- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Te. De nagyon izzadtságszagú és buta, amit művelsz, úgyhogy hagyjuk is inkább abba.
Amikor fos az intel, fikázni is fogom. Amikor fos az AMD, akkor meg őket. Tudom, ez neked már rocket science, hogy nincsenek komoly érzelmeim egyik cég irányába sem, nincs se kis AMD-s, se kis inteles plüssmacim, mert nekem nincs rá szükségem, anélkül is tudok aludni.A pártatlanság szót amúgy jól írtam le, csak ékezetek nélkül, ami konzisztens a hsz maradékával. Ellenben veled, akinek nem sikerült. De ahogy mondod, sebaj, ahol dolgozol, oda úgy látszik ez is elég, úgyhogy nem nagy gond, bár a helyedben engem zavarna. Nade engem az is zavarna, ha olyan mély érzelmek fűznének egy céghez, ami le se szarja, hogy élek vagy halok, mint Téged az intelhez, aztán mégis csinálod, dehát kinek mi.
Ui.: amúgy tudom, hogy ez neked bonyolult és belezavarodsz könnyen, de az, hogy egy ilyen hír esetén ennyi kérdés maradt, az konkrétan AMD "fikázás", mert ez ugyan annyira nevetséges szar kommunikáció, mint amit az intel művelt a meltown esetén, csak máshogy van csinálva a mismásolás, illetve kisebb a baj, mert jóval kevesebb a fontos AMD server, mint az inteles.
-
opr
nagyúr
Mert mondjuk ott normalisan le szoktak irni, nem egy ilyen nesze semmi fogd meg jol baromsag, amibol semmi nem derul ki konkretan.
Ha visszanezel, pl amikor ment a fikatenger az inteles security hibanal, ahol le volt irva, hogy konkretan root kell ahhoz, hogy ki lehessen hasznalni, ott is leirtam, hogy vihar a biliben, mekkora baromsag az egesz panikolas, semmi ertelme.Szoval most pont jo emberbe kotottel bele...
Ertem En, hogy maniakusan vedened kell az intelt, ez neked ilyen szemelyes szent hadjarat, de legalabb fel szemmel megnezhetned, kinek irod a marhasagot, mert nalam partatlanabb embert nem fogsz talalni.
Bar ha beledoglok se ertem miert csinalod amugy, orbitalis baromsag, mindket ceg eleg aljas, minden a ponzrol szol - nyilvan, mindket oldalon.ui.: Dontsd el, hogy mennyire vagyok AMD-s:
A hazban van:
1db inteles Dell workstation
1db elso generacios Ryzenes desktop
1db AMD-s laptop
4db inteles laptop
Ebbol is latszik, mekkora AMD fan vagyok. -
opr
nagyúr
Attól, hogy nem egyedül beszélsz hülyeséget, attól az még hülyeség marad. Az átlagusert valóban inkább közvetetten érinti, mint közvetlenül, de ennek következtében pont az van, hogy mindenkit érint, nem csak azt, akit ilyennel "megtámadtak".
Esküszöm nem tudom ennél triviálisabban, egyszerűbben és érthetőbben elmagyarázni.
Mondjuk a baromságot mantrázni mindig könnyebb, mint gondolkodni, az igaz. -
opr
nagyúr
válasz
makkmarce #28 üzenetére
Pontosan, de ne zavard össze szegényt, nem fogja érteni úgyse, hogy rá, mint sima otthoni felhasználóra ez miért jelent veszélyt, miért baj. Kimondta, hogy nem az, tehát nem az. A világ maradéka meg hülye, hiszen szórják itt a pénzt a semmire, mikor hallgathatnának rá is inkább.
-
opr
nagyúr
Nem, itt hülyeséget Te beszélsz. De annyira, hogy nem is tudod, miért. Itt abbahagytam, mert ez már a galambbal sakkozás szint. További jó szórakozást, legfontosabb, hogy utána ne olvass, miért volt ez akkora baj, globálisan, mindenkinek. Mindenki, aki servert üzemeltet, az egy barom, a semmiért eldobták a teljesítmény sokszor 40%-át, hülye ez mind, csak Te vagy helikopter.
A lényeg, hogy a kinyilatkoztatásodba vetett hited ne csorbuljon. Remélem sok ember támaszkodik a tanácsaidra.
-
opr
nagyúr
Pl amikor az eredeti Meltdown javitast aktivaltak, az Epyc serverei megdoglottek a varatlan overhead miatt, nem volt eleg szabad kapacitas betervezve a rendszerbe egy hirtelen ~20-40%-os teljesitmenycsokkeneshez (nyilvan), igy pl az osszes Fortnite jatekos szivott egy darabig, amig nem csinaltak egy kis asap jellegu kapacitasbovitest.
Es ez csak egy hirtelen pelda, ahogy atlagusert erintettek ezek a hibak. Plusz a hibak milyensege miatt gyakorlatilag lehetetlen tudni, hogy az alatt a bo 10 ev alatt, amig leteztek es konnyen kihasznalhatok voltak a hibak, tudott-e rola valaki, aki nem volt olyan joszandeku, hogy vilagga kurtolje, es emiatt atjarohezkent tudta hasznalni gyakorlatilag az osszes ceg osszes serveret.
Ha erdekel, nezz utana. Ha nem erdekel, akkor meg ne jelents ki ilyen kategorikusan, abszolut magabiztos modon ekkora baromsagot plz, mert igy is tul sok netto baromsag terjed a temaban. -
opr
nagyúr
Felesleges és hülyeség ilyeneken agyalni. Security kutatók, az a feladatuk, hogy ilyeneket keressenek. Most, hogy jön fel az AMD, nyilván való, hogy nagyobb figyelmet fog kapni.
Ami meg fontos, hogy az ilyen híreket mindig negatívan szokás fogadni, meg az ellenfél kezét belelátni. Ez hiba. Nyilván, ha van biztonsági rés, az baj, de a helyzet az, hogy mindenben IS van biztonsági hiba, a kérdés csak az, hogy megtaláljuk-e, tudunk-e róla, és mennyire súlyos.
Szóval az van, hogy az ilyen hírek nekünk konkrétan jók, mert így legalább tudunk róla, ki lesz javítva, eggyel kevesebb dolog, amivel a kevésbé jószándékú népek potenciálisan dolgozhatnak.
Ugyanez természetesen igaz volt az inteles hibák esetén is, ott a negatív felhang főleg a hibák súlyosságának, az intel pofátlan mismásolásának, helyzetkezelésének, illetve a teljesítményveszteségnek volt köszönhető.
-
opr
nagyúr
Ebbol a cikkbol most tul sok nem derult ki.
- Mennyire sulyos a hiba, milyen hozzaferes szukseges a rendszerhez, hogy ki lehessen hasznalni? (Eleg egy sima bongeszoben futo js script, mint a spectre/meltdown eseten, vagy valami komolyabb hozzaferes kell?)
- Milyen es mennyi adatot lehet kilopni, milyen magabiztonsaggal, milyen gyorsan?
- Van barmilyen teljesitmenybeni veszteseg a foltozastol?
- Lesz egyaltalan valami OS/BIOS alapu frissites, ami ezt megoldja? User interakcio szukseges ezekhez?
- Fel lehet hasznalni a sebezhetoseget root jogok es/vagy jelszavak/fiokok megszerzesehez?
- A hiba a konkret chipletben van, tehat EPYC erintett, vagy csak az asztali es/vagy mobil processzorok?Ezek nelkul nem igazan lehet eldonteni, hogy mekkora a baj. Anno az inteles sebezhetosegek eseten ezek szepen le voltak irva, az alapjan lehetett tudni a mivant, de most gyakorlatilag semmilyen informaciot nem kaptunk, azt kiveve, hogy van valami, ami akar lehet is, hogy valami, de nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Autós topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest