Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  A régebbiekre szvsz már nagy ívben lesz.rják a szoftverfejlesztést.

  Az órajelcsökkentés nem ennyire egyértelmű dolog: a SoC, ha nincs komolyan leterhelve, nagyon alacsony szintekre veszi vissza az órajelét, a speckóknál megadott számok a turbós órajelek. Az alapórajelet, illetve feszültséget meg egy bizonyos szint alá már nemigen lehet csökkenteni.

  A teljesítményhajsza annyiban segít, hogy egy erősebb SoC hamarabb végez a feladattal és megy vissza aludni. VISZONT, ha ezt a nagyobb teljesítményt a terhelés alatti fogyi elengedésével érik el, akkor bukta az egész, hiába megy idle-be 30%-al korábban, ha közben 30%-ot növekedett a TDP. Ráadásul a nagyobb fogyi több hőt = nyáron több throttlingot jelent.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Szilíciummal dolgozva ez az aránytalanság mindíg is meglesz, a fogyasztás uis arányos a teljesítménnyel, sőt, ha jól tudom, négyzetesen megy - tehát a csúcsteljesítmény növekedésével csak még durvább lesz a kontraszt.

  Ez a 3órás merülés csak opció, és sztem minden generációval ott lesz az aktuális csúcsjátékokkal. Ha egy évvel korábbi játékokkal tolod, akkor lehet megúszod barátságosabb fogyival:F.

  A 4k HEVC videózásról nem is tudtam, hogy ennyire éhes, rá kéne feküdni az Adrenokra :(.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Hozzászólok Aktív témák