Hirdetés

2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49) nkmedve válasza vicze1 (#48) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

Az, hogy honnan linkeltem a cikket teljesen irreleváns, mivel nem onnan indult a téma (ez volt a legelső találat ami felbukkant amikor kerestem), több helyen felbukkant ez az elmúlt napokban, sőt régebben is volt ilyenről szó. Lehet a cikkben egy kis hangulatkeltés, de nyilván egyáltalán nem arról van szó, hogy minmeghalunk ha BT-t használunk, hanem, hogy nem ártana ezt jobban kutatni, mielőtt mindenki egy halom sugárzó eszközzel rakja tele magát (az AirPods már indulásból 2db bent a fülcsatornában + a telefon) és egész nap ílyen módon hallgat zenét.

Hogyha referenciák kellenek... Az általam linkelt cikkben idézett Joel Moskowitz (Ph.D, University of California, Berkeley) Twittere és saját EMR-el foglalkozó oldala.
Egy másik cikk amelyben Moskowitz-en kívül egy másik kutató is megszólal (Jerry Phillips, Ph.D, University of Colorado): [link].
Valamint a petíció ami a cikkekben idézve van (nem feltétlenül BT-ről szól, hanem általában EMF-ről): [link] A petíció korábbi, de mostanra érte el a közel 250 kutatói aláírást.

Hogy ne legyen ilyen egyoldalú a referencia, itt egy ellenvélemény-cikk, amiben cáfolni próbálják a legújabb riogatást: [link]

Idéznék egy részt:
"Bluetooth devices also give off less radiation than cell phones—only about one-tenth or less, Foster points out. “If you also use a cell phone on a daily basis, it’s bizarre to worry about the hazards of these earphones,” he says. Sure, if you use them for hours a day to listen to music or podcasts, of course, that exposure could add up. But if you're using them mainly to have phone conversations, you’ll actually get less exposure than if you were to hold the phone up to your head."

Szóval azt mondja, hogy ne aggódjunk a BT miatt, de inkább ne használjuk telefonbeszélgetéseken kívül másra (arra amúgy én is szoktam, van egyszerű mono BT-s headset-em) mert nem tudjuk hosszú távon milyen hatása lehet. Gondolom az AirPods-ot is így használja mindenki, napi 10 perc telefonbeszélgetés és kész...

"Attól hogy a lehető legjobban túlozni próbálsz"

Az ilyen vádakat inkább ne, a korábbi kommentedben levő 100-1000x kamuzás után :D Én annyit írtam, hogy egyes BT eszközök bizonyos esetekben elérhetik egy telefon GSM sugárzását, nem mondtam, hogy specifikusan az AirPods-ban levő BT LE implementáció mennyire veszélyes vagy sem, szóval nem volt ott semmi túlzás.

"A legironikusabb módon egy BT eszközt reklámozva, zseniális."

Félreértettél ha azt feltételezed, hogy szerintem a BT általánosságban rossz, pedig nem, így pedig a BT eszköz reklámozása sem különösebben zavar. Általánosságban nagyon is jó és hasznos a technológia, én is inkább telefonálok BT headset-el minthogy a telefont a fejemhez tartsam, valamint otthoni hangrenszerre, autóban kihangosításhoz is nagyon jó.
Ami nem tetszik az az irány, hogy napi sok órát menjen két ilyen kütyü a fülemben, mindezt olyan ürüggyel, hogy jaj de így milyen kényelmes, hogy nem kell a kábeleket kerülgetni (az már nem annyira hogy naponta tölteni kell). Persze ez személyes vélemény, akinek kell 5x áron rossz hangminőségű füles ami TALÁN káros is lehet akkor vegye és használja nyugodtan.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.