- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
Én nem teszem tokba. Úgy használom, ahogy meg lett tervezve.
A Pixelekkel egyébként én is szimpatizálok. Csak azt kell megérteni, hogy kinek mi. Nekünk jó a 12 Mini, megint másnak a Pro, van akinek az SE (pl párom imádja), van akinek pedig Pixel.
Az a szép, hogy színes a paletta és mindenki megtalálja a magának megfelelő modelleket.
-
.Szaki.
addikt
Azért ebben nagy szerepet játszik az is, hogy a nagyobb modelleknek mindig volt valami privilégiuma a kisebbel szemben. A Samsung is így csinálja és az Apple is a mai napig. Ugyanabból a típusból is a nagyobb kiadás vagy +1 kamerát, vagy +1 kamera funkciót, vagy +1GB RAM-ot, vagy ezekből mindet megkapja, míg a kicsi ilyen szempontból kompromisszumosabb. Ez pedig sajnos a 12 Minire is igaz, hiszen nincs 12 Mini Pro. Sőt, továbbmegyek, a 12 Pro Max is többet hoz a kijelzőn kívül a 12 Pro-hoz képest. Ezzel lettek a vásárlók átirányítva a nagyobb telefonokhoz. Nem feltétlen akarták, de kellett ha csúcsmodellt akartál birtokolni. A laikus és a hozzáértő pedig ilyenkor egy követ fog fújni, mert mindenből a legjobbat és legnagyobbat akarja, még akkor is ha előbbiek a töredékét sem használják ki az adott készüléknek.
És vannak olyanok, akik tudják, hogy milyen egyéni preferenciáik vannak, mire van szükségük és tudatosan vásárolnak. Ez valóban egy kisebbség, nekik/nekünk van most a 12 Mini. Pontosan annyit tud ez a kis telefon, amire nekem szükségem van, se többet, se kevesebbet. Pont annyit és azt hibátlanul.
Én annak örülök, hogy az Apple-nek most kifejezetten tág és jó termékpalettája van az SE-től a 12 Pro Maxig, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő modellt. Ezt így kell csinálni.
-
.Szaki.
addikt
Felhasználás függő, hogy kinek mekkora akkukapacitás a megfelelő. A gyalázatostól nagyon messze van, de valóban lehetne acélosabb is. Nekem van, hogy elmegy 2 napot is, de általában 1 nap, amit tud. Telefonálás, FaceTime, internet rádió, céges levelezés, YouTube, okos otthon kezelése nagyrészt a feladata, ezt bőven hozza. Arról nem is beszélve, hogy a kicsi akksi előnye, hogy hamar és könnyen fel is töltődik. Az előző telefonom Android Auto használata közben max stagnált, de inkább csak lassabban merült, az iPhone-t Apple CarPlay masszív használata közben még tölti is az autó, volt, hogy 100%-ig feltolta, de általában egy 30-40%-ot gond nélkül belerak. Emiatt pedig hiába kicsi az akksi, a telefon lényegében szinte sose merül le.
-
.Szaki.
addikt
válasz
#40993792 #58 üzenetére
Persze, ez eddig is világos volt, ebben a formában érthető döntés is lenne, csak az SE koncepció volt teljesen más. A 4,7"-es kijelző rengeteg embernek jó méret és még a 8-as házával is kompakt méretű telefonnak számít, alig nagyobb a 12 Mininél. A 8Plus háza viszont minden tekintetben kényelmetlenebb, igazából már a 8 Plus idejében is rendkívül elavultnak tűnt a X mellett, ahhoz képest az 5,5"-es kijelző pedig már szintén nem az igazi, tehát az "SE-ideológiát" egy cseppet sem tudná követni. Ha ezt mégis meglépnék, akkor tulajdonképpen azt lehetne mondani, hogy az első SE volt az, ami tényleg egy kompakt telefont hozott csúcshardverrel, ennek pedig a tényleges utódja a Mini sorozat lett, míg az új SE-vonal pedig a "C-ideológiát" szeretné visszahozni, annak minden hibáját korrigálva. Tehát az SE2020 és akár egy SE 3 (?) a 8 Plus házában lehetne az olcsó iPhone, míg a Mini - ahogy a jelenlegi is - a kompakt csúcs.
-
.Szaki.
addikt
Szerintem egész jól látod a helyzetet. A 12 Mini tényleg egy olyan telefon, amire nagyon-nagyon régóta várunk sokan, én is amikor az 5S-t kellett cserélni is csak vártam-vártam mikor jelenik meg ez a telefon és nem jelent meg. Ezért lett egy nagy telefon helyette, viszont amint megjelent a 12 Mini, rögtön lecsaptam rá. Ez az első telefonom, amit úgy tervezek használni, hogy addig, amíg naprakész marad, mert remekül el lett találva az egész. Mind méretben, mind minőségben kifogásolhatatlan az készülék.
Az pedig számomra némiképp ellentmondásos, hogy nem megy a 12 Mini, de 13 Mini azért lesz. Ha annyira nem menne, akkor valószínűleg nem terveznének neki utódot, de én valószínűsítem a 13 Mini megjelenésével az SE és a 12 Mini árusításának megszüntetését is. Bár én úgy gondolom, hogy az SE nem sok vásárlót tántoríthatott el a Minitől, mert más az elve a két telefonnak, néhány potenciális vásárlójelöltet a jóval kedvezőbb árcímke győzhetett meg az SE-ről, de szerintem elég sok mindenben különböznek. Tudom, mert van itthon mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest