- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
spileraaa #511 üzenetére
Miért akarsz Windows 7-et rárakni, amikor jövő januárban lejár a támogatása és nem lesz hozzá már biztonsági frissítés se?
Miért raknál fel Windows 7-et, ha a CPU-d és a VGA-d egy vadi új fejlesztés és a Windows 7 pedig 2009-ben jelent meg? Olyan mintha Audiba beleraknád egy Opel szoftvervezérlését... a Windows 7 HDR-t nem kezel teljes körűen és ezért a 4K videók támogatása sem teljes stb. A Windows 7-nek manapság csak kritikus céges folyamatos esetén van értelme.
Ráadásul a Windows 10 más, mint a Windows 7 és ki kell ismerni kicsit, hogy mi hogyan működik, amin már rég túl lehetnél, ha hamarabb elkezdted volna használni. Az emberek azt hiszik, hogy a végtelenségig húzhatnak valamit, de az átállási kényelmetlenséget nem ússza meg senki, inkább jobb hamarabb túlesni rajta szerintem.
-
PuMbA
titán
A Windows 10 elég sok mindent máshogy kezel és lassú vagy régi gépeken megpusztul valamiért. Az nem számít, hogy 2-3 éves a gép, ha olyan processzor van benne direkt, ami alig jó valamire és a teljesítménye egy régi Athlon 64 X2 processzoráét verdesi. Manapság is adnak el ilyen laptopokat, de talán már kevesebbet. Fogalmam sincs, hogy miért, mert tényleg használhatatlanok így. Ezen felül lehet BIOS és driver gond is. Amint aláraksz egy kicsit erősebb gépet, már pörög rendesen a 10.
(#428) derive: Nálam teljesen jó a Windows 10 egy 4 éves 7200rpm-es laptop HDD-n. Múltkor kérdezték, hogy nem akarok-e SSD-re cserélni, de nem sürgős, mert bőven elég ez a sebesség.
-
PuMbA
titán
Minden más használati eszköz pont ugyanannyit "jelentget" rólad, mint a Windows 10, tehát ettől szerintem nem kell félni, ha már a többi dologba bele vagyunk nyugodva. Bankkártyát is használunk, pedig pontosan tudják, hogy mikor milyen boltba mentél be és mit vettél
Van egy olyan szint, amit nem bírsz kikerülni, ha a mai technológiákat használod.
-
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #359 üzenetére
"Még adok neki egy kis esélyt, aztán megy föl újra a 1607, de nem frissítéssel, hanem csak önmagában."
Ja, ezt én is megpróbálnám
Még inkompatibilis alaplap BIOS miatt is lehetnek egyébként merevlemez vezérlési hibák, tehát talán a legújabb BIOS-t is érdemes lehet feltenni, ha bevállalod.
-
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #336 üzenetére
Kár volt felrakni egy régi Windows 10 verziót, amikor a Microsoft honlapjáról ingyenesen letölthetted volna azt, amelyiknél nem kell frissíteni, csak 100 - 200MB-ot telepítés után, mert sokkal újabb és ezzel sok problémát elkerülhettél volna
Új telepítésnél mindig megdolgoztatja egy kicsit HDD-t a rendszer. Meg fog szűnni, de amit leírsz az nagyon durva. Fent vannak a SATA és az alaplapi driverek? Mivel én több tíz gépet láttam HDD-vel és SSD-vel is, ahol semmi gond nem volt, ezért valószínűleg a 1607-es nagy frissítésnél gabalyodott be valami.
-
PuMbA
titán
válasz
#51736960 #280 üzenetére
"Én belátom, hogy az a jövő, hogy majd az oprendszered megvéd mindentől, gondolkodik és cselekszik helyetted, neked csak a gombot kell nyomni."
Teljesen kontroll alatt lehet tartani a Windows 10-et, mert be lehet állítani ugyanúgy, mint bármi mást. Én sem használok semmilyen felhő, közösségi, megosztás dolgot. Letiltottam ezeket a gépházban és még az UWP appokat is "letöröltem"
A megjelenése óta használom és még sosem csinált olyan dolgot, amit én nem akartam, legalábbis azután biztosan, hogy megtaláltam hozzá a beállítást, de ez ritkán történik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest