- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
MrPetya19 #292 üzenetére
Itt amúgy a telefon hivatalos bejelentéséből az a rész, hogy mikor/hol lesz elérhető: https://youtu.be/MBgQLraVGJQ?t=1h34m57s
-
micafighter
nagyúr
válasz
MrPetya19 #294 üzenetére
Amugy a verizonos is gyárilag kártyafüggetlen, amikor elmentem USA-ban a t-mobile-hoz hogy cseréljék ki a simkártyámat kisebbre hogy a droid turbo-t ki tudjam próbálni, hülyének néztek, mert t-mobile GSM, verizon meg CDMA, na meg amúgy is azt hitték nem "unlocked" telefon, aztán mikor látták hogy megy, leestek az állak
Azért müködött mégis mert a droid turbo kombatibilis CDMA-val és GSM-el is, CDMA-s droid turbo-ban is van sim kártya hely mert CDMA-n is kell sim a 4G-hez, igy annak a simnek a helyére téve a t-mobileos simmel simán ment, és azóta itthon is simán megy a telenoros kártyámmal. Valoszinüleg ezek változatlanok lesznek a verizonos Force-ban is.
-
micafighter
nagyúr
10.-ei androidcentral-os cikkből:
,,Droid Edition and Moto Z Force Droid Edition are world exclusives for the launch of this family — so Verizon will be the only place to go for a Moto Z until the fall when the line expands. Further, Motorola says there won't be an unlocked version of the Moto Z Force ... only an unlocked Moto Z."
Én úgy tudtam eddig, hogy csak nem volt szó global Z Force-ról, de ezek szerint nem csak ennyi, hanem konkrétan azt mondták, hogy nem lesz
Azért a remény hal meg utoljára.. Ha más nem, beszerzem USA-ból verizontól, de jobb lenne ha szolgáltatótól független lenne a telefon szoftvere, mert ha nem független, akkor általában sokkal később kapja meg a frissitéseket (ha egyáltalán megkapja) és a szolgáltató kókányolhat rajta (bloatware, funkciók kivétele)
-
micafighter
nagyúr
válasz
#16820480 #257 üzenetére
,,Android 6.x alatt elvileg megformázhatod úgy a kártyát, hogy egyben lássa a belső tárhellyel. Nekem is így van most az X Play-en."
Pontosan fogalmaztál, mert az elvileg-en van a hangsúly. Úgy vártam a 6.x frissítést az LG G4-emre mint kisgyerek a karácsonyt, bár az is 32 GB, de abba van SD kártya hely ugye, és ezzel a formázással bővithetném a belső tárhelyet. Magában az Androidban ez a funkció be van épitve, de minden gyártó maga dönti el, hogy melyik készülékeiknél engedélyezi ezt a funkciót. A gyártó mellett a szolgáltató is belepiszkálhat, USA-ban pl verizon tele teszi bloatware-el a telefonokat, és a frissítések is más csartonán mennek.
Kb úgy néz ki most az Android frissítés, hogy Google frissiti az Android fő verziót, ha a gyártó frissiteni akarja a telefonját, akkor megcsinálja ebből a frissitést, és ha kártyafüggetlen (pontosabban szolgáltatótól független. Pl a verizonos G4-em is kártyafüggetlen, de nem szolgáltatófüggetlen, mert Verizonon keresztül kapja a frissitéseket) a telefonod akkor megy rá a frissités, ha nem kártyafüggetlen (szolgáltatófüggetlen), akkor pedig a szolgáltató is beléphet, tehát a verizon-os példánál pl a gyártótól megy a frissités a verizonnak, ami még telelöki a saját dolgaival, és ez után kapod meg.
Ez egyrészt piszok lassú, másrészt pedig ha az LG vagy a szolgáltató úgy dönt, hogy nem teszik bele, vagy kiveszik xy funkciót a telefonból, akkor megteszik.
Nekem Verizon-os LG G4-em van. Hibátlanul müködik Magyarországon, de a szoftverfrissités a Verizonon keresztül megy. Frissül a telefonom, az emlitett 6.x frissitést is megkapta, de az emlitett formázási funkciót kivette a Verizon. Úgy tudom a kártyafüggetlen (szolgáltatófüggetlen) "global" verziójú LG G4-ben benne van ez a funkció.
Másrészt még az 5.x-el bejött egy korlátozás az androidba, ami szintén a gyártótól és a szolgáltatótól függ, hogy használják. Ez egy opcionális funkció, amivel vagy élnek a gyártók és a szolgáltatók, vagy nem. Nekem a Sony Xperia Z3 Compact-omnál (Magyaro-n vásároltam, kártyafüggetlen, szolgáltatótól mentes) a Sony úgy döntött, hogy csak a saját gyári programjával tudok az SDkártyára másolni fényképeket, videókat stb, az én kedvelt fájlkezelő alkalmazásomnak ahhoz se volt jogosultsága a Sonynak és az Androidnak hála hogy az SDkártyán egy mappát létrehozzon. Másolni szintén nem tudtam. Mondanom se kell a Sony gyári programjából 1000 funkciót hiányoltam, plusz a képeket, videókat is kész szenvedés volt átmásolni SD kártyára. Telefon beépitett tárhelye 16 GB, ebből szabad kb 11GB. Rátettem 2 játékot és tele lett a tárhely, a képeket, videókat meg szenvedés volt átrakni az SD,re. Azt a telefont is imádtam, ez volt az egyetlen ok amiért megváltam tőle.
Bocs a hosszú OFF hsz-ért, de gondoltam kifejtem mire gondoltam az alatt, hogy
,, SD kártya jó dolog de nem helyettesiti a belső tárhelyet semmilyen mértékben jelenleg Androidon"
A Moto Z ugye kártyás lesz, de én a fentebb leirtak miatt mindneképp a 64GB-set fogom megcélozni.
-
micafighter
nagyúr
Emlékszem hogy neked is ez volt a kiszemelt
Nekem sikerült egyet beszerezni, nagyok voltak az elvárásaim, de mindet teljesitette
egyetlen ok miatt akarom most lecserélni, mert 32GB verzióm van és ez nekem sajnos nem elég (most attól teljesen függetlenül hogy bővithető-e. SD kártya jó dolog de nem helyettesiti a belső tárhelyet semmilyen mértékben jelenleg Androidon. Mai napig visszasirom a Oneplus One 64GB-jét, hogy nem volt a belső tárhelye sem ketté osztva hanem egybe kezelte (mondjuk a moto is egybe kezeli hála az égnek) és akár 54 GB-nyi alkalmazást is pakolhattál rá ha akartál, meg amilyen egyszerüen kezelte az OTG-t.
A Ballistic Nylon hátlap amugy valami eszméletlen jó, ha lesz a Moto Z-hez ilyen hátlap, én mindenképpen csak ajánlani tudom, nagyon kellemes a tapintása és stabil a fogása, tok nélkül használom miatta a telefont (pedig itt egy rakat tok), mert sokkal kevésbé csúszik a Ballistic Nylon mint a tokok. Arról nem is beszélve hogy eléggé prémium, hasonlót én se láttam még, de az ismerőseim is csak néznek hogy ez miez a telefon hátulján
(#254) madgie akkor megnyugodtam
Emlékszem még a Galaxy S2-őm 1650 mAh-s akksijára, ami akkor még nagynak számitott
Azóta nyilván nőtt a fogyasztás is a kapacitás mellett, de az átlagos üzemidő is folyamatosan nő szerencsére.
-
micafighter
nagyúr
Kiváncsi vagyok Galaxy S6 Edge-nél is ment a sirás a 2600-os akksi miatt? Abból is egész jó üzemidőt hoztak ki. Megértem egyébként, nálam a 3900-as akksi volt az egyik fontos szempont amiért a jelenlegi Droid Turbo-mat beszereztem.
Amugy az S7 Edge-vel nekem az a bajom, hogy nálunk csak a 32GB verzió kapható (thx Samu), az meg nekem nem elég. Ott az S6 Edge 128 GB, tökéletes lenne, még az ára is rendben van, de az meg nem vizálló. Lehet nekem nagyok az elvárásaim, de már jópár éve kész a Hz0 & Liquipel .-hez hasonló nanotechnológiás megoldások, jó lenne ha használnának mások is minimum egy ilyen védelmet legalább a csúcskészülékeknél, ha már nem tervezik vízállóra a legdrágább telefonjaikat.
(#250) _ghiottone akkor ugyanaz jutott eszünkbe
-
micafighter
nagyúr
Az nem baj ha leírod a véleményed, de ugy látom annyira nem érdekel a téma hogy utána se nézel hogy helyes adatokat irsz-e, de még az itteni kommenteket se olvasod el mind, így összességében nem értem minek kommentelsz. Ez egy szakmai fórum lenne vagy mi a szösz, nem az index kommentek, de lehet nekem vannak magas elvárásaim, na mindegy. Csak hogy pontosítsunk 3500 mah az a 6,99, és QHD.
-
micafighter
nagyúr
Arról nincs infótok hogy a Z force is kapható lesz majd idén hazánkban? Engadgeten azt irták a fiúk hogy a Z force az kizárólag USA-ban és kizárólag Verizon fogja forgalmazni egy darabig.
,, The far-more-fascinating Moto Z Force will be a U.S. exclusive on Verizon for, well, who knows how long. We eventually saw the Droid Turbo 2 trickle into far-flung markets as the Moto X Force so it's likely the Z Force will eventually do the same, but still -- it sucks for Moto fans in other countries that the best version of the Z isn't coming their way anytime soon. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest