Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolto
kezdő
Sziasztok!
A2 vagy note 5.
Mindkettő paramétereivel tisztában vagyok, de szeretem a tiszta droidot, csak nagyon kicsi ott az aksi, viszont jobb kamera és proci van..a note5-nél meg van még jack, és nagyobb aksi, de kisebb proci meg a fenti speakeren olvastam több helyen külföldi fórumokban, hogy vibernél, skype-nál halk a másik fél, alig lehet hallani vopi hívásoknál akit hívsz, az A2-vel ilyen gondok nincsenek.
Szóval mindkettő telefonnal szemezek..note 5 felé a nagyobb aksi és jack vonz..
-
tolto
kezdő
Igen, nagyon túl van hypeolva ez a b20, hogy úristen emiatt nem veszünk ilyen telefont, közben bárhol járok az országban, sehol nem volt rá szükség még, és mindenhol volt netem, meg tudtak hívni+mindenki isteníti a note 5-öt mikor az sehol nincs ehhez a telefonhoz képest. Amúgy egy kérdés:
Nem kéne már jönnie új miuinak, vagy 8.1-nek a telefonra?
-
dragonfx
veterán
Ebbol telobol letezik b20 as europai global verzio?
-
andras.m
csendes tag
sziasztok valaki tud segíteni hogy miui 9 ből hogyan tudok global rom ot csinálni?
-
aqwer21
tag
Hello, a B20-at alapból nem tudja a telefon (hardver miatt) vagy simán global rom kellene rá és menne?
köszi
-
Icetee
aktív tag
Mikortól kapható? Ára ismert már?
-
tibcsi0407
félisten
Ez csak akkor hasznos, ha sokat ROM-olsz és fontosak a nyitott források (mivel MIUI fan vagy, ezért a GPL eddig sem számított
). Egyébként nincs előnye a Qualcomm-nak már.
SD821-ről váltottam Kirin 960-ra, most 835 van, de érzésre nem tudnám megmondani melyik a gyorsabb. Huawei-nél óriási előny a Kirin, hiszen a saját chip-jük köré építik a telefont és írják az EMUI-t.
Olyan, mint a Forma 1-ben a gyári vs nem gyári istálló. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #92 üzenetére
Lehet megvárom a Honor10-et...
Ha már 200k, akkor tényleg legyen csúcs, nekem a kirin 960 nem éppen az. -
Kornel
veterán
Mivel van itt pár ember, akinek adok a szavára, felteszem a kérdést, ki mit javasolna.
Igazából nem sürgős, simán ráér akár januárban, és akkor többet is tudnék adni egy telefonért.
A preferenciáim:
5,5 col környéke, ne legyen nagyobb mint a RN3 pro
lehetőleg snapdragon 835, de minimum 660
UFS
B20
NFC
ujjlenyomat olvasó lehetőleg elől
dual camera OIS-el, legalább Mi6 szintű minőséggel.Xiaomi-ban nem nagyon tudnék kompromisszummentesen válogatni, őszintén nehezen váltanék, de muszáj lesz.
-
-
Nekem nagyon tetszik. Szívesen kipróbálnám.
-
Karavik
veterán
Igen ám, csak hát itt az elnevezéssel van baj, ami eleve magasabb elvárásokat támaszt, mert Mi Note széria eddig a csúcs HW-t képviselte. Szvsz, ha már Mi5 után kijött Mi5X hasonló downgrade-vel, akkor ez esetben is az Mi6X elnevezés jobban passzolt volna, főleg, hogy kinézetre copy & paste Mi6
Mindemellett B20 támogatással, UFS storage-val + jó árcédulával bevállaltam volna biztosan! (csak mert már nagyon elegem van Edge hálózatokból...)
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #83 üzenetére
Sajnos akkor a Note 3 is kilőve.
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #81 üzenetére
Magyarul lassú mint a Redmi note 3-am.
Idézőjelbe lassú. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #79 üzenetére
Nem lesz UFS a note 3-ban?
Akkor marad a Mi MIX 2... -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #77 üzenetére
Mondjuk egyet ki kéne próbálnom...
A snapdragon 835 érezhetően jobb, mint a snapdragon 650, és nem játék alatt, hanem általános rendszeresebességben is. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #75 üzenetére
Egyébként nekem a mostani 650 is elég gyors.
Nyilván jobban örülnék egy 835-nek. -
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #72 üzenetére
Valóban, inkább snapdragon 820 ezek szerint.
kovbandi82: a redmi note-okat egyre lejjebb pozícionálják, lásd idén snapdragon 625, jövőre snapdragon 630.
-
Nem elírták Kínában? Ez inkább Redmi Note mint MiNote
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #70 üzenetére
Nem kétlem, de nem is 400 USD lesz egy 5,5 colos Huawei...
-
Kornel
veterán
Az kérlek snapdragon 630 lesz dual camera nélkül.
Végülis jelentéktelen különbségek
Az anyaghasználatrol ne is beszéljünk.Tibcsi: október 15 a bemutató, mire elérhető készlet lesz, addigra benne leszünk a karácsonyi szezonban. Végülis 1-1,5 hónap elérhető termék formájában nevezhetjük idei SoC-nak, de inkább a jövő év termékeiben lesz benne, P11, honor 10.
-
SOT??
-
Karavik
veterán
Nekem bejön ez a Redmi Note 5
-
Kornel
veterán
válasz
tibcsi0407 #61 üzenetére
Az mire telefon (készlet) lesz belőle, lesz karácsony.
Így is terveznek a mate 10-el.
Tehát az a Huawei 2018-as csúcs SoC-a lesz, ha idén csak papíron létezik... -
Nagyon vagány ez a kék szín.
-
-
Magnat
veterán
válasz
tibcsi0407 #31 üzenetére
"Jelenleg óriási a szakadék a 6xx és a 8xx között szerintem.
Úgy lenne mindig korrekt véleményem szerint, ha a tavalyi csúcs alatt lenne néhány %-kal az idei középkategória"650 vs 808
652 vs 810
660 vs 820 -
joey04
titán
Hát ez csalódás
-
Kornel
veterán
válasz
Keil Walker #53 üzenetére
Ott a Mi MIX 2, ami biztosan globális modell lesz, ezt csak remélhetjük.
-
Keil Walker
aktív tag
Nekem tetszene. Kár, hogy akadozik az Európa felé történő nyitás...
-
prolad
addikt
Ezt inkább mi6 plusnak kellett volna hívni, ezzel eléggé kiherélte a note szériát a xiaomi.
-
Kornel
veterán
válasz
Darellus92 #49 üzenetére
Így van.
Bár az sem lesz rossz, de az nem kyro magos lesz, ugye?
Mivel így esélytelen hogy ott is legyen snapdragon 660, így inkább erre hajlok. -
Darellus92
aktív tag
A következő redmi noteba meg megy a 630 gondolom. Igazából szerintem azzal sem lesz baj, de ez a 660 tényleg brutál.
-
-
Kornel
veterán
Na most.
Mint Xiaomi fan.
Lesz min gondolkoznom
2 év Redmi note 1 és 1 és 3/4 év Redmi note 3 pro (snapdragon 650) után keresek valamit, ami mind méretben és mind tudásban megállja a helyét a Redmi note 3 pro mellett, és legalább 2 évig tökéletes lesz.Mi note 3 szerintem nagyon jó lett, kékben egyszerűen pazar, snapdragon 660 az eddigi információim alapján méltó utódja lehet a snapdragon 650-nek, simán pariban van a snapdragon 821-el, annál jóval kisebb fogyasztással. Tippre én 8 órát simán mondanék SOT-nak. Egyedül a B20 hiánya zavarna nagyon, és itt jön a képbe a Mi MIX 2... Ha a note 3-ban nem lesz, akkor annak ellenére, hogy jobban tetszik, lehet hogy a MIX 2 mellett fogok dönteni.
Aki pedig károg, kérdem én, ki ad ennyiért felső középkategóriás SoC-ot 6 GB RAM-ot, dual camera-t (f1.8) OIS-el, NFC, infra, meg minden létező extrával... Ja és elől hátul üveg, prémium kategóriás telefon, aki fogott már a kezében Mi 6-ot, az tudja miről beszélek.
Ha valahol vannak már pontos méretek, akkor várom a linket, mert a mostani telefonom a maximum, ami elfér a zsebemben, ez is szempont
-
DonaldJames
tag
Mi Mix 2. se rossz [link]
-
Venyera7
senior tag
Hol az mi mix 2 ? Nem látom a cikkben.
-
7Heads Drago
veterán
Kicsit szárnyaszegett a cucc így. Nem értem ezeket a gyártókat.
-
jacis
nagyúr
Szerintem a kínai gyártók totálisan megálltak innováció szempontjából. (mondjuk nem is nagyon lendültek neki)
-
Redmi note szeriához ne mérjétek mert nem egy kategória a kettő.Redmi note az közép kategória a snapi 625-el és 3 giga rammal.Mi note 3 snapdragon 660-al és 6 giga rammal sokkal erősebb telefon és a felső középkategória tetején helyezkedik el.El vagytok ti tévedve nem gyengén!A lépés pedig teljesen érthető tekintve hogy tavaly év végén már 4 csúcsmobiljuk volt ami teljesen felesleges(mi note 2,mi mix,mi 5s,mi 5s plus).Ez a mi note 3 egy nagyon jó átmenet a redmi note 4(4x) és a csúcs mi 6 és mi mix 2 között.Zseniális húzás.
-
DonaldJames
tag
Kékbe jól néz ki.Köszi a leírást.
-
-
*Mukeey*
addikt
válasz
tibcsi0407 #31 üzenetére
Sd650 baromi jól sikerült soc szerintem is.
-
-
Lasko
csendes tag
-
-
Magnat
veterán
válasz
tibcsi0407 #22 üzenetére
A 65x vonal -főleg a 652- tényleg elég izmos, ugye már a 650 is pariban van a nem sokkal öregebb majdnem-csúcs 808-al ... ott sztem ami még a középkategóriát idézhette, h 28nm-es csíkszélességgel bírt - mondjuk ez egy 4000-es akku mellett pont nem akkora gond, de akkor is, legalább ebben nagy különbség volt a 8xx szériához képest ... csakhogy a 660 14nm-ren már tényleg nem mondható, h súlyos kompromisszum lenne akár a 835-höz képest - ok, az már 10nm meg nyilván gyorsabb, de úgy gondolom, minden tekintetben még kisebb lett a különbség a 6xx széria teteje és a 8xx között.
-
-
Lasko
csendes tag
Android One szériának elmenne, bár akkor ott a Mi A1. Így kérdőjeles.
-
válasz
tibcsi0407 #22 üzenetére
Vagy esetleg Redmi Pro-t nem is terveznek kiadni, ami amúgy sem volt túl jó választás szerintem.
Lehet tisztul kicsit a paletta, átlátható lesz így.
Redminek karcsú lenne mindenképp.
-
tibcsi0407
félisten
Ez maximum Redmi Pro 2-nek lenne jó.
Egy magyarázatot látok erre. A Xiaomi szeretne nagyobb profitot termelni és bízik benne, hogy a név (Mi széria) segít nekik eladni a telefont. Nem fér hozzá kétség, hogy jó telefon lesz, de inkább 100$-ral olcsóbban.
Másik opció talán még az, hogy annak idején a SD 65X szériával túl nagyot lőtt a Qualcomm és azóta mesterségesen próbálják átterelni a középkategória vevőit a 625 és társai olcsóbb chip-ekre, míg a 660 felső-közép kategóriát fog teremteni árazásban is. -
-
aAron_
őstag
Csalódás.
SD660 még jó is lenne szerintem, de legalább 4000 mAh-s akksit vártam, 6" környéki amoled kijelzővel. Ez így valóban túlságosan közel van a Redmi szériához, olcsóbb Mi telefonokhoz.
Tudom, ez inkább a Mi 6 nagyobb variánsa, mintsem a Mi Note 2 utódja, de akkor is...
-
zdanee
őstag
Jól látom, hogy már a Note méretben sem fér el a 3.5mm jack? Nem leszünk jóban, kedves Xiaomi...
-
Z10N
veterán
Akkor johet a kovetkezo Redmi Note is SD660-nal
-
-
Ebből is következik, hogy a Redmi Note 5 nem fogja megkapni a Snap 660-ast ezek után, hanem szinte biztos Snap 630-assal jön
@jacis: Én inkább a Mi 6-os nagyobb kiadását látom a képen.
-
jacis
nagyúr
Honor 9-et szépen sikerült lemásolni. Gratula hozzá.
-
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
Nem jó, a Redmi Note 4-be 4100mAh-s aksi került, ebbe 3500 mAh.
Amit mondjuk eddig sem értettem, hogy a "kispolgári" Redmi-széria hatalmas aksit kap, addig a "csúcstech" Mi-széria 15-30%-al kisebbet...
A jelek szerint a Xiaomi is úgy gondolja, hogy akinek csúcstelefonra telik, az vagy trendi módon sűrűn cuppan a töltőre (lásd még iPhone userek), vagy eleve powerbankon lóg a telefonja... -
tamass.szabo
tag
Hát ez egy picit csalódást keltő így.
De amúgy nem rossz telefon, még így is elgondolkodtató, csak nem értem ezeket a visszalépéseket. Na meg ott van, hogy a Redmi ötödik szériája, ami remélem, még ebben az évben jön, feltételezhetően sokkal közelebb fog kerülni így a Note 3-hoz.
-
*Mukeey*
addikt
Árban azért szokásosan nem rossz.Sd660 meg jo kis soc,nem lesz azzal gond...
-
Matada2.3
veterán
Azért nem olyan rossz ez, kérdés az, hogy rá tudom e venni magam a MIUI-ra
-
Ez most bele is fér a "one more thing" kategóriába. Se íze, se bűze.. A Mi széria mindig is a csúcs hw ismérve volt, erre most itt van ez. Ez Redmi Note-nak jó lenne, de ide nagyon nem értem..
-
gerii
addikt
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
Azt én sem tudom ebből mit tudnak majd butítani a Redmi Note szériához
Redmi 5-öt mutassák már be.
-
oszi666
őstag
Ez igy valahogy elvesztette note jelleget.
-
enginev3.0
félisten
Érdekes lépés
Nem csúcs proci
Csak full hd és az sem amoledEzekre ott van nekik a redmi note széria
-
moma
őstag
Hátulja tök szép. Kár, hogy úgyis megy rá a tok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Mi Mix 2 mellett a tavalyi forgatókönyvhöz hasonlóan a Mi Note következő generációja is bemutatkozott, csak most a sorrend változott.
- Update 04.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest