Hirdetés

2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) troviko


troviko
(senior tag)

Egyelőre még mindig túl drága ahhoz, hogy versenyképes legyen. Még várni kell a windows-os tabletekkel 2-3 évet, addigra olcsóbb lesz a szükséges 8 GB RAM és az SSD, talán a procik is.

Szerk: nemrég cseréltem le egy 150 rugós Windows 10-es 2 in 1 tabot egy 116K-s iPadre, mert előbbi használhatatlanul lassú volt. Az ipad meg szimplán csak használhatatlan, de ez már más kérdés, amire mégis alkalmas, (netezés, képregény olvasás) arra tökéletes. A Win-es tabok nem tudnak az iPadekkel hardverben (komponensköltségben) versenyezni.

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#2) Hopkins95 válasza troviko (#1) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

Én is így gondolom. Akartam volna Wines tabot venni Androidos helyett, de én kétszer annyit biztos, hogy nem adok érte...

Egyébként az iPad most szerintem is best buy, kicsit bánom is hogy nem azt vettem, de végülis úgy néz ki, ezzel sem lesz gond.

Amennyibe a Surface Go kerül, annyiből már laptopot veszek erősebb hardverrel. Főleg ha hozzászámolom a billentyűzetet, akkor meg pláne.

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin: Hopkins955

(#3) Rodi 4.80 válasza troviko (#1) üzenetére


Rodi 4.80
(fanatikus tag)

Bocs, miért vettél Ipad-et ha használhatatlan? Az Ipad Pro pont hogy nagyon is használható eszköz, mondom ezt úgy, hogy se Iphone-om, se Mac-em nincs. Simán tudok vele dolgozni, szórakozni, játszani, a látóhatáron sincs a konkurencia. És akkor a pencil még nem is játszott...

Minden paranoiás engem üldöz.

(#4) ricsard88 válasza troviko (#1) üzenetére


ricsard88
(fanatikus tag)

Mit értesz használhatatlan alatt? Munkára, vagy esetleg konkrét feladatra? Amennyire én tudom az alap verzió tartalomfogyasztásra van, korábban nekem is volt, de eladtam, viszont most megint kellene, mert a w10 táblagépem már nagyon lassú.

(#5) troviko válasza ricsard88 (#4) üzenetére


troviko
(senior tag)

Igazából a "használhatatlan" alatt azt értettem, hogy egy csomó megkötés van rajta, számomra a fájlkezelése se igazán értelmezhető, sok progi hiányzik rá, ami Win alatt megvan, és néha egészen alap dolgokért (pl számológép) fizetni kell, ha nem akart szó szerint 30 másodpercenként reklámot kapni az arcodba.
Bizonyos típusú tartalom előállítása lényegében lehetetlen egér támogatás nélkül.

De ezekkel persze tisztában voltam a vásárlás pillanatában, és nyilván annak tudatában vettem meg, hogy ez tartalom fogyasztásra lesz használva. Netezés, olvasás, képregény, youtube. Ezeket viszont csodálatosan tudja. Ez az, amit nem mondhattam el a Win-es tabról. Mert az pl olyanokat csinált, hogy netezésnél ha nyomtál egy "vissza" gombot, akkor néha 20-30 másodperc volt, míg visszalépett, de sokszor egy backspace-t is 5-10 másodperc alatt hajtott végre. És persze nem volt agyon telepítgetve, sőt, még a gyári szutykok közül is sokat leszedtem, és volt factory reset is, meg minden. A CPU volt harmat gyenge a FHD-s Windowshoz, sokszor folyamatosan 100%-on pörgött.
:(
Ezt sose lett volna szabad kiadni, mint ahogy a 10-20 rugós androidos "okostelefonokat" se.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#6) ricsard88 válasza troviko (#5) üzenetére


ricsard88
(fanatikus tag)

Ok köszi a választ. Win-es tablettel nekem is ugyanez a tapasztalatom, igaz az enyém következő hónapban lesz 5 éves, egyszerűen megérett a cserére. A cikkben említett gép mindenesetre olyan fele áron lenne elfogadható, ennyiért aligha lesz sikertermék. Munkahelyemen használunk pár komolyabb HP-t, mondjuk nagyon egyszerű web-alapú appokat futtatunk, de programok telepítésekor, windows frissítés futtatásakor azért érezni, hogy a rendszert nem erre a hardverre tervezték.

(#7) MasterMark válasza troviko (#5) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

alap dolgokért (pl számológép) fizetni kell

Ez milyen hülyeség? Már ne haragudj. :DDD

(#8) Polarstar válasza MasterMark (#7) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

Nekem még benne volt az oprendszerben.

Blackberry ID on BBM: E385B7C8 Key2 Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#9) Rodi 4.80 válasza MasterMark (#7) üzenetére


Rodi 4.80
(fanatikus tag)

Alapból nekem se volt számológép az Ipaden, kemény 99 forintért vettem rá egy Calculator Pro nevű appot.

Minden paranoiás engem üldöz.

(#10) MasterMark válasza Rodi 4.80 (#9) üzenetére


MasterMark
(Jómunkásember)

Alapból a rendszer része, ne szórakozzatoi már.

Ok, visszavova ipadon nincs alapból, elképesztő.
Amúgy a keresővel lehet így is számolni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.