Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- iPhone topik
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Aktív zajszűréssel is elérhető az AirPods 4
Hirdetés
-
Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
ma Apple A18-ra épül, az Apple Intelligence-re tervezték.
-
Megjelenési dátumot kapott a DROVA: Forsaken Kin
gp A PC-re és konzolokra szánt pixel-RPG a tervek szerint október közepén debütál.
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szűkül ez tovabb, nem cserelunk olyan sűrűn.
En vettem egy csúcs hardvert mert jo arban volt, ezzel 2 évig biztosan elleszek a méretek ellenere is.
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
aktív tag
xiaomi sajnos csak a tucat szart gyártja már, mint a többi. a mi max szériát megszüntették, így engem is elvesztettek, mint vásárlót. motorola g60 lett az utód.
Peace is a lie, there is only passion...
-
Segal
veterán
Meg ugye évek óta semmi lényegi előrelépés. Főleg tavalyról idénre. A legdurvább változás sajna a készülékek árában tapasztalható, a többi az lényegében 0...
Pár szoftveres dolog amit idővel mindig megkap a tavalyi modell is, pici dizájnváltoztatás ami erősen szubjektív kinek tetszik és kinek nem, meg max a soc frissítése ami manapság már semmi érdemlegeset nem ad pluszban."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
tothmaxy182
őstag
30%-os árnövekedéssel adják ugyanazt (vagy kevesebbet), mint tavaly.
Csoda, hogy csökkennek az eladások?Minden szavam magánvélemény!
-
Kawauso
aktív tag
Teljesen érthető.
Az idei felhozatalok eddig gyártótól függetlenül vagy hangyafasznyit fejlődtek csak, nem indokolva az óriási felárat, vagy pofátlan visszalépések. Nem kell óriási innovációt várni, elég ha valami ár-érték bajnok, de már azt is nehéz találni. És ha meg valami igéretes érkezik, eljutunk odáig, hogy "8MP-es széleslátó és 2MP-es makró". Nézzétek meg az Oppo Reno2-t, és hogy az utódok kamerás felhozatala mennyit változott. Sírjunk együtt.
-
LittleLombax
csendes tag
A Xiaomi visszaesése szvsz nem meglepő, szervizhálózat és általános jelenlét terén még most sincsenek a Samu nyomában, aminek rengeteg kisebb városban van márkaboltja. Meg aztán az a "presztízsérzet" és bizalom sincs még meg annyira a márka irányába, mint a Samuéba. A telefonokat pedig már a Xiaomi is arany áron adja sajnos.
-
joey04
titán
Nem meglepő az egész piac sem, meg kimondottan a Xiaomi sem sajnos.
-
Wesiz
tag
remélem nem csak az európai hanem a többi piac is követi, nem hogy évente nincs értelme a cserének de két évente se, az árak meg az egekben.
ami meglepett, hogy a xiaomi ennyire elszámolta magát. ha most is azt a stratégiát követnék mint indulásukkor, azaz hogy a vetélytársaknál akár 30-40%kal olcsóbban kínálnak hasonló hardvert akkor hasítanának az eladásaik, de valamiért azt hitték majd érvényesülni fognak abban a mezőnyben ahol a samsung és apple már tizenéve uralkodik, hát nem sikerült.
huawei is elhitte hogy google szolgáltatás nélkül is kelendőek maradnak a telóik mert ha jól tudom nem csökkentettek árat a történtek után, el is tűntek a süllyesztőben (bár kár értük, de az üzletpolitikájuk miatt megérdemelték).
samsung pedig mióta a prémium kategórián belül létrehozott egy még felsőbb szegmenst az ultrákkal, a régi felső kategóriát butítja le árstagnálás (vagy akár emelés) mellett.régebb csak az apple-t utáltam az irreális árképzése és egyéb pofátlanságai miatt, de mostanra már kb mindegy gyártót.
ami érdekes számomra azok
- a hajtogatható telók, bár a samsung érdemi konkurencia hiánya miatt nem kényszerül érdemi fejlesztésekre
- google telók, a pixelek mind árképzésileg is szimpatikusak és a paletta is normális, átlátható
- oppo, vivo, realme amik az új ár/érték bajnok telók(nak tűnnek) egyelőre, kíváncsi vagyok milyen utat járnak be hosszabb távon -
Amúgy ezek a statisztikák folyamatosan változnak, jön egy új bejelentés majd megint fellendül egy egy márka.
Utána a másik.
-
bostone
addikt
Előbb-utóbb elérjük a bérelhető eszközök korát.
Egyébként az az érdekes a dologban, mintha számítottak volna a járványra, a háborúra, az alapanyag hiányra, mert ez a drágulási trend nem tegnap kezdődött.
-
janeszgol
félisten
Egyre nehezebben és több energiával, drágábban tudják kibányászni a szükséges érdeket. Aztán most a háború felhajtó ereje... meg amúgy is kinézett már a drágulás. Vége a jó korszaknak.
Majd max az okosórákban várhatunk pici felfutást. (Több funkció.) -
őstag
Sajnos eltart egy darabig, amíg az eladók rájönnek a növekvő árak>>csökkenő eladások összefüggésre. Most még találnak egyéb külső okot amire mutogatni lehet, covid, háború, szankciók.
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
Erdekes, a cikkben/elemzesben felsorolt okok kozott valahogy nem lattam, hogy egyre kevesebbet adnak a gyartok egyre dragabban. Lassan minden evben van valami, ami kikerul a telefonokbol/dobozbol, ugy, hogy kozben lassan evi szinten 10+%-ot dragulnak a telefonok ugy, hogy mellette gyakorlatilag semmi emlitesre melto ujitas nem erkezett evek ota.
Fentiek ellenere biztos vagyok benne, hogy nem azert nem cserelnek az emberek, mert minek, meg mert kevesebbet kapna dragabban, hanem mert chiphiany meg covid. Az. Igen. 100%. Mi mas?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
őstag
válasz janeszgol #17 üzenetére
Amíg van használt piac, és létezik az a vásárló réteg amelyik oda "termel", addig nem aggódom. A legelső okostelefonom volt az egyetlen amelyiket boltból, újonnan vettem meg (ZTE Blade). Az összes többit úgy vadásztam össze hirdetésekből. Kellett rá áldozni időt, de megérte, mert az aktuális árhoz képest kb féláron voltak új, vagy alig használt (max 3 hónapos) telefonjaim. Régebben 30-80 ezret spóroltam egy telefonon, manapság már 100+ ezreket lehet fogni egy jó vétellel.
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
Nagyon megy még ebay-en az 1-2 évvel korábbi csúcsmodellek. Bontatlan, eu régió, 4-500 eur körüli árakon, rendesen garival mindennel.
Havernak így lett egy éve új xperia 5 ii £450-ért.
Asszonynak meg nekem így lett anno (kb 4 éve, ebben nem vagyok biztos) htc u11 £350-ért (64gb), illetve £400-ért (128gb dual sim).
Gyereknek így lett márciusban samsung s10e £240-ért.Mind eredeti, bontatlan, új, európai régiós, tökéletes.
Ui: most nézem, az s10e 128gb már csak £220. Annyit nagyon röhögve megér, ha nem akar valaki péklapátot. [link]
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
veterán
Kürölbelül 1 éve is volt egy cikk a témában, akkor is leírtam, megteszem most is: talán ha a kis kapitalista burzsujok nem 400 ezer plusz forintokért adnák az ímmel-ámmal frissített szarjaikat, akkor TALÁN, de csak talán több kelne el belőlük. Nevetséges, hogy egy telefon egy jobb minőségű ultrabook árát üti ma már. Értem én, hogy sok a fejlesztés, kicsi a méret, stb. Csak nem érdekel. Majd ha normális áron adják, váltok. És ahogy elnézem, vannak ezzel még így páran a világon. Félmilla egy telefonra, nevetséges...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Így van, kicsit keresgélni kell, és persze elfogadni némi kompromisszumot. De semmiről nem marad le az ember ha nem megjelenéskor veszi meg legújabb modellt. A P30-at 80 ezerrel olcsóbban vettem 3 éve, 1 hónapos használtan. Azóta is azt nyomkodom, még sose volt egy telefonom ennyi ideig. Ha jól körülnézek alig találok olyan telefont amire lecserélném közel hasonló méretben. S22, Xiaomi12/12X. De ezek sem adnak technikailag olyan pluszt amiért megérné cserélni.
-
Localmatador
tag
Huawei Mate 20X-et nem próbáltátok? Ha már nagy telóra van szükség... közel azonos méretű a Mi Max 3-mal. Nekem az 5g-s változat van, kisebb akkuval és Jack nélkül, de imádom. Gyönyörű, minőségi, stabil telefon, a belseje gyakorlatilag a Mate 20 Pro-é (SOC, kamera, 7,2 " OLED kijelző, 40W gyorstöltés stb.). Ja, és persze még GMS támogatású:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10861&idPhone2=8963&idPhone3=9705
https://www.youtube.com/watch?v=gaWS5WPViQU[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A haromeves csucstelefon epp annyira hasznalhato a hetkoznapokban, mint az uj.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Kamikaze75
tag
Én úgy látom technológiailag egyre kisebb a fejlődés a mobiloknál radaasul formailag is nagyon hasonlóak a droidosok. A hajtogatos eszement értelmetlen mobilok meg nem az én világom. Redmi note 9 pro nem is látom értelmét hogy cseréljem ugyan mire? Redmi 12345,super,light,pro,max verzióra?? Kellően gyors,2 napot kibír töltés nélkül és egyszer nem fagyott le pedig 2 éves.Az emberek nagy többsége mobilján nézegeti képeit nem óriáskivetítőn. Az über megapixeleknek ugyan mi értelme,meg a félmilliós féltégláknak... 100-200 ezres ársávban már bőven elég a készülékek tudása,felette minden parasztvakítás
-
joey04
titán
válasz Kamikaze75 #27 üzenetére
Azért szerencse, hogy nem a te igényeidre fejlesztenek.
-
Egyetértek valamennyire.
Egyszer majd elér az ember egy életszakaszba, amikor kiderül, hogy a mobil csak egy dolog.. Sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben.
Működjön, legyen jó szoftver, a kezelőfelület pedig az ember igényeire legyen szabva.
Épp a Fairphone 4 videóját néztem, amiben egy Snap 750-es van, nagyjából az is egy mindenre elegendő vas, mégse lett elterjedt.
De talán a Snap 778 és a 870 a legjobb példa a legjobb SoC-re az utóbbi időkben.
Na de ez egy mellékszál. A technológia fejlődés tény, megállt.
-
badacsony
őstag
Van fejlődés, csak nem látványos, világrengető újdonságok képében. Pl. jövőre elérhető lesz a 3nm-es gyártástechnológia, 2025-ben már 2nm-en jöhetnek a chipek: [link] .
iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
syryus
tag
Mindenki be volt zárva 2 évig, nem kopott a hardver/ nem kellett(lehetett felvágni a haverok előtt) - ez az egyik része.
csucs hardvert nem cserél az ember évente a közép és a budget kategóriás vásárlók pedig a recesszió áldozatává vált.
es valljuk meg őszintén, szoftver szinten se az android se az ios nem kínál semmi egetrengető újdonságot.
hiaba próbál sok gyártó simlizni a készülékek hosszú távú támogatásával, a felhasználók nagy része teljesen érdektelen a témában. Ezen faktorok összessége látván nem is csoda a csökkenés a piacon.
Nalunk a családban is van egy Samsung note9 ami már 2 éve nem kapott semmit és mégis működik, így marad használatban amíg ki nem lehelni a lelkét.Technology will rise when humanity falls
-
bajusz15
senior tag
Micsoda meglepetés!
Ugyanúgy kinéző telefonok, dobozban kaszáltak mindent, már örülhetek ha sim-kiszedő tű van benne, SD kártya/3.5 kuka, a telefonok nemhogy ugyanazt, még kevesebbet tudnak mint a tavalyi elődök (A53, X4 pro, redmi 11 pro, csak pár példa) DE cserébe jóval drágábbak.
Nem is értem miért nem vesznek az emberek új telefont -
őstag
A kompromisszum létező dolgok közötti választás, nem pedig létező/nem létező dolgok közötti (az lemondás valamiről) Amit te írsz, a 16:9 pont ilyen. Mikor is gyártottak utoljára 16:9-es telefont? Talán 4 éve? Tabletben még találsz olyat.
Engem a telefonok növekvő mérete és növekvő ára zavar. Szeretnék 150 mm. alatt maradni. -
félisten
Azért szerintem valahol ez ijesztő. A piac teljesen át fog alakulni, és így az aftersales is.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
adamklark
senior tag
nincs miért cseréini és az ár sem segít, kicsit lábonlőtték magukat, bár részben ez jó dolog mert a normális telefonok gond nélkül elmennek 3-5 évig vagy akár tovább is
-
válasz adamklark #37 üzenetére
Az lehet, viszont ha szarrá töri az ember, vagy egyéb elemi kár éri, akkor ezt hiába mondod a telefonnak, nem fog működni
Persze, lehet mondani ,hogy mer'ménem tud rá vigyázni az ember... De ez akkor is benne van a pakliban. Ha normális, ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
Amíg régebbi phablet is képes az alap funkciók ellátására, és éppen meg van szorulva az ember, ami stagfláció esetén sajnos húsba vágó tapasztalat, a többség sokkot kap a 300+ árak láttán. Ki csodálkozik a kereslet csökkenésén?! Én nem.
A 2016-os Huawei Y3 II is hibátlanul működik a mai napig. Most ebben van a fő számom, mert egy appot rendszeresen használok, a buszjegy vásárlósat. Hibátlan mint telefon, alap funkciókat tudja. És kicsi! Mindig megdöbbent, amint telefont váltok és az óriás phabletek után kézbe veszem. A Moto E7 Power pont lehetetlenül hosszú formája miatt bajos nekem mint munkatelefon. Soha többé nem veszek 16 centinél hosszabb phabletet.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
janeszgol
félisten
2015 tájékán változott meg az, hogy a laptopoknál a népszerű kategória a 150-250 ezres szintről átment a 250-350 ezres szintre. Elnézve a 250 ezer ft alatti kategória változását lehet telefonban e fölé akarnak inkább lőni a gyártók. Ha már ki kell tolni a támogatást (mert most arra ugrik a nép), ha már chip hiány van, általános drágulás van (nehezebben, drágábban bányászható ásványkincsek), háború, Covid stb, akkor megpróbálják az embert a 250 ezer ft feletti kategóriába terelni. Ez látszik a Samsungon, a Xiaomin, a Huawei-en, a Sony-n is.
-
veterán
Egyáltalán nem lep meg a dolog. Sőt én még nagyobb visszaesést vártam. Egy csúcs teló ma már 500-600 ezer ft
A középkategoria meg lassan 200 ezren felül. Mit gondoltak? A végtelenségig emelhetnek? A xiaomi visszaesése azért lep meg mert a csúcs telóik ugyan pofátlan ütemben drágultak, de a középkategóriában még mindig a legjobb ár/érték arányú telefonokat adják. Hardveresen korrekt 120hz nagykijelzős 5g-s 120 wattal tölthető telefonok 120-130 ezrekért (magyar áron). Ilyent más gyártó nem kínál ebben az árkategóriában (hagyományos nagy gyártókra gondolok). A baj még az lehet ahogy írta itt már más is, hogy a huawei stratégiáját akarták leutánozni ( csúcskategóriában brutális drágulás pár év alatt) de nem tettek bele annyit mint anno a huawei. Nincs kiterjedt bolt és szervízhálózatuk szerintem sehol a világon. Mindenhol online vagy viszonteladókkal forgalmaztatnak. Töredékét se tették bele a kutatás-fejlesztésbe annak amit a huawei pár év alatt. Az árakat viszont emelik folyamatosan. -
Depression
veterán
Megtiltották, hogy sunyin lassítsanak a telefonokon, és ez lett a vége
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
h.
friss újonc
Egy telefon akár már 5 évig is zökkenőmentesen használható. Nem kell már évente cserélni, persze vannak, akik követik a trendet és minden évben új telefont vesznek, de nem hiszem, hogy ők lennének többségben. Emellett az árkategóriákon belül, nem változik évről évre a telefon tudása. Kb ugyan azt kapod csak már drágábban.
-
-
veterán
"Nézd meg az appok méretét, CPU használatat most, meg 5 éve."
Ennyi, az ember kénytelen valamilyen szinten tartani a lépést, pláne ha rosszul optimalizált rendszerű készüléket választ. Az OP7Pro is néha röccen már egyet, bár így három évesen ez még mindig szép teljesítmény, pláne mert soha nem volt FR, a frissítések és főverzió váltások pedig azért szemetelik a rendszert. Szerintem 2-3 évnél tovább egyik csúcstelefon se használható kompromisszumok nélkül (a kérdés, hogy mennyire súlyosak ezek), az 5 év meg kvázi egy vicc. Persze user függő is a dolog, de nekem például van egy gyengém: nem szeretem, ha valami lassú sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
badacsony
őstag
A gyártók úgy gondolkodnak, ha megy a szekér, azért tartják magasan az árakat (extraprofit), ha nem, akkor meg azért (így enyhítve a kiesést).
iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
-
Depression
veterán
"Szerintem 2-3 évnél tovább egyik csúcstelefon se használható kompromisszumok nélkül"
Nekem redmi note 9 pro-m van, ami alsó középkategóriás, és már 2 éves. Vígan elvagyok vele, kompromisszumok nélkül. Amit te írsz, az max extrém használat során jöhet elő.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Depression #48 üzenetére
Netezés-re, ilyen dolgokra teljesen megfelelő a redmi note 9 hardvere is, lehet valamelyik mai hiper-szuper grafikás játék már nem menne 60fps-el ultra beállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- További aktív témák...
- iPhone 16 Plus - összes tárhely és szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia - Szept 21.
- iPhone 16 - összes tárhely és szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia - Szept 21.
- iPhone 16 Pro Max - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 21!
- iPhone 16 Pro - összes tárhely és szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia - Szept 21!
- Honor Magic 5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen