Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikiati

csendes tag

válasz ötszáz #61 üzenetére

Nos, adatcsomag azért kell, mert navigálás közben a készülék kommunikál a térképszerverrel, ergo "netezel" rajta, bár ez a naviszoftvertől függ. Mivel a GT500 nak saját, zárt oprendszere van, az IGO, Garmin, és hasonlók nem futnak rajta.
    A gyári naviszoftver fizetős, éves licenszdija van, ez nem ua., mint az adatcsomag dija, tehát mindkettőt fizetni kell! Persze le lehet tölteni rá ingyenes navit, a lényeg annyi csak, hogy JAVA-s legyen. Pl. NAV4ALL

• mikiati

csendes tag

Üdv Mindenkinek! Eddig csak olvasó voltam, most már írok is... :K

Szóval GT 500.

Ma kipróbálgattam, az összehasonlítási alap a saját KU990-esem volt, úgy döntöttem, hogy elgondolkodtató teló. Külsőleg olyan "nemesen egyszerű", az előlap plexijét fényesített antracit-színű (talán fém..?) keret veszi körbe, a gombok pedig úgy néznek ki, mintha szálcsiszolt fémből lennének ( lehet, abból is vannak...). A ház teljesen műanyag, de egyáltalán nem kellemetlen tapintású, olyasmi "puha hatású", matt, csúszásgátló borítást kapott, mint mondjuk az N95 hátlapja. A GT 500 hátlapján semmi ciráda, mattfekete az egész, csak a kamera obiját beszi körbe egy vékony krómcsík. A hangerő -, bill.zár, és kamera gyorsindító gombok oldalt vannak, elég kicsik, de kezelhetőek simán. Kijelző tekintetében nincs változás a Viewty-hoz és a Renoir-hoz képest, egy az egyben ugyanaz, 262k szín, 240x400-as felbontás, szép éles kép. Bekapcsolva teljesen ismerős a kezelőfelület, NEM WinMo, NEM SClass, de ez nem is baj, legalább megbízhatóan működik ( értsd: nem fagy ). Érzésem szerint a Renoir szoftverét ráhúzták változtatás nélkül, minden ugyanaz így hirtelen első blikkre. A az érintésérzékenységgel, görgetőrutinnal sztem nincs semmi baj, kellően érzékeny, a görgetés folyamatos, a nyomáspntot rezgéssel szimulálja. A menüje semmi egetrengető júzerélményt nem nyújt, de teszi a dolgát rendesen, egyértelmű, és kellően gyors is. Aki részletekre kíváncsi, olvassa el a Renoir tesztjét, ez ugyanolyan. Ami számomra fontos (merthogy félig munkaeszköz) , azt mind tudja, és jól:

-Üzenetkezelésnél van virtuális QWERTY, egyszer sem gépeltem mellé rajta, ráadásul a teló elfordítására erre vált automatice.
    -A böngészője is normális
    -A naptár-tennivalólista is teljesen jó
    -Diktafon van
    -Email kliens van (bár nem próbáltam, de a Viewty-n jól műxik )
    -.doc, .xls, .ppt, .pdf, olvasás van, bár nem próbáltam

Emellett WLAN van, GPS van.

A multimédia része a dolgoknak engem annyira nem érdekel, a fényképezni akarok, magammal viszem a szonialfát, a kamerája korrektnek tűnik, a képnézője is jó, nézetet szintén automatikusan vált a teló elfordítására, igaz ez a böngészőre is, meg a MobilTv-re is, JAVA-t támogat.
    A naviszoftvert nem próbáltam ki, mert nem az enyém a teló, és beregisztrálni nem akartam. A próbaverzió 30 napig ingyenes, utána fizetni kell a licenszért, hogy mennyit, elvileg holnapra megtudom. Pozíciókeresés, navigálás közben mindenképp generálódik adatforgalom, úgyhogy óvatosan a sima adatcsomagokkal, megéri választani hozzá egy 100 megásat ( T ), a navihoz ez bőven elég.
    Új előfizuval, két évvel most 40 ropi a telefon a T-nél, a piacon az egyik legjobb ár-érték arányú!!!

Remélem, segítettem!

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák