- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
válasz
Yogibear974 #1918 üzenetére
Mindig tv-t akartam írni, nem digit.
vzoltan! Igaz! Még az is.
-
atala
addikt
válasz
Yogibear974 #1918 üzenetére
Csak a UPC kábeles, és a digi tv-nél működik a Cl+ modul. Pl a t-home nem engedélyezi, így nem működik.
-
atala
addikt
Nekem sajnos T-hom-os sat előfizetés van, és nem működik a conax modullal a tv-be. Ha rá dugom a tányértól jövő kábelt, akkor be is lehet állítani egy csomó külföldi csatornát, de a T-homos adásokat nem. :-(
Kérdeztem a T-t, de nem ad támogatást, csak a beltérihez. -
atala
addikt
válasz
Yogibear974 #1299 üzenetére
Tudom ajánlani a powerline adaptert. Nekem is ilyen van. Áram hálózaton keresztül viszi a hálózatot, és persze az internetet. Nekem teljes sávszélességet átviszi, még másik fázison, kismegszakítón keresztül is.
-
atala
addikt
válasz
rokefeller #1232 üzenetére
Elég új a vinyó, ráadásul ahogy az előbb írtam usb3-as penről is ezt csinálta.
-
atala
addikt
Nektek simán viszi a filmeket akadás nélkül?
Próbáltam pendrive-ról, és külső usb-s vinyóról is, de olyan 5-6 percenként megakad a film. Van, hogy annyira megakad, hogy elcsúszik a hang. Ilyenkor pillanat állj, és újra elindít, akkor jó megint egy darabig.
Pedig semmi különös kódolás. Pl.
[Video] Codec: XviD
[Video] PlayTime: 47mn 54s
[Video] Bit rate: 1342 Kbps
[Video] Width: 656 pixels
[Video] Height: 352 pixels
[Video] Frame rate: 25.000 fps
[Audio] Codec: MPEG-1 Audio layer 3
[Audio] PlayTime: 47mn 54s
[Audio] Bit rate: 114 Kbps
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
[Audio] Codec: MPEG-1 Audio layer 3
[Audio] PlayTime: 47mn 54s
[Audio] Bit rate: 112 Kbps
[Audio] Sampling rate: 48 KHzLegújabb firm van fent, de mindegyikkel ezt csinálta.
-
atala
addikt
válasz
szegab1986 #1140 üzenetére
Miért nem követelted meg a boltban, hogy töltsék ki a garipapírt?
Töltesd ki velük! Számlát legalább adtak? Mert anélkül nem ér semmit a garancia jegy. -
atala
addikt
válasz
OldMike #1063 üzenetére
Meglepően jól teljesít. Az adó konnektorba van dugva, de pl a tv-nél már két hosszabbítón is keresztül megy. Tehát a fali dugajban egy elosztó, abba megint egy villámvédett elosztó, és abba van bedugva. A két pont a ház két ellentétes sarka. A 30 mbps-os netem 25-30 mbps között jön így. A két darab ára nagykerben 6600 Ft+áfa volt.
Én is olvastam ezt-azt, de kipróbáltam, és nálam bevált. -
atala
addikt
Én úgy oldottam meg a tv-nél az internetet, hogy vettem egy pár powerline eszközt. Aki nem tudná, ez az áram vezetéken továbbítja az internetet. Szuperul működik.
-
atala
addikt
Engem aztán nem érdekel milyen a panelja. Tetszik a képe, nézem, osz't ennyi.
Össze hasonlítva az 5 éves LCD TV-vel ég és föld. Az is ugyan ennyibe került, kisebb, és semmit nem tud. -
atala
addikt
Egy valami nagyon zavar ennél a tv-nél. nyugtassatok meg, hogy csak beállítás gond.
2 egység van csatlakoztatva a TV-hez. Egy beltéri, és egy DVD író. A régi lcd tv-nél, ha pl ment a dvd író, és kikapcsoltam, akkor automatikusan átváltott a beltérire. Vagy ha pl ment a beltéri, és bekapcsoltam a DVD írót, automatikusan átváltott arra a bemenetre.
Nagyon zavaró, mert amikor veszek fel az íróval, és befejezem, kikapcsolom, akkor manuálisan kell átváltanom a hdmi1-es portra. -
atala
addikt
Sebesség méréssel kapcsolatban.
Én még mindig nem tudtam rájönni, hogy az én TV-mmel van gond, vagy ilyen ez a TV.
Hogyan tudnám megnézni, a sebességmérőn kívűl, hogy jó-e a hálózat sebessége?
Lehet, hogy fel kellene töltenem valahová egy nagyon jó minőségű mkv fájlt, és azt lejátszani. Ha nem akad, akkor nem lesz gond.
Ehez már csak két dolog kell. Egy jó szerver, és egy jó fájl. -
atala
addikt
Kattints a linkre ha bejön az oldal, tudod használni. Nem hinném, hogy csak a T-sek használhatják, de megeshet.
http://192.168.9.1/teszt.html -
atala
addikt
Lefuttattam egy sebesség tesztet a tv-n, az alábbi t-home-os hivatalos mérővel.
http://192.168.9.1/teszt.html
Meglepett. 5mbps-nál nem mértem többet. Gyakorlatilag azt mutatta, hogy 5/5-ös netem van, holott 25/5-ös van.
Szerintem futtassátok le ezt a mérőt a TV-n, mert azt gyanítom, hogy le van korlátozva 5/5 mbps-ra TV hálókártyája. Legalábbis a böngészője mindenképp. Én az 1024-es, és a 2048-as csomagokkal próbáltam, mert minél nagyobb, annál pontosabb az eredmény.
Kíváncsi vagyok kinek milyen eredmények jönnek ki! -
atala
addikt
-
atala
addikt
A sebesség már nekem is rendben, amióta frissítettem a szoftvert, csak ez az akadozás aggaszt.
Rákötöttem egy smc ruotert a cisco-ra, és akkor már a számító gépen is látszódott az akadozás. Felerősítette.
Minden bizonnyal a modem lesz a hibás, de azt nem tudom lecserélni, mert az a "T" tulajdona. -
atala
addikt
Igen, az ingadozás zavar.
A routerem, egy T szolgáltató által adott. Cisco EPV3925. Benne van a kábelmodem is. De van egy másik routerem is, majd lehet, hogy azt közbeiktatom, és megnézem mit csinál.
Készítettem két videót. Az egyik a UPC sebesség mérőjével, a másik pedig a datanet, hogy lássátok, mi is az az ingadozás, ami engem zavar. -
atala
addikt
Érdekes, hogy a feltöltési sebesség mérésnél nem annyira ingadozik, de ott is látszik, hogy megy, egy kicsit megáll, majd megint megy. Közben csak kicsit csökken a mérési szám.
UTP kábelt már cseréltem, hármat is kipróbáltam.
Szerintem nem szereti a tv böngészője a nagy sebességű internetet. -
atala
addikt
Én is mértem már 50-60 közötti értékeket, pedig csak 25-ös a net. A számítógépen szép egyenletesen beáll 25-26mbps-ra. Biztos, hogy a tv böngészőjével lesz a gond, de akkor ezek szerint nem nálam van a hiba, mindegyik ilyen. Még a ups-nek a sebesség mérője ami jobb, mert az nagyobb méretű fájl-al dolgozik. Azzal nézd meg a tv-n a sebesség mérést.
http://www.upc.hu/kabel-internet/internet-sebesseg-mero/ -
atala
addikt
Na, meg volt a frissítés a tv-n.
Az eddigi stabil 5 mbps-os mérés, most 25-30 mbps-os (25-ös a netem), de iszonyúan szaggat.
Néztem, pl hogy egy videó betöltésénél mit csinál, és ott is az van, hogy tölt-megáll, tölt-megáll.
Ráadásul alig akar bejönni a 3D-s tartalmak. Nagyon sokára tölti be. Eddig elég gyorsan bejött.Nektek hogy viselkedik a sebesség mérő? Főleg attól érdekelne, akinek 04.10.37-es szoftver van fent.
Ettől féltem, hogy ha frissítem a szoftvert, akkor szarabb lesz az egész. -
atala
addikt
Komolyan mondom, az LG is megéri a pénzét. Írtam nekik egy email-t, hogy a 25mbps-os internet a TV-n csak 5 mbps-os. Ennyit lehet mérni. Azt írták vissza, hogy a megtekintett oldal lassú, nem a tv rossz.
Erre felhívtam őket, mire a hölgy közölte, hogy nem internetezésre van kitalálva a tv, és lehet, hogy csak ennyit tud a böngészője. Mondtam, hogy mások is mértek ugyan ilyen tv-n, és nekik annyit lehet mérni, mint a számítógépen.
Adott pár szerviz számot, majd holnap Őket is felhívom, addig meg le frissítem a szoftverét.Nem hiszem, hogy a böngészőjét ennyire lebutították volna.
-
atala
addikt
Légyszives akinek a 04.10.43 számú szoftver van fent nyilatkozzon, hogy minden működi-e a tv-n. Főleg a youtube érdekel, mert valaki írta, hogy frissítés után nem ment neki.
-
-
atala
addikt
Légyszi segítsetek!
Akinek van legalább 10mbps-os, de inkább nagyobb net, és a számítógépén jön is ezzel a sebességgel, az nézze már meg, hogy a tv-jén is lehet-e ekkora sebességet mérni!
Valamint légyszi írjátok meg a tv szoftverének a számát is. Nekem ez van fent: 04.01.73
Ezzel mérjetek a számítógépen, és a tv-n is.
[http://speedtest.datanet.hu/datanet.html]Köszi előre is.
-
atala
addikt
Azt gondoltam, hogy frissíteni kellene a firmware-t, csak valahol olvastam, hogy frissítés után sok minden nem megy a tv-n.
-
atala
addikt
Össze kötöttem a modemmel a Tv-t, és csináltam egy sebesség mérést. 25/5-ös netem, ami a számítógépen, és a laptopon jön is, de a TV-n csak 5/5-öt mértem.
Valakinek ötlete? -
atala
addikt
Valaki használta már a widi-t? Nekem van egy laptopom, aminél minden inteles. Hálókártya, proci, videókártya. Kell valami progi a laptopra, hogy ki tudjam tenni a képet a tv-re?
-
-
atala
addikt
Mi az, hogy nem kaptál magyar gipapírt? A csomagban általában nem szokott benne lenni, de külön mellékelik. Általában a doboz oldalán egy zacsiban van.
Miért akarod mindenáron bemagyarázni, hogy hamis garancia papírt kaptam? Majd kiderül amikor ne adj isten szervizbe viszem. -
-
atala
addikt
Annyit nem adok ki rá. Most egy 6 ezer forintos range extender van rákötve acces point módban, és azzal is megy, csak ugye annak külön táp kell, helyet foglal...stb.
Nekem is az a bajom, hogy a 25-ös netem wifin már csak 5-ös. Elég messze van a router, ezért nem akarom keresztül kábelezni az egész lakást. -
atala
addikt
A TV felkínálja, hogy csatlakoztassak egy vezetékes internetet, vagy egy usb-s wifi egységet. Rádugtam egy usb-s wifit, és nem ismeri fel. Valaki próbált már ki ilyen wifi egységet a TV-n?
Én most egy acces point-ot dugtam rá kábellel, és így működik a net.
-
atala
addikt
válasz
kmarci25 #771 üzenetére
A T kapja be! Egy hölgy vette fel a műszaki segítség nyújtásnál, aki persze nem tudott válaszolni, így kapcsolt valakit. 14 perc után fel is vették, és kiderült, hogy valami szerviz.
Azt mondták, hogy a T nem támogatja ez a lehetőséget, azt viszont nem tudta megmondani, hogy ha én veszek egy conax (CL) modult, és bele teszem a kártyát, akkor fog-e működni.
Nagy valószínűséggel nem fog, mert a kártya össze van párosítva a beltérivel, de ez csak az én véleményem. Ki kellene próbálni, de ha nem működik, akkor kidobok 8 ezret az ablakon.Azt már kipróbáltam, hogy csatlakoztattam a tányér kábelét a tv-hez, és megkerestem a csatornákat. Az összes t csatorna bejött, és még mellé sok török, meg orosz csatorna. Persze a T-s csatornáknak csak a nevei voltak, adás nem jön kártya híján.
-
atala
addikt
Tegnap meghozták a tv-t. Ami meglepett, hogy külső jelforrásról nem lehet vele HDD-re rögzíteni.
Ez azért gáz, mert nekünk t-home-os sat tv van beltérivel, így hdmi kábellel megy a tv-re. -
atala
addikt
Akkor ezek szerint a tv-n kell regisztrálni, mert máshogyan nem is megy.
-
atala
addikt
Most akkor ezek szerint mindenképpen a tv-n kell regisztrálni? Vagy az lg.hu oldalon beregisztrálom a tvt, és a tv-n ezt az email címet adom meg?
-
atala
addikt
Megrendeltem a TV-t a PC-Dream-Shop-nál. Bár, van raktáron, csak a jövő héten tudják kiszállítani. Érdekes, hogy a személyes átvétel nincsen, pedig van üzletük. Legalábbis felajánlottam, hogy elmegyünk érte, de arra nem tért ki a válasz. Rákérdezek még egyszer.
-
atala
addikt
Én mindig hivatalos magyarországi garival veszem meg a cuccokat, hacsak nem irreálisan drága. Pl. ez a TV az Auchan-ban 190e, de a neten meg lehet venni 170e-ért is hivatalos garival, és lehet 160-ért bolti garival. Én ilyenkor a neten veszem meg hivataos garival, mert megér 10e pluszt, a biztos garancia.
-
atala
addikt
válasz
Tannhauser #689 üzenetére
A PC-Dream-Shop-mál a 620-nál az van írva, hogy raktáron van, azonnal elvihető. Viszont 6000 Ft-al megemelték az árát! Eddig 169e volt, most 175 e.
-
atala
addikt
Amit hivatalos gyári garanciával árulnak, az 100%, hogy Magyarországra szánt? Tehát nem nyugat EU-s?
-
atala
addikt
válasz
silver-pda #624 üzenetére
Kelleni, kellene, csak nem most akartam megvenni. A másik, hogy decemberben jönnek be a pénzek, de addigra már nem lesz ez az akció.
-
atala
addikt
válasz
silver-pda #621 üzenetére
Ez biztosan bolti garis. Az Auchan-os az jó vétel, csak nem tudom, hogy megengedjek-e most magamnak 20e pluszt.
-
atala
addikt
Tudja valaki, hogy hol lehetne a legjobb áron megvenni a tv-t gyári LG garanciával?
-
atala
addikt
válasz
Nofear19 #599 üzenetére
Köszi! Nekem csak arra kell, hogy ha nincs bekapcsolva a számítógépem, és mondjuk reklám szünetben meg akarok valami nézni, pl. időjárást, akkor azt megtehessem.
A pendrive-ra rögzítés engem is érdekelne, de van egy 20 GB-os vinyóm, lehet, hogy azt rákötöm.
Valahol olvastam, hogy minden rögzítés előtt leformázza a vinyót? Ez tényleg így van? Vagy lehet több műsort is felvenni a vinyóra? -
atala
addikt
válasz
TuruCsigusz #582 üzenetére
Ez nem jó hír!
Éppen tegnap próbálgattam egy Hitachi 400 e Ft-os TV-t (2 éves) egy ismerősömnél, és valami katasztrófa volt a net rajta. A böngészője brutál lassú. Nagyon lassan jönnek be az oldalak. Az sem viszi csak a youtube videókat, azt is csak saját app-ból.Remélem ez az LG nem ilyen lassú. Néha jól jönne, hogy ha valamit hírtelen tévézés közben mag akarok nézni a neten, akkor nem kell bekapcsolni a számítógépet, hanem a tv-n megnézem.
Ha már smart tv akkor jó lenne kihasználni.Mennyire lehet jól internetezni a TV-vel? Eltekintve attól hogy billentyűzet hiányában kényelmetlen.
-
atala
addikt
Valaki meg tudná nekem nézni, hogy a tv-n mennek-e az alábbi oldalon a videók?
- Youtube
- MTV tár (Magyar televízió videótára)
- RTL Most-on lévő videók.Köszi!
-
atala
addikt
Sziasztok!
Kiszemeltem karira ezt a tv-t. A kérdésem, hogy mennyire jól lehet nézni rajta internetes tartalmakat. Főként az MTV videótár, és a Youtube érdekelne.
A böngészőjében el lehet tárolni könyvjelzőket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest