Hirdetés

2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50) vicze1 válasza nkmedve (#49) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

"Moskowitz says there’s very little research on Bluetooth specifically but that the broader research on EMF suggests the kinds of radiation these headphones and earbuds emit could produce negative health effects."

Összefoglalva, fingunk nincs de félj! Ezt csinálták a mikrókkal anno, csak te arra már nem emlékszel, a wifi-vel, és a többi.
30 év alatt egyetlen kutatás se tudta bizonyítani, hogy a mobiltelefon sugárzása valósan káros, csak következtetik a sokkal magasabb dózisú sugárzásokból, hogy a nagy rövidtávú ugyan olyan rossz mint a sok kicsi hosszútávon, csak épp az ég egy adta semmilyen bizonyítható kutatás nincs rá. Csak a következtetések és ezek végtelenül.

Azt halkan megjegyezném, hogy a petícióban még csak említve vagy hivatkozva sincsenek a BT eszközök semmilyen formában, a petíció leginkább a nagyteljesítményű RF sugárzók szigorításáról szól, amire teljesen azt tudom mondani, hogy támogatom, különös képen a mobil adótornyokra nézve.

"korábbi kommentedben levő 100-1000x kamuzás után"
Elmondod hol kamuztam?
max adó teljesítménynek:
Wi-Fi: 200 és 4000mW között van a csatornától és jó sok minden függvényében. (csak mondom, hogy egy panelban olyan 40-50 AP sugároz körbe.) Illetve az otthoni AP-k mind 6dBi-sek, csak hogy megtaláld a táblázatba.
BT Headset (minden esetben class 2, mivel class 1-gyel túl rövid lenne az üzemidő): 2,5mW

De számold ki, ha az Apple BT fülese 90mW-os, és 5 óráig üzemel, akkor mekkora az adóteljesítménye? Alapmatek. És akkor most kezd el levonni, a következő elég durván energia igényes feladatokat, mint a driver meghajtása ez úgy 60%-ban viszi el az aksit, DSP és jelfeldolgozás, ami úgy 20-30% és megmarad a 1-2mW-od az átvitelre, ez is ugye a maximum és ideális esetben 1mW környékén van.

Kamuzni és túlozni azoknak kell akik félelmet akarnak kelteni, és csak a valós számokat írtam le.

Azért nem kutatják, mert a sugárzás mennyiség annyira kicsi, hogy képtelenség bármilyen hatást kimutatni, mikor a 100 nagyobb mobil sugárzásra se sikerült semmi konkrétat találni, a BT egyik legnagyobb és legidegesítőbb problémája, hogy minden leárnyékolja a rettentő kicsi átviteli energia miatt, emiatt elveszi a jelet a két egység, konkrétan ha nincs direkt rálátás, akkor indirekt kell, hogy valamiről visszaverődjön, különben akadozik. Bár ezt hiába magyarázom valószínűleg...
És még bele se mentem olyan apróságokban, hogy a sugárzás iránya milyen, és hogy az antenna kialakítás ezt, hogyan módosítja, ami már egy külön tudomány önmagában.

"5x áron rossz hangminőségű füles"
Ez megint csak a végtelen hozzá nemértés és valamiben "hívő" hozzáállás semmi más 0 tapasztalat alapján.

Mindenki azt hisz amit akar, de a hitnek semmi keresnivalója nincs a tudományban, ha bizonyítékot találnak rá akkor lesz bizonyított.

---------------------------

Az AirPos hirtelen elővételét meg végképp nem értem, mivel egy 3éve piacon lévő termékről van szó, nem valami hatalmas újdonságról.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.