- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
azon kívül, hogy használhatatlan, semmi.
nem a szövegen átszűrődő háttérképre vagyok kíváncsi és nem is az üvegfelület csillogására, hanem a tartalomra. Aero-ban szépen megvan az egyensúly, dizájnos, mégis használható. ez, ami a képen van már túlzás.
egyébként ha extra animációkra van szükséged, elérheted, elvégre Windows-ról van szó.
-
moonman
titán
válasz
#40553216 #192 üzenetére
ügyes vagy, hogy egy állóképről megmondod, milyen animációkat rejt az ablakkezelő, de még ha valamilyen oknál fogva a Compiz/Beryl előbb is lett volna, mint a Direct3D - rugózhatsz rajta nyugodtan - akkor is érdekelne, hogy szerinted a linkelt képernyő vajon melyik OS kinézetét majmolja. vagy szerinted a Vista Aero-ja is a Compizt utánozza?
csudamód Vista óta divat ez a nagy áttetszőség, üveghatás, valahogy OS X is 2007-2008 óta hajtott rá ezekre az effektekre...
egyébként tényleg van olyan elvetemült, aki áttetsző, sötét ablakok között képes dolgozni? az a baj, hogy a nagy divathullámban mindenki túlzásba viszi, már a használhatóság rovására, közben gúnyolódnak a Windows-on, hogy milyen gyér animációkat meg effekteket alkalmaz (érdemes megszámolni az "Aero vs Beryl" fanvideókat YouTube-on), csak az nem jut senkinek eszébe, hogy szándékosan nincs telepakolva ilyen szarokkal, mert nem attól lesz szép, ízléses és könnyen használható, hogy szarásig van animációval meg üvegfelülettel.
-
moonman
titán
ezeket az előnézet dolgokat sosem értettem. ha meg akarok nyitni egy mappát képekkel, akkor megnyitom. már Vistán sem használtam az Explorer ablak oldalsó preview sávját, alul a státusz-sávon pontosan látom, hogy azon állok-e, amit keresek. előnézetnek futó programoknál, tálcán, alt+tab-nál látom értelmét, ahol kell a gyors azonosításhoz. esetleg még képminiatűrként a Pictures mappában, de ezt a beletekintek megnyitás nélkül dolgot már kezdik kicsit túlzásba vinni szerintem.
Cathfaern: default beállításokkal maximum emlékeztethet rá, de kinézetben és működésben is egészen más, teljesen eltérő filozófián alapul. az egyetlen közös pont, hogy szép nagy ikonok vannak, meg rá lehet kattintani.
-
moonman
titán
válasz
alamuszi #182 üzenetére
OS X-es dokkban valóban idegesítő, hogy sok helyet foglal, ráadásul az ablakok sem takarják el, így rengeteg hely kárba vész.
én jelenleg felül használom a tálcát és kicsire is állítottam, egyelőre kísérletezek ezzel az elrendezéssel, de mivel statisztikailag is a képernyő felső felében kavar az ember a legtöbbet az egérrel, egyelőre sokkal kevesebb egérutat mértem így, mint lent, és még helyet sem foglal sokat. (egyébként pont ezen a képen látni, hogy mennyire semmi köze a dokkhoz.)
-
moonman
titán
azért azt gondolom, te is érzed, hogy itt nem pusztán az átlátszóságról van szó és az alsó képződmény sem csak hasonló a dokkhoz, de mivel a Linuxnak nincs meghatározott idenditása desktop ügyileg, azt mondom, a jót nem szégyen másolni.
(más kérdés, hogy a dokk szerintem elég távol áll a jó fogalmától.)
-
moonman
titán
ütem változás volt és hagytak ki dolgokat, de a WinFS semmiképp nem került volna bele. viszont a Win7-be semmi olyan eget rengető nem került végül bele, amitől a Vista nagyobb siker lett volna, egyszerűen rosszkor, rossz időszakban jött ki, ráadásul túl nagy változást hozott, ezért törvényszerű volt a negatív fogadtatás. ha Windows XP 2 néven jön ki, akkor is ez lett volna a sorsa, valakinek el kellett vinni a balhét az új fejlesztési irány bevezetése miatt. ennyi. ma viszont, így túl a második szervizcsomagon meglehetősen jó kis rendszer lett.
-
moonman
titán
az XP utódja a Vista, és 2006. november 8-án be lett fejezve. az, hogy neked személy szerint nem tetszik, egyéni szoc. probléma. az újdonságként beharangozott fájlrendszer pedig nem fájlrendszer lett volna, hanem egy relációs adatbázis a fájlrendszer fölött, ráadásul megvalósult, csak nem úgy, ahogy sokan várták - bekerült az SQL Server 2008-ba.
olyan meg, hogy "elkészültek volna, amivel akartak" szoftvernél nem létezik, de ezt gondolom, te is tudod. vagy ha két év múlva kijön a Windows 8, akkor a Win 7 is egy összedobott félkész szar lesz, mert nem volt idejük elkészülni azzal, amivel akartak?
-
moonman
titán
funkcióbeli különbség elég kevés van köztük, pár új protokoll meg titkosítási lehetőség, de alapjaiban ugyanaz. csak ugye faragtak a security-n, nem is keveset.
egyébként csak akkor tűnik szembe az embernek, hogy mennyit is változott, amikor kézbevesz egy XP gold-ot és elkezdi belakni. aztán rájöm, hogy egy szaros wpa wifi-re nem tud felmenni.
-
moonman
titán
roszul számolsz, XP után volt egy 2003, aztán 2004-ben egy XP SP2, ami kvázi új rendszernek számít, 2005-ben egy 2003 R2 (oké, nem teljesen új, de rakat új szolgáltatás), aztán 2006 Vista ("elő-változatnak" számítani elég meredek), közben Server 2008, aztán 2009 Win7/2008 R2. ez akárhogyis számolom legalább négy. az, hogy a "szaklapok" csalódtak benne, meglehetősen hidegen hagy, én meg a Snow Leopardban csalódtam, tehát azt se számoljuk...
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #95 üzenetére
a mai napig működik Windowsban a bal oldali rendszermenü (ikonra katt/duplakatt), meg egy pár éve nincsenek menük, szóval ez elég erőltetett logika. de nem is ez a lényeg, nem ettől hasonlít, illetve nem csak ettől.
-
moonman
titán
válasz
#40553216 #87 üzenetére
úúú baaaaz kis háromszögek! botrááány! tolvajok!!!
#91: "elég jó az ergonómiája az OS X-nek"
mellesleg a hasonlóságnak is van egy határa, az új ubi honlap és a dekstop dizájnja már-már pofátlanul Apple és OS X nyúlás, aki nem látja, az vak.
"Hardcore réteg úgyis szét fogja konfigurálni magának."
a hardcore réteg bottal sem piszkálja meg. -
moonman
titán
válasz
julius666 #27 üzenetére
ráadásul nem volt rosszindulatú.
csak gáznak tartom, hogy a nagy identitáskeresés és hangzatos marketingdumák megfogalmazása közben alig fejlődik a cucc.
Facebook és Twitter rendszerszinten szerintem nem lesz a következő Windowsban sem, ott az új Live Messenger, ami ezeken kívül még kismillió közösségi cuccot integrál/gyűjt egybe, nem szükséges beépíteni.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #12 üzenetére
az egész projekt azért jött létre, hogy egy Windows-osított Linuxot hozzanak létre, nem véletlenül köpködi őket minden hardcore konzolhuszár. meg aztán hadd ne számoljam meg, hány ponton egyezett meg szinte pixelre az XP-vel az eddigi megjelenés. (a súgó és egy csomó más ikon pl. egy az egyben Vistából lett átemelve...)
#14: "nagyot haraphat az Apple tortából."
ezt remélem most valami szarkasztikus viccnek szántad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest