H​i​r​d​e​t​é​s​

2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-04-16 08:41:22

Mobilarena

Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#551) Integra válasza moonman (#545) üzenetére


Integra
(Jómunkásember)

más.
hallottál olyan hírről, hogy az ms nem csak a minimum követelményt szabta meg a gyártóknak, hanem felfelé is? vagyis hogy ha erősebb hardver cpu/gpu is létezne, vagy mondjuk 32gb-ot szeretnének belerakni, vagy nagyobb felbontást, akkor sem tehetnék meg? a gyártók kötelesek minden készüléket megjelentetés előtt a microsoft-nál bemutatni?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#552) moonman válasza Integra (#551) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

nem hallottam.

(#553) erdoke válasza moonman (#543) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Nem véletlen, az LG-vel dolgozott a legszorosabban a MS. A HD2 és a Desire HD alapján nagyon nem ronthatták el a HD7-et se. Bár közben alaposabban körüljártam a microSD bővítőhelyet, és csak csavarozással cserélhető benne a kártya, ami viszont jó eséllyel garancia vesztést jelent.

(#544) Karma
Nem állt szándékomban ajnározni se a rendszert, se a MS fejlesztői tevékenységét, csak rávilágítani, hogy a többi fejlődéséhez viszonyítva nem egészen fair félkésznek nevezni.

(#551) Integra
A GPU gyorsított UI miatt a megfelelő driver és optimalizálás kritikus, ezért azt mindenképpen a MS fogja kikötni a jövőben is. Nem tudom, hogy az Adreno 205-re gyúrtak-e időközben, vagy egyből nagyobb ugrásra készülnek, és már a kétmagos utód mellé pakolt GPU-t nyüstölik. Ezek fényében nem reménykednék nagy gyártói szabadságban, egy időben max. 3 féle vas lesz WP7-re, és egy ideig még mind Qualcomm.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#554) Csaba8472


Csaba8472
(tag)

Örömhír azoknak akik a csengőhangok miatt aggódtak. Találtak egy ilyet a BasePolicy.xml-ben: ID_CAP_RINGTONE_ADD. Egyenlőre még nincs ledokumentálva de attól még ott van és használható tehát egy arra alkalmas programmal bele lehet nyúlni a csengőhangok közé.

H.Cs

(#555) Integra válasza erdoke (#553) üzenetére


Integra
(Jómunkásember)

köszi az infot.
vagyis ők tesztelik le az adott generációs gpu-ra, egy vagy több típusra és arra adják ki a jóváhagyást. végülis logikus, hogy ha meg akarják tartani az os hibátlan működését.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#556) moonman válasza Csaba8472 (#554) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

ez egyelőre annyit jelenthet, hogy elméletileg lehetséges csengőhang-cserélő appot írni. reménykedjünk, hogy ennél azért flexibilisebb lesz - mondjuk a januári frissítés után. :)

erdoke: igen, csavarozni kell, de a void matrica jól láthatóan ott maradt (bár nemtom, hogy ez a kép szétszedés előtti állapotban készült-e), mindenesetre a HTC-t most akkor is jegeltem. :)

egyébként meg Kindle (engadget)

(#557) erdoke válasza moonman (#556) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

eBook kipipálva, már csak valami ütős, hibrid kijelzős tablet kéne. :K

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#558) moonman


moonman
(Jómunkásember)

HD7 kártyacsere. sajnos a lüke egy ugyanolyan 8-ast tett a helyére, de legalább működik.

(#559) Karma válasza moonman (#556) üzenetére


Karma
(MODERÁTOR)

Vajon a könyvolvasásnál is kilóg majd a tartalom oldalt? :DDD
Jóvanna kussolok, már én is unom.

“All nothings are not equal.”

(#560) moonman


moonman
(Jómunkásember)

PowerPoint broadcastolás WP7-re

Karma: nem ki, hanem be, a következő oldal. :P

(#561) moonman


moonman
(Jómunkásember)

(#562) oO7 válasza moonman (#561) üzenetére


oO7
(PH! addikt)

ez jó, csak ne lenne az, hogy csak egy szót lehet kijelölni :D

[Spekuláció]viszont ha pl a kereső nem csak weben hanem az eszközön is tudna keresni (Windows Search), akkor ez azért egy elég kellemes kis funkció lenne... Ha valahova be kell illeszteni valamit, mondjuk hosszan nyomom, search, beírom, mutatja a találatokat, kiválasztom és már be is van illesztve...[/Spekuláció]

(#564) moonman


moonman
(Jómunkásember)

XDA confirms 32 GB upgrade works on the HTC HD7

természetesen garanciavesztéssel.

(#565) Jacak válasza virkir (#18) üzenetére


Jacak
(senior tag)

...Ne is hidd el,nekem bár egy kis,egyszerű,olcsó,belépőszintű s60v3 fp1-esem van(6120c,kb. 10k Ft értékű),mégis beájultam a cikk olvasása után,h. miket nem lehet WP7-en használni,amiket én alapból,napi szinten használok s60 alatt.Ejnye.:) Az ilyesmi 2010-ben már rég nem feature,hanem kőkemény bug.;) Mégvmi: Van egy S.E. K770i is a családban,durván hangzik,de ilyen szempontból(copy-paste,multitask,testreszabhatóság) még az is odaver a WP7-nek,pedig ez se ér 10k Ft-nál többet. ;D Kemény,nem...? :) Amit pedig a pörgős prociról írtál,nos,igen,azzal ugyanilyen szépen hasítana egy symbis teló is(hajjaj!),fene érti a Nokia töketlenkedését,sok ilyen szempontból mintha a nemrég majdnem befuccsolt S.E. útját kezdik járni,mint amikor annak xarul mentek a dolgai... :/ Részemről,ha mexaladna anyagilag,akkor 1értelműen android.;)

• P10LowCalorie •

(#566) Jacak


Jacak
(senior tag)

...S mielőtt többen elborzadnátok,h. szentségtörésről beszélek,mert hú,meg há,ez zsírúj,meg hú,de animált,de jól néz ki,stb.,stb.,nekem akkor is nélkülözhetetlenek azok a funkciók,amiket a saját s60-asomon napi szinten használok,ám ha egy szép napon rám szakadna az OTP,s csúcsgépet vennék,e dolgokat akkor se szeretném nélkülözni,sőt.:)

• P10LowCalorie •

(#567) moonman


moonman
(Jómunkásember)

ez az LG tényleg kicsit alul van becsülve. eddig ennek vannak a legjobb funkciói, nem beszélve az alap 16 GB-os memóriáról és a legjobb üzemidőről.

[ Szerkesztve ]

(#568) Integra válasza moonman (#564) üzenetére


Integra
(Jómunkásember)

o2-nél kifogyott a hd7 közben

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#569) moonman válasza Integra (#568) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

na mondjuk olyat se vennék, főleg, hogy az elmúlt napokban több elég gázos bug is kiderült a HTC-nél (bár egyelőre a Trophy-nál írták csak).

(#570) moonman


moonman
(Jómunkásember)

[ Szerkesztve ]

(#571) Inarus válasza moonman (#570) üzenetére


Inarus
(PH! addikt)

Ez nagyon jó! :DDD

(#572) moonman


moonman
(Jómunkásember)

(#573) erdoke


erdoke
(Jómunkásember)

Hirtelen nem találtam PDA-ról az Optimus 7 topikot. Valamilyen postaládás újságban láttam 150e-ért függetlenül (Photo Hall?). Legalábbis szolgáltatóról nem esett szó.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#574) moonman válasza erdoke (#573) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

ott, de kérdés, mennyire hivatalos importőrök.

egyébként még mindig magasan a legjobb WP7 ajánlatnak tartom, csak sajnos a kamera minősége nagyon ratyi. ezt több tesztben is kiemelték.

(#575) erdoke válasza moonman (#574) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Eddig egyedül a Samsungoké elfogadható, a HTC-k is ratyik, pl. a HD7 ugyanaz a rózsaszín homály, ami a HD2 volt az első szoftverrel. Talán az LG-nél van remény komolyabb szoftveres javításra.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#576) kaller1 válasza erdoke (#573) üzenetére


kaller1
(PH! nagyúr)

Hm, vannak árak. Egy olasz voda üzletben 399 euro volt a gyári független amit néztem.

.::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

(#577) moonman válasza erdoke (#575) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

Samsungnak viszont a kijelzője ratyi. :) nincs mit tenni, mint várni a második hullámot és reménykedni.

(#578) sheratan válasza moonman (#577) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

amúgy sem adják neked el ugyanazt a hardvert kétszer :)
mondjuk ez az első generáció inkább arra lehet jó, hogy a tömegek kezébe eljuttassák a cuccot, és beinduljon a fejlesztés, mert a következő negyedévben már lehet arr ahivatkozni, hogy ennyi meg annyi milliót adtak el belőle (apropó, hogy alakulnak az eladások eddig? nagy a csend most itt az oldalon róla, és máshol is inkább olyanokról olvasni, hogy milyen alkalmazások jelentek meg, meg hasonlók).

https://www.instagram.com/kornenator/

(#579) moonman válasza sheratan (#578) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

hát bizony, ugyanazt a vasat nem veszem meg többször. :)

az eladások úgy alakulnak, hogy több helyen is kifogytak a készletek és hiány van, szolgáltatók is úgy nyilatkoznak, hogy "a vártnál jobban teljesít", szóval szerintem nem lehet rá panasz.

igen, az első hullám nyilván a márka köztudatba való bevezetésére van, csak kicsit gáznak tartom, hogy 2008-as konstrukciókat kínálnak, persze aki eddig azt sem tudta, mi az a smartphone és most eléteszik, az nagyot néz, de aki igazán poweruser, az szerintem hozzám hasonlóan kivár.

megugye nagyon kíváncsi vagyok a decemberi/januári frissítésre, a copypaste-nek már megtalálták a nyomait egy fejlesztői buildben, már csak az ilyen beállítás-elfelejtős mókákat kéne megoldani.

(#580) sheratan válasza moonman (#579) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

hát igen, elsősorban szerintem a bugfixekre kellene gyúrni, mert jól hangzanak a feature frissítések, de ha az alapok nem mennek megbízhatóan, akkor az sok embert fog eltántorítani.

amúgy inkább számadatokra gondotlam az eladások kapcsán, mert ugye nem mindegy, hogy volt 3 darab, és kifogytak a készletek, vagy volt 100 ezer darab, és az fogyott ki :D

https://www.instagram.com/kornenator/

(#581) moonman válasza sheratan (#580) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

konkrét számadatokat nem nagyon találtam, de nyilván nem 3 darab volt.

(#582) sheratan válasza moonman (#581) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

persze, nyilván nem 3 volt, de nekem kicsit azért gyanus, hogy nincsenek konkrét adatok. a konkurenciánál már arra verik a mellüket, hogy hány milliót fogyott előrendelésben, meg aztán még hány millió az első hétvégén. itt szerintem (szándékosan) alábecslték az igényeket, hogy ne legyen nagy bukás, ha bukik, és ezért van hiány. viszont ezért van annyira kevés eladás is, amivel nem nagyon lehet dicsekedni.

https://www.instagram.com/kornenator/

(#583) moonman válasza sheratan (#582) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

szerintem meg várjuk meg az első hivatalos számokat. :)

egyébként valahol olvastam, hogy már mérhető a piaci részesedése, valami 0,3%.

(#584) sheratan válasza moonman (#583) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

minden mérhető, csak precíz műszer kell hozz :P

amúgy valóban majd a negyedév zárása után lehet először érdemben nyilatkozni.

https://www.instagram.com/kornenator/

(#585) moonman


moonman
(Jómunkásember)

(#586) moonman


moonman
(Jómunkásember)

Dell Venue Pro kicsomagolós

és ha már ennyit kellett rá várni, természetesen hibás: WiFi-re nem mindig megy fel, bár ha a hír igaz, ez csak a fejlesztői példányok tesztelésénél jött elő. ja és ebben is SD kártya van beragasztva.

de legalább HD7-nél ki lehet cserélni garanciavesztés nélkül, viszont könnyű eltörni.

ez meg egy új YouTube kliens, a plugin telepítése továbbra is szükséges.

(#587) Karma válasza moonman (#586) üzenetére


Karma
(MODERÁTOR)

Azért a Dell Wifi probléma nem ilyen egyszerű, mert HD7-eknél is vannak gondok.

Közben egy érdekesség: a WP7 nem szereti a rejtett hálózatokat.

“All nothings are not equal.”

(#588) moonman válasza Karma (#587) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

hát ha a történeteknek lehet hinni, akkor csere után megjavulnak, ez meg eléggé kizárja a szoftveres hibát. de ha az, akkor remélem javítják, mire sorra kerülök. :)

a rejtett wifi-s dolgot én tudtam, de végre itt is leírva is látom, amit évek óta mondok mindenkinek, hogy semmit nem ér (sőt) az SSID rejtéssel, nagy butaság az egész. :C

egyébként: Myth vs. reality: Wireless SSIDs

"The SSID was never designed to be hidden, and therefore won't provide your network with any kind of protection if you try to hide it. It's a violation of the 802.11 specification to keep your SSID hidden.

[ Szerkesztve ]

(#589) Karma válasza moonman (#588) üzenetére


Karma
(MODERÁTOR)

Hmm, érdekes, hogy ellenkezik a specifikációval.

Egyébként én is mindenkinek mondom, hogy felesleges rejtegetni, hiszen fél pillanat alatt ki tudja egy támadó nyerni, ha akar valamit (én is meg tudom csinálni, ergo aki ért hozzá, annak biztosan gyerekjáték), ugyanez a MAC szűréssel, de jellemzően süket fülekre találok.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#590) moonman válasza Karma (#589) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

pontosan, a legjobb védelem egy WPA2-AES és valami 30 karakter fölötti jelszó. nem kell más.

(#591) erdoke


erdoke
(Jómunkásember)

Nagyon úgy tűnik, az USA-ban is megismétlődik az európai és ázsiai blama, mivel nagyon kevés készüléket szállítottak a boltokba. Nagyobb AT&T üzletek kaptak 2 db (!) Samsung Focus-t és hasonlók. AMit végképp nem értek, hogy legalább a kiemelt partner LG miért nem tudta elárasztani készülékekkel a piacot, arathattak volna. Náluk az Androiddal való versenyeztetés is sokkal kisebb gond, mint a többieknél, a S-AMOLED hiányról nem is beszélve. Ezt bizony elqrta a MS, ráadásul a reklám kampány is vérszegénynek tűnik, különösen ha a rá szánt keretet is figyelembe vesszük. Február óta tudja mindenki, hogy kb. novemberben lép piacra a rendszer, hihetetlen, hogy ennyire el lehet balfaszkodni valamit.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#592) crey válasza erdoke (#591) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt én sem értem igazán. . .

Hogy lehet így elrontani, egy jónak alakuló rendszer bevezetést?
Könyörgöm, még nincs a WP7 körül akkora hype, mint az iPhone körül, hogy emberek képesek lennének sorban állni, várni heteket rá, hogy megkaphassák.

Ha nem tudja beszerezni azonnal (főleg az USA-ban), majd akkor fogja magát és vesz Androidot/Applet/RIM-et.

Gratulálok hozzá. Inkább tették volna a hivatalos megjelenést Decemberre, egy hónap alatt csak sikerül volna feltölteni a készleteket mindenhol. .

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#593) moonman válasza erdoke (#591) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

szerintem karácsonyra tartogatják a nagy reklámdömpinget.

(#594) erdoke válasza crey (#592) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Úgy tűnik, elég lett volna jövő hét péntekre csúsztatni, mert hónap közepére újabb szállítmányokat várnak. A hétvége pedig mindig sokkal jobb indítani, mint egy hétfő.
Tehát lett volna mondjuk egy nov. 17-18-i világszintű bemutató, és 19-től adták volna a boltok mindenfelé. Az még bőven nem késő az ünnepi szezont tekintve.

[ Szerkesztve ]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#595) crey válasza moonman (#593) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De akkor miért nem karácsonyra volt a launch is időzítve. . . ?

erdoke:
tényleg csak ennyi kellett volna. Nem is értem, hogy hogy is gondolta ezt az MS. . . na mindegy, ezen már itt nem fogunk segíteni.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#596) erdoke válasza crey (#595) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Elég ezt elolvasni, elég kiábrándító. :(

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#597) moonman válasza erdoke (#596) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

hát ez mondjuk inkább az AT&T balfaszkodása. egyébként kinti barátom mondja, hogy már többször látott WP7 reklámot a tévében. (AT&T-s Samsung Focus)

[ Szerkesztve ]

(#598) erdoke válasza moonman (#597) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Az AT&T balfaszkodása is a MS balfaszkodásának eredménye. Gondolj csak bele, hogy iPhone 1-2-3-4 balfaszkodás nem nagyon volt az AT&T-nél...

Szerk: Azzal is tökéletesen egyetértek, hogy ha a nagy demó kijelzőn nem egy valódi WP7 környezet fut (akár szimulálva), legalább belakott teszt készülékeket tudnának a potenciális vásárlók kezébe nyomni. A legnagyobb előnyét a rendszernek, ahogy "él" a kezükben a felület, na azt totál bukják azonnal. És ezt nehezen lehetne a szolgáltató nyakába varrni.
Buta reklámok (egy része) helyett az értékesítési pontokra kellene a hangsúlyt fektetni, mert a különbség elvileg kézbe véve derül ki.

[ Szerkesztve ]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#599) moonman válasza erdoke (#598) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

lehet, hogy simán nem mertek eleget rendelni, nehogy rajtuk maradjon? :) ennyire azért láthatták volna az igényt.

a dummy Live ID-val telerakott készülékeket én is támogatnám, biztos nagyobb élményt nyújtana, mint üresen. megaztán az eladón is sok múlik, mennyire tudja "eladni" a terméket, elmagyarázni, hogy mit tud és azt hogyan.

(#600) moonman válasza moonman (#586) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.