Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Az ötlet nem rossz, de gondoljunk bele, ha mindenki kedvére váltogatna össze mindent, micsoda optimalizáltsági problémák lehetnének a szoftverrel..."
Lehetne egy olyan keresem, hogy az "Android optimalizalasa" temat csak olyasvalaki vesse fel, aki egeszen konkretan tudja, hogy mit beszel? Ugyanis a gyartok nem "optimalizaljak" az Androidot, csak belerakjak a drivereket azokhoz a cuccokhoz, amiket beepitenek es az AOSP alapbol nem tartalmazza, meg hozzaraknak eltavolithatatlan mindenfele kacatot. Ez nem optimalizalas.
Itt se kellene semmit sem optimalizalni, egyedul a driverek utolagos installalasa az, ami bizonyos problemakat vet fel, mert a kernel ABI nem stabil, dkms meg igy elsore meredek, bar lehet, hogy valojaban ez lesz a megoldas, csak mondjuk momentan az Androidban semmifele tamogatas nincs hozza.
(#96) a_n_d_r_e_w: "eletemben nem lattam meg olyan linuxot, amit felteszek egy random gepre es azon azonnal, minden problema nelkul menne"
Pedig nekem mostanaban ez szokott a tapasztalatom lenni.
-
Rickazoid
addikt
Miért, optimalizáltsági problémák vannak a Windows-zal vagy a főbb Linux disztribúciókkal? Ha ott meg lehet oldani, hogy milliónyi különböző alkatrész legyen támogatott, akkor itt is meg lehetne, csak át kéne rendezni a piacot. Nem Android forkokat fejleszteni a gyártóknak a telefonjaikhoz, hanem drivereket, a Google-nek meg kiépíteni egy infrastruktúrát, amivel on-the-fly letölti az Android a szükséges drivert, telepíti és újraindítás után működik.
De mint írtam, ez a koncepció egyenlő egy Utópiával. A Nokia Morph Microsoft általi megvalósítására a közeljövőben több esélyt látok, mint moduláris telefonra, pedig előbbi is annyira futurisztikus, hogy mindig az is marad.
Komoly paradigmaváltás kéne ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest