Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Skynet258

    veterán

    válasz djstavross #4034 üzenetére

    "Hozzáteszem, azért se bántsuk egymást mert, ahogy elnézem a téma 2011.04.04.-én nyílt és azóta ez a több mint 4000 hsz arra enged következtetni, hogy nemcsak, hogy nemigazán vagyunk tisztában a készülék dolgaival, de nem is egy tökéletesen működő konfiguráció...és akkor nem akartam túlzásba esni!"

    Én és még egy páran itt nem ma kezdtük az ipart. Nekem külön androidos blogom is van, külön fórummal, cirka 25 ezer hozzászólással, volt Spica-m, Galaxy S-em, és szétzúztam mindet mindenféle szoftverrel, LG ad tesztkészüléket... A sok hsz nem abból fakad, hogy sok a baj, vagy hogy "nem értjük mit miért kell csinálni". Illetve de. Az újoncok (ami nem baj, mert mindenki elkezdi valahol) szokás szerint nem olvasnak. Nem csak itt kéne, hanem sok helyen. Rendbe kéne tenni pár fejben alapfogalmakat, mi a root, mi a CWM, mit miért akarunk egyáltalán feltenni... De nem. Fel akarnak tenni valamit, amiről igazából azt sem tudják mire jó, de valaki már feltette. Igazából nincs bajuk a szoftverrel, de azért fel akarnak rakni újat.
    Ez kicsit olyan, mintha valaki mindennap más Linuxot akarna felteeni, más disztrót; de lövése sincs a Linuxról (és itt most közelebb járok mint gondolnánk, lévén az Android is Linux).
    De ha nem értjük, mit miért csinálunk, mi hogy működik (és itt nem kell programozói szinten érteni hozzá, félreértés ne essék, Csak alapokat tudni), akkor könnyen lehet hiba a végén. És ha ilyenkor tanácsolnak valamit, akkor a kérdező azt sem érti, lévén nincs meg a háttértudása...

    Ez a nagy baj ezzel az egész jelenlegi okostelefon mániával. Régen a WinMo korszakban nagyrészt a keményvonalasok vették, akik értettek is hozzá. Manapság már a sarki boltban lehet kapni olyan tudást, amivel sokan nem tudnak mit kezdeni.
    Olvasni kell. Sokat. Napokig. Átgondolni, gyakorolni. És akkor nem lesz gond, nagyjából soha. Mindig tudni fogjuk, mi miért történik, ha baj van, hogy lehet elhárítani. De ehhez tényleg nem az kell, hogy állandóan megkérdezzük ugyanazt hússzor, vagy olyan szintű leírást kérünk, hogy "miután reggel felkeltél, elmész vécére. ha végeztél, lehúzod. Na és akkor most jobb kézzel kapcsold be a számítógéped". Ez nekünk is fárasztó. Mi sem úgy születtünk, hogy mindent tudunk. De tettünk érte, tanultuk a dolgokat...
    Rám nem mondhatja senki, hogy nem adom át szívesen a tudást, ezen okból jött létre a blogom is... De ami itt megy, az paródia tényleg.
    És a sok hsz nem azt jelenti, hogy senki nem ért hozzá... Nézz be a Galaxy S topikba (a második részbe, mert az első már zárva lett, elérte az 50 ezer hsz-t). Ott aztán nem mondhatod, hogy azért van sok hsz, mert nem értenek hozzá... olyanokat fogsz olvasni, amiről még nagyjából soha nem is hallottál... ;)

    Tudom, hosszú lett, de talán most már könyebb megérteni, miért kap pár tag agyvérzést lassan, és miért vagyunk néha úgymond "türelmetlenek".

    https://geekpulse.hu

Új hozzászólás Aktív témák