- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyogó
csendes tag
-
totyogó
csendes tag
"Jelenleg egy régebbi Philips 5.1-es házimozink van. Ezzel ugye a tévé és a blu ray lejátszó ugyanúgy fog működni?"
Ha a Philips-nek van optikai bemenete akkor igen, ha nincs neki akkor kicsit macerásabb a dolog:
1. A TV-n van Scart, (a BDplayereden nem tudom milyen csatik vannak) és azzal kötöd az erősítőre, és megelégszel az sztereóval, azaz a TV és a BD hangja sztereóba fog szólni, vagy ha az erősítőd tud DolbyPrologic-ot akkor esetleg 4.1be
vagy
2. Beszerzel egy D/A konvertert amely az optikait átalakítja analóggá, ráadásul 5.1-es analóggá. (ez elég nehéz mert itthon nehezebb hozzájutni) -
totyogó
csendes tag
Szerintem ne törődj azzal hogy 100 Hz v. 50Hz, dezz-nek igaza van, csekély a jelentősége, nekem ilyen 620-as van, kb. 1 hónapja nézem és nagyon meg vagyok elégedve a filmek szuperek.
Villódzásnak, remegésnek, csíkhúzásnak stb. a halvány nyomát se láttam eddig
Azt hiszem ezen az áron ez az egyik legjobb tv, vagy a legjobb. Közvetlen összehasonlítottam egy Samu UE40D6530-al és én ezt láttam jobbnak mind kép mind kezelhetőség terén. -
dezz
nagyúr
A "valós" Hz a képfrissítés mérőszáma. A CRT (katódsugárcsöves) tévéknél alapvetően fontos volt a 100Hz, mert anélkül 50Hz-en villogtak. A LCD nem villog (legalábbis nem 50Hz-en), így itt már nem életbevágó a dolog. Annyi, hogy a 100Hz-eseken egy fokkal szebbek a mozgások pl. sportközvetítéseknél (a panel is gyorsabban vált a képek között és többször is frissül a képtartalom) és általában az elektronika is jobb. De ezt sokan alig veszik észre. Főleg, hogy ezek a mai LCD-k 100Hz nélkül sem olyan rosszak. Persze nem a legolcsóbb 50Hz-esekről beszélek, azokba lassú panelt szerelnek. Ebbe a tévébe viszont nem ilyen került. Ezt próbálja kifejezni a leírásokban látható "400Hz"-es adat, ami nem a valós képfrissítési ráta, hanem egy szubjektív mérőszám.
De mint írtam, a saját szememmel még nem láttam a tévét, így abból tudok kiindulni, amit olvastam róla (tesztekben, stb.). Arról, hogy mennyire jó tévé, a többiek tudnának írni, hiszen ők aktívan használják...
A filmezéshez egyébként pont rossz a 100Hz (tévés szappanopera érzetű lesz tőle a legjobb mozifilm is), mert oda a 24Hz passzol (ilyen képfrissítésűek a mozifilmek)... Szóval, ha leginkább filmezésre kell, akkor nagyjából mindegy, hogy 100Hz-es-e vagy sem, hiszen úgyis ki lesz kapcsolva (mármint ajánlott kikapcsolni filmezéshez) a 100Hz-es mód...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Hobby elektronika
- Hegesztés topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- E-roller topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest