Új hozzászólás Aktív témák
-
Essentials
aktív tag
válasz
Hopkins95 #35 üzenetére
Most néztem meg, jelenleg 12 országban kaphatóak ezek a készülékek a 203-ból. Ezt korántsem mondanám globális szórásnak. Tavaly 6-on indultak, abból lett 12 mostanra. LOL Továbbra is azt gondolom, h a Google nem ebből él, és nem is akar ebből élni. "Referencia". Tartják, mert kell.
-
Essentials
aktív tag
válasz
Hopkins95 #35 üzenetére
4 év telt el, látjuk mennyit "fejlődtek" a terítésben. Még kevesebb helyen kaphatóak mint egykor, hiszen a Nexusok mêg a hazai operátoroknál is megvásárolhatóak voltak, a Pixelekről továbbra sincs semmi hír. Szerintem ha változott valami ebben a témában, az inkább negatív irányba történt.
-
Essentials
aktív tag
A pixelek béna kacsak hazai kezeléséről jut eszembe:
Én azt sem értem egyebként, hogy kiépîtett hazai magyar nyelvű supporttal rendelkezdő nagy gyártók hazai aloldalain sem lehet rendelni termékeket. Ott a Samu, vagy a Huawei, hogy a legnagyobbakat említsük, és felmész megnézni az okos cuccaikat, minden terméklapon max ajánlásokat látsz, h melyik városban tudod beszerezni pld személyesen. Szerintem ekkora vállalatoktól elvárható lenne h az évek v a Samsung esetében évtizedek alatt eljussanak odáig hogy hazai raktár infrastruktúrát építenek ki, és ha felmegyek a samsung.com-ra, legalább a keresettebb okoseszközöket egy kattintással a csomagba dobhassam a terméklapjukról. Ebből a szempontból az Apple nagyon komoly támogatást tol a termékek mögé, hiszen az apple.hu-t megnyitva akár egy általad összekonfigurált laptopot vagy PC-t is kiszállítanak a címedre, az iPhone-ról iPad-ról stb nem is beszélve, minden színben minden tárhellyel 2 nap alatt ott van az ajtódban a honlapról. Szerintem prémium cuccokat áruló tradícionális gyártóktól ez elvárható színvonal lenne.
És most nem a Xiaomi-ra gondolok, nekik tényleg béna az egész hazai jelenlétük, a keresettebb cuccokat sokszor a prémium viszonteladóiknál sem lehet hónapokig beszerezni globál verzió ide vagy oda...
Szerinrem ez is fontos.
No meg egy .hu Google aloldal sem ártana meg egyikünknek sem a Pixelekkel, egyéb holmikkal, és a mögöttük kiépített supporttal. -
Essentials
aktív tag
Javítsatok ki ha tévedek, de eddig én úgy tudtam, hogy itthonra nem lehet úgy beszerezni a Pixelt, hogy a supportot is megkapd vele, és ne az ideg verjen ha baj van. Anno az LG-t, és a HTC-t is felhívtam ( hazai képviseleteket ) hogy mondják el, mi történik ha veszek egy Google Pixelt. ( Ők a gyártottak nekik. ) A HTC-nél széttárták a karjukat, az LG-nél pedig elmondták hogy már semmilyen alkatrészük nincs a Pixelekhez ( régen a Nexusokhoz volt ), és ha megveszem mondjuk Ausztriában, vagy Németországban, akkor természetesen ugyanúgy érvényes itthon a garancia, és az EU jótállás is, csak éppen a hajamra kenhetem, mert nincs hova vinni az országunkban. Tehát kijelzőprobléma, vagy bármilyen egyéb gond esetén ott tudom garanciában intéztetni, ahol vásárolva lett. ( Azaz nem itthon. ) Ez nem kis macera, és az sem túl meggyőző hogy az elmúlt évek mindegyikében voltak gondok a készülékekkel hardver, kijelző, és még szoftver szempontjából is ( nem volt rajta előtelepítve az OS... ) Szóval egy teljes kudarc az egész. Az egyetlen számomra ismeretes megoldás a Turbado, és ott is a prémium plusz garancia igénybevétele, hiszen ők teljes telefont cserélnek, ha a garancia idő alatt gondod lesz vele, máshonnan nem szabad venni! Viszont a Turbadonál is addig biztosítják a cserét, amíg van készleten az eszköz, ha esetleg nincs, akkor levásárolhatod az árát egy másik típusra.
Más:
A Google alapvetően még mindig egy reklámcég, ami szoftveres ökoszisztémát is üzemeltet ( amin keresztül kiaknázhatja a marketing tevékenységeit ), nagyon messze állnak a hardvergyártástól, ideológiában is. A Huawei, HTC, LG által társfejlesztett Pixel sorozatú telefonjaikat első sorban referencia eszköznek tartják, és ezért sem építenek ki komolyabb disztribúciót, akkot sem ha egyébként lenne rá igény. Gondoljatok bele, ha bekerülne globálisan az operátori kínálatokba, hányan hoznának ki előfizetés mellett Pixeleket ( már csak kipróbálni is ) Viszont ez nem igazán érdekli őket, mi sem bizonyítja jobban, hogy nincs még egy ilyen tökönlőtt supporttal rendelkező széria, ami globálisan mindössze néhány országban jelenik meg, azok legtöbbje is Észak-Amerikában van, és az EU-ban.
Ez nehezen hiszem, h változna a jövőben.
A Qualcomm jelenlegi árait tudva, és a jövőre érkező csúcs snapdragon áremelés pletykáit olvasva simán elképzelem, hogy nem lesz valódi ( friss ) csúcsprocesszorral szerelt készülékük idén, vagy ha igen, akkor kiegyeznek egy tavalyi 855-tel bele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest