Új hozzászólás Aktív témák
-
bla07
csendes tag
válasz
zsakaizoltan #791 üzenetére
Engem vègtelenül irritál a tru motion, nem bírok vele megbarátkozni. Szerencsére nem is kell.
-
bla07
csendes tag
Unsign! Nem tudnál valamit mondani, hogy mégis hogy műxik neked hálózatról az m2ts lejátszás? Azért is furcsálom hogy a tv beépített playere egyik helyről lejátssza a másikról nem, de ilyen a technika ördöge. Esetleg tudnál egy mintát küldeni vagy egy linket, hogy honnan szedtél ilyen formátumú filmet.
Előre is kösz.
Bla07 -
bla07
csendes tag
válasz
killermonkii #625 üzenetére
Elég érdekes, nekem lm640 van (ami a 620 alapokra épül csak van benne wifi és egy két plusz képjavító rendszer) de szoftverfrissítés után is gyönyörűen muzsikál, és az mkv-kat is játssza pendrive-ról és megosztott mappából is.
Ha itt nem kapsz választ kérdezz rá ügyfélszolgálaton, sajnos jobbat nem tudok. -
bla07
csendes tag
Én sem akartam frissíteni, mert olvastam rossz tapasztalatokat, viszont volt olyan premium menüpont aminél azt írta hogy szoftverfrissítés szükséges. Végülis megcsináltam, és a világon semmi hátrányt nem tapasztaltam, kizárólag előnyére változott, ha csak kis mértékben is. (nem kell óriási dolgokra gondolni
)
Én folyamatosan fogok frissíteni, hátha a TV belső lejátszója kap egyszer egy m2ts kodeket...Dezz látsz erre reális esélyt?Nem tudom ki hogy van vele, de engem spec zavar hogy a plex media progi netről frissít nekem a filmekhez borítót, egyebeket. Miért kellene tudnia bárkinek hogy én miket tárolok a gépen? Nem mintha nem lenne minden egyes file jogtiszta és legális
csak nem szeretem. Sot egy saját felvett videóra egy karácsonyi 3D film adatait és borítóját húzza rá
-
bla07
csendes tag
Szoftverfrissítés után sem hajlandó kezelni az m2ts fájlokat, sem pendrive-ról, sem hálózatról, és ezzel eléggé meg vagyok lőve, ha van tippje esetleg valakinek szívesen fogadom.
Dezz, mire jutottál végül is a 620-as és 640-es készülék milyen tényleges képfrissítési értékkel rendelkezik?
Pár észrevétel a TV-ről:
Távirányító: Ajánlom android-os okostelefon tulajok figyelmébe a google play-ről letölthető ingyenes LG remote control-t, ami helyettesíti a távirányítót jórészt, és nagyban megkönnyíti a menükben való navigálást. (van fizetős verziója is azt nem próbáltam)
3D: Én személy szerint nem bírtam hosszú távon nézni aktív szemüveggel 3D filmeket (eddig csak ahhoz volt szerencsém), ráadásul barátnőm sem, viszont ezzel mindenféle gond nélkül végignézünk másfél órás mozikat.
Korábban volt kérdés szemüvegesek is feltehetik az "alap" szemüvegre a 3D-st, nem zavaró viselet. -
bla07
csendes tag
-
bla07
csendes tag
Működik időközben minden, kösz a segítséget.
Én voltam szerencsétlen az első letöltéssel.
Nálam egy 68 Megás:
Plex-Media-Server-0.9.703.317-d4217ec-en-US.exe
és hibátlanul fut minden.Viszont az m2ts-t így megosztott mappából sem kezeli...pfffffffff
de ha gépről kirakom a képet úgy megoldható.
-
bla07
csendes tag
Valószínű én vagyok nehéz eset, valami éttermi fogyatékos, de nem akar összeállni a mutatvány.
A plex media server töltöttem le és nincs értesítési ikon, ez a lenti ablak jön be. Neked Plex media manager van beépülve a böngészőbe...újratelepítem a plex med servert, hátha ott valamit kihagytam./dl/upc/2012-11/21/409026_sqv0thh4nimjhpyz_plex_2.jpg
-
-
bla07
csendes tag
Akkor frissítek mindent, remélem menni fog. A plex telepítésekor minden összetevőt hagytam,amit fel akart rakni. Délután ezzel fogok kísérletezni.
A legfőbb kérdésem pedig inkább a mappa megosztás, amikben kereshet a TV. Bocs a sok kérdésért, de kissé idegen ez a dolog egy crt tv után. -
bla07
csendes tag
I7 3600, 8Gb DDR3, viszont gagyi a videókártya, valami 64bites 2gigás semmiség, ezzel átvertek sajna
Nem volt sok időm ma foglalkozni a tv dolgaival, de ez a plex dolog aggasztott így elsőre hogy minden alkalommal beáll mint a klinikai halál.
Te mit állítottál be?
Nálam alapban full képernyőn jött be. Amúgy nem wifin hanem routeren keresztül kábelen osztom meg, mert csak G-s a router. -
bla07
csendes tag
Sziasztok újra!
Megjött a 42lm640s masina, leszedtem az LG plex media server alkalmazást a számítógépre, (win7 ultimate 64 bit) mivel azt olvastam hogy ezzel kell megosztani a mappákat h lássa a TV, de folyamatosan lefagyogat az alkalmazás, és csak a feladatkezelővel tudom bezárni... Járt így más is? -
bla07
csendes tag
Dezz, annyi kérdésem lenne te biztos tudod, hogy ezek a TV-készülékek milyen op rendszert használnak, erre lennék kíváncsi, és így el tudok indulni keresni valami konvertert az így felvett filmek máshol való lejátszásához.
Előre is kösz...és persze az eddigi okosítást is mindenkinek -
bla07
csendes tag
A felvett műsorok csak a TV-n nézhető visszaaa??? Na ne! Voltak vele terveim, a döglődő asztali dvd írómat kiváltani, ezentúl ezzel digitalizálni a régi VHS-eket...akkor ezek szerint nem fog menni a kimentés lemezre?
Amúgy nekem is 640-es lesz úgy néz ki, jövő szerdáig meghozzák végre. -
bla07
csendes tag
Ez a képfrissítés dolog elég összetett, igazából nem látom át tisztán, mivel nem szakterületem, de valahol olvastam hogy gyakorlatilag egy TV max 100 Hz-et tud a többi vakítás, de itt egy cikk, remélem téged is jól összekavar
http://www.geeks.hu/technologiak/100512_minden_amit_a_tevek_kepfrissiteserol_tudni_erdemes
és még egy:
http://www.geeks.hu/technologiak/090306_igy_mukodik_az_lcd_tevek_100_hz_es_kepfrissitese
-
bla07
csendes tag
Köszi az infót Unsign!
Van még egy kérdésem, lehet hogy off, előre is elnézést, egyelőre ismerkedek csak az okoskodó TV-k világával, szóval egy G osztály 54 Mbps routerem van, ez elég ahhoz hogy fullHD filmeket neadj'isten fullHD3D anyagokat akadásmentesen átvigyen a televízióra, vagy be kell szereznem egy komolyabbat?Vagy ha utp kábellel kötöm össze a routerrel?
-
bla07
csendes tag
Sziasztok!
Sok információt szedtem már a pro hardver fórumokról, és eljött az ideje hogy regisztráljak, és és kérdezzek, mert van olyan kérdés ami nem tisztázott, miután végigolvastam az összes hozzászólást.
Jövő héten fog megérkezni a fent említett LG 42LM620S TV készülék, amit azért választottam hosszas kutakodás után mert biztosra vettem hogy lejátssza az M2TS videó formátumot. (Azért fontos mert ebben rögzít alapvetően a Sony 3D kamerám)Nos, a fent olvasható tesztet idézem:
"A formátumtámogatást tekintve már nem ilyen rózsás a helyzet. Tesztcsomagunk bevetése után kiderült, hogy némiképp fura módon az M2TS fájlt nem ismerte fel a tévébe épített lejátszó, a TS lejátszása pedig megfektette, hiszen folyamatos kép helyett elmosódott téglalapok uralták a képernyőt. Emellett a várakozásnak megfelelően a Killa_sample is megoldhatatlan feladat elé állította. Ugyanakkor az is igaz, hogy a többit simán vitte, tehát még a nagyfelbontáső MKV, XviD és QuickTime fájlokkal is boldogult. A kép nem akadozott, a hang is rendben volt, valamint zavaró zajosodás sem jelentkezett, még a világos és sötét tartalmak gyors váltakozásánál sem."
Ellenben egy másik -szintén teljesen független teszt- ezt írja:
"Ennél azért sokkal fontosabb kérdés, hogy mi a helyzet a támogatott formátumokkal. Viszi e a szerkezet a legfontosabb típusokat és, hogy mi a helyzet a nagyfelbontású anyagokkal. Nos, a mozgóképek esetén itt erre semmi panasz nem lehet. A rippelt (tehát bedigitalizált) Blu-ray és DVD lemezeknél használt M2TS és TS fájlokat gond nélkül kezelte. Ugyanez volt a helyzet a nagyon elterjedt DivX, Xvid anyagokkal is. Sőt a nagyfelbontású MKV és QuickTime állományokat is simán lejátszotta. Azaz az összes fontos, általánosan használt szabvány esetében jól teljesített."
a blog címe:
http://bluray.blog.hu/2012/08/03/3d_okosteve_megfizetheto_aron_lg_ml620s_cinema_3d_lcd_tv_tesztje_harmadik_resz#more4692833Sőt korábban néztem a LG LM615S típust is neten, pl:
http://www.tvstore.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=6841&tit=LG%20Electronics%2042LM615S%20Electronics%2042LM615S,lg%2042lm615,42lm615,42%20lm%20615,42%20lm615,lg%2042lm615s%2042%20lm615s%2042lm%20615s%2042lm615%20s%2042%20lm%20615s%2042%20lm%20615%20s%2042-lm615s%2042lm-615s%2042lm615-s%2042-lm-615s%2042-lm-615-s%20tv%20t%E9v%E9%20telev%EDzi%F3%20televizi%F3,led,led%20tv,lcd%20led%20tv
és itt azt írják hogy :
"Videoformátumok ASF, AVI, DAT, DIVX, MKV, MOV, MP4, MPEG, MPG, TP, TRP, TS, VOB, WMV"Tehát hogy a TV "kistestvére" gyakorlatilag a világon minden viseót lejátszik, ebből adódóan arra következtettem hogy hogy a lm620s is simán visz mindent.
Kellően kiokoskodtam magam, és kiadtam a kétségeimet
tehát a kérdéseim:
A fenti tesztekből adódó ellentmondás talán abból adódik hogy az adott készüléken a legfrissebb szoftver volt e telepítve, vagy ez nem így működik?
Akinek van ilyen TV-je mit tapasztalt támogatott videó formátum kérdéskörben, kérem ossza meg velem.
Jah, és még valami, arra rájöttem, hogy ténylegesen fel tud venni TV műsort, külső merevlemezre, vagy pendrive-ra, az egyik fórumozó a frászt hozta rám mikor azt mondta hogy ennyiért még ezt sem tudja, de aztán egy tanult kolléga helyreigazította.
Előre is kösz mindent fiúk-lányok!
bla07
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest