hogy képzeletben már rég bevettem a kék tablettát, aminek vannak kockázatai és mellékhatásai, csak a profitorientált gyógyszerészek elfelejtették megemlíteni. Naivságom fejfájást okoz néha, nyitottságom immunzavart, toleranciám aluszékonyságot, kiütéseket is kapok néha, az nem tudom, mitől lehet, talán a liberalizmus kopik kissé...Szűklátókörűségben még nem szenvedek, a fekete-fehér gyakran pepita alakot ölt, vagy szürkét, de szemüvegre még nincs szükségem.
Long live Harry Potter!/szia old rocker!/
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
philoxenia #3303 üzenetére
""A férfiemberek csókolózása Júdás óta nem ígér semmi jót." ? te homofób!
...ha mesterkedéseikről mindig hírhedt papok által ügyesen "kifelejtett" gnosztikus evangéliumokat sem hagyjuk figyelmen kívűl,Júdás csókja már megváltásunk nélkülözhetetlen kellékévé emelkedik
(#3302) moonlight115...még fiatal vagy.A korral az ember lassan elveszti boldog naivitását,nyitottságát,toleranciáját és liberalizmusát.Neo akinek már fárasztó amit a mátrixban lát,vagy látni vél,egyre jobban bánja,hogy nem a kék tablettát vette be. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3297 üzenetére
képzavar: szemedbe mosolyogva döfnek hátba... meg rossz psziche jellemzés, ugyanis az ilyenek mosolyogva hasba döfnek...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3221 üzenetére
Köszi szépen! Nahát, még a nevem is rá van írva...!
A zenét is rólam írták...
Egyik kedvencem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3201 üzenetére
Hmm. Úgy tűnik...
Valami hibrid. Mindegy. Mellőzzük a személyeskedést, és ne flémelj!
Végy példát rockerről. Ő igazi úrirocker.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3199 üzenetére
Traviola...Már politizálsz is?
Az Traviata, te!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3196 üzenetére
Philo, te csak ne philozofálj!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3180 üzenetére
Ez igen!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3178 üzenetére
Mindkettő szép, köszi!
Érdekes, mikor Bach darabot kellett gyakorolnom, untam. Csak később szerettem meg, mikor már nem volt kötelező.Tessék, itt egy kis Debussy [link]. A Twilight óta még híresebb, mint volt.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3176 üzenetére
Akkora kereszt van ott, a sátánok meg csak békésen kornyálnak...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3155 üzenetére
Nem, ez a változat is nagyon jó, de ami nekem megvan és szerintem a legjobb, az ezen található, 34.59 -től. Ez csúcs, ahogy gitározik.[link]
szigorúan hi-fi fejhallgatóval ajánlott!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3112 üzenetére
Lothar Günther Buccheim (Das Boot)
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3114 üzenetére
Nem baj.
Biztos jó könyv.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3112 üzenetére
Szerintem ez az.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3084 üzenetére
Wiesbaden, Germany
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3084 üzenetére
Lehetne, de nem az. A pálya közepén levő szökőkút se ismerős, Pesten kikárt, hogy ennyi REM rajongó legyen, ahhoz túl sokan éneklik a dalt és túl kevesen ahhoz, hogy a helyszín angolszász legyen. Minden esetre nagyon jó szám.
Hógolyó: dögöjjön meg plotter, törjön bele a varázsvesszője hermiónéba
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3076 üzenetére
LOL, nem is tudtam, hogy ilyen is van.
A Land Down Undert majd lefordítom.Ódróka Hogy te mekkora mugli vagy!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3082 üzenetére
LOL
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3079 üzenetére
nem vállalkozom rá, vannak másodlagos jelentések...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3076 üzenetére
nem éppen...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3065 üzenetére
Stimmel... Ki mondta, hogy én egészséges vagyok? Igaz, még petefészek rákom nem volt.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3060 üzenetére
Reggeli próféta
És még horoszkóp is van benne!Apróhirdetés:
Ha élete unalmas és kalandra vágyik, keresse fel a Fúriafűzet! Jelige: 8 napon túlrocker Gonosz vagy.
És ha nem tudnád: a gyermeki lelkület kincset ér ebben az őrült világban... -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3058 üzenetére
köszi...
reggeli lap: uhhh..... súlyos....
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3053 üzenetére
Én nem is tettem különbséget: a magyar munkamorál? munkamódszer? ez: güzüljünk, zsezsegjünk, 70 évesen, utolsó leheletünkkel felsóhajtunk, istenem, milyen szép életem volt, állandóan robotoltam...
Trónok harca: én még nem olvastam a könyvet, így egyelőre filmről ismerem, nekem nagyon tetszik...
a könyvet napjainkban be lehet egyébként szerezni? (ja, és én nem olvasom dámbledor pofaszőrt eredetiben...
sztárvarsa: pedig a film is borzalmas...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3055 üzenetére
Akkor tuti nem olvasom el.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3051 üzenetére
A magyar mentalitást itthon is, de ha külföldön dolgozik, akkor is a részben önkéntes, részben rákényszerített "güzülés" jellemzi; látástól - mikulásig. A munkaidő csak papírforma; ha a "főnök", a "telepvezető" elvárja - neki ez természetes és magától értetődő - a kiszolgálók siserehada akár hosszú órákon át köteles alkalmazkodni - magánéletük, pihenőidejük terhére - a gazda zsezsgéséhez. Ez nem változik akkor sem, ha magyar "kolóniáról" van szó, kizárólag bármelyik olyan országban, ahol egyébként a szabadidő - szent. (Skandináv országok, Svájc, stb.) Nálunk természetes, hogy a hiperaktív vezető, politikus, egyetemi professzor 3-4 látens vagy félhivatalosan manifesztálódott munkahely, részleg stb. vezetője; emellett 10-20 bizottság stb. tagja, óraadó tanár. Ahogy egy beosztott orvos mondta nekem a főnökéről: b@sszameg, annyi élete sincs, ahány bizottság, szekció tagja. Miként lehetséges ez? Ezeknek a vezetőknek tehetségük egy része abban nyilvánul meg, hogy kiváló érzékkel maguk köré gyűjtik a pszichiátriai értelemben is munkamániás (mert ilyen szenvedélybetegség is van!!) munkatársakat, illetve a valamilyen oknál fogva kiszolgáltatott beosztottakat. Ezek aztán vagy azért, mert mindenütt jó, csak otthon ne kelljen lenni, vagy kiszolgáltatott helyzetüknél fogva tudomásul veszik: a pl. 16 óráig tartó munkaidő után még akár 3-5 órát is ráhúznak a "telepen" és boldogan - vagy kényszerből - robotolnak zsezsegő főnöküknek. Ez egy magyar sajátosság, a modern sztahanovizmus, vagy vadkapitalista magyar sztahanovizmus. Ehhez persze az is szükséges, hogy a magyar munkavállalók termelékenysége a fejlettebb országokhoz képest mindössze 70%; ezt a 70%-os teljesítményt azonban az alacsonyabb termelékenység miatt rétestészta munkaidőben, az uniós országok átlag munkabérének 28.8%-ért végzi. Zsezsegünk. Le van sz@rva a család, a munkaidő, a szabadidő, a boldog, kiegyensúlyozott élet.
Apropó, kiegyensúlyozott. Rendben van, hogy a magántulajdon az ősközösség felbomlása óta szükséges. Írhatnám azt is, hogy a szükséges rossz... De az is nonszensz, hogy az emberi gátlástalanságnak nincs sem társadalmi, sem morális gátja; azaz, limit nélkül lehet halmozni a magántulajdont, miközben emberek milliói halnak éhen. Ez a f@sz például nem fog éhen dögleni, pedig ráférne: [link]
Aki teheti, nézze meg a HBO Trónok harca c. fantasy dráma-sorozatát. Én a Conan, a barbár stb. alapján utáltam ezt a műfajt; de a Trónok harca, bár a mesék, a fantázia világát (is) felhasználja, döbbenetes fordulatokban gazdag cselekménnyel, fiktív módon, de kiválóan reprezentálja az emberi hitványságot, csalárdságot, kapzsiságot, hatalomvágyat, zsarnokságot, hűtlenséget stb. Néha akár a Tudorok történetét, vagy Medici Katalin ármányait látnám. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3048 üzenetére
Pont annyi joga van; de jelenleg - főleg az értelmiségi körökben - a nőkre jellemző, hogy 38 éves korára kezd el azon gondolkozni, tán esetleg kéne egy gyerek... egy. Mint írtam, akiket ismerek, azok közül van olyan, aki 35 éves, most akar Brüsszelbe menni karriert csinálni. 30-on felül egyébként - vagy 35 felett - lineárisan növekszik a szülési rendellenességek eshetőségének aránya. A Mi is emberek vagyunk c. könyvemben a gyermek és ifjúsági pszichiáter nagyon szépen megfogalmazta: nem feltétlenül a szociális helyzet függvénye a gyermekvállalás, mert gyakran a szegény helyzetben levő családok (itt nem kell rögtön bőrszínre is asszociálni) vállalnak több gyereket. Az is elhangzott részéről: ez önzés kérdése is, persze, nem csak a nők, - dehát a babát ők hoznák világra - hanem a férfiak részéről is: tanulunk, egzisztenciát teremtünk, karriert építünk, élünk a mának, aztán... vagy-vagy.
Nem gondolom, hogy hímsovinizmus részemről az a kijelentés, hogy a mostani 20-40 év közötti női generációra ráillenek kicsit Hobóék sorai: kéne egy fiú, de félted a melled, szép vagy és hiú, kincsed a tested...
A mostani fiatal nőkre, minél iskolázottabbak, annál inkább jellemzőbb, a hagyományos női szerep nem jön be nekik: emancipáltabbak, sőt, túl emancipáltak hozzá, a szingli életforma egyre kívánatosabb. Munka, karrier, buli, dugás - alkalmi kapcsolatokban, szórakozás, utazás, anyagi javak szerzése.
A lelki indítékokat megértem, a feminizmus felé hajló tendenciát nem. A fundamentalizmusnak és a nők elnyomásának nem vagyok híve - muszlimoknál ugye pillanatig se kérdés, mi a "dolga" a nőnek, ezért kellene sürgősen valami nagy társadalmi kompromisszum. Mert egyfelől ott vannak a nőknek a férfiakkal egyenlő jogai, másfelől az, hogy 0, vagy 1-2 gyerekkel egyik nemzet se képes reprodukálni magát. Legalább 3 gyerek szükséges, különben - ha csak a szűkebb pátriámat nézem - tovább fűzhetem a könyvem urológus professzorának gondolatait: A fiatalok mind elmennek külföldre, itt maradunk mi, öregen, betegen, aztán, ha mi is meghalunk, ki fogja ezt a nemzetet gyógyítani? - Nos, ezt én már lassan úgy is megfogalmazhatnám, a fiatalok mind elmennek külföldre, a gyerekvállalás egyre rosszabbodó tendenciát mutat; itt maradunk mi, betegek, öregek, aztán, ha meghalunk, ki fog minket eltemetni? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #2996 üzenetére
Eddát úgy emlékszem láttam élőben valamikor 2005 körül, nem volt semmi extra.
Tankcsapdát itthon szinte sose hallgattam, viszont élőben láttam őket párszor 2003-2008 között: külföldiek a koncert előtt mindig meg voltak lepődve mennyien vannak, aztán általában elég hamar megértették, hogy fura nyelven énekelnek, de hangulatosak. 90 utániak közül szvsz ők tudták a legjobban mozgatni a közönséget (egyébként az Illés és talán még a Kiscsillag előtti Kispál ugrik be, valamint kisebb tömegben az Alvin), bár a tavalyi Szigetes streamjükön elég fáradtnak tűntek (de nem voltam már ott élőben). meg a szokásos identitásválság, avagy már nem korai huszonévesek, és elég vicces, amikor a tiniket próbálják megszólítani.
persze, a csapda kb rákkendrollt játszik, egyszerűt de hangulatosat és energikusat. egy Ska-Pt mondjuk lejátszottak a színpadról, viszont egy Maiden/Nine Inch Nails/Tool hármastól messze voltak.
Pokolgép nekem kimaradt.
apropó, identitásválság: valamikor 2008 elején voltam utoljára Alvinon ZPben. Ott volt az a vicces pillanat, amikor a tizenéves, szakadt, félig készen lévő punkok mellett már megjelentek általában betűrt ing + farmer + öv kombóval és opcionális barátnővel a régi rajongók. utóbbit onnan lehetett felismerni, hogy az összes régi számot fejből ismerték, a záró k... életre pedig mentek be pogózni.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2991 üzenetére
Yeah...miskolci, és képzeld, a Dióóósgyőőőrt se szeretem! Vagyis úgy általában a focit.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2988 üzenetére
Edda??? Fujj.
Őket ki nem állhatom. Pataki...brrr...Naaaggyon nem az esetem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2983 üzenetére
Tényleg, ezt is mennyire szeretem! Köszi, jó volt újra hallani.
Akkor egy kis Bakkk
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2981 üzenetére
Tudom, vótmá', de nekem ez a kedvenc Bétóvenem: 5. concerto tényleg fejedelmi...
Esterházyval én is így vagyok, próbálkoztam, de nem megy. Pedig szimpi az interjúk alapján. (jó a haja
)
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2979 üzenetére
Lehet.
Mi a bajod Bétóvennel? A zene fejedelme! Na persze őt nem gép előtt ülve kell hallgatni, hanem háton fekve, behunyt szemmel+fejhallgató, tök nyugalomban, kizárni minden mást...és megtörténik a varázslat. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2977 üzenetére
Az Utopia tetszett, a többi nekem olyan egykaptafás, a női énekhangokért általában nem vagyok oda...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2974 üzenetére
A sötétben fénylik és bennem nő az égő vágy, hogy éljek és szabadon száguldjak,
fogod a kezem ,de nem érted, hogy ahova megyek, te végül nem leszel ott,
színesben álmodom az esélyről, álmodom Kínáról, a tökéletes románcról, keresve az ajtót, mi elmédet feltárja, keresve az emberiség gyógyírját...Segíts, belsőnkbe zárva fulladozunk
Miért zuhog az eső Utópiára, miért kell megölnie (ideal of who we are - valónk eszményképét/eszményi énünket (? finest? )
És mikor a fények kihunynak, elárulni, kik vagyunk
Válaszok után kutatok, amik nem ingyenesek, rejtőznek belül, van élet bennem?
Fogod a kezem, de nem érted, így hát végül egyedül indulok útnak
Színesben álmodom, ahol nincsenek határok, álmodom az álmot, amit úgy látszik, mindnyájan, keresve az ajtót...refrén (ennyi, kb. /nem irodalmi fordítás, csak így kapásból...Hű, ez egy szép dal!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2972 üzenetére
Persze, ismerem, de ezt a verziót még nem hallottam. Az egyből feltűnt, hogy nem Knopfler.
Steve Vai
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2970 üzenetére
Őket sem hallottam még...egész jó! / Mi van ma, bányásznap?
Egy komment a sok közül: " Men did not have to "prove" their masculinity by calling women bitches and whores in their songs like the rappers of today." -
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2968 üzenetére
Nahát, miket tudsz te előbányászni...!
Csak most, nem csak neked :-) Egy kis szín, ritmus, napsütés...(old rocker, te most ne nézz ide!)
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2966 üzenetére
Ééén???
"Mintha", ez jó!
4-esre érettségiztem belőle, de csak azért választottam, mert abból kellett a legkevesebbet tanulnom, sőt, nem is tanultam rá, ezért lett négyes.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2964 üzenetére
Oroszul???
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2962 üzenetére
A furcsa cím megfejtése (a kommentek közt:-)
"This was created by Ingle during a drinking spree..A half gallon of Red Mountain Wine later,he was finished,and Ron Bushy,who was coming home from selling Pizza,asked him about the title,so,he blurted it out,under the influence(It was supposed to be "In The Garden Of Eden,BTW),lo & Behold,Smash Hit!"Én most lettem kész a túrós tésztával,
de a káposztás finomabb, jó sok kristálycukorral...OFF]
Hóóember Oké, pár hét múlva elolvasom, ha eszembe jut...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2959 üzenetére
Köszi
Lehet, hogy elolvasom, bár Hóóóóóóóóóóember lelőtte a végét, de szerencséregyorsan felejtek!
-
Hóóember
csendes tag
válasz
philoxenia #2956 üzenetére
Az enyém is régi, nem tudom, van-e újabb kiadása, az én példányom 1975-ös kiadású, öregebb, mint én. Egy antikváriumban akadtam rá pár éve.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2952 üzenetére
Ez jó!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2943 üzenetére
Sikerült! Thnx
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2943 üzenetére
A csodák korát. Tudod, amiben az a rengeteg vörös hajú van.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2922 üzenetére
Jajj...
Nem esett le...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2910 üzenetére
Ezt nem értem. Most akkor Hatvani a megfejtés, vagy Fazekas?
Vagy csak késő van és leállt az agyam... -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #2914 üzenetére
Az. Udvari divat.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2908 üzenetére
The Gift of...
Igaz, ez 2008-ban jelent meg, később, mint a Potter...De a KIA pl. a francia díját sem említi, amit Az ajtóért kapott, ami "szerintük" nincs is franciára fordítva.../ ha jól böngésztem az adathalmazt.The Gift of the Wondrous Fig Tree - ez nagyon jó, találó cím.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2901 üzenetére
"Tündér Lala
Meseregény
Egy jogar meg egy királyfi
A tündérkirálynő rosszul aludt mostanában.
Ez nem volt jellemző a tündérekre: Tündérország lakói jó alvók voltak, s Írisz királynő se különbözött népétől, csak az utóbbi időben voltak nyugtalanabbak az éjszakái, amióta a fiával annyi baj volt. Lala, a királyfi, minél inkább nőtt, annál több gondot okozott anyjának és nevelőjének.
Nem mintha a királyfi valami különösen gonosz kisfiú lett volna, ezt még Aterpater, a varázsló se merte állítani – pedig Aterpater, ha tehette, szívesen talált hibát másokban –, csak hát Lala olyan nem szabályos tündérgyerek volt, mindig mást akart csinálni, mint ami egy tündérhez illik. Nem szeretett rubintáncot táncolni, szappanbuborékban utazni, az alapfokú varázslást gyakorolni, amit a tündériskola alsó osztályaiban tanultak, vagy éppenséggel semmit se tenni, csak üldögélni és beszélgetni a virágok között, ami minden tündér kedves szórakozása volt. Lala mindig matatott valamit, bontott, szerelt, kalapált; a Tárgyak, amelyek éppen olyan halhatatlanok voltak Tündérországban, mint maguk a tündérek, már voltak is panaszt tenni a királynőnél, hogy Lala, ha nem tud mást kitalálni, kicsavarja a palotában a székek lábát, és megpróbál újat faragni, vagy másképpen visszatenni őket, ami igazán ellenkezik az örök békével, amelyet a tündérek és a Tárgyak egymással kötöttek. „Mit szólnál hozzá, királynő – kérdezte egyszer felháborodottan a gyémántasztal, aki olyan öreg volt már, hogy szakálla fürtjei, mint valami terítő kristálybojtjai, lógtak le a lapjáról –, ugyan mit szólnál hozzá, Írisz, ha a te lábadat csavarná ki valaki, és elkezdené esztergálni? Örülnél? Ugye, nem? Hát akkor légy szíves, és beszélj a királyfival!”Szappanbuborékban utazni...ó, de szívesen kipróbálnám!
Alapfokú varázslás, tündériskola, nem szabályos tündér (varázsló)gyerek - csak ebben az első bekezdésben ennyi hasonlóság...és a továbbiakban még több, rengeteg az egyezés a két könyvben. Fogadni mernék, hogy Rowling olvasta, mielőtt megírta a Pottert.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2903 üzenetére
Én sem
szerk. Oké, ha nem a műfajban, akkor miben? Tipp: Péhóvard
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2899 üzenetére
"Rám még a magyar potter is anno...
Tehát nem mostanában írták, hanem jó régen...A Rómeó és Juliska meghallgatásától nem világosodtam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest