- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
Az, hogy bizonyos aspektusaiban az iPhone valóban le van maradva a konkurenciához képest, azt aláírom, de hogy ezt a fejlesztések hiánya okozná, azt nem jelenteném ki. Fejlesztenek ők, csak máshol.
Az akkumulátor kérdés sajnos a pletykák szerint csak romlani fog az új modellekkel. A legkisebb 12-es esetén ezt még meg is értem (kisebb házba kisebb akku fér), de a nagyok esetén már abszolút hülyeség szerintem a jelenleginél is kisebb aksikkal operálni. De ez persze még nincs megerősítve, meglátjuk mi lesz.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Noukoum
veterán
Tehát objektíven kijelenthető hogy az iPhone évekkel le van maradva fejlesztésekben
Az akkumulátor kérdés most pont jól áll a pro maxnál, ha tényleg jön a 120hz majd helyreteszi a dolgokat. Nem lenne egyedi eset..„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Giovan!
addikt
Objektív választ adtam szerintem.
Nekem egyik sem fontos a fenti listádból (dex, zoom, aod, 8 meg 12 GB memória meg hasonlók), ez lett volna a szubjektív válaszom
A CPU teljesítménye viszont fontos számomra, ahogy az aksi is. Ezekből az egyikben tényleg elég szarul áll az Apple, itt én is indokoltnak látom a fejlődést.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz
Schuler888 #36 üzenetére
Ja így ebben a formában persze, igazad van, ha valaki nem akar több készüléket venni az Apple-től, az önmagában a telefonnal nem fogja hasznosítani az ökoszisztéma előnyeit, ez tény. Csak az Apple-nek nem érdeke, hogy ezen a helyzeten változtasson.
-
Noukoum
veterán
válasz
#26097408 #30 üzenetére
Olvasd el az összes hozzászólást.
Giovan!: Mindent ki lehet magyarázni, ezek objektív dolgok és rendkívül látványosak. Olyat nem is írtam hogy pl hangszórókban jelentősen le van maradva a pro max, képminőségben szintén, hűtésben is rosszul állnak, kijelző minőség annak fényereje szintén Stb. Természetesen van olyan amiben az Apple is jeleskedik, de egy 256-os pro max 500ezren nyitott tavaly szeptemberben. Gondolom nem meglepő hogy többet várnak el a fórumozók.
Az hogy kinek mire van szüksége, az teljesen más tészta hiszen ez szubjektív.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Schuler888
senior tag
Pl. Vkinek kivalt egy gepet, csak periferia kell hozza.
Nekem ott nagy elony, hogy tableten az alap android csak egy nagy telefon, nah ott a DeX megvaltas egy barmilyen androidos tabtol, nemhiaba lepett az apple is ebbe az iranyba az iPaddel[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Giovan!
addikt
válasz
Schuler888 #32 üzenetére
Hát na, nem vagyunk egyformák, nekem elég az Apple megoldása is. Őszintén szólva nem is igazán értem, ha minden eszközöd folyamatosan szinkronban van egymással, akkor minek a dex.
-
Gubu0101
veterán
-
Schuler888
senior tag
"Ez ilyen, ők más irányból közelítik meg a kérdést."
A 2 dolog se nem zarja ki, se nem helyettesiti egymast. A samsungnal is megvan DeX-tol fuggetlenul ez. En is vettem mar fel telefonhivast Galaxy Tabon, mert eppen az volt keznel.."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Giovan!
addikt
A zoomhoz nem tudok hozzászólni, mert az nem érint, de a konkurencia ott tényleg nagyobb számokkal dobálózik.
A dex hiányát fölösleges számon kérni ha az ökoszisztéma koncepciójukat is figyelembe veszed (vagyis hogy az iPhone-on megkezdett munkát simán folytathatod a többi Apple készülékeden, Macbookon, iPaden, stb., üzeneteket, hívásokat, mindent tudsz azokon keresztül is intézni). Ez ilyen, ők más irányból közelítik meg a kérdést.Nagyobb képfrissítés elvileg lesz az új iPhone-ban. Memóriából sosem lehet elég egy csúcsmodellben, ezt aláírom, de itt is elképzelhető, hogy lesz előrelépés. A belső tárhely alatt nem tudom mire gondolsz, szerintem 512 GB elég sok.
Az AOD hiánya szerintem nem akkora tétel, amit ne tudnának lefejleszteni, egyszerűen nem látják indokoltnak.
Az USB-C hiányának én speciel örülök, sokkal jobban szeretem a Lightningot. De itt sem a fejlesztés hiánya akadályozza meg az Apple-t abban hogy váltson, szóval ebből a szempontból indokolatlan volt berakni a listába.Továbbra is túlzásnak érzem, hogy az Apple több éves elmaradásban lenne a fejlesztések terén a konkurenciához képest. Igen, a töltő és az aksi azok ilyen kritikus pontok, ezt aláírom, de más aspektusában azért annyira nincs lemaradva az iPhone szerintem.
-
Noukoum
veterán
Lehet hogy nem korrekt megjelenés előtt ilyeneket mondani, de a usb-c, dex, aod, nagyobb képfrissítés, nagyobb zoom, több memória, nagyobb belső tárhely, gyorsabb töltések, visszatöltés hiánya elég árulkodó.
Cpu-t szerintem mindenki aláírja, de könyörgöm egy 2-3 éves csúcs Cpu is baromi gyors. Tudom hogy marketing szempontjából fontos, sőt relatív nagyon olcsó fejlesztés a processzor, de ez nem pótolja a fentieket.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Giovan!
addikt
Tudom hogy furán hangzik de évekkel elvannak maradva fejlesztésekben a konkurens gyártóktól, magyarul sokkal kevesebb a fejlesztési költség.
A töltési sebességet és az akku kapacitást leszámítva nem hiszem hogy indokolt lenne ilyen erős kritika megfogalmazása velük szemben. Pl. CPU-ban eléggé odateszik magukat minden évben.A cikkhez: Akkor jövő héten még nem fog jönni az új iOS a régebbi készülékekre?
-
Halkow.
senior tag
Sorba fognak állni érte az emberek... Egy lapos keretes 11 Pro-ért...
Samsung nagyobbat gurított a S20 ultrával szerintem.
-
moldovan
csendes tag
🙈😂 szerinted a FaceID réteg igény???
hát ebből kiderült, hogy nem átlag iPhone felhasználó vagy.
1. banki utalás - faceid
2. Fb belépés -faceid
3. pizza rendelés (értsd webshop) - faceid
4. pos Terminal fizetés (értsd vásárlás kisboltban) - faceid
nah... nem is sorolom.jah igen a telefont is feloldja...
-
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #15 üzenetére
Én megértem hogy az átlagembernek nincs szüksége rá (persze a szuper kamerás képességekre meg a 4k60fps videóra olyan nagy szükség van instára, az egyre erősebb processzorokra szükség van HD felbontásra, nyilván 4k videó vágás is rendkívül fontos.. Nyilván mindenki tudja hogy nem azért nem jár hozzá jobb mert nem kell az átlagembernek..) csak akkor legyen olcsóbb a készülék. Tudom hogy furán hangzik de évekkel elvannak maradva fejlesztésekben a konkurens gyártóktól, magyarul sokkal kevesebb a fejlesztési költség. Az árak meg valahogy a plafonon vannak, főleg itt euban de Indiában is rossz a helyzet. Erre mondhatod hogy ez nem baj hiszen veszik, ami teljesen jogos a kapitalizmusban. Csak akkor ne csodálkozzunk hogy olyan a cég megítélése amilyen, akár itt a fórumon is. És igen 300adjára is lefogja valaki írni a véleményét hogy szerinte ez kevés. (persze csak addig míg nem jön egy moderátor..
)
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
törölt tag
Csak egyszer tekintsük el a szokásos hívőzés hülyeségtől, főleg amikor érvekkel indoklást írtam neked: tény, hogy az emberek többsége, a tömeg, az átlag rutinból éjjelre felteszi tölteni, és annyira nem érdekli 5 W, 7,5 W, 18 W ahogy "csorog" mert reggelre 100 % és indulhat dolgára. És nem érzékelik akkora problémának, használat, fogyasztás se olyan, mint a réteg akinek az az igénye ő éjjel nem tölti (miért nem?), hanem reggeli fogmosás alatt legyen kész a telefon is és ezért kellene neki 40-60 W és esetleg délután kettőre már lemeríti a legnagyobb akkut is. Egyszerűen az átlag, a többség számára nem kulcskérdés. Napközben akinek kell rátölt kocsiban, irodában, vagy akku tok, powerbank.
És márkától függetlenül mondom az embereknek nem lehet akkora téma ez, mert ha megnézed népszerű Samsung S10/S10+/S10e rákeresek GSM Arena azt írja 15 W és nem dőlt össze a világ!Ezért hiába várod az iPhone 12-től, hogy legyen benne 40-60 wattos... persze kívánni lehet, majd kiderül megjelenéskor, én azért fogadni nem mernék rá mivel más alkatrészekben már kiszivárogtak mire lehet számítani nagyjából. 18-ról 45-re nem valószínű ugranak, ha felemelik 25-re neked az se elég. Lehetne gyorsabb, viszont nem tűnik létkérdésnek a többség számára. 18 W az kb. arany középút sebesség, akku egészsége, melegedés szempontjából.
Mac Pro nem jó példa, mert más hat év után újat kiadni és más termelési mennyiség. Új iPhone évente van és nagyságrendileg más gyártás, költség szempontból.
Pro Display monitor állvány: nem muszáj megvenni, ha elég a VESA mount és amihez árulják monitor, az még drágább cuccokkal van hasonló kategóriában. Azt rontották el, úgy kellett volna bemutatni tessék itt egy 7 ezer dolláros Pro gyönyörű design monitor amire 3x drágább profi referencia monitort használók se húzhatják a szájukat, és mellesleg állvány nélkül meg lehet venni 6 ezerért is, nano bevonat nélkül 5 ezerért is. Ők fordítva adták meg az árat, így az internet népének a meme állvány maradt meg. Egyébként Pro felhasználásra a gyártók nyilvánvalóan elkérik a cuccok árát, nézd meg egy RED kamerához milyen kiegészítőket lehet venni, ott is van 1000 dolláros fogantyú."sok dologban meg kiemelkedő az iPhone ma is szóval nincs miért szégyenkezni a gyorstöltésen kívül"
Ó pedig mennyi mindent fel szoktak hozni mindig az Android táborból. Mi az hogy csak 60 Hz, mi az hogy csak LCD közben a statisztika mutatta: a nép vitte mint a cukrot a XR és 11 modelleket.
-
David75
őstag
válasz
#86564352 #20 üzenetére
A 3D arcazonosítás is rétegigény(pl nekem must have) mégis benne van, lásd Androidon a legdurvább telefonokban is 2D van kivéve pixel/Huawei. Az apple is kiszolgál rengeteg rétegigényt lásd 999 dolláros monitor állvány vagy mac pro, a györstöltés csak egy olyan dolog amivel direkt spórolnak, mert tudják, hogy elmennek vele, a vallásosabb apple hívő meg tapsol hozzá, pedig nem kell minden áron védeni az apple egyrészt mert szánalmas, másrészt mert sok dologban meg kiemelkedő az iPhone ma is szóval nincs miért szégyenkezni a gyorstöltésen kívül.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Schuler888
senior tag
válasz
#86564352 #20 üzenetére
Ellenben ahogy irtam tobb mint egy eve mar 45W a standard a samsung csucsaiban (note10+; s20ultra, tab s7, s7+..), tehat ez a note20as baki konkretan erthetetlen, irom mindezt ugy, ahogy mondtam a 25wattal tokeletesen meg vagyok elegedve, bar egy tabletbe mar keves lenne, tab S4emben is csak 18W es azert az tenyleg ido mire belepumpalja a naftat..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
törölt tag
A vadiúj Samsung Galaxy Note 20 Ultra szerintem eléggé "pro" készülék. Az se tud "legalább" 40 wattot, hanem 25. Ez az iPhone Pro 18 watthoz van közelebb. Amit te alapnak hiszel, olyan szinten rétegigény, a többség egyszerűen éjjelre töltőre teszi és reggel 100% várja, vagy kivárja azt a félórát amíg a 18 W félig megeteti, vagy vesz puttonyos tokot. Sokan csinálják azt is, mivel éjjel mindegy a sebesség, 5 W Qi pad és akkor nem használódik a port és kábel se. Valószínűbb az Apple nem számháborúba fog belemenni, hanem majd egyszer lesz port nélküli iPhone és csak wireless töltés, Airpods füles, iCloud szinkronizáció. Kár az Airpower tervük füstbe ment, majd talán pár év múlva újra próbálkoznak.
-
-
törölt tag
A Pro-ban lehet
Én az Air 4-re gondoltam. Az elvileg idén megkapja a TypeC-t meg az új designt, ha ez igaz, akkor lehet benevezek egyre, mert tabletből más értelmes nincs a piacon. Laptopot nem akarok (drágábban gyenge hardvert), asztali gép mellé meg jó lenne valami hordozható, normális (méretű) képernyővel.
-
David75
őstag
válasz
#86564352 #15 üzenetére
Ezt én értem, hogy nem érdekli a gyorstöltés (azt se tudja mi az) az a fajta átlagembert aki az USB-C kábelt itt nyugaton "Samsung charger"-nek hívja. Viszont én a pro szériáról beszélek vagy akár a "pro max 20watt" szériáról amibe alap kéne hogy legyen legalább egy 40watt.
Én nem töltök éjjel telefont, nincsenek ilyen alvás előtti telefonos szeánszaim, hanem ahol kiesik a kezemből ott marad reggelig, aztán reggel ameddig zuhanyzom feltölt, egyébként 2 év alatt nem romlott érezhetően az akksi pedig csak és kizárólag gyorstöltöttem.
-
Schuler888
senior tag
válasz
#86564352 #15 üzenetére
A note20ultra 25wattja egyebkent a wtf?! Kategoria, mert mar tobb mint egy eve a 45w naluk a max.. bar en is a gyari 25w-ost hasznalom es azert erezheto a sok ev 15w-os toltesehez kepest. Altalaban fogmosas zuhany kozben toltom, ami boven eleg
-
törölt tag
Az Apple a tömegeknek gyárt inkább, nemcsak nekünk kockáknak, hogy minden spec. ki legyen pipálva, nem igen nézik egy Huawei-ben már fluxuskondenzátor is van. XR, 11 széria óta már az Androidosok számára is elegendő lehet az üzemidő, ha több kell azt mondják vegyél tőlük puttonyos tokot, vagy azt írják várd ki azt a 30 percet amíg a 18 W beletol 50 % kakaót. Átlagember úgyis éjjelre felteszi és kész, megfelelő sweet spot a 18 W. Új SE-t is kiadták úgy a készülék tudja a 18 wattot, viszont alapból a dobozban csak 5 wattos töltő van. Az átlagembert nem izgatja, május és június során eladtak belőle 8-9 millió darabot. GSM Arena alapján új Samsung Galaxy Note Ultra 25 W, iPhone 18 W, Huawei Mate 30 Pro 40 W, így még azt se lehet mondani annyira "alap" lenne az, hiszen a Samsung nem ahhoz van közelebb.
-
Schuler888
senior tag
Eddig nem volt benne SpO2 meres?!
Ez meglepett, foleg azert mert Vo2Max viszont van..
-
Noukoum
veterán
válasz
bollokcs80 #8 üzenetére
Ők is ugyanúgy számháborúznak, csak arról beszélnek amiben ők jók. Jó lenne legalább a gyári 18w az SE-nél, a többinél pedig a 29w..
Értem én hogy spórolunk meg taktikázunk, és nem rakjuk bele a legjobbat de az 5w 2020-ban nagyon ciki. A 7,5w-ról inkább nem is mondok semmit.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
bollokcs80
Korrektor
-
David75
őstag
válasz
bollokcs80 #8 üzenetére
Én se 200 wattot várok, az tényleg értelmetlen számháború, viszont a 40-60 watt 2020-ban legyen alap, az nem számháború hanem kifejezetten hasznos funkció, mert a 20 watt az nevetséges és teljesen indokolatlan ezen az áron.
Az meg hogy milyen töltőt adnak vagy nem adnak nem igazán izgat mert utólag úgy is megveszem a létező legnagyobbat amit még támogat a telefon. Ismerem már az apple-t örülök, hogy a telefon még jár az alap csomagba
-
bollokcs80
Korrektor
Szerintem az Apple nem fog belemenni abba a (részben értelmetlen) számháborúba, ami Androidos fronton megy. Főleg, hogy az iPhone-okhoz idén már töltőt se adnak elvileg. A 18W-os vezetékes szerintem bőven jó, a vezetéknélkülin lehetne emelni, mert a 7.5W azért már elég lassú.
B.Cs.
-
törölt tag
Mit mondjak, hasznosabb lenne a FaceID egy tabletbe, mint a hátlapi fejlettebb kamera... De ha már a Pro designt megkapja és a Type-C csatlakozót, akkor boldog lennék.
-
joey04
titán
hát akkor ez uncsi lesz.
-
David75
őstag
Én 9.-ére számítottam. Egyetlen dolgot várok a iPhone 12 pro-tól, hogy legalább legyen benne olyan gyors vezetékes vagy vezeték mentes gyorstöltés mint a lassan 2 éves huawei mate 20 pro telefonomban és akkor veszem is.
Az akksi féltöknek hozzátenném, akinek van £1100 telefonra annak akár éves akksi cserére is van pénze, viszont gyors töltést nem tudok bele venni utólag, szóval ezt a gyorstöltés rongálja az akksi baromságot felejtsük el. Ti is csak azért írjátok, mert ki kell magyarázni, hogy az apple ebben az egy tekintetben miért van a konkurencia mögött évekkel, míg a kínaiak már ilyen 100 watt felett járnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy héten belül, online keretek között leplezik le az újdonságokat, rendhagyó módon azonban iPhone helyett Watch és iPad vonalon jöhet frissítés.
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Spigen AlignMaster üvegfólia iPhone
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple Smart Folio iPad Pro (11"& 12.9") - Csomagolásbontott (új), eredeti
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest