Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doooo

veterán

válasz Dilikutya #166 üzenetére

"Hány gépen láttál Windows 10-et? Kissé meredek (és dilettáns) kijelentés, hogy aki szerint nem csak 1-2 szerencsésnek jó a W10, annak a véleménye nem releváns. Ezzel a kijelentéseddel a tiéd sem lesz az."

Valamennyire jogos, fél szemmel írtam a kommentet, aztán már nem volt időm átfogalmazni. Arra céloztam, hogy tagadhatatlan, hogy számtalan hiba van benne (amik vagy kiütköznek egyeseknél, vagy nem, de attól még nagyon is vannak).

Stabilitás alatt azt értem, hogy valami nem működik olyan kiszámíthatatlanul, hogy állandóan a gépház körül kelljen kutakodni, meg a netes fórumokat böngészni napokon keresztül, megoldások, vagy ötletek után (dolgok, amelyekre nem lenne megoldás a fórumokon, ha nem jelentkeznének számos embernél). Nem, nem jártam így non-stop, de sokkal több ilyenbe futottam e kevés idő alatt is, mint a 7-es esetében jó pár éven éven keresztül. A legkülönbözőbb driverekkel jelenkezik néha kellemetlenség... a frissítések néha megjavítanak valamit, de ugyanúgy sokszor el is csesznek dolgokat (nem nagy öröm mindig rettegni a frissítésektől, nem igaz?) stb, stb.
    Tökéletes rendszer természetesen nincs, de ez határozottan tökéletlenebb, mint a többség (értsd: instabilabb).
    "Böszmeszar" programokat pedig nem használok, köszönöm a célzást.

• doooo

veterán

Aki azt mondja, hogy a win10 stabilabb, vagy bármilyen téren is, átlagban (mert attól, hogy egy valaki itt-ott szerencsés, a többiek még szívhatnak rendesen) stabilabb a win7-nél... az... nem akarok csúnya jelzőt írni, így legyen annyi, hogy annak a véleménye "nem igazán releváns". Megcáfolni nem bírjátok a nyilvánvalót. És azt garantálom, hogy nem csak -ahogy egy jó angolos írta feljebb- "az userek" hibájából ilyen.

Ugyanakkor. Az idő nem áll meg. A fejlődés sem. Előbb-utóbb -ha nem is muszáj, de mindenképp- ésszerű váltani. Én is úton vagyok afelé. Jelenleg PC-m win7 professional-ön nyomatja, de a laptopom, amit most ősszel vettem, már win10-et kapott. Mert úgy voltam vele, hogy itt az ideje, és nem érdemes visszalépni megint 2009-be, és aztán egy-két évig húzni az egészet. Úgy karácsony körül már egész istenesen ráncba szedtem, megszoktam. Ez kb. 2 hónap volt. És a rendszer idiótaságai, meg az eddig használt programjaimmal fellépő inkompatibilitási problémák, stb. után egész jó lett. A kinézettel nincs és nem is volt bajom, tetszik, hogy igyekeztek "okostelefonos" (igen, ezt a marketing-bullshit kifejezést használom, mert sajnos nem akkora baromság, mint pda-nak nevezni valamit, ami már nem az) dolgokat is belerakni. Most már egész furcsa mindig visszatérni a Win7-hez, és max. egy év után már a PC-re is fel tervezem dobni. De ez nem jelenti azt, hogy jobb a 10-es. Még véletlenül se az. De ez az aktuális, a naprakész, "ezé a jövő". Egyszer el kell fogadni és átlépni a komfortos, de idejétmúlt határt, és felvenni a fonalat (addigra talán kevesebb hibája is lesz).
    Hozzáteszem, hogy XP-ről sem akaródzott váltani anno, de amikor megtörtént, nem két hónapba telt megszokni, "uralmam alá hajtani" a 7-est, mint ezt, hanem kb. 2 napba.

Új hozzászólás Aktív témák