- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
0.06-os fekete - 1:1400-as valós kontraszt, inhomogén panel - gagyi kezelőfelület - fagyó op rendszer - átszűrődő háttérvilágítás - 800 ezres vétel ár - meg egy HDR matrica.
Ez még viccnek is rossz - pedig én még az ocsmány vicceket is értem amúgy.
És e mellett ment tönkre egy Panasonic ?!?... istenem - mikor nyomják az ufók meg a piros gombot???
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Ch00ler
csendes tag
Koszi a tesztet.
Vegignezve a Samsung idei TV-s palettajan, nem teljesen ertem a koncepciot. SUHD-bol kihoznak 3 sorozatot, de persze a legkisebbol, a 8500-bol nincs 65 inches, a 9000 es 9500 meg marha draga. Nem mintha ez olcso lenne a 900k-s arcedulaval. A kovetkezo szint mar nem SUHD-s, de ettol eltekintve ugyanazt tudja, mint a JS8500.
Ami meg furcsabb, hogy One Connect box helyett kapunk egy mini valtozatot, ami azt jelenti, hogy tul sok mozgaster nincs a jovoben a fejlesztesekre, pedig ez egy kozel 1M termektol talan elvarhato lenne.
Ugyanez a helyzet a JU sorozatnal is, ami csak egy hangyanyit olcsobb ennel. Ok, hogy az az erdekuk, hogy a nepek vegyenek TV-t, ne box-ot. Na de egy 7-8 eves periodus alatt inkabb vesz az ember 2 box-ot, mint 1 uj tv-t. Ezzel mar beszedhetnenek egy ujabb halom penzt. Ugy latszik, ez a koncepcio is megvaltozott az elmult 3 evben.Ezt a Smart Hub/Tizen, WebOS/stb. dolgot sohasem ertettem. Miert nem lehet egy normalis feluletet fejleszteni? Ha megkerdeznek 5 embert pl. az AVS forum expert-jei kozul, akkor mar osszeallna egy olyan alap, amire lehetne epiteni. Ehelyett megy ez a toketlenkedes. Evente mas koncepcio.
-
Zsmester89
őstag
válasz
MeszesKPT #52 üzenetére
Köszönöm az információt, ezek szerint ennél a samunál jó az input lag.
Tartalom nélkül véleményem szerint inkább csak epénisz növelésre lehet használni az uhd-t jelenleg...jó, pc-re kötve lehet mutathat szép képeket, de az én 980-som is sovány hozzámax ha sli-be dobná hozzá az ember.
Azt mondom, hogy inkább egy csúcskategóriás full hd, nagyobb képátlóval, mint uhd/4K kisebb méretben.
Amilyen ütemben pedig megy lefelé a tv-k ára (1 év alatt -75e ft-ot esett a tvm ára), lassan elérkeznek az oledek is az elérhető kategóriába...A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
dezz
nagyúr
Irigyellek, hogy csupa olyan audiotechnikai eszközzel vagy körülvéve, hogy elképzelni sem tudod, milyen az, amikor valami kásásan (mértéktelenül torzítva) szól... Vagy lehetséges, hogy nálad minden úgy szól, azért nem tudod, milyen az, amikor valami nem úgy szól, érzékelve a különbséget? Akkor viszont sajnállak.
Azért ez durva, hogy egy ilyen komoly tévébe is a leggagyibb PC-speakerek elektronikáját építik audio alrendszer gyanánt.
Pár dollárral többért máris jelentősen jobb lehetne. Persze, amíg sokan azt is megkérdőjelezik, hogy létezik olyan, hogy kásás hang, minek erőltessék meg magukat?
[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
válasz
Zsmester89 #45 üzenetére
Az ilyen hangzatos szövegek helyett célszerűbb a számoknál maradni: PC-re átnevezve 34ms az input lag (47" modell).
"When it comes to input lag, LG have struggled in the past and at first we thought this might be the same with the LB730. We measured the ISF mode, with all the extra processing features turned off, at a rather tardy 100ms. However switching to the Game mode immediately got this down to a more respectable 46ms, which is fine for most people, although still rather high for the dedicated gamer. However, renaming the input PC brought the lag down to a respectable 34ms, which is one of the lower measurements we've recorded this year."
FHD-ben ez az átlagnál jobb érték, érdemben a Sony tud ez alá bemenni.
-
Scaevola
tag
Tudom, anyám... de valaki mondja meg nekem, hogy a hang hogy a tökömbe lehet kásás?
apex
-
Osynho
addikt
válasz
Zsmester89 #45 üzenetére
Az input lag-et pc bemeneten, minden felesleges elektronikát kikapcsolva mérik, tehát gyakorlatilag ez az érték a legjobb, amit a tv tud. Vagy rosszul tudom?
-
Ijk
nagyúr
Hogy lesz az 1:1700-as kontrasztból HDR? Az oké hogy megnövelik a fényerőt ha valami világít, de akkor a feketét szépen húzza maga után. Lehet hogy a HDR demókban nincsenek nagy kontrasztú jelenetek, mondjuk pont a Károly hidas képet nézve a teteje nem lesz fekete 400cd/m2-es háttérvilágítással az biztos.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
joey04
titán
Az első pillantásra feltűnik, hogy az LG webOS rendszere nagy hatással volt a fejlesztőkre, a hasonlóság szembeötlő. Lassú, bugos, néha fagy, egyes alkalmazások elindítását egész egyszerűen megtagadja, és előfordul, hogy a távirányító gombjainak nyomkodására nem reagál.
Grat samu, soha nem változol...
-
Zsmester89
őstag
Ha még a pc bemenetet is belövöd, akkor az még majdnem le is felezi a 46 ms-t. A lényeg pedig pont ott van, hogy mivel vezeték nélkül használom pc-re kötve, ezért a sok kicsi késés összeadódik, így jó, ha minél kisebb a tv étzéke
A 20-35 ms-el még nincs gond, de felette...A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
_Atesz
addikt
A dizájnon kívül van valami értelme ennek az ívelt képernyőnek? Én még nem jöttem rá.
-
dezz
nagyúr
Jejárt a szerk., de még egy megjegyzés az utolsó mondathoz: eredetileg a tévé színterét is nagyobbra tervezték (teljes NTSC színtér), a legelső színestévék ilyenek is voltak, azonban az ehhez szükséges, tisztán vörös-zöld-kék foszforok nem biztosítottak elégséges fényerőt, ezért egy idő után kevertebb foszforokat alkalmaztak (a vörös fényerejét egy kis zölddel és kékkel növelték, stb.), így jött létre a mai, kissé fakó tévés színtér, amit a monitorok is átvettek az SRGB szabvány keretében.
-
dezz
nagyúr
Cikk: "Emellett ki kell emelni a kvantumpontos technológiát alkalmazó, (csatornánkénti) 10 bites panelt, ami a hagyományos 8 bites paneleknél megszokott 16,7 milliónál 64-szer több, azaz 1,073 milliárd árnyalat megjelenítésére képes, azaz a korábbinál jóval gazdagabb a színskála. Papíron mindez nagyon jól hangzik, de a valóságban azért már kicsit árnyaltabb a kép."
Ezt azért tegyük helyre egy kicst. A kvantumpontos háttérvilágításnak nincs közvetlen köze a 3x10-bites megjelenítéshez. Az első a nagy színtér (széles gamut) fizikai megvalósítását alapozza meg, a második pedig az adott színtéren belül (dithering nélkül) megjeleníthető árnyalatok számát szabja meg.
Ami összeköti őket: a nagy színtérhez több árnyalat "dukál" - nem utolsó sorban azért, hogy a hagyományos tartalmak által kihasznált színtérrészre ne jusson kevesebb árnyalat, mint eddig. (Ha ez így érthető.)
Megjegyzem, mostanában jobban kihangsúlyozzák a 3x10 bites megjelenítést, pedig a tévék egy része (nem feltétlenül csak a legdrágábbak) már évekkel ezelőtt képesek voltak erre, még ha nem is támogatták a HDMI 1.3-mal megjelent Deep colort, azonban a belső képfeldolgozás eredményét célszerű volt 3x10 biten mejeleníteni. (Hamarabb jelentek meg natív 3x10 tévé panelek, mint monitorba valók.) Ennek a jelentőségére - ha máskor nem - akkor jön rá az ember, ha szembetalálkozik egy pusztán 3x8-biten dolgozó (képfeldolgozás+megjelenítés [ditheringet sem alkalmazó]) megjelenítővel, mivel képtelen megtartani az eredeti képanyag finom árnyalatait, lépcsőzetesebbek és/vagy egyenetlenebbek lesznek, ráadásul színcsatornánként eltérően. Bár jellemzőbb volt a 3x8-bitesnél precízebb képfeldolgozás utáni 3x8 bit + ditherelt megjelenítés. (Itt nem valami durva ditheringre kell gondolni, mivel csak a legalsó bitet manipulálják, igazából nincs látványos különbség a 3x8 bit + jól megoldott dithering és a natív 3x10 bit között.)
Még valami: a széles színtér kihasználásához nincs feltétlenül szükség kimondottan ilyen, eleve széles színterű megjelenítésre szánt tartalmakra. Bár ezek biztosítják a igazán helyes színeket, de egy sima mai film-file is megtekinthető így, sokkal mozisabb és élettelibb hatást keltve. (A mozi színrere a színesfilm mejelenése óta szélesebb volt, mint a hagyományos tévéké.)
-
törölt tag
felsőkategóriás televízióinál a pixelek számának növelése helyett arra koncentrált, hogy a már meglévő felbontásból hozzák ki a legtöbbet.
Na, ez még kellett volna ide.Hajlítás, tizen, és egy gagyi távirányító egy ilyen drága tévéhez.....inkább hagyjuk.
Motyi Neked se, mert jóval kisebb Zsmester89 tévéjének input lagja a 46 ms-nál. Inkább a 24-hez van közelebb. -
Köszönöm szépen a tesztet
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Zsoleszhun
addikt
Egy 800000Ft-os tévéhez ilyen gagyi távirányítót adni... samsung...
¯\_(ツ)_/¯
-
tntmax
aktív tag
Mit tud egy kvantumpontos, Tizen SUHD Samsung tévé?
- Csípőből megtépázza a bankszámla egyenleget.Mellesleg külön gratula a mérnöki csapatnak az edge-led és ívelt kijelző összepárosításáért. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Alapjában nagyon jól sikerült ez a modell,igaz drága de nem ez a fő baja,hanem az ívelés.Nem ártana végre ha leszoknának erröl az idióta megoldásról.Gyakorlatilag semmi haszna,mondjuk egy embernek esetleg jó lehet,de azért torzítja a képet rendesen.
duree54
-
Kékes525
félisten
Egy embernél több már nem tudja rendesen nézni az ívelt TV-ét, akkor pedig minek?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Osynho
addikt
válasz
Zsmester89 #24 üzenetére
A vezeték nélküli perifériáknak eleve jó nagy késleltetése van. A 24-es input lag elég jónak számít tv-k között.
-
Motyi
senior tag
válasz
Zsmester89 #24 üzenetére
Nem kell a számok bűvöletében élni, a Te TV-d input lagja game módban 46 ms, szóval nem olyan rossz a samu 24 ms értéke
-
wolfman
veterán
Igen, ha az árcédulát nézed, akkor gyorsan "amortizálódik", de ez is csak mesterségesen generált. Tévéknél, ha van egy nagyon szép képminőségű tévéd, de kijön fél év múlva egy ugyan olyan + okos tévé rendszerrel meg 2mm-el vékonyabb kávával, akkor nincs okod sírni, az csak marketing rádhatás. A képe legyen jó és ha ez megvan, akkor technológia ugrásig (OLED) tökéletes lesz, nem kell +1 funkció miatt leértékelni a saját cuccodat.
De ez a samu tévé minden szempontból egy ordenáré bukás. Mondjuk picikét rá is fért a Samsungékra.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
troviko
senior tag
Sosem kéne ívelt TV.
Sosem kéne Tizen rendszerrel szerelt TV.
És sosem kéne ennyiért TV. A legdrágább TV-nk ennek az összegnek pont a duplájába került, majd 1-2 évre rá jó ha megért 3 kilót. Jó lecke volt, hogy sose költsek túl sokat szórakoztatóelektronikára. Túl gyorsan elavul. Úgy technológiailag, mint eszmeileg.https://www.oldtech.hu/
-
Chrys_
addikt
Az első képen is 55"-s TV van? Rohadtul kellett a Samsungnak a photoshop, hogy 65+"-nak látszódjon?
-
kokobe
őstag
0,068 cd/m² feketeszintet mértünk, ami 1:1754 valós kontrasztarányt jelent! Most sírjak vagy nevessek plusz a panel közel sem homogén és 800k pofám leszakad.
<---AMD___ATi--->
-
Zsmester89
őstag
-
Az ilyen vagy ehhez hasonló okosTV-ken van lehetőség ugy programozni a tv-t, hogy a megfelelő időben a megadott csatornára váltson?
Nem felvétel miatt -de akár azért is- hanem, hogy pár napra elöre kiválasztom, hogy melyik csatornán mit szeretnék nézni és , hogy ne felejtsem el a kezdéskor odakapcsolna?
Megoldható ilyen funkció ezekkela TV-kkel?
Amolyan egyedi müsorlistát létrehozni.? -
icp1970
senior tag
Köszi a részletes tesztet.Új technológia meg minden de ennyiért nagyon sok,ilyen méretben.
-
xmaas
őstag
Nem csunya keszulek de ennyiert felejtos, na meg azt a hajlitast annak aki kitalalta a nyakara csavarnam a TV t had ne fazon meg telen
-
Feri1977
senior tag
ez a tizen huszon harmincon baromság is ugyanúgy halálra van ítélve, mint a 3d, blueray, ívelt tévé stb.
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Az LG rendszere tök jó, WiFi-n vagy hálózati kábellel látja a rákötött gépeket, tudsz vele a megosztott mappákban tallózni, és én eddig nem találtam olyan videófájlt, amit nem játszott volna le (igaz nem is álltam neki direkt szivatós formátumokkal tesztelni).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Daveyjones
csendes tag
Ennyiért triluminos sonyt vagy lg oledet kell venni. Ezt f.s tv-èt meg meghagyjuk a milliomos samsung fanoknak, már ha léteznek olyan agyhalottak.
-
sb
veterán
válasz
Zsmester89 #10 üzenetére
"A 25ms válaszidő pedig szerintem durva...nem tudom, hogy azon tudnék-e ugyan így lag mentesen játszani pc-ről."
Mármint durván jó?
Persze, 10ms körülre is le lehet vinni az input lagot (sőt monitornál mostanság alá is viszik) de azért 25ms-től ne dőljünk már a kardunkba. Szvsz bőven jó még "gémernek" is. -
wolfman
veterán
Ugyan ezt csinálta régen a Tré-hóm. Berobogtak a piacra mint népfelszabadítók a borzalmas internet elérés fogságában sínylődő lakosságot megmentvén, mindenki örült, nagy volt a boldogság. Most mindenki várja, hogy na akkor fejlődjünk tovább, legyen már sávszél növelés vagy ár lenyomás, de semmi. Panngnak, ügyeskednek, fortélyoskodnak, de semmi fejlődés nincs náluk már évek óta.
Samu ugyan ez. Szépek ezek a hangzatos funkció nevek, de gyakorlatban úgy látszik egyik se ér semmit sem!!!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
kpal
nagyúr
Ezt Tv valóban nem éri meg én is nézegettem boltban nem voltam elájulva .
LG OLED szerintem legalábbis jobb és ha abból lesz olyan, ami nem íves és 64" akkor az már jű lesz . Pár év fejlődés kell még.
Ezek a lejátszók nem igazán izgatnak a mai Tv-ben úgyis külső forrásról használom a TV-t.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Most Samsung UE48JS8500 vagy Samsung UE55JS8500 döntsétek már el, melyik az 55 colos!
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Zsmester89
őstag
Itt a másik mai hír is, ahol 150-ért is lehet normálisnak nevezhető uhd tvt venni.
Jó, 55", nekem is akkora van full hd-ban, úgy érzem, hogy ha nagyobbra váltanék, oda már kéne az uhd....de tartalom nélkül felesleges pénzkidobás.
A 25ms válaszidő pedig szerintem durva...nem tudom, hogy azon tudnék-e ugyan így lag mentesen játszani pc-ről.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
snecy20
nagyúr
Ebben az árban ez még bőven nem ajánlott.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Szánalmas, hogy a szoftveres funkciókat százezrekben kell mérni. A fejlődés hasonló lassításába beledöglött már pár tévégyártó a múltban, amikor pont a Samsung taposta bele a piacot a talajba. Igazán tanulhatnának mások hibáiból.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
GIJoe
addikt
Hogy mit tud:? Drága lenni, Mikor lesz végre nem hajlított TV, látja már valaki a végét?
-
Supra
tag
Jah, hát az szerintem is elég ronda... Én a formátum támogatástól sem estem hanyat - azt gondolom, 2015-ben majd 1 milkáért ez már a minimum...
Aztán a fene tudja, én az egész készüléket aránytalanul drágának itélem - számomra inkább azt bizonyítja, hogy az LCD technológia kezdi elérni a határait.
Nyilván, persze, amíg a sok idióta megveszi milliókért, addig minek csináljanak jobbat - de azért a fejlődés mértéke kb kezd a nullához közelíteni.CSillagkapu rajongók ide -> www.SG-1.hu
-
Azt kell mondjam, hogy a másik nagy koreai cég ezerszer kezelhetőbb felületet csinál évek óta. Gyors, működik, nincsenek végletekig elrejte az opciók, és még szép is. Félelmetes, hogy a Samsung egy ilyen szintű tévét ki mert engedni ezzel a förmedvénnyel...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
hemaka
nagyúr
Ennyiért, ezt, köszi de nem.
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
sixpak
nagyúr
Tudom, nem vagyunk egyformák, valakinek biztosan bejön, de ez a Tizen féle felület ocsmány.
De a leggázabb a medialejátszó felülete....katasztrófa.
Nálam ez a GUI megkaparintotta a minden idők legrondábbja címet.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a Samsung számos új technológiával teletömött tévéjét.
- A nagykirály! Logitech Z 5500 5.1 THX aktív hangfalrendszer
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Topping D90SE DAC
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- Keresem - Scooter No Time To Chill - Limited Edition, Digipak 2CD (1998)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest