Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan86
csendes tag
Alapvetően egyetértek, de viszonyítás kérdése is.
Például aki régebbi technológia után vált újra (legyen az akár csak egy új kijelző, optimális esetben új gép is), annak lehet, hogy a régihez képest az új "alapértelmezett" grafika is hatalmas előrelépés, és szintén optimális esetben csak egy darabig éri be ezzel. Viszont biztosan van egy valószínűleg szűk réteg, akinek ez megfelel, és így játszik, sőt, van aki mindig is jó/jobb masinával felszerelve is így játszott. Ennek a "szubkultúrának" is van még több szelete, szóval nem biztos, hogy olyan kevesen vannak.
Persze én is osztom azt a nézetet, mi szerint aki magának épít PC-t, az tudja, hogy mihez/mire fogja használni, milyen módon. Viszont ez is (MI) egy szűk(ebb) réteg, hiszen elég csak abba belegondolni, hogy csak azok közül az emberek közül, akikkel mindennap/gyakran találkozunk, beszélünk, hányan rendelkeznek PC-vel, és az említettekhez hasonló szemlélettel. Nekem az-az általános tapasztalatom, hogy nem sokan, de még csak az általános érdeklődés sincs meg. Ami nem baj, azoknál, akik nem "PC-sek", de érdekes jelenség azoknál, akik főként PC-t használnak.
-
Dan86
csendes tag
"Mindössze a játékosok tizede paraméterezi a grafikát a PC-n"
vs.
"Nos, a gyártók, illetve a játékkiadók felmérései szerint a PC-s játékosok tizede szimplán az alapértelmezett grafikai beállításokon futtatja a programokat, ami általánosságban nem kedvező."
Most akkor hogy van ez pontosan?
Az első verzió előtt értetlenül állok, a kilencven százalék nagyon sok.
Nem hiszem el, hogy valaki ennyire nem ért hozzá, azt már inkább, hogy enniyre lesz@rja, és/vagy szimplán igénytelen ebből a szempontból, esetleg az otthon lévő PC hardveres adottságai gyengék. Ha ez viszont tényleg igaz, szívesen megnézném, hogy átlagban kiket/"miket" kérdeztek erről a témakörről.A második verzió reálisabb lenne, nem vagyunk egyformák, az igényeink sem, szerencsére.
Olyan felmérést is szívesen megnéznék, hogy a PC tulajok közül (főleg akik játszanak is), hányan rakják össze maguknak a PC-t, esetleg némi segítséggel, de ettől függetlenül (aránylag) tudatosan.
Konzol vs. PC...
Több szempontból lehet nézni, ki mit szeret, kinek mekkora a kerete rá, mennyire szeret a játékon kívül bíbelődni, mi másra használja még, etc...
Én mindig is "PC párti" voltam, holott főleg játékra használom, így elvileg gazdaságosabban ki lehetett volna hozni konzol oldalon a történetet (ELVILEG!).
DE!
Szeretem magamnak összerakni, amit használok.
Szeretem ha sokrétű, és jól konfigurálható/paraméterezhető, amit használok
Szeretem, ha nem az adott eszközt gyártó cég próbálja megszabni, hogy mivel kell rendelkeznem annak használatához, egyáltalán hogyan használhatom....Egyszerűség ide, vagy oda, csak olyantól fogadnék/fogadok el véleményt, aki ugyanazon a kijelzőn tesztelte az adott játékot egy konzolon, illetve egy olyan PC-n, amelyen a kérdéses szoftver maximális grafikai beállítások mellett legalább 35-40 FPS értéken szépen fut. Szvsz. utóbbi kategóriába nem sokan tartoznak, főleg a rendelkezésre álló "cuccok", illetve az ilyesfajta perverzitásra való hajlam tekintetében.
Arról nem is beszélve, hogy az adott szoftveres környezetek között mekkora az eltérés(a játék optimális működtetését tekintve), mennyire jól portolták az adott játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Hardcore café
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest