- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
Nahát, tényleg nem láttad? Nálam benne van a legjobb 10-ben. Verlaine és Rimbaud szerelméről szól. [link] Azt hiszem, Oscar-díjas film, bár ebben nem vagyok biztos.
Bomicsiga Üdv, korréga!
Az 1984-et én is angolul olvastam, és az Állatfarmot is, mindkettő a kedvencem. Ajánlom még a Zabhegyezőt Salingertől (bár lehet, hogy már olvastad), jó kis szleng szöveg és a sztori is remek. Nekem ez volt az első, amit angolul olvastam.
Ezt a Tarkant még nem ismertem, köszi!Philoxenia A Gyűrűk urát még magyarul se olvastam. Elkezdtem, de nem kötött le. Lehet, hogy turkishül kellett volna.
-
finest
addikt
-
old rocker
veterán
A Maidenben a klasszikus zenei alapokon túlmenően elsősorban a kelta, az ír zenei világot ismerheted fel. A dob meg.. én nem értek egyet ezzel a fejtegetéssel. Az afrikai varázsló (pl.) attól esik transzba, mert a dobok nyugodt hangja anutája szivecskéjének dobogását idézi... a ritmusnak már eleve 2 vagy inkább 4/4-es titának kellene lennie. De nem az. A dobban van mindig valami nyugtalanító jelzés akkor is, ha monoton. De szerencsére nem az, gyakran a dob lüktetése dobja fel (még jobban) az adott zeneszámot. Lásd pl:[link]
-
old rocker
veterán
Ja. Aki meg Beethovent hallgat, az minimum Deák Ferenc bátyja. Ne menj pszichológusnak.
Vannak "örökzöldek", mint pl. ez a song is, ami - mint már korábban írtam, nem is annyira a dallamával tűnik ki, mint az egész, mint mondanivaló. Szerencsére (még most) a Child in time-ot sem kizárólag az 50 + korosztály kedveli. Rétegzene lett, sajnos, az tény. Van helyette fasza kis tuc-tuc.
A koromnak mentális értelemben nem sok lófsz köze van ahhoz, hallgatok-e Dietrichet. Az a kabaréjelenet, amiről azt írtam, kicsit már avas, az szerintem az is. Hiába kellene imádnom, mert az én generációm kabaréja. Az dönti el, mennyire időt álló. A Szilágyi-Kern kabaré pl. az. Hofi még ma is az. De egy konkrét példa: Blackmore a Deep Purple-ből kilépve alakította a Rainbowt. Annak idején nálam a Rainbow Nr. 1 volt, még a Purple-t is megelőzte. Aztán eltelt 3 évtized, s most azt mondom, a Rainbow -bár még most is kedvelem - de avittabb, kevésbé időt álló, mint a Deep Purple, amelyik nem lépett bele kétszer ugyanabba a dallamba. A Purple hangzásra még most is korszerű - mondom én, a nagypapi...
-
moonlight115
őstag
A klasszikus zene örök. Azt nem tudhatjuk, ez mennyire lesz elmondható a rockról. A rapról meg pláne.
Most eszembe jutott Bartók. Sok komolyzenész nem szereti (egy zongoraművésszel beszélgettem erről, ő se szereti:-), de van, aki meg van őrülve érte. Ezeket (csak hallottam!) a többiek kicsit sznobnak tartják. Tehát még zenei berkeken belül is megvan ez a "besorolás", hogy: "ha te azt szereted, akkor húúú, mi vagy, ha meg nem szereted, nem is értesz hozzá...!"
Én játszottam Bartókot, a "Bartók - Mikrokozmosz"-ból mindig volt feladva darab. Gyakoroltam, megtanultam, de ennyi. Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann és Scarlatti mellett nem bírtam megszeretni. Bachot is csak később, már felnőttebb fejjel kezdtem értékelni, pedig ő is, szinte a kezdetektől állandóan műsoron volt (mármint gyakorlás és vizsgadarab). Lehet, hogy egyszer Bartókkal is így leszek, csak ki kell várni. -
moonlight115
őstag
Nem tudtam, hogy meghalt. [link]
Peace of the wood - Air kedvenc Bach-om
Strictly no elephantsEz egy nagyon jó válogatás!
Lastoutlaw Arcok Modigliani színeit szeretem. Láttad ezt a filmet? én még nem, de jó lehet.
Grieg - Morning mood -
Lastoutlaw
csendes tag
A magam 48 évével még nem érzem magam előrehaladott korúnak, bár ez csak nézőpont kérdése.
Egyébként meg a progresszív rock éppen olyan jó zene, mint a klasszikus.Arra a kérdésre, miért mondják Beethovenre azt, hogy a zene Mozartja, nem tudom a választ. Beethoven sokkal súlyosabb egyéniség zeneileg is. Nevezzük őt lángésznek, Mozartot pedig egy rendkívül extravagáns zseninek. Én inkább azt mondanám, Mozart a zene Modiglianija.
-
Lastoutlaw
csendes tag
Nem azért regisztráltam. Elég régóta figyelem a rovatot, voltak régebben is jó számok, de ezt az egyet különösen bírom, nem hallottam eddig ezt a feldolgozást. A szerző Dylané kissé öreguras előadásban van. Nem érdekel mit szól a rokker csávó, de ti, azért, mert az az avitt kabaré nem tetszik, egész jól nekem jöttök. Le az új fiúkkal, ugye, őstelepesek?
filoxéra: nem csak addig olvastam vissza. De azt a baromságot ne sugalld már, hogy minden belépőnek az összes hozzászólást el kell olvasnia akkor is, ha a 67788. hozzászólásnál lép be.
De nem foglak zavarni benneteket, azt hittem, itt egy zeneszerető társaság (is) gyűlt össze. -
moonlight115
őstag
"Egyél, igyál azt és annyit, amennyi jól esik! Úgyis amiatt fogsz meghalni, mert magyar vagy...."
A "sírva vigadás" kimaradt.Én Dr. O.P.-nek hiszek (belgyógyász ismerősöm). Ő azt mondja, mindent kell enni, csak mértékkel.
Az egyik betege mesélte, hogy 5 napi ide-oda küldözgetés, vizsgálgatás - miközben a kínok kínját szenvedte végig - után végre Dr. O.P.-hez került, aki csak ránézett, és rögtön kész volt a diagnózissal: Magának vakbélgyulladása van! Hogy honnan tudta? A beteg mozgásából, testtartásából, ahogy a kezét maga elé tartotta járás közben...Másnap meg is műtötték, még időben, mert a vakbele már épp perforálódni készült. -
moonlight115
őstag
Satisfaction huhh...LOL!
-
moonlight115
őstag
Itt egy érdekes Popper Péter idézet. Bár, ez inkább a szeretetről szól, nem a szerelem őrületéről, nem a módosult tudatállapotról, ami előbb utóbb elmúlik. Csak az rossz, hogy az egyik mindig "jobban szeret", de lehet, hogy ez azért van így, mert nála ez az elmúlási időszak tovább tart.
"Ha én azt mondom valakinek, hogy szeretlek, nagyon szeretlek – ezt én nem tudhatom. A saját érzelmeim megítélésében nem vagyok kompetens – ezt a másik tudhatja. Ha egy nőnek azt mondom, hogy nagyon szeretlek, ő tudja, hogy ez igaz, vagy nem, nem én. Mert ha könnyebb velem az élete, ha szabadabban él, ha jobban el tudja viselni az élet terheit, akkor szeretem. Ha rosszabbul él velem, ha bűntudatosabban él, ha mindenféle terhei megnövekednek mellettem, akkor nem szeretem. De ezt ő tudja eldönteni, nem én. Én csak mondom. És ez viszont is így van. Azt mindig a partner tudja, hogy szeretik-e vagy nem."
Az, amit Woody mond, hogy az emberi létet könnyebben elviselhetővé teszi, szerintem nem mindig van így. Mert itt érzelmekről van szó.
-
-
moonlight115
őstag
Még nem. Biztos jó film, az összes filmje az. Én most ezt fogom megnézni: Fogd a pénzt és fuss
-
-
moonlight115
őstag
Róluk és még négy másik emberről, köztük a pszichomókusról, mivel ő is jár terápiára.
Az első rész után én is úgy gondoltam, nem egy nagy durranás ez a sorozat, de a 3-4. rész után rákattantam. Egyre izgalmasabb lett, a szereplők is jók. Vannak benne sztereotip helyzetek, de ahogy bonyolódnak a szálak, az érdekes. Van benne egy tornászlány, a kamaszok összes dühével; egy házaspár, akikre ugyancsak ráfér a terápia; egy menő macsó cégtulajdonos, az ő esete sem egyszerű, bár tipikusnak mondható.
Három nap alatt végignéztem. -
moonlight115
őstag
-
moonlight115
őstag
Pedig a regények is ilyen anekdotizáló történetekből állnak, csak hosszabbak. És maga az író is plotgenerátor, nem? Ha jó a "plot", tökmindegy, hogy honnan van.
Az persze szubjektív, kinek mi a jó. De az élet maga is lehet plotgenerátor, sőt. Sokszor hajmeresztőbb plotot tud generálni, mint bármelyik fantasy-író. -
moonlight115
őstag
Szerintem nem nyálas. Attól lenne az, mert a fészbukkon olvasható? Egy sztori, ami akár meg is történhetett. Emlékeztető.
A vers jó, csak zene nem kéne hozzá. Eltereli a figyelmet. Azt se szeretem, ha felolvassák, elszavalják. Olvasni, mindenféle körítés nélkül, úgy az igazi. Legalábbis nekem.
-
moonlight115
őstag
Super hero nevem: Mérgező Napharcos!
A következő: Mr. Vakbél
LOL! -
moonlight115
őstag
Az olasz hír LOL!
-
-
moonlight115
őstag
Ez jó vers.
Én nem szeretem az ilyen excrementumos utalásokat (pedig ez is az élet része), de eltekintve attól, hogy az olvasóban felmerül, vajon a versíró bélműködése így rendben van-e - mikor is nyelte le azt a hajszálat? - , egész drámai, a vége egyenesen mesteri. Már persze, ha nem Faludyhoz mérjük.
Érdekes az az oldal, lehet, hogy elolvasok még pár verset. -
moonlight115
őstag
Ez a KISKI tud fogalmazni:
"Feladom. Végtére is nem életcélom az irodalmi másodvonalat meggyőzni arról, hogy az egymás vállának körmönfont mellébeszélésekkel való veregetése nem generál olvasókat; s főleg nem válik irodalommá tőle az autofelláció."
Elolvastam a verset, ami nem vers. Nem sok kortárs verset olvastam, nincs összehasonlítási alapom, de nem is kell ahhoz, hogy megállapítsam: ez nem tetszik. Vannak benne érdekes félmondatok, de az egész egy hablaty. Kevesebb több lenne. Legalább valami lenne. -
moonlight115
őstag
Elolvastam, és most is az vetődött fel bennem, hogy miért nem így tanítják a történelmet, ilyen személyes beszámolók, visszaemlékezések alapján?
A rádióban elhangzott riportban Szentágothai egyik volt tanítványa felidézett egy anatómia vizsgát. A csoporttársának fogalma se volt a térdízületről, de mégis csinos kis rajzot hozott össze róla. A professzor úr hosszasan szemlélte, majd megjegyezte: Ez a térdízület nyomokban sem hasonlít ahhoz, amit a jóisten teremtett, de mivel megítélésem szerint tökéletesen működőképes, átengedem.
Hát ilyen ember volt. -
moonlight115
őstag
Tudom, már hallottam róla.
Egyszer olvastam egy sci-fit, (nem csak ezt az egyet!) de elfelejtettem a címét, talán ti tudjátok...., nem valami ismert. Volt egy lány, a főszereplő, azzal kezdődik, hogy moziban ül, néz egy filmet, és az egyik jelenet az, hogy a filmbeli főhős megszólítja, őt, személy szerint, és elmondja, neki, hogy egy letűnt korbeli XY családnak ő az örököse, (a lány) , de a rokonai már egy jövőbeli civilizációban élnek, és fel akarják venni vele a kapcsolatot. Ennyire emlékszem. Ez a mozis jelenet érdekes volt, senki más nem vette észre, csak a lány.Crystalheart Hűűű. Ez tetszett nekik?
-
moonlight115
őstag
Rossz kérdésre nem lehet jól válaszolni.
Ezzel én is így vagyok, nem tudnék egyet kiválasztani, sok "legjobb" könyvem van. Nem sorolom fel, korábban már volt róluk szó. Potterről is áradoztam már eleget.Meg a Francia históriáról is. Zabhegyező. Aztán mennydörgést hallottunk, (Rocker juttatta eszembe:-).....
De annak örülök, hogy Lénárd Sándort említetted a múltkor, felveszem az egyre hosszabbodó listámra.
1281 - szerk. Azt pont nem olvastam.:-)
-
old rocker
veterán
Nézd: első körben úgy volt, egy helyi kiadóval adatom ki, az még iszonyúbb zsákutca lett volna. Aztán elkezdtek biztatni, ahogy alakult a könyv, hogy ez azért többet érdemelne, mint egy helyi kiadó. Először az Alexandrát, Springet, majd a Medicinát kerestem meg a kézirattal. A Spring nem is válaszolt. Az Alexandra akkor értesített, amikor emezekkel a szerződés aláírásánál tartottunk, hogy türelmemet kérik, sok a kézirat, az olvasószerkesztőik hat hónapos átfutással dolgoznak... A könyv meg tele aktualitással...
-
Nem szeretem Selyének ezt a "definícióját". Nekünk is ezt tanították mindenhol, de nekem valahogy olyan semmitmondónak hat. Viszont, vizsgákon elég volt, kiegészítve némi élettani leírással, mechanizmussal, sőt, ha még az egyszeri medikus azt is hozzátette, hogy "fight or flight theory", na akkor teljes volt az öröm.
De, hogy valójában mi a stressz, és hogy lehetne egy definícióba összefoglalni, még ma is egy nagyon jó kérdés.
A stresszre alkalmazott gyógyszeres kezelés meg hááát... nem tudom melyik a rosszabb, stresszesnek, vagy gyógyszerfüggőnek lenni... Persze, hogy a gyógyszercégeknek mi a jobb, afelől kétségem sincs.
-
moonlight115
őstag
"..jéghegy nélkül űberelte a Titanicot..." LOL!
Silver Hammer bang bang....!
-
-
moonlight115
őstag
Elolvastam a kommentárt, és Leon Uris Exodus-a jutott eszembe, azt olvastam, igaz, nem mostanában. Szerintem így kéne történelmet tanítani, ilyen regények által.
A Musza Dagh-ot még nem kaptam kölcsön, érdekes, megkérdeztem már vagy 20 embert, mindenki azt mondta: megvan valahol, a családban....De ami késik, nem múlik, valaki csak elhozza nekem előbb-utóbb.Érdekes ez a Nobel-díjas kínai, mennyire lehet ismert a világban? Itt nálunk szerintem semennyire, de lehet, csak én vagyok tájékozatlan,
"Szokták a kínai Joseoph Hellerként, vagy Franz Kafkaként is emlegetni."
"Az odaítélő bizottság "hallucinációkkal kevert realistának" nevezte Mo Jen műveit."
-
moonlight115
őstag
"Felvehetnéd Holdfényt stylistnak, ha végül tévés celebritás leszel. "
Ugyan kéhlek, ....se műszempilla, se műszemöldök tetoválás, de még egy mű félmosoly sem...
Nem egy celeb-nyersanyag....
Amúgy is, egy plasztikai agysebészre lenne szükség, aki szépen kivasalja az agytekervényeit, meg egy táltosra, aki IQ csökkentést végez, kézrátétellel.
És akkor még jöhetne az elv-kioperálás, meg valaki, aki lecsippenti a jó erkölcs utolsó kis féregnyúlványait. Aztán, ha a vizsgáló szkenner kimutatna még egy szemernyi tisztességet, egy eredeti gondolatfoszlányt, már meg is bukna a projekt.
Hja kérem, a celebbé válás, pláne ilyen alkalmatlan jelölt esetében, nem sétagalopp. -
moonlight115
őstag
I forgive you, my friend.
Miről szólt a továbbképzés? Valami jó téma?A római lányt nem olvastam. A Malacpúdert múlt héten fejeztem be. Kortárs, bizarr, szokatlan, de nagyon jól van megírva.
Rockeren egy sztájliszt csak rontana. Én így szeretem a sztájl-ját, ahogy van.
Rokker, A fejpántod hol hagytad? :-)
-
old rocker
veterán
nem sminkes kell nekem, hanem paróka....:-)))) esetleg egy másik fej.
Mellesleg nem engedtem sminkeltetni magam.
Csak egy kis pánik: "...tabletta?? Nem kell.... Ma tabletta, holnap emelődaru. Vagy álljon fel magától, vagy ne álljon fel sehogy..."
A tévézést lassan, de biztosan be akarom fejezni; itt legfeljebb csak az a furcsa, hogy most én vagyok a vndég. Vagy ahogy Virág mondta a másikon: a hóhért akasztják. Mellesleg a névinzertem egy ici-picit bosszant: én nem műsorvezető vagyok, hanem szerkesztő... nem mindegy. A szerkesztő vezethet műsort... -
old rocker
veterán
Megbocsátok. Penzum? Imádkozni fogok. Imádkozni, hogy a könyvemet, ami tegnap a kötés stádiumában leledzett, hét végén, hétfőn terítsék a könyvesboltokba a keddi könyvbemutató előtt.
A kérdezett könyvet nem olvastam. Hogy tiszta legyen a rólam alkotott kép: a gyenge pontom a kortárs irodalom.
Egy újabb rövid interjú a könyvvel kapcsolatban itt látható rólam, velem: legalul a Vitamin c. műsor, annak is a vége.[link]
Ennek legfeljebb az az érdekessége, hogy néz ki az ember pár napi kialvatlanság és frusztráció után, amikor el van havazva: mint a tulajdon nagyapja.
A könyvkiadással kapcsolatos herce-hurca nem egy sétagalopp... -
Crystalheart
őstag
Én szeretetből dolgozom. Igaz, nem kötöm magam órához, mert ilyen mikrogazdaságban fölösleges, de ha csak megfogom a kapát, azt szeretetből teszem. Ha írok, ha filmet tervezek vagy ha filmet fogok forgatni, azt szintén. Ha ez rabszolgaságot jelent, akkor büszkén vállalom. Szeretem a szűk családomat, az országot és a kultúráját, ezt a nagy családot, és más családokat is, más kultúrával. "Az nem lehet, h valaki pihen, szórakozik és nem a Birodalmat építi" - mondod, én viszont minden erőmmel, utolsó leheletemig ezt a felsőbb birodalmat építem. Teljesen mindegy, hogyan fogalmazunk, milyen jelzőket aggatunk rá, a szeretet és önzetlenség rabszolgájának lenni talán a legboldogítóbb dolog a világon. Vele szemben csak a nihilizmus és anarchizmus áll, ami nem szül mást, csak állandó kétséget és aggodalmat.
Erről jut eszembe:
Illyés Gyula: Haza a magasbanNem számít, kit mennyire zsákmányolnak ki. Tényleg nem számít.
-
old rocker
veterán
Apám a rokonoknak - neveljen szigorúbban, komolyabban - mindig azt mondta: addig jó neki, amíg gyerek... hadd legyen gyerek.
Az erdőkerüléssel kapcsolatban pedig: nekem meggyőződésem, hogy az ember boldogabb lenne, bizonyos rousseaui vissza a természethez attitűd esetén...
Ha nyernék a lottón - sokat, de úgysem fogok - eltünnék valami csendes, eldugott kis völgyi faluban... mint pl. Istállóskő, Eger mellett -
old rocker
veterán
A napóra is az idő múlását méri, csak pontatlanabb. Ez a különbség.
Mellesleg minden ember élete tele van kényszerekkel, szabályozásokkal. Teljesen szabad ember nincs. Az a szabadabb, aki nem látja a villanypásztort, de az azért valahol ott van. Ha az abszolút szabadságot keresed, azt legfeljebb az anarchiában találod meg. Vagy az ősembernél. Vagy: a lusta? indiánoknál, amíg a fehér nem kényszerítette rá a civilizált? élet módját.
Mert maga a demokrácia is, ha nagyon szigorúan nézzük, hazugság. Már a bölcsőjének tartott Athénban is az volt, szabadok és rabszolgák demokráciája; és Szókratész pere és halála se tartozik az athéni demokrácia fényesebb lapjaira.Persze, ennek ellnére a demokráciára törekszünk, de ha szigorúan nézzük elérhetetlen, teljesíthetetlen fogalom. Mindig lesz primusz inter pares.
Szóval jelenleg egyszerűen túldimenzionálod a dolgot. Szerintem.
-
old rocker
veterán
Ember, értsd már meg: amit az első bekezdésben leírsz, az demagógia. Mert innen akár oda is eljuthatunk, hogy aki csak levegőt vesz, mind rabszolga. Mert kényszerből teszi, különben megfulladna.
A rabszolga az, aki minden szabadságjog, emberi méltóság nélkül robotol. Egyszerű példa: azok a nők, akiket pl. elrabolnak, vagy más módon prostitúcióra kényszerítik: rabszolgák.
Azok, akik - mert ilyen is van - az extrarofit reményében lesznek kielégítő parancsnokság, és még élvezik is a "hivatás gyakorlását", azok nem.
Te egybitben gondolkodsz. Fekete-fehér, igen-nem. Pedig a fekete és a fehér között még rengeteg színárnyalat van.Mellesleg: voltam vasútnál is, forgalmi üzemirányító. Na, ott van igazán minden másodpercre kiszámolva. És ott sem ebbe sokalltam bele: élveztem sakkozni, kockáztatni a gubancos forgalmi helyzetekben. Hanem a vaskalaposságba, amivel kezeltek minket, középvezetőket. Utólag mindig megmondták, hogyan kellett volna. Vagy egyszerűen: némán, megint nincs sapkája! Mivel nem akartam csinovnyik lenni, váltottam.
Sőt: nem a papír miatt, hogy legyen még egy: elvből; szereztem hozzá 44 évesen szakirányú diplomát. -
old rocker
veterán
Ne haragudj, de nem olvasom tovább, talán holnap. Te fogalomzavarban szenvedsz. Én? Rabszolga? Definiáld már nekem a rabszolga fogalmát... Én szabadabb ember vagyok nálad, hombre, mert te a saját elméd rabszolgája vagy. Klisékből gondolkodsz. Pedig lexikálisan műveltebb vagy nálam, mégsem vagy szabadgondolkodó.
Elárulok neked valamit. 2006-ban annál a tv-nél, ahol r.nyugdíjas vállalkozóként (nem alkalmazottként) dolgoztam, tulajdonosváltás volt. Az új menedzsment kirugdosta az én régi kollégáimat, volt, akit öt perc alatt. Rám szükség lett volna, csak olyan koncepció és szemléletváltást akartak ráerőltetni a műsoromra, amit akkor már 10 éve én szerkesztettem, hogy nem tudtam megegyezni velük. Ment a "gyntatás", "hátulról" is. Az egk fiatal kolléganó elkezdte, hogy miért nem egyezek bele... úgyse biztos, hogy úgy lesz... és ő nem szeretne elveszíteni egy kedves kollégát. (Ebben benne volt az üzenet, a fenyegetés is -előtte 10 perccel vele beszélgettek a stúdióban...) Vitatkoztunk, egyre hevesebb hangnemben. Azt mondtam, nekem elveim vannak. Mire ő: de az elveimből nem tudok megélni. Akkor már annyira berágtam, hogy nő, nem nő, azt mondtam neki: b...meg, ha az emberiség ilyen lett volna, mint te, Thomas Moore 9 éves korában hal meg végelgyengülésben.
Hét közben még megcsináltam az utolsó műsort - azon is betyárul összevesztünk az egyik akkor jött "régi harcostárssal" (az új tulaj puszipajtása), majd a hétfői szerkesztői értekezlet előtt kipakoltam az íróasztalomat, összecsomagoltam. Az értekezlet elején még kidobtak két embert, én utána álltam fel, hogy én is csak elköszönni jöttem... és elmentem. Két évig egy operatőrrel és egy bemondónővel gyártottam - kvázi, mint önálló média - a műsort és terítettem a társtelevízióknak; helyben pedig egy másik tévénél nyomattam. Aztán helyben áttettem a vétévéhez, majd a teljes felügyelet jogát fenntartva beadtam az előző tévéhez gyártásra. (Evás voltam, öngyilkosság volt nekem számlázni a támogatók felé is, meg mindenkit fizetni.) A szerződéseken harmadik aláíró fél voltam: mindenki kikötötte, csak addig támogatja a műsort, amíg én szerkesztem. Vagyis tévén belül biztosítottam magamnak a hegemóniát.
És én vagyok rabszolga? Fuss neki még egyszer... -
moonlight115
őstag
Rendben, nem veszlek komolyan, de ezzel nem értek egyet.
Nem bízol a németekben. Most sztereotípiákban gondolkodsz? A németek ilyenek, a magyarok ilyenek, old rokker olyan,.....Csupa általánosítás.
Nem célom fényezni Rokkert, nem is szereti, de. Szerintem széles látókörű, tapasztalt, nem gondolkodik egysíkúan, elmondja őszintén a véleményét, humora is van....Kell ennél több?A cikk, amit linkeltél, érdekesnek tűnik, kösz, holnap elolvasom.
-
Realradical
őstag
Atyád akkor a kevés 10% része aki becsületből húzza az igát és hagyja magát kihasználni, mert van tartása ami manapság szinte hátrány.
A helyzet romlása pedig a maradék 90%-nak köszönhető, akik minden szabályozás ellenére is szipolyozzák ki a a pénzt az OEP-ből ahol lehet. Nincs megtiltva senkinek az ujjal mutogatás az OEP-re és az agyon/túlszabályozottságra, de ennek is oka van. Olyan emberileg elfogadhatatlan dolgokkal találkoztam az EÜ-ben töltött pár évem alatt ami alapjaiban tette számomra hiteltelenné az orvostársadalmat.Az, hogy kétoldali tüdőgyulával másfél hónap várakozás után kap valaki időpontot, (mondjuk én, mert megesett velem is) az pont a legrosszabb tolvaj-orvos rétegnek a műve.
Lehet bele se kéne folynom egy ilyen beszélgetésbe, mert mindig indulatba jövök a témától. -
moonlight115
őstag
Szóval, a paraszt biztosan nem szereti, amit csinál. Nagy általánosságban lehet, hogy így van, de ha végignéz a földjén, látja, hogy érik a termés, minden fűszál a helyén, akkor a jól végzett munkában örömét lelheti, még akkor is, ha elfárad a robotban.
A hivatástudatra apellálásról mindig az orvosok jutnak eszembe. Nincsenek megfizetve, mégis, rengeteget dolgoznak, lelkiismeretesen, sokszor elkeserítő körülmények között. A többségük, persze. Egy volt osztálytársam szemész, kb. 40-50 beteget vizsgál naponta. Elképesztő mennyiség. Nem is tudom, hogy képes erre, de azt mondja, szereti csinálni, egy kívülálló szemével nézve ez érthetetlen.
A fodrászatot művészetnek is lehet tekinteni, szobrászkodás, játék a színekkel, egy ember megszépítése, ha örül a munkámnak, az nekem is öröm. Ha filozofálgatni akarnék, azt mondanám, jobbá teszem az életét, hisz önbizalmat növelek, ettől jó kedve lesz, másképp viselkedik, ez hatással van a körülötte élőkre is, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest