Hirdetés
Hirdetés
-
A Mate XT javítása sem lesz olcsó
ma Egy kijelzőcsere csak kicsit kerül majd többe, mint egy iPhone 16.
-
Hatalmas tempóban nő az OpenAI értéke
it Újabb tőkét von be az OpenAI, immáron 150 milliárd dolláros cégérték mellett.
-
Szivárognak már az Arrow Lake mérések
ph Előkerült például egy szám a Core Ultra 7 265KF teljesítményéről V-Ray alatt, ami kissé csalódást keltő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
Erre se cserélem a D5100-m
-
Tin
veterán
szépen lassan mindent áthoznak a Canontól
már csak a táccsszkrín és a duálpikszelfókusz hiányzik.
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként manapság miért nem kerülnek az újabb DSLR-ekbe aluláteresztő szűrők, régebben - pl. 2-3 évvel ezelőtt- miért kerültek bele?
-
<Adamsky>
nagyúr
... kicsit OFF
Nekem most egy Canon szettem van:
Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM Lens
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM Lens
Canon EF 50mm f/1.4 USM Autofocus Lens
Canon 430EX II Speedlite
... és egy 400D.Eredetileg csak a vázat szerettem volna cserélni egy újabb / jobb cuccra, de a review-kat olvasna az az érzésem támadt, hogy a Nikon jobb (ebben a kategóriában mindenképp).
Kérlek győzzetek meg, vagy beszéljetek le a váltásról! Szerintem ez a D5200-as vagy D5300-as sokkal jobb, mint a 700D. Esetleg az obik gyengébbek? Nem tudom.
-
Anubis_9
őstag
Nem rég jelent meg a D5200-es... Ez gyors volt.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Tin
veterán
nem tudom, nincs Nikonom
a pixel-peeperek szerint jobb a Nikon szenzora, felbontásban, zajszintben és dynamic range-ben is. de ebben igazából nem is kételkedik senki, a Canonosok sem.
a Canon maga gyártja a szenzorait, a Nikonnal a Sony, Toshiba gyártja. a D5200-at talán pont a Toshiba, úgyhogy gondolom ez is.
a Nikonban sokkal több a fókuszpont, de pl. a 70D összehasonlító tesztben kiderült, hogy sokkal többet hibázik burst módban.
a Nikonhoz drágábban és nehezebben találsz használt obit, mint a Canonhoz.
a Nikonnak más a menüje, a gombok elhelyezkedése, az egész rendszer. bizonyos dolgokat sokkal nehezebb beállítani.
valamelyik Nikon-nak olajos volt a szenzora pl, asszem.
a Nikonhoz nincs Magic Lantern.
....stb stb stb, majd folytatják a többiek
magánvélemény: tény, hogy a Canon szenzor terén lemaradt. az összehasonlítás többi része többnyire speckó, jól néz ki a sok fókuszpont, de a kevesebb néha több, és a feature-ök egy része is jól mutat speckóban, de vagy nincs haszna, vagy nem akkora. a 18MP-es Canon szenzor szerintem látványosan le van maradva a Nikonhoz képest, a 70D-é viszont jobb lett azoknál, és megközelítette a Nikon féle szenzort. én nagyon szeretem ezt a gépet, és semmilyen feature miatt nem vennék Nikont, bár tény, hogy ez nem a 150 ezres átkategória. a Canon a videóra gyúr rá, a többi része a szenzort leszámítva jó volt.
szóval, ízlések és pofonok. viszont ha rendszert akarsz váltani, akkor előtte bérelj vagy kérj kölcsön egy Nikon pár napra, és próbáld ki, mert mindent újra össze kell majd válogatnod.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nálam most a képzaj van "becsípődve", és ebben a D5200-as jobb, mint a 700D (a dpreview szerint). A 700D-nél pedig szinte azt hozták ki, hogy ilyen téren visszalépés az elődhöz képest. Ez lehangoló. Nem szeretnék "rendszert" váltani, de ...
Na, mind1, várom az érveket / ellen érveket, aztán meglátjuk. -
Tin
veterán
a 700D egyértelműen visszalépés sajnos, nekem volt 550D-m, és 700D is volt nálam 1 hetet, az előbbi képe észrevehetően jobb. ha előre akarsz lépni, akkor Canonon belül 70D, azt nagyon fogod szeretni, vagy tényleg próbálj ki egy Nikont.
1:1 képminőségben biztos hogy az aktuális Nikonok jobbak, mint a Canonok, APS-C-ben mindenképp.
-
MaUser
addikt
Kb. hasonló cuccokról (350d, tamron 28-70/2.8, canon 50/1.8, tokina 12-24, canon 70-200/4) váltottam Nikon-ra (D90, Sigma 50-150/2.8, nikon 35/1.8, Tokina 12-24). A nagyobb váz/kereső miatt simán megérte és használtan beszerezve dolgokat nem mondanám buktának sem, inkább az idő megy el az utánajárással. Nemrég meg lecseréltem az obikat egy 18-200-ra, ami mellé megy valamikor egy nikon 10-24 és én elvagyok.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Geller72
veterán
Ez most meglepett. Ilyen gyorsan kijött az újabb? Bárcsak a 7100 ára lenne barátságosabb. De akár a 7000-es ára is lemehetne végre 200k alá. .
-
k1csi
senior tag
Nem tudom mit remélsz a Nikontól, de ennyi cuccal (és legfőképpen ha elégedett vagy vele és nem is akarod nagyon bővíteni) én már nem biztos hogy váltanék teljes rendszert.
(Kiv. talán ha alacsony ISO-n tényleg nagyon kell a nagy dinamikatartomány, magas ISO-n a Canon 18MP-es szenzora sem annyival rosszabb, 70D még kevésbé.)600D használtan kb. 100k-ért vagy 70D jóval többért (700D-t nem vennék azért amit Tin is leírt meg az már elég közel van a 70D árához).
Ha valaki most választ rendszert és pl. olcsó, de jó 1.8-as fixek kellenének az más tészta lenne.
Ha tovább szeretnél erről diskurálni, akkor viszont inkább menjünk át a milyen cserélhető obis topikba.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
KőkorSzaki
tag
Én azt szeretném akkor tudni, hogy mindez - az innen kezdve kifutó modellnek számító - Nikon D5200 árát mikor viszi 140k közelébe. Jós köztetek? Máig a d5100-zal szemeztem, de a hír hallatán nem hiszem, hogy az aktuálisnál 2 generációval korábbi vázat fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
Őszintén szólva ez a d5300 18-140-nel egyszerűen f*sza. Orbitális kapitális like-ot érdemel.
-
Atyus
tag
A D5300-asnak főként video területén vannak újdonságai, de az új processzornak hála a a képek dinamika tartományára is kihat nem beszélve a szűrő kihagyását és a képfeldolgozás sebességéről.
Ez az első dsrl, amely képes full HD-ban 50p-re is! Annyit tudni kell, hogy a 25p-s video felvételek nagyon látszódtak, mivel a mozgások szakadozottak.Az egyik nagy különbség, hogy a Canon és Nikon menüjének logikája teljesen más, így aki az egyikhez szokott, annak nehezebb átállnia. A Canon és Nikon obik között is van különbség. a Nikon obiknál ellentétes irányba kell fordítani az élesség gyűrűt.. Jó tudni, hogy a Canon-nak több obi családja van, de az új tulajdonságok miatt az új fejlesztések kb. ugyanannyiak.
Magic Latern azért nem jelent meg eddig Nikon-ra, mert azok nagy részét eleve tudta.. Viszont a ML fejlesztői kijelentették, hogy elkezdődtek a Nikon bizonyos típusainak támogatás fejlesztése is.
A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
k1csi
senior tag
Annyit tudni kell, hogy a 25p-s video felvételek nagyon látszódtak, mivel a mozgások szakadozottak.
Persze, ha "záridőt" nem a fps duplájára tették (tehát 25p-nél, 1/50 környéke, angolul: 180 degree shutter), egyébként teljesen szép folytonos mozgás lesz.
Ez a legalapabb amatőr videó hiba amit csak el lehet követni...Az 50p a lassításhoz jön jól.
-
Atyus
tag
Kétségtelen, hogy jelentősen lehet csökkenteni a hatást 1/50-eddel, de mégsem ugyanaz, mint ha 50i vagy 50p-be vennénk fel. Nem véletlen hogy a Broadcast világban (SD és HD-nál is) az 50i az elfogatott szabvány.
Persze inkább lassításra használatos az 50p, legalábbis DSRL-eknél..A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
k1csi
senior tag
Tudtad, hogy a mozifilmek is csak 24 képkockát használnak?
Ugye nem akarod azt mondani, hogy a mozifilmekben szakadozott a mozgás...Az i meg teljesen más miatt terjedt el, de most nem mennék ebbe bele.
Ezt a p/i ill. framerate történetet viszont a DSLR videós topikban kellene folytatni.
Egyszer még képeket is tettem oda az i kapcsán, ha jól emlékszem.
-
Tin
veterán
most jobb a nikon mert tudja a full hd 60p-t, mondjuk a kis kompaktok is tudják már, szóval mindegy. lassításokhoz tényleg jó, de az igazi lassításokhoz többszáz fps a jó, nem ilyen 50/60. szerintem ez is csak egy "feature", mint a sok fókuszpont, meg a gps, meg társai.
én azon is röhögök, hogy az ML 720p RAW szebb és részletgazdagabb, mint a gyári 1080p H264.
-
Atyus
tag
Szakmabeli vagyok én is, tudom mi a film 24 fps, amit persze vetítésnél kétszer mutatnak, így kapunk ál 48 fps-t.
Nem véletlen a kísérlet a Hobbit féle 48 fps változattal sem, mert a 24 képkocka a folyamatosság érzetének a minimuma..
Nem kívánok vitázni sem erről, sem a 25-ről, hogy bizonyos mozgások nem túl szépek 24, ill. 25p-nél, mert ez tény. Az már más kérdés, hogy ezen hagyományos mozis látványvilág mennyire megszokott, s ezáltal mennyire nem könnyű átállni rá emberileg sem.
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2592
A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
samugalaxys
csendes tag
válasz PRO-peller #16 üzenetére
Vagy egy 35mm-es 1,8-cal!?
-
Atyus
tag
válasz PRO-peller #27 üzenetére
A d600-assal voltak gondok a kenésre szánt olajos porcseppek általi érzékelő szennyeződéssel kapcsolatban, ennek a kevésbbé biztos technológiáját újították fel a D610-essel.
http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d610_preA programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
Cancer
senior tag
Ez az 1080p/60 igazán jól hangzik! Már nagyon kellett, hogy DSLR-rel is lehessen "lassítani". Azt nem tudja valaki, hogy így 720p-ben tudja a 120 fpst? Mert akkor leboruolk az innováció előtt.
Amúgy Canon-osként megvárom míg ők is ráébrednek a 120fps kiaknázatlan lehetőségeire. Főleg, hogy ők tényleg inkább a videóra mennek rá.Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Atyus
tag
http://www.cameraegg.org/nikon-d5300-vs-d7100-vs-d5200-vs-canon-700dt5i-specs-comparison/
-
<Adamsky>
nagyúr
Kössz szépen a választ! Átnézek majd az említett topic-ba.
(#26) hibavissza
Én csak szeretnék jól választani. Ennyi. A 700D se egy rossz gép, de a Nikon-ok - úgy tűnik - jobbak. Kategóriát (70D) nem igazán szeretnék lépni. Az "L-es obik" pedig - nekem - egy kicsit overkill-ek. -
hibavissza
veterán
válasz <Adamsky> #36 üzenetére
ha az L-es obi overkill (azért egy rendszercsere árából szerintem kijönne egy használt minimum), akkor vegyél egy használt 500d-t (a 400d azért már mai szemmel elég béna) és utazz. bármilyen más döntés már nem a fényképezésről szól, hanem a fényképezőgépezésről, ami elég értelmetlen hobbi.
[ Szerkesztve ]
-
Atyus
tag
http://chsvimg.nikon.com/lineup/dslr/d5300/pdf/d5300_16p.pdf
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d5300/spec.htm
[ Szerkesztve ]
-
tetrix
tag
hány percnyi videót vesz így full hd 60fps-el?
-
MC Pite
veterán
A tükörnélküliek egyre népesebb táborából ezt a... kapkodást, kamufejlesztést figyelve mosolyogva várjuk/várom a fejleményeket. 2-3év max amit ovf/tükörrel kihúznak, ez ugyanaz a kivárás részükről mint a videó ebgedélyezésénél volt. Gyakorolnak olcsóbb kategóriában, hogy elég ütős lehessen mire kiváltják a régebbi megoldást. Addig meg látvány vergődés üveggyöngy funkciókkal hogy benne legyenek a sajtóban...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
PRO-peller
senior tag
válasz hibavissza #37 üzenetére
Hát ez szép volt. Igazi bölcselet. Én megfogadnám a helyében.
-
hibavissza
veterán
válasz PRO-peller #45 üzenetére
sajnos sokan fényképezőgépeznek a környezetemben, de egy publikálható fotó nincs a merevlemezén...ami esetleg meg jól is sikerül azt meg "szétfotosoppolja"...mert ahhoz sem ért. folyamatosan hirdetnek fotós és képszerkesztő tanfolyamokat és nem is csillagászati árakon, de neeem ő új vázat vesz...és rátekeri a régi kit obikat szerencsére van ellenpélda is.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz PRO-peller #16 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
Viszont úgy látszik az obit teljes áron adják hozzá, nincs kit kedvezmény.
1400$-ból 800$ a váz és így a 18-140 pedig 600$. Ennyi volt az induló ára is külön megvásárolva...
Az 1400 $ ráadásul itthon 1400 € ... ez pedig olyan 420k. -
Biluxzsolt
aktív tag
A 800 dolláros alapgép ár,MA nálunk épp 250e ft.
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Throme
veterán
válasz Biluxzsolt #49 üzenetére
Így lesz a 800$-ból 800€...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft