Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mr.Grincs

  addikt

  Szerintetek esetleg új iphone színeket nem dobnak be? XR green vagy lime színben mintha lett volna valami infó, meg XS-XS Max Product Red színben. De aztán lehet full kamu volt meg ábrándozás.

   iPhone 7 128 GB jet black /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / Xiaomi Mi Band 3 / BMW E91 318D /

 • nkmedve

  senior tag

  Jaj, félelemkeltés BT osztályokkal, ezen jót röhögtem. :D Még ha politikusokról beszélnénk akkor talán egyet is értenék, de most komolyan ki nem szarja le, hogy az AirPods-ban 2 vagy 10mW a BT teljesítménye? Ahogy már mondtam ez egyáltalán nem arról szól, hogy attól a pár mW-tól minmeghalunk, hanem szerintem (és látszólag egyes ezzel foglalkozó kutatók szerint is) nem a legjobb tendencia az, hogy egy kis extra kényelemért egyre több wireless kütyüt aggatunk magunkra és a nap nagy részében aktívan használjuk testközelben. Ezen pedig az sem enyhít, hogy a tőlem 10 méterre levő router ennél többet sugároz (az már más kérdés, hogy hozzám abból mennyi jut el), sőt ha valami akkor ez sokkal inkább megerősít abban, hogy legalább az agyamtól néhány centire ne tartsak ilyen eszközöket folyamatosan mert az EM szmog szintje már amúgy is magasabb, mint amit szeretnék.

  Értem én, a jelenlegi adataink alapján a BT sugárzása túl alacsony energiájú ahhoz, hogy kimutatható károsodást okozzon (ehhez képest egyszerűbb élőlényeken már kimutatták, de ahogy már írtad ez nem számít, nem is tudom miért nem kizárólag emberi kísérleteket végzünk minden területen). A lényeg, hogy így nem is kell ezzel foglalkozni. Nem mondom, hogy egyetértek ezzel a nézettel, de elfogadom, hogy van aki így gondolkozik. Ahogy írtad korábban, van aki szerint lapos a föld, vagy éppen tagadja hogy létezne bármilyen klímaváltozás. Nem értek egyet velük, de teljesen fölösleges vitába szállni (az önbizalmukat azért néha irigylem).

  "Ez megint csak a végtelen hozzá nemértés és valamiben "hívő" hozzáállás semmi más 0 tapasztalat alapján."

  Hogy honnan veszed a 0 tapasztalatot arról fogalmam sincs, de biztos jobban képben vagy a saját tapasztalataimmal mint én. ;) Amúgy tudom, nagyon picivel jobban szól mint az EarPods (amiből mellesleg nekem is van, nem kell bemutatni, hogy mennyire "minőségi" hangja van) és így azonnal egy audiofil eszközzé avanzsált a 160 dolláros AirPods. Én kérek elnézést, tényleg ez a legjobb vásár valaha. :D

  [ Szerkesztve ]

 • nozs23

  senior tag

  Az latszik, hogy nagyon nehezen tudod tartani magad, hogy ne menj at teljesen Airpods fikazasba. Szerintem ne probald te meghatarozni, hogy kinek mi er es mennyit. Nekem megeri. Ezzel eddzek, es futok es igen sokkal kenyelmesebb, mint kabellel szarakodni. Nem tudom, hogy mozogsz-e, ha nem ezt ezt nem igazan fogod erteni. Es kethetente egyszer rakom toltore, nem naponta, ahogy korabban irtad. A dailymail-es cikk utan atugrottam, a sugarzassal kapcsolatos mondandodat.

 • Húú...egy Airpods kellene nekem is...de megvárom mostmár,hátha lesz újabb kiadás...
  (Csak ne legyen drága)Túl sokat kérek?:D

  [ Szerkesztve ]

  RAMONES '74 ___ *Johnny*Joey*Dee Dee*Tommy*

 • koxkids

  őstag

  Én is nagyon szemezek a jelenlegi kiadással, de már megvárom az újat :)
  Hátha kap új borítást, új színt, meg pl. zajszűrést. :)

  Ár.. hát ez jó kérdés, remélem nem lesz horror ár.

 • Noukoum

  őstag

  Ha lesz benne komoly újítás akkor az ár is nőni fog. Ha nem akkor csak egy könnyed névváltoztatás lesz, meg 10%-al jobban szól stb.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • nkmedve

  senior tag

  Bizonyos típusú edzésekhez lehet jó, bár nekem a standard kábeles fülesekkel sincs gondom ilyen körülmények között (megjegyzem, nem futok). Persze a mindennapokban nem Apple füleseket használok, ahogy írtam nem vagyok elégedett a hangjukkal és a fülemben sem kényelmesek egyáltalán.

  Hogy ne legyen sima fikázás, konkrétan két gondom van az AirPods-al:
  - Nekem a hangminőség fontos egy fülesnél, és az AirPods árszintjén amit nyújt az nagyon gyenge. Tudom, drága a BT, akku és minden egyéb ami még bele van integrálva, de ha már ilyen áron adják akkor miért nem tudták a hangsugárzó részét is arra szintre emelni? Nyilván ez személyes preferencia kérdése, persze lehet valakinek elég ez a hangminőség is, ha ez így van akkor vegye.
  - Ami engem konkrétabban zavar, hogy az Apple lehagyta a jack-et a telefonjairól így valamilyen szinten kényszerítve az iPhone felhasználókat az AirPods irányába. Tudom, meg lehet oldani lightning+kábeles fülessel, de akkor tölteni nem tudod közben a telefont, valamint az a szerencsétlen csatlakozó sem biztos, hogy azt az extra terhelést olyan jól fogja viselni hosszabb távon.

  Nem mondom én meg senkinek, hogy mit vegyen, ez csak személyes vélemény. Számomra egyáltalán nem éri meg az árát és nem látom mi benne az az egetrengető hogy ilyen hype keringjen körülötte, ennyi.

  Hogyha kéthetente töltöd akkor feltételezem nem tartozol azok közé akiknek állandóan a fülében megy a kütyü (mint amilyen én is vagyok időnként), úgyhogy a sugárzásos téma teljesen irreleváns a te esetedben, azt amúgy sem specifikusan az AirPods ellen írtam, hanem inkább az általános túlzott kábelmentes tendencia nem tetszik. A cikk pedig eredetileg nem Dailymail-es, csak ők is átvették, az már az én hibám hogy nem egy jobb helyről linkeltem (de tessék pl. egy tech profilú oldalon: [link], lehet találni millió másikat is). Persze lehet vitatni hogy az ilyen cikkek mennyire állják meg a helyüket, szerintem is nagy része egyszerű riogatás és nagyon túl van dramatizálva, de azért szerintem nem árt a mértékletesség a testre rögzített sugárzó kütyük tekintetében.

 • Fred23

  veterán

  Talán lesz új iPod touch is, volt róla szó pár helyen.

 • nozs23

  senior tag

  Az Airpodsnál olcsóbban nem nagyon van hasonló üzemidejű/hangminőségű és kompakt vezeték nélküli fülhallgató. Ami hasonló paraméterekkel bír (az említett három szempontot figyelembe véve) gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, vagy többe. És azokkal nem kapod meg azt a kis extra kényelmet és funkcionalitást, amit a márka további készülékeivel nyújt. Szerintem ennek köszönheti a sikerét, hiszen sok android user is ezt választja, pedig ők általában elvből nem vesznek Apple terméket.

  [ Szerkesztve ]

 • nkmedve

  senior tag

  Ez jogos, ha valakinek mindenképp BT füles kell és nincs hatalmas elvárása a hangminőséget illetően akkor nem nagyon van választási lehetősége ezen az áron, az Apple még többnyire monopol-helyzetben van.
  A Sennheiser Momentum True Wireless hangban és kényelemben állítólag egész jó (az talán már felveszi a versenyt egy jobbacska kábeles fülessel is), de az még drágább is mint az AirPods.

  Mindezek miatt én amíg tehetem maradok a kábeles variánsoknál (Sennheiser/Sony/Shure vonalon leginkább, ezekből már egész jó darabok vannak 100, de akár 50 dollárért is) aztán, hogy a jövőben hogy fogom hajtani amikor már nem lesz jack-es eszközöm, az majd kiderül. Egyelőre még minden eszözömön van jack, de az egyre közeledő telefonvásárlás után ez valószínűleg változik.

 • vicze1

  nagyúr

  "szerintem (és látszólag egyes ezzel foglalkozó kutatók szerint is)"
  Az aláhúzott részek a lényeg. Ez hit és nem tudományosan bizonyított tény, konkrétan semmilyen nemű bizonyíték nincs, az alacsony energiás EM bármilyen nemű káros hatására. Attól hogy egy kutató hisz bármiben is semmilyen tudományos alapja nem lesz, voltak kutatók pár szász éve akik abban hittek, hogy a Föld lapos, de beszélgethetünk akár Einstein tévedéseiről is.
  Eddig pedig az egész csak az emberek hiszékenységének kihasználása és semmi más.

  És ezzel nem azt állítom, hogy esetleg valamilyen módon nem lehet káros, de a sok éves kutatások magasabb energiájú sugárzással embereken nem tudtak az ég világon semmit felmutatni, akkor a drasztikusan kisebb sugárzásértékek bárminemű károssága, elégé valószínűtlen, nyilván nem kizárt.
  Nyugodtan félj tőle ez mindenki egyéni döntése, de ne állítsuk be tényként!

  Másodsorban a cikk amit linkeltél a AirPods-ot emeli ki úgy hogy a hivatkozott petícióban semmilyen formában nem szerepelek ezek az eszközök, még csak bármilyen nyakatekert formában se! Tehát minden ezzel foglakozó cikk egyszerűen ferdít és megtéveszt a kutatók petíciójára hivatkozni pedig hazugság, egyszerű szenzáció hajhászat semmi több. Pont ahogy egy ismert eszközt próbálnak kiemlni, a kismillió ilyen helyett.

  "audiofil eszközzé avanzsált a 160 dolláros AirPods"
  Mutatnál egyetlen hivatkozást is ahol bárki audiófill eszközként hivatkozik rá? Csak egyet... :U
  Megint csak eltúlzod az állításokat, hogy saját képzeletbeli igazságod támaszd alá. Ez elég jól mutatja a tapasztatlanságod a témában.
  Nem csak az AirPods létezik, hanem kb. kismillió ilyen eszköz létezik 20-tól 500$-ig bezárólag, egészen valóban minőségi hangzást nyújtó eszközökig. Így az árral való dobálózás megint csak egy ferdítése a valóságnak. Ahogy az AirPods earbud kialakítása is korlátozó tényező minőség szempontjából, a nyitott kialakítás miatt, elég kevesen is utánozzák. Egy IEM sokkal jobb minőséget képes nyújtani a zárt kialakulásból eredően, a jelenleg általánosan ajánlott Jabra Elite 65t, jobb hangminőséget nyújt és valamivel olcsóbb. Van jobb drágább és van jóval olcsóbb esetlegesen gyengébb, ezek elég lutrik minding.
  Nyilván, aki a 10e forintos eszközöket minőségi hangzásnak hiszi és minden ami felette van pénzkidobás, annak ez nem lesz másként a BT fülsekkel se legyen az bármilyen.
  (Az AirPods-nak megvannak az előnyei és a maga kényelmi funkciói Apple felhasználók számára, így van versenyelőnye a többivel szemben, de a hangzása nyilván nem lesz a legjobb.)

  "Sennheiser/Sony/Shure vonalon leginkább"
  Ezzel úgy 10évvel le vagy maradva, és az AirPodsnál is durvábban túlárazott termékeket támogatod, grat.
  Inkább a fülhallgató topik olvasgatását ajánlom.

  Csak ráadásként: MINDEN BT fülhallgató, amik lassan 20éve piacon vannak, pontosan ugyan úgy működik és ugyan ugyan sugárázást bocsát ki ugyanolyan formában mint az AirPods. Semmilyen formában nem vagy előrébb, azzal, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli BT fülest használsz, és egy adott termékkel vagy termék kategóriával riogatni pusztán csak nevetséges és ebből látszik legjobban, hogy milyen hihetetlen módon komolytalan és alaptalan az egész.

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  Ezt mondogatják minding mint az SE2-t. :)
  Amúgy lenne bármi értelme? Úgy értem az iPod eladások még a SE-ét se érik el, sőt nagyon alatta vannak. Lehet hogy megéri tradícióból tartani, de piaca az nagyon nincs.

 • Fred23

  veterán

  Számomra lenne értelme, és nem vennék új mobilt, ha az iPod kapna egy 5.5"-os kijelzőt, és 120k-ból kijönne. Illetve gyerekeknek is jó lehetne megtanulni a rendszert.

 • nkmedve

  senior tag

  Szerintem engedjük el, mert nyilvánvalóan nem vagy halandó értelmezni amit írok. Csak gyorsan:
  1. Egy szóval sem mondtam, hogy a BT bizonyítottan káros, Azt írtam, hogy van némi aggodalom egyesek részéről akik jobban otthon vannak a témában nálam, és egy lehetséges kockázat (még ha minimális is), és hogy nem ártana ezt kicsit jobban kutatni mielőtt minden testnyílásunkba ilyen eszközöket rakunk. Az pedig, hogy ki mennyi kockázatot akar vállalni a létező információk alapján, az mindenkinek a személyes ügye (fölösleges itt a hit vs. tudomány mantrát ismételgetni, mert egy átlag ember soha nem fog kizárólag tudományos alapon dönteni semmilyen termékkel kapcsolatban). Félreértés ne essen, nagyon is értékelem, hogy hoztál konkrét adatokat a BT-vel kapcsolatban, és ezzel valamilyen szinten cáfoltad a cikkekben leírtakat, a kioktató/felsőbbrendű stílusod viszont ezt a hozzáadott értéket teljesen lenullázta (hasonlóan a korábbi SE/kompakt telefonos témához is aminél csak fikáztad mások igényeit, az egész mondandódból kb csak egy "kissebbség vagytok, maradjatok kussban" jött át).

  2. Az AirPods egy kb. 30-40 dolláros kábeles füles hangminőségét hozza (de vannak olcsóbbak is amelyek jobban szólnak), így nekem nem éri meg az árát. Nem várom hogy audiofil eszköz legyen, de azért nem is vagyok hajlandó ezen az árszinten ennyire mélyre leengedni az elvárásaimat. Ha neked megfelel, használd, senki sem akadályoz meg benne, de ne próbáld megmagyarázni, hogy milyen tökéletesen szól és "nem tudom miről beszélek" amikor mindenki egyetért, hogy a hangminőség a leggyengébb pontja az eszköznek (még akkor is ha sok egyéb szempontokból a BT-s konkurencia előtt van, ezt soha nem is vitattam).
  A 3 S-es gyártó hivatalból való fikázása pedig enyhe szemellenzősséget mutat, de tudom mostanában divat leszólni őket főleg itt a PH-n (bár az Apple-nél túlárazottabbnak beállítani őket elég vicces :) ). Ajánlanám neked is a saját orvosságod, és javaslom, hogy ne kizárólag "hit" alapján nyilatkozz amikor egy termékről vagy gyártóról van szó. Én amúgy soha sem ragaszkoktam egy konkrét gyártóhoz, korábban pl. egy AKG fejhallgatóm volt, amit aztán egy Senn váltott (380 Pro), mert nem volt nála jobb ajánlat abban a pillanatban (a hivatalos ár kb, feléért kaptam).

  (#62) vicze1 Az iPod-dal kapcsolatban is ne kezdjük amit az SE2-vel. Ha már 1-2 ember ebben a fórumban is érdeklődött akkor nyilván "lenne értelme", attól függetlenül hogy neked kell vagy sem. Én sem használok iPod-ot már sok éve (4-es Touch-om megvan még), de ettől még másoknak hasznos lehet, ne mi döntsük el helyettük. Amúgy a tabletpiac is nagyon összezsugorodott, mégis minden évben kijön legalább 1-2 új iPad modell. Annak mi értelme akkor?

  [ Szerkesztve ]

 • vicze1

  nagyúr

  Jó de akkor nem a zene hallgattatás miatt vennéd, amire elvileg ki van találva. Hanem iOS-es GSM/GPS nélküli eszköznek? Valahogy csak butateló mellé tudnám elképzelni így elsőre.
  Jelenleg még az iPad is jobb választás pusztán a rendszert tanulni, főleg gyereknek, sokkal több feladatot ellát és kijön 120-ból.

  (#64) nkmedve:
  "AirPods egy kb. 30-40 dolláros kábeles füles hangminőségét hozza"
  EarPods hangázást adja, ami 5e körül mozog és annyit is ér.

  Ha nem kellenek az extrái, nem veszed meg ez teljesen egyéni döntés, és mint leírtam maga az eszköz nem a hangzásról szól.

  "ne próbáld megmagyarázni, hogy milyen tökéletesen szól"
  Egy betűvel nem írtam ilyet, és továbbra is a túlzások és ferdítések... :U

  "A 3 S-es gyártó hivatalból való fikázása pedig enyhe szemellenzősséget mutat"
  Mivel jelenleg is Sony fülest használok(többek közt), kötve hiszem, hogy bármilyen szemellenzősség lenne bennem.
  Pusztán több száz fülhallgató kipróbálása, és 50+ birtoklása egy csöppet nagyobb perspektívát ad mint a többségnek. Ahogy hasonló tapasztalatokkal mások is erre a következtetésre jutottak, talán nem véletlen.
  Ennyit a hitről...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák