- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nofear19
tag
Üdv
Még el sem olvastam végig a leveled, de beugrott hogy mi a gond :-)
Én is frissítettem ezt a nyavalyás Plex-et és azóta van ez a gond.
Csak én mivel most másik Op. rendszert tettem fel, Win7 helyett az Xp-t, azt hittem a probléma annak tudható be.Kösz az infót. Máris megnézem egy régebbi verzióval.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Régebben olvastam egy két itt írogató társamtól hogy az LG 620- vagy 640-es tévéjük állandóan ki-be kapcsol magától 5-6 másodpercenként.
Nálam is előjött ez a probléma de rá is jöttem mi okozza. Ezt szeretném megosztani veletek.
Nem a tévé rossz bár lehet hogy nem kellene ezt a jelenséget produkálnia.A Plex média szervert használom videó fájlok átvitelére LAN kábelen keresztül a tévébe.
Mivel a windows 7-el gondom volt ( nem valami erős a konfigom ) ezért feltettem egy XP operációs rendszert.Elindítom a plex programot és látszólag minden rendben megy. Megtalálja a videó fájlokat, borítót, leírást mellékel hozzájuk.
Ám a bal alsó sarokban a következő üzenet jelenik meg:Connection to ( Nofear Plex ) closed
Amint leállítottam a plex nevű programot a számítógépen a tévénél megszűnt a ki-be kapcsolódás.
Nem értem hogy befolyásolhatja a tévé működését de ezt teszi.Sajnos a problémát nem tudtam még orvosolni, nem értem miért zár be valamit a Plex. Gondolom a tévével való kommunikációval vagy valami IP vagy port gond lehet.
Próbáltam a tűzfallal variálni akkor a routeren állítgatni de semmi reakció.
Továbbra is a fent említett bezárás szöveg jelenik meg.Van egy idővonal opció a Plexben ( nekem magyarul írja ) ezt írja ki ott folyamatosan:
Idővonal
Óta 9:05 AM
Szerver események10:36 AM A csatlakozás bezárása
10:36 AM Unable to listen for events on Nofear-Plex.
10:36 AM Opened connection to Nofear-Plex, listening for events.
10:36 AM A csatlakozás bezárása
10:36 AM Unable to listen for events on Nofear-Plex.
10:36 AM Opened connection to Nofear-Plex, listening for events.
10:35 AM A csatlakozás bezárásaÉs ez csak a lista tizede.
Tud valaki erre megoldást?
-
Nofear19
tag
Ja még valami. Ha mindez sikerült akkor a tévéd menüjében lépj bele a média hivatkozásokra. Ott megjelenik a mappa amiben benne lesznek a videó fájlok amiket előzőleg a böngésződben kijelöltél.
A tévéd csak ezeket a fájlokat fogja látni, mást nem. A tévén böngészni a számítógépeden lévő fájlok között nem tudsz. -
Nofear19
tag
Ha jól értem lan kábellel van összekötve?
Ha lan kábellel és a plex fel van telepítve illetve el is van indítva akkor kattints 2x a jobb sarokban megjelenő plex program ikonjára.
Ekkor megnyitja a böngésződet és benne 1 lapot.
Ott már lehet kezelni az adatokat. Létrehozol egy mappát és kijelölöd azt a mappát amelyik tartalmazza a videó fileokat.
A többit rendezi a plex. Igaz hogy angolul de a tartalmat is lekéri meg borítót hozzá. -
Nofear19
tag
Na megmértem az exploreren keresztül. A mozillánál szaggat a mérés.
Pc-n:
Ping:19
le: 41.36
fel: 8.70Tévén
Ping:többszöri mérés miatt mert nem egyértelmű mint a pc-n: 60-84 között
le:35.22
fel:7.84A tévén nehéz lemérni mert a letöltésnél a mutató néha megáll és hirtelen felugrik.
A feltöltés mindig stabil 7.8. -
Nofear19
tag
Hát én lemértem a net sebességem az általad linkelt sebességmérővel de téves mérést csinál nálam.
40 megabites netem van erre 89 megabitet mért elsőre utána 30-at. Mérés közben fel,le töltés nem ment a gépemen.Ja amúgy lehet hogy az lehet a gond hogy a mérő óra 30 megabitet tud csak mérni? Fene tudja.
-
Nofear19
tag
A böngészés ezen is lassú de még élvezhető. Kissé elkeserítő hogy ezt nem fejlesztették egy kicsit tovább.
Egyesek szerint a proci kevés hozzá.
Kb 10-15 perc után már néha fagyás is előfordul sajnos. Ez a böngésző tényleg csak arra jó hogy apróbb dolgoknak utána tudjál nézni.
Itt is törölni kell időnként a sütiket és az előzményeket különben belassul nagyon.
De be lehet állítani azt is hogy ne mentse a látogatott oldalakat.Ja azt kifelejtettem hogy magic remote távirányítóval egész jó a böngészés. Nélküle mármint a sima távirányítójával nem próbáltam.
-
Nofear19
tag
válasz
Cooley18 #596 üzenetére
Persze hogy butaság de ezt nem is én hoztam fel. Én nem is mondtam azt hogy értelme lenne csak azt hogy megoldható persze nem 50 hz-el. Az hogy értelme nincs , naná hogy nincs.Felesleges bonyolítás.
A tévémen van egy olyan lehetőség hogy felcseréled a jobb és bal szemednek közvetített képet és ugrást veszel észre a képen. Némileg változik is a 3D hatás is.Bár tüzetesen nem néztem meg hogy konkrétan mi változik.Engem még mindig nem győzött meg amit mondtok az 540 sorról ( bár ha igazatok is van, engem nem zavar) mert nézem a tévét és mint mondtam gyönyörű tiszta, fekete csík mentes a kép amit látok) Ezt kb. 1.8 méterről nézve mondom.
Én azt mondom hogy a 540 sort a dual play esetén látod. Mondom úgy hogy nem néztem utána de úgy gondolom hogy mindkét lencse egyforma.
De linkeljetek be valami leírást ezzel kapcsolatban és elolvasom.
Én végigolvastam azt a cikket ami a Samsung és LG vitáról szólt. Lehet mondani hogy az egész dolog egy lefizetett műsor volt de akkor ennyi erővel bármelyik cikk lehet lefizetett.
Én abból gondolom hogy nincs benne semmi fikció hogy a Samsung nem kért újabb vizsgálatot ez ügyben mondván hogy biztos lefizették őket. Értem én a reakcióját a Samsungnak mert az LG elég cinikus videót készített arról hogy miért az övé a jobb technológia. Egyik résznél ki is tört belőlem a nevetés.
Gondolom a Samsung elég sok pénzt ölt bele az aktív szemüveg technológiába, ésszerű hogy foggal körömmel védi is. -
Nofear19
tag
Egy sornyit fog fel-le ugrálni az egész. Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis?
Ugye most viccelsz?
Vagy nem tudod hogy létezik Hz? Mégis hogy gondoltad? Másodpercenkét vált 2x?
Vagy ahogy te mondanád: Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis? -
Nofear19
tag
Sziasztok
Az 1080-as felbontásra ha logikus választ nézzük.
Azt mondjátok hogy 1080 sor amiből a fele vagyis 540 sor jut az egyik, 540 a másik szemedre.
Az 1080 sor a két szemedre elvégre minden sort látsz.. Ugyanis egyetlen sor sem esik ki a szemed számára.Olvastam feljebb hogy mi van ha a sorok képenként ugrálnak.
Miért ne működhetne?Az első képen párossal kezdődik a következő képen felcserélődnek a kép sorai vagy akár azt is mondhatnánk hogy lejjebb csúszik egy sorral az egész kép és nem párossal hanem páratlan sorral kezdődik mert kiegészül egy új kezdő sorral. Miért kellene a lencsének is változnia? Akkor semmit sem értél el vele.
Már ha erre a sorcserére gondoltok. Ettől még ugyan úgy lesz páratlan és páros sor.Egyébként ezen és a 100 hz-en is kár vitázni.
Egyszerűen gyönyörű még a sima HD adás is 2-ről 3D-be való konvertáláskor nem hogy a 3D filmek.
Engem marhára nem érdekel már ez a 100 hz mert nem látok semmi hibát akárhány hz-el is megy.
A másik. Ha látható lenne valami zavaró amiatt hogy nem 100 hz, szerintetek piacra dobták volna?
Hatalmasat buktak volna vele.Nagyon sok időt áldoztam a 100 hz-es hozzászólások miatt a témával. Vegyem, ne vegyem.
Az rendben van hogy ez is fontos téma egyesek számára de itt ez túlzásba lett víve és emiatt szerintem sokan lemondtak róla. Rosszul tették és remélem ha más gyártónál döntöttek, azt kapják amire számítottak és nem éri őket csalódás. -
Nofear19
tag
Kösz Japy megoldottam a Plex nevű progival így egyszerübb.
Neked is dezz az infót viszont kérdeznék még valamit.
Ha a külső HDD-t rádugom a tévére simán folyamatosan megy a lejátszás.
Most a plex nevű progival osztottam meg a média fájlokat és tökéletesen átmegy a videó anyag ám idönként megálla felvétel és elkezd pufferelni. Gondolom azért mert nem tud akkora adat mennyiséget átvinni az 1.3-as HDMI kábelen keresztül.A kérdésem hogy az amiatt lehet mett 1.3-as a HDMI kábel? Hogy tudom gyorsitani az átvitelt? Egyáltalán ez a gond?
A mi az 50 HZ témát illetei felejtsétek el ezt a próblémát. Egyszerüen gyönyörű a kép. Nem mosodik nem vibrál. Semmi próblémát nem észleltem eddig pedig már mindenféle adást, videót kipróbáltam már rajta.
A 3D half sbs, half ou egyszerüen mesés. Hiába keresek rajta hibát, nem találok.Még valami ami nekem fontos. Az faterom tévéjén minden csatorna váltáskor ha 16:9-re van állítva akkor az összes úgy meg függetlenül hogy abban adják-e. Az LG automatikusan arra a formára állítja be amin adják az adást.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. HDMI-vel összekötöttem a pc-t az LG tévével.
Az asztal képe automatikusan átkerült a tévére ám ezen kívül semmi.
A videókártyám menűjében mutat egy képet a videókártyáról ami egy hdmi kábellel össze van kötve a tévével és a kábel közepén egy lakat.
Fel lehet ezt valahogy oldani?
Vagy hogyan tudok a tévére bármilyen képet vagy videót átvinni? -
Nofear19
tag
Sziasztok
Csak tapasztalatot szeretnék továbbadni azoknak akik esetleg a PC Dream honlapján szeretnék rendelni a tévéjüket.
Valamivel több mint 2 hetet vártam az LG 42LM620S tévére mire megjött, mivel nem volt nekik raktáron.
A kellemes meglepetés akkor volt amikor meghozták ugyanis valószínűleg nem tudták beszerezni ezt a típust ezért kaptam ugyan azon az áron egy LG42LM640-es típust.
A garancialevele Magyarországi LG és 2 éves. A menüje magyar, országválasztásnál szintén megvan a magyar.( azért írom mert volt aki panaszkodott hogy gond volt ezzel )Mindent összevetve egy megbízható kis családi vállalkozás.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Sokszor olvasom hogy a firmware frissítése után ez vagy az nem működik megfelelően ezért ha megjön a tévém azt hiszem a frissítést kihagyom.
Az engem is érdekelne hogy miért nem működnek a frissítés után bizonyos opciók.
Egyáltalán vissza lehet állítani a régit valahogy? -
Nofear19
tag
Köszi
-
Nofear19
tag
Köszönöm az infót
Segítsetek még egy két dolofgban legyetek szívesek.
Az internetet routeren keresztül is átvihetem a tévébe Lan kábelen ? Vagy direkt a modemből kell átvinnem?
A routeremhez kaptam usb vireless adaptert gondolom ezt hiába dugom be a tv usb részébe, nem fog az internet működni rajta keresztül ugye?
Ha routeren keresztül ( amennyiben ugy működik ) dugom a tévére a lan kábelt, lehet a számítógép tartalmában böngészni?Lehet hogy nagyon ovodás kérdéseket teszek fel de még sosem volt ilyen tévém ezért nézzétek el nekem.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Nofear19
tag
Köszi
Egy olyan kérdésem lenne még hogy melyik fajta 3 D-s filmeket érdemes letőlteni?
A Half-OU vagy a Half-SBS.
Mi a különbség ? Illetve van még más amire figyelni kell? -
Nofear19
tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne.
Az LG 42LS570S tévéhez melyik Magic Motion távirányító kell?
Az AN-MR 300 vagy az AN-MR200.
Mi a különbség?Mind a kettő távirányító esetében azt írják a boltok hogy a 2012-es LG tévékkel kompatibilis.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Nagyon sokat olvastam a hozzászólásaitokat és még ha nem is nekem írtátok :-) akkor is köszönöm mert 90%-ban már válaszoltatok is a kérdéseimre :-)
Nemsokára megveszem én is az LG 42LM620S -es tévét.
Az egyetlen amit még nem igazán értek illetve nem látom át az az internetezés a tv-n.
Teljes internetes böngészést lehet végezni rajta? Vagy csak valami alap internet elérést engedélyez?Esetleg videó linketek nincs hogy lássam hogy is néz ki a böngészés rajta?
LAN-on kell csatlakoztatni a tv-hez az internetet vagy pl. működne ezzel a hálozati adapterrel is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest