- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebyoz
csendes tag
válasz
Nofear19 #936 üzenetére
Hali!
Nekem is ugyanez a gondom merült fel a hétvégén, 42lm620s-sel...
A TV megvétele, november óta a PLEX segítségével nézek filmeket a TV-n (mediaplayer híján) és eddig még nem is volt semmi gond. A hétvégén frissítettem a TV-t, pendrive-ról felraktam a 04.10.43-as verziót, eddig nem is volt semmi gond. Időközben pedig szólt a PLEX, hogy neki is van egy frissebb verziója, az is frissült és itt indult a nagy attrakció:
PLEX frissítés lefut, PLEX újraindul, TV kikapcsol magától, TV bekapcsol magától, TV üzemel 15 másodpercig, majd TV kikapcsol magától és kezdődik az egész előről, egészen addig, amíg a PLEX-et elküldöm az anyjába a laptopon...Nem vagyok nagy guru, egyetlen megoldást láttam célszerűnek: még megvolt az előző PLEX verzió telepítője a gépen, új leszed, régi felrak és minden működik ugyanúgy, ahogy eddig...
OSx-et használok ugyan, de ezzel érdemes próbálkoznod...este meg otthonról megírom, hogy nekem melyik verzió működik stabilan. -
atala
addikt
válasz
Nofear19 #599 üzenetére
Köszi! Nekem csak arra kell, hogy ha nincs bekapcsolva a számítógépem, és mondjuk reklám szünetben meg akarok valami nézni, pl. időjárást, akkor azt megtehessem.
A pendrive-ra rögzítés engem is érdekelne, de van egy 20 GB-os vinyóm, lehet, hogy azt rákötöm.
Valahol olvastam, hogy minden rögzítés előtt leformázza a vinyót? Ez tényleg így van? Vagy lehet több műsort is felvenni a vinyóra? -
dezz
nagyúr
válasz
Nofear19 #598 üzenetére
Az a bizonyos Display Mate féle elemzés gagyarászott róla. Az a szöveg tisztára félrevezetés, parasztvakítás. Én csak leírtam, hogy működhetne a valóságban. (De látom, továbbra sem értetted meg, hogyan.)
A jobb - bal oldali kép felcserélése "kifordítja" a 3D hatást, aminek távolabb kellene lennie, az lesz közelebb, és fordítva. Enyhén nem mindegy a beállítás. Aztért lehet felcserélni, mert a Blu-ray 3D-t kivéve nincs szabványosítva, hogy pl. mindig a bal szemnek szóló nézet legyen a bal oldalon SBS-ben, vagy fölül UD-ban.
Próbáld ki, hogy 1,8m-ről látsz-e úgy csíkokat, hogy csak az egyik szemeddel nézed, másikat becsukod, szemüveggel persze. Ha így sem látod, akkor nem azért nem láttad előtte, mert összeállt az 1080p, hanem mert egyszerűen nem látod elég élesen ahhoz, hogy meglásd a csíkokat.
(#600) Cooley18: Az itt leírt módon lenne értelme.
"de az agyad ugyan úgy képes összerakni."
Valamit összerak, de az nagyon nem az lesz, aminek lennie kellene. Lásd fent.
-
Cooley18
aktív tag
válasz
Nofear19 #598 üzenetére
Megoldható, de bármekkora is legyen a frissítés, tök felesleges, mert az égvilágon semmi nem változna.
Minden 3D-nél van lehetőség arra, hogy felcseréld a 2 képet, de annak sincs semmi extra hatása, szimplán felcserélődnek a képek, és a jobbos képet fogja a bal szemedre, a balost a jobbra vetíteni, de az agyad ugyan úgy képes összerakni. Gondolom valami speciális helyzetben egyik jobb lehet a másiknál, nem tudom, én nem látom értelmét. Legalább Dual Play esetén nem kell szemüveget cserélni.Nem is akarlak meggyőzni, csak vázoltam a tényeket.
Mondjuk alapvetően logikus szerintem, hogy ugye különböző képet vetít a 2 szemedre, és mindkettő 1920x540-es, tehát a 3D-s kép sem lehet 1920x540-nél nagyobb, mivel nem ugyan azt a képet látod mindkét szemeddel (különben nem is lenne 3D-s). És ez sajnos nem technikai gond, hanem agyi, ezért nem lehet kiküszöbölni, csak azzal a megoldással, amit az elősző hsz-omban is részleteztem. Azon is múlik, hogy mekkora a kijelző, én ha kimondottan vadászni akarom a csíkokat, akkor másfél méteren belülről már kiszúrom a világos részeken a 27"-os monitoron.
-
dezz
nagyúr
válasz
Nofear19 #590 üzenetére
Több, mint 20 éves videotechnikai múlttal azt hiszem, van valami fogalmam a Hz-ről. 50Hz-es frissítés mellett az egy soros fel-le lépegetés 25Hz-es ugrálást és remegést eredményezne. Teljesen használhatatlan lenne így.
A továbbiakban kéretik off-ban folytani, mert nem biztos, hogy mindenki kíváncsi erre a parttalan vitára itt.
-
dezz
nagyúr
válasz
Nofear19 #583 üzenetére
"Az 1080 sor a két szemedre elvégre minden sort látsz.. Ugyanis egyetlen sor sem esik ki a szemed számára."
Kár, hogy a szem ilyen esetben, amikor egyszerre látja a páros és páratlan sorokat, nem tartalom, hanem fényesség alapján párosítja és illeszti össze a jobb és bal szem által látott sorokat. Tehát, az 1.-t a 2.-kat, és így tovább.
"Az első képen párossal kezdődik a következő képen felcserélődnek a kép sorai vagy akár azt is mondhatnánk hogy lejjebb csúszik egy sorral az egész kép és nem párossal hanem páratlan sorral kezdődik mert kiegészül egy új kezdő sorral. Miért kellene a lencsének is változnia? Akkor semmit sem értél el vele.
Már ha erre a sorcserére gondoltok. Ettől még ugyan úgy lesz páratlan és páros sor."Ezt ugyebár nem igazán gondoltad végig... Szerinted mi történik, ha a képek hol az 1., hol a 2. sornál kezdődnek? Szabad a gazda? Egy sornyit fog fel-le ugrálni az egész. Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis?
Ezt az ugrálást úgy lehetne kiküszöbölni, ha a megjelenítőn fizikailag a páros és páratlan sorokon az odaillő sorok jelennek meg: egyszer a jobb nézeti kép páros sorai a párosokon és a bal nézeti kép páratlan sorai a páratlanokon, aztán a bal nézeti kép páros sorai a párosokon és a jobb nézeti kép páratlan sorai a páratlanokon. Ez egy szemenkénti interlace lenne. Csakhogy: hol a jobb, hol a bal szem látná az adott nézetet. Miért? Mert a páros sorok mindig csak az egyik, a páratlanok pedig mindig a másik szem számára láthatóak. Ezért kellene szinkronban cserélgetni a szemüveg lencséinek polaritását. Remélem, érted...
A 100Hz-es kapcsolatban nem láttam én itt vitát.
-
csuzso72
tag
-
TuruCsigusz
csendes tag
válasz
Nofear19 #509 üzenetére
Sziasztok!
Azt hittem, hogy csak én voltam ilyen mákos, de ugyanezzel a céggel, ugyanígy jártam. A 640s-t kaptam 620s helyett.
Egy apró problémám van viszont. Van az a prémium menü, amiben az origo, index, youtube appok is vannak. Nálam az van hogy kattintás után írja szépen hogy töltés és nem történik semmi. Tapasztalt más is ilyet?
A 3D World meg a többi működik faszán.Az első indításkor csinált is egy szoftverfrissítést, nem tudom annak lehet-e köze hozzá.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest