- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
130-ból már használhatót lehet kapni. És ebbe a verdiktbe pont belefér az, hogy akciósan 110e.
H'az kemény. Vagyis az általam hasra ütésre mondott százezres árhoz képest a plusz 5 -- 30 % miatt ment a gittrágás. (Nem tőled.)Mennyibe kerül egyébként egy régi, használt, selejtezett üzleti, fél év garral, ami használható? Amikről ugye szó volt. Lehetőleg ez a teljesítménykategória. (Esetleg ennyi RAM-al, ha kevesebb lenne benne, no meg SSD-vel.)
-
szaszlaci
addikt
Régóta tudni, hogy a tintasugaras...
MÁR én is régóta tudom. Viszont tizenhat évesen a középiskolában, mikor benyögte a tanár, hogy nyomtatva kéri a dokumentációkat, és egy egész elvitatkozott tanóra sem győzte meg, hogy az alternatívája elmebaj, hogy szabványbetűkkel írva adjam be, nos, akkor lett véve az első ilyen hulladék egy vagyonért. Multifunkciós szkenneres, mellé a HP árazta patronokkal, amivel akkor szembesültem, mikor kifogyott. Meg hogy gyakorlatilag hiába töltöm, a megint nem két forintos tintával, mert ügyesen addig tartott a fej. Fórum meg annyira volt, hogy internet is csak pár osztálytársnál volt fellelhető.
A vicc, hogy a ma használt lézerem jó eséllyel már akkor nagyban üzemelt valahol... -
szaszlaci
addikt
Én is inkább veszek használtan jót ugyanannyiért, mint új, de olcsójános verziót.
Ez két opció, nézzük, mi van még:
-- új, drágább, jobb, vagyis egy jó ár/érték vétel
-- magánszemély használtja, leginkább bolti garral. Ez ritka, de jó esetben közel azt tudja, mint az előző, viszont jelentősen olcsóbb, ha épp nincs elgurulva az eladó gyógyszere, ami persze gyakori.
-- refurbish a gyártótól: ezt írtad is, de ácsi, ezzel nekem sincs bajom! Bár általában nem olcsóbb annyival, hogy megérje mondjuk 3 év gari helyett fél évvel venni. Ha olcsó, azért nem, ha meg drága, azért. Szóval ilyet csak kevésbé tönkremenő perifériánál. Egy notinál nem, hisz az egy rendszer.
-- magánszemélytől jót, amire vigyázott, nagyon olcsón*Tényleg nem voltak pozitív tapasztalataim, és ez elég is volt, hogy állást foglaljak, mégis próbáltam objektívebb szemszögből indokolni. Ezalatt rájöttem, hogy nekem sokkal inkább a "raklapos" az Olcsójános. Megoldjuk, okosba, jó lesz az, olyan baromi jó, te! Ez még abból a korból van, ahol minőséget gyártottak, neeem ez a fröccsöntött kínai szarság, ennek lelke van, ez kitart melletted, míg lélegzel! Fogd meg, mondom, fog meg b+, de le ne ejtsd, mert baja nem lesz, de a lábadnak igen, mert azt fogja összetörni, ha ráesik. Na, érzed már, miről beszélek? Marha nagy cégtől hoztuk el, mert valami szoftverbuzi lecseréltette ilyen sznob izékre, megint tosz, vagy mikre.
Csak viccelek, persze.*Mint említettem, a nyomtatóm régi, bő öt éve vettem, használt, kitűnő, 1750 Ft-ba került (!), és még a jó állapotú tonerben is volt egy kevés, összesen ennyit futott. Megtisztítva újnak néz ki, előtte meg közelíti a százezret, amit a tintasugaras vackokra elszórtam. Ugyanez "raklaposban" lett volna 5 – 10 ezer, ami még nem is gond, viszont ki tudja, melyik irodából agyonhasználva. Mert szerintem nem az a jellemző, hogy azt selejtezik le, ami jó.
Jó monitort 2.5 év garanciával találtam 40-ért, pont, amilyet szerettem volna, boltban kb. a duplája lett volna. Újszerű, természetesen. Ha ez nincs, akkor ennyiért veszek újat, egyszerűbbet, de jót. (Ennyiért volt már, ami nem TN.) Az előző kettő jó, de kisebb tudású raklaposra költöttem 50 ezret, másfél év volt az egyesített futásidejük. Még jó, hogy a második garanciában ment tönkre; el is adtam egyből olyannak, akit nem zavar az előélete. Üzleti kategória volt, tíz kiló és nem őskövület. Típusra nem emlékszem.
-
szaszlaci
addikt
válasz
#25068288 #434 üzenetére
Szóval még az iróniát se érted...
AxBattler: oké, még mindig éjszaka a beszólogatás a gép mögül.
"Asszem' én itt be is fejezem."
Örülnék, ha most az egyszer tartanád magad a szavadhoz, és tényleg nem szólítanál meg többször. Unalmas és fárasztó gyerek vagy, tényleg nem szeretnék veled beszélgetni.Többiek, ami a leselejtezett notikat illeti, szerintem pont ez lehet könnyen az Olcsójános megoldás, mert igazából nem is olcsó, és főleg akkor nem, mikor elkezd tönkremenegetni és jön a toldozgatás. Hiába üzleti, ami megélt (vagy nálad meg fog élni) tíz évet, az sok, az is csak a legendákban örökéletű. Elöregszik a ragasztó, az anyag, COF kábel elenged, csövek elöregszenek, (ennek köszönhetően is) a nagyfesztrafó átég, használt akkut csak meggondoltan és nem csodát várva, a kondik száradnak, vinyó csak idő kérdése, stb. stb. Alkatrészt se olyan egyszerű szerezni. És mint végig írom, szerény véleményem szerint. Pár éves, megkímélt cuccot én is vennék olcsón, garanciával, megbízható helyről. De ilyennel még nem találkoztam, mert kiderül, hogy azért csak nem passzol valamelyik.
Az meg, hogy vannak, amik működnek jól, örömmel hallom, de nem győz meg. Inkább vadászok egy jó minőségű használtat magánszemélytől, ami nem régi és bolti garanciás, mindezt egy kicsit többért. -
szaszlaci
addikt
válasz
AxBattler #425 üzenetére
Azt is írtam, hogy nem vagyok használt cucc ellen, de az ilyen leselejtezett dolgok általában csak szívatásra jók. Nem értek a kocsikhoz, de szokták mondani, hogy a Japán kocsi jó, amíg nem futja le az adott távot. Aztán tönkremegy ez, elszakad az, cserélni kell amazt, és ráköltesz annyit, mint egy új kocsira és csak a szívás csőstül. Ha így van, ha nem, a példa jó. Egyszerűen raklapos hulladék-szint sok esetben, hiszen végtére az is, legfeljebb raklapot nem látott. Szervizes ezt jól megszakérti, rendbe rakja (vagy nem), aztán a fél év garanciával visszajön 20 %, javítgatja vagy cseréli, neki megéri. Te meg szívsz vele, esetleg egy év múlva majd, akkor már gar sincs. Ha épp noti, abban annyi minden el tud romlani, amit hozzáértéssel is nehéz és drága javítani. Én két monitorral fizettem meg a tanulópénzt, az egyik tíz kilós, nem ősrégi, masszív cucc volt, amolyan "örökkévalóságnak". De nem csak ez alapján mondom, amit.
Egyszerűen nem olcsóbbak annyival, hogy megérje. (Nem csak Tescós cucc van. Egyébként meg csodálkoznék, ha ennyiért csak Atomot lehetne kapni. /Mi az a Celeron Atom, Zeratul?/)
Atom és az új cucc rád kényszerítése: öt éve volt már az, hogy a gagyi GPU-val kevés volt, erősebbel (Ionok) meg jók voltak netre. HD Youtube ment a gagyin is (GMA950), ma meg mit művelne, te Atyaúristen... E-350 Brazosom van, amit egy éve cserélni akarok, 5 éve az nagyon is frankó gép volt ilyenre, ma meg tényleg siralom már.
Ha Te mondod, biztosan.
Igen, nagyrészt sallang, attól, hogy mondasz egy kivételt, csak a szabályt erősíted.Az meg, hogy SSD nélkül nem lehet élni, nettó baromság. Jó cucc, de pl. egy Atomból az sose csinál használhatót, még mindig a nyers CPU erő, ami a leginkább adja a rendszerteljesítményt. (Plusz a gyorsítások YT-hoz.) Meg az elégtelen RAM, ami elkaszálja, ha kénytelen vagy virtuális memóriát használni.
Az 5400 rpm meg csak adatra, szintén marhaság, és eléggé beette magát a fórumokra jó régóta.
Vagy esetleg a W10 képes volt ezen is változtatni? -
szaszlaci
addikt
válasz
AxBattler #418 üzenetére
Akkor harmadszor, ha jól számolom, tényleg kezd ez így unalmas lenni: a leselejtezett cuccokkal van bajom. Attól, hogy adott topikban ajánlja valaki, engem nem érdekel; vegye meg, aki akarja.
Ne, tudom, ki hozta fel ezt a sületlenséget.
Akkor miért nekem adod elő?Te mutattál egy PH-tesztet, hogy milyen szar notik, és neked nem kéne.
Most meg azt mondod, a cikkíró szerint (ami megint egy dolog), tök jól működnek ezek W10-el.
Most akkor mi van? Csak azért nem kéne, mert simán szarok szerinted, meg erősebb gépet kapsz egy leselejtezésből ennyi pénzért? Ez azért nem olyan meglepő.Ezt kifejtenéd?
Kifejtem: ha te új hardvert és szoftvert vagy kénytelen venni, mert egyik a másik nélkül nem megy, ráadásul hol az egyikre, hol a másikra vagy rákényszerítve, akkor azért pénzt adsz ki. Ami őket gazdagítja. A többi sallang szinte mindig átverés, majd rájössz magad is."Tehát ha egy 7 éves OS-en kicsit utána kell járnod, hogy a 20 éves perifériád rendesen működjön, az már rosszindulatú összeesküvés?"
Most már tényleg kezd kiolvasni a biztosíték.
Csak ügyesen el van rejtve, mert ezeket a régi drivereket külön ki kell választani a windózban, nem volt ám mindig plug and play. Nincs benne a választási listában, hanem egy másik listából kell kikeresni, aminek egyébként semmi értelme, "csak" annyi, hogy azt lehetne hinni, nincs is ott. Pedig de!Olyan nyomtató sarcra gondolok, mint:
-- fej egybeépítve a patronnal egy vagyonért
-- nem lehet tölteni, mert pont a végére megy szét a fej, és NEM lenne érdemben drágább a tartós fej
-- tonereknél (is) számolja az oldalakat, azt mondja, nem nyomtathatsz többet a saját érdekedben
-- nyomtató mondja ugyan ezt, meg a megtelt tintatartály című átverés
-- elfújja a tinta felét "fejtisztítás" címszó alatt
-- ezt olvastam: utángyártott chipes cuccokkal egy előre meghatározott időben azt mondják bizonyos nyomtatók, hogy ezzel nem nyomtatunk. Érzed a sunyiságot, ugye? Nem egyből firm. frissítés után, (ami megint érdekes egy dolog), hogy más akkor kikerülhesse, hanem adott dátumkor.
Hirtelen ennyi. Ezek mind azért vannak, hogy többet költs. A 20 éves HP lézer tud valódi 600 dpi-t, tűéles, kb. azonnal indul, nem pazarol, gyorsabb mint "bármelyik" tintás. Ezresből fel van töltve a toner annyi FF lapra (ha ez elég), amennyi otthon kb. tíz évre elég. (De az újnak tekinthető toner is asszem háromezer volt, teli.) A "korszerű" lézeres annyival "jobb", hogy kicsit gyorsabb, és tízszer annyit kell rákölteni, vagy még többet.Így, hogy most remélhetőleg válaszoltam minden kérdésedre, igazán megtehetnéd azt, hogy elgondolkozol azon, tulajdonképpen mi is ezzel az egésszel a célod?
-
szaszlaci
addikt
egy 2017-ben megjelenő terméknél szerintem nem elvárható - hisz erről szól a topic - hogy támogasson egy 2009-es operációs rendszert
Ez igaz, és ez a baj. Ez a másik oldal üzleti érdekeit szolgálja, nem az enyémet, mégis sokan azt magyarázzák, hogy milyen tök jó, hogy jön mindig az új Win, mert most aztán olyan biztonságban leszünk, mellé meg olyan felhasználói élmény társul, hogy ihaj. Legalább ne legyen rosszabb, mint az előző volt, ha már újat nem igazán nyújt.
Ha emelkedik a villany, mert új és nehezen olvasható mérőórát vezetnek be, annak is örüljek, mert új?Megjegyzem, egy kb. húsz éves, HP 6L nyomtatót használok, mert tudja azt, amit kell, mindezt egy ötszáz forintos kínai LPT port -> USB átalakítóval, mert nincs az alaplapon. Win7 még gond nélkül kezeli, csak ki kell keresni a driverek közül, hogy mi ez, meg ott sincs persze szem előtt, hátha valaki nem találja, és vesz újat. (A kb. ugyanez HP 4L 1992-es, 25 éves, az is ott van.)
Persze mit várjunk, ha még a nyomtató is leáll, ha nem fizeted a sarcot... -
szaszlaci
addikt
válasz
AxBattler #413 üzenetére
A gond még mindig a nagy tételben leselejtezett vackokkal van, akár noti, akár más. Hangsúlyozom, szvsz. Mindig lesz olyan, akinek bevált és működik húsz éve. Azt meg ne felejtsük, hogy átlag user nem fog csavarhúzóval hozzányúlni akkor se, ha ötperces probléma van.
Engem nem érdekelnek a notik, soha nem is volt, minek olvasgatnék arról, milyet vegyek?
Onnét indultunk, hogy a bolti százezres noti állítólag olyan hulladék, hogy szegény W10 nem tud rajta normálisan futni. Ez röhej.
-
szaszlaci
addikt
válasz
AxBattler #406 üzenetére
Azok a piacok jelentősek, amik ugyan elmaradnak például Ámerikától vagy UK-tól, de nem lényegtelenek. Vagyis oda (ide) is igazodik a gyártó.
Az ilyen leselejtezett használt dolgokban igen nagy a szívás veszélye akkor is, ha kvázi jót kaptál. (Főleg egy notinál, ahonnét indultunk.) Ott a tervezett elavulás, de még ha nem is lenne tervezve, nem örök életűnek gyártják. Igazi önszívatás, ha valaki ilyet vesz magának, aki meg céges-jelleggel gondol ilyesmire, arról nem is mondok semmit. A szememben ettől alig marad le a raklapos monitor helyrepofozva egy évre jó esetben, ami a fél év garancia duplája. Nem vagyok a használt HW ellen, a hulladék ellen viszont igen.
Dilikutya / 408: Nézd, olvasom mindenhol, hogy a W10-el mennyi baj van, tipikus ostoba szívatások. (Arról nem beszélve, hogy még mindig nincs igazából előnye, csak hátránya. Oké, DX12..., meg lélekromboló GUI.)
Egyproblémás felhasználóktól is, míg hagyják aztán a fenébe, meg aki "rendszergazda"-jelleggel felügyel gépeket is.
A lényeg pedig az, hogy ilyenek NEM voltak a W7-nél. Persze, voltak hülyeségei, de ilyenek nem. Azzal simán megcsináltam azt, hogy jó, hát újabb rendszer, nem árt, nézzük meg. Visszatértem utána WinXP-re, amíg lehetett, mert gyorsabb volt, utána viszont nem volt fájdalmas végleg 7-re váltani.Ja várj, nem ezt kérdezted, hanem hogy a frissítések között miért is van annyi, ami összebarmol. Erre inkább válaszoljon az, aki használja és tapasztalja ezeket. Fogja, és felrak önkényesen egy DRÁJVERT? Nekem ennyi elég... Oké, ez otthoni felhasználó, ezért mondtam, hogy részletezze más.
-
szaszlaci
addikt
Céges rendszergazdaként mindez a Te felelősséged és egyben a Te kudarcod is, ha rátoltál egy frissítést a céges infrastruktúrára, ami valamit hazavágott.
Az meg az ő döntése, hogy olyan rendszert választ-e, ahol mérgesgombák közül kell kihalászni az ehetőt.
Hát nem? DE! Hát már megint igazam van! (Aki érti a viccet, érti.) -
szaszlaci
addikt
valóban minimálbérből élők tudni fogják, hogy nem vesznek
- új autót
- új építésű lakást
- új számítógépet
- új telefont
Nem mondod..."harmadáron elárasztják a netet a 6 hónap garanciás leselejtezett brand gépek."
Csak az ilyenektől óvjon az Ég! Akkor inkább a W10...Egyrészt attól, hogy a C2D gép régebbi, meg ma nem számít erőműnek, még nem egy gyenge vacak, ha valaki nem játszik, vagy használ egyéb gépigényes programokat. Másrészt az, hogy "nem tartja lassúnak", annyira nem jelent semmit, hogy semennyire.
Végül azt is szabadjon megemlítenem, hogy sokan, egyre többen mini PC-t használnak, ahogy én is tíz éve, és ott igen csak el kell dönteni, hogy mennyit és milyet vesz az ember, mikor van egy 20 -- 40 Wattos teljes maximális fogyasztási keret a gépre.
-
szaszlaci
addikt
Nem tudom feltűnt e hogy gyártók nem a magyar keresetet veszik alapul az árazáskor.
Oké, ez igaz. Meg nem igaz, mert Magyarország is jelentős piac, és a többi kevesebb anyagiból gazdálkodó nemzet is, akkor is, ha máshol több fogy sokkal.
Fontosabb, hogy marad az a felvetésem, hogy a boltba bemegy a felhasználó, és vesz egy notit százért, amivel el lehet lenni, ha az oprendszer direkt, előre megfontolt gonosz szándékkal nem szívatja szerencsétlent. (Sőt, engem.) A rendszer dolga az, hogy működjön a vason, mert ez nem egy Machintos, vagy egy játékkonzol, ahol ismert környezetre írják a keretet. Ráadásul úgy működjön, hogy telepít-bekapcsol-használ-kikapcsol. 2017 van! WinXP már képes volt erre hosszabb távon. Win7 szintén tudja, talán még tovább, ott csak a sok frissítés fojtja meg egy idő után, ha engedve vannak. Win10? Átlagfelhasználónak csőstül jön az "öröm":"Offlinet"-t úgy értettem, hogy tényleg ismerős, nem a fórumon olvasod, akiket annyira "ismersz", mint pl. engem.
A számtech boltos ismerősöd véleménye az egy szavazat, akkor is, ha ő fogjarátukmálniajánlani a vásárlónak. Ahogy a nem ilyen téren eredményes titkárnő is egy szavazat, aki válaszolna a céges levelekre, de vagy nem tud, vagy lassabban tud, mert kaki az oprendszer. És ez a a bekezdésem géptől független, ez nem az általad gagyinak mondott laptopnak szólt. -
szaszlaci
addikt
Az, hogy te kakizabáló legyeknek tartod az emberek jelentős többségét, az a magánügyed
és magántragédiád. Ha egy cég tartja annak, végül is az is az ő ügye, ahogy a csődeljárása is az. Csak így sarkítva a lényeget."A redmondi cég mondhat valamit."
De nem mond, helyette azt kommunikálja, hogy ..., nem pedig azt, amiről szó van.Nem tudom, mi értelme azzal előhozakodni, hogy Amazonon egy valamirevaló telefon legalább százezer; erről rendkívül lesújtó a véleményem, mint társadalmi trendről.
Eleve tévúton vagy, ha azt próbálod megmagyarázni, hogy telefont 150-ért vegyen mindenki kétévente, laptopot meg valahol 250-től, vagy mittomén, mit tartasz ésszerű árnak.
Ebbe tényleg nem akarok belemenni, de HAHÓ! 72e A MINIMÁLBÉR! Attól, hogy az átlagkereset 150e, csak annyit jelent, hogy néhány kevés ember irdatlanul sokat keres, és felhúzza az átlagot.A tippem az volt, hogy 100-ért egy átlagembernek használható és normálisan kinéző gépet lehet kapni. Persze hogy nem a bolti windózt fogja rátenni. Ha meg igen, akkor még nagyobb baj, hogy fizetett egy jelentős összeget egy olyan szoftverért, ami nem is hajlandó normálisan működni a gépnén.
Meg semmilyen gépen sem.A te offline ismerőseid közül hányan mondták, hogy jó a W10, és hányan, hogy egy rakás bajuk van vele? Ha utóbbi nem erősen több, mint a fele, akkor nem elég széles körben végezted a felmérést. Mert ugye vérpistik között egy hulladék lesz a legújabb előtti VGA, de az sokat nem jelent. Ezzel egyébként nem az ismerőseidet minősítem, hanem próbálom magyarázni, hogy ha Mari néni fészbukozik, és az unokája által felrakott Win7 frissített 10-re, mert mondta, hogy tegye fel a frissítéseket, akkor ő is a felmérés része kell legyen.
-
szaszlaci
addikt
Azért jó, hogy azt vallod, hogy ezeken a gépeken rosszul fut a W10, ha nem értelek félre.
Három igen nagy részesedéssel rendelkező gyártót soroltál fel hirtelen, a Windows pedig nem mondja sehol, hogy nem fog normálisan működni ezeken a fizetős rendszere. Ha nem működik, nem adja vissza a pénzt.
Olcsójánosnak se hiszem, hogy lehetne nevezni azt, aki boltból vesz laptopot, mert nem olcsó, mondjuk kb. százezer forint baromira nem kevés pénz. Az olcsójánost eleve arra lehet max mondani, aki a már kezedben is egyértelműen gagyi, kínaipiaci szemétet vesz meg tíz százalékkal olcsóbban. Az Asus, Acer, MSI ilyen lenne? Na ne legyünk már demagógok...Ahogy írják itt is, nem mindig inaktivál a Defender.
"A mai RAM méretek mellett" -> Hát ezért kell egyre több RAM, mert megy a hülyeségre a foglalás.
Nem, a W7 Defender nem marad működésben. Betölti magát, de inaktív. Az állandó védelem kikapcsolása meg tényleg négy magától értetődő kattintás, megszámoltam. (Defendert használok fájlvizsgálásra, azért akadtam meg ezen, mint nekem fontos "apróság".)Nem csak PH-n megy az, hogy rossz rendszer, mindenhol belefutok, online, offline. Egyedül itt látom, hogy van, aki védi, és tisztelet a kivételnek, általában hétméteres ökörségekkel.
Ha pedig jó lenne, csak a felhasználók 80 %-a béna és nem tudja használni, akkor az a rendszer igenis rossz, mivel az van az emberért, nem fordítva. (Jó esetben...)Nyilván nem járható út, hogy azután szűnik meg a W10, hogy megjelent az is, meg a 8 is, W7-nek meg már félig kiásták a gödröt.
-
szaszlaci
addikt
"A win7 "legendás" "stabilitásáról" is lehetne "ódákat "zengeni."
"Bírom amikor ASUS, MSI, ACER és hasonszőrű gyártók összehányt laptopjai alapján akarnak véleményt nyilvánítani egy oprendszerről."
Azért azt vegyük már észre, hogy az átlag felhasználó nem tudja, hogy ezek a márkák "szarok", hogy egy széleskörűnek mondott oprendszer nem tud rajtuk működni, ami épp a lényege lenne. Ahogy egy egyszerű Defender kikapcsolásáért sem akar négyoldalas angol nyelvű cikk után kutatni a neten. (A W7 alatt akárhogy is nézzük, négy kattintás kikapcsolni az állandó védelmet, és még marad is a lehetőség a Defenderes fájlvizsgálásra.)
A felhasználók hány százaléka olyan nagytudású, most szarkazmus nélkül, mint például te, Zeratul, hogy ilyenekkel akarjon foglalkozni? Ezek közül pedig hányan hajlandóak rá?
Ahogy nézem, kb. mindenkinek a töke tele van a W10 ostobaságaival, csak páran védik, milyen jó. Lehet, ha nem lenne ilyen "erős marketingje", a W10-es csoport lenne olyan kicsi, hogy tőlük vonnák meg a szupportot, lévén nem érné meg. -
szaszlaci
addikt
válasz
zolee1984 #287 üzenetére
Akkor úgy néz ki, marad a W7. Ha veszek végre valahára egy alsó középkategóriás gépet, mondjuk valahol egy G4560 szintet, az tíz évig elég lesz, ha a gépigény úgy változik, mint az elmúlt tíz év alatt. Ezért nem mindegy, mennyi erőforrást kérnek el a hülyeségek. Ha lett volna normálisan működő 64 bites WinXP, maradt volna az, mert jóval gyorsabb. Tudom, f@szkorbács... Számomra egyedüli komoly előnye a 7-nek, hogy jó a hangeszköz kezelése. Ja meg normális SSD használat; az is aktuális lesz már nemsokára.
Speciális program nincs, játék félévente -- évente van, de azt megoldom bármin. -
szaszlaci
addikt
válasz
zolee1984 #279 üzenetére
Vagyis elvesztek mondjuk 15 %-ot azon, hogy nem támogatott a CPU. Vagy elvesztek azon 15 %-ot, hogy ennyivel többet kér a kényelmetlen W10. Jól értem?
(Nekem arra kell, hogy ha megveszek egy alacsony fogyasztású gépet, akkor az a lehető legtöbb évig elég legyen netezéshez. A 15 % mondjuk plusz egy év egy ma alsóbb kategóriás procinál.)
-
szaszlaci
addikt
Ez csak azt jelenti, hogy megöregedtél.
Lehet.
Vagy csak azt, hogy nem akarok minden vackot tövig bevenni, amit megpróbálnak rám kényszeríteni a profitjukért. A sok érdekes nézőpontú meg elhiszi, hogy ez tééényleg értünk van, a mi biztonságunkért és örömünkért.
Annak idején jött a digitálisan beállítható mikró, valahogy mégse aratott sikert, maradt a fapados tekerős, jól bevált. Ma jön az okos hűtőszerkény, valahogy azt is el fogom kerülni. Sőt, még okostelefonom sincs, ami azért már tényleg nem semmi. -- tudom, hogy van pár jó funkciója, de én nem érzem igényét.
A változás jó; és az új is, ha van értelme: évek óta van elektromos könyvem, mert az egyik legjobb találmánynak tartom.Párszor nekifutottam már Linux disztróknak, nagyon más és még nagyon bugos. Mégis folyamatosan észben tartom, hogy azt talán megérné elsajátítani.
-
szaszlaci
addikt
Elmondom, miért nem akarok oprendszert váltani, annak, aki nagyon ráér.
DOS-al kezdtem, sőt, C64-el, de mondjuk az első "komoly" a W95 volt. Örömöt okozott az, hogy feltelepíthetem a rendszert, mindent szépen, jól. Kellett is, sőt még a W98-nál is, mert két hónap alatt elkezdte magát összekakilni.
A WinXP jó volt, kiismertem mint a tenyeremet. A telepítések már nem okoztak örömet, szerencsére elkerülhető is volt.
Muszáj volt váltani a W7-re, ami egy jó rendszer. Jó, mert van Start menüs gyorskeresés, ami nélkül sokkal nehézkesebb lenne a használata, mert ezt már nem ismerem úgy, mint a tenyerem, ahogy a WinXP-nél volt. Mivel a két rendszer nem tér el felhasználói szemszögből gyökeresen, az átállás nem volt fájdalmas.
Mi van a W10-el? A konkrét gondjaimat nem akarom részletezni, a lényeg, hogy számomra sokkal rosszabb, nincs értelme a váltásnak, semmi pluszt nem nyújt a 7-hez képest. Csak a negatívumok, és semmi kedvem azt is megtanulni. És pont ez a másik lényeges szempont, hogy ha valami jó és ismerem, akkor nem akarok egy újba csak azért energiát és időt ölni, hogy legjobb esetben ugyan ott legyek. Nem azért, mert maradi vagyok vagy nem tudnám megtanulni, hanem mert amit tudok és működik jól, azt nem akarom zargatni a semmiért. Illetve ez itt pont, hogy még visszalépés is lenne.
Ha valamire szükségem van és új, azt megtanulom, ezekre folyamatosan van példa. Amíg viszont a Windows nem mutat fel valami baromi jó és hasznos újdonságot, sőt, legalább tízet, addig nem akarok váltani róla. Pont.Egyébként mit tudott a WinXP -> W7?
-- Jó Startmenü
-- szép Aero
-- nagyon jó hangeszköz kezelés
-- meg ugye a 4+ GB RAM
Azt hiszem, ennyi, amivel nekem több. De még ez is kevés lett volna ahhoz, hogy váltsak, egyedül a RAM kezelés, ami miatt muszáj volt.
Most persze meg lehet magyarázni, hogy de hát ami a motorháztető alatt van, hát ott van a lényeg. Aha, csodás látvány lehet, ami a W10 felnyitásakor elénk tárulna, ahogy azt képzelem az állandó frissítgetésekből. Inkább csináljanak egy W7 SP5-öt abból az energiából, amiből kijött a W10. Ja, hogy abból nincs pénz...(Egyébként érdekes lenne tudni, mi az átlagéletkor azoknál, akik őskövületnek tartják a W7-et. Nem fitymálás, csak tényleg. Meg hogy hány évente cserélnek okostelefont. Ez sem személyeskedés, mindenkinek szíve joga, csak ez is elárul sokat egy emberről ilyen szempontból.)
-
szaszlaci
addikt
Szóval olyan "jó" a W10, hogy a MS-nak minden erőforrását annak javítására kellene fordítania. Jaa, várj, szupport, az más; én kérek elnézést.
.
.
.
Más. Mi történik, ha egy W7-et akarok felrakni egy ilyen procira, ha nem lesz támogatott? (Esetleg egy WinXP-t, csak a kérdés kedvéért?) -
szaszlaci
addikt
rosszul vagyok ha win 7 UI-t meglàtom azokkal a nagy ablakkàvàkkal
Mármint erre gondolsz?
Nos kérlek, inkább megtanulom használni a nekem szükséges szinten a rendszert, és nem cserélgetem le az újabb hulladékokra, amilyen a W8 és W10 is.
Valamint nem is hülyézném azokat, akik W7-et használnak, hogy milyen ragaszkodóak, főleg nem, ha én magam ragaszkodnék így az aktuális legújabb vacakhoz.
Miért fáj nektek ennyire, hogy sokan maradnának a W7-nél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vicces képek
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Robot fűnyírók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest