Új hozzászólás Aktív témák
-
olahjana
tag
válasz
xpedient #1200 üzenetére
üdv
nekem is lm 620 van, igaz 55ös méretben.
viszont én kipróbáltam a saját lejátszójat és szintén csalódtam ha 3dről van szó.
rádugtam a pc-t, powerdvd-vel és lass csodat, ég és fold. a tv lejátszója elég gáz. ahhoz hogy 1080p-t lenyomjon, radasul 3dben ahhoz komolyabb hardver kell. ha megnezed mennyire terheli a pc-t is akkor látni fogod. egy 20-30 gigás filmhet memória is kell hogy jó és folyamatos legyen. ezt tisztán vinyóról usb-n keresztül nem nagyon szerencsés.
viszont pcről tényleg kijönnek a dolgok.raadasul powerDVD-nél még pluszban van 3d beallitas ahol nem 20as skálán állitasz mint a tv-n, hanem ha össze kell hasonlitani akkor ott van egy 100as skála. durván el lehet tolni a 2 képet egymástól. volt hogy elhajoltam 1-1 filmnél
a winyó arra van hogy a 3d-n kivül mindent lejátsz.
3dre célszerszám való -
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1200 üzenetére
Ahamm... Értem... Tehát ha leírod a tapasztalataid, amik eléggé negatívak az teljesen rendben van. Ha mások meg leírják, hogy valószínűleg azért negatívak a tapasztalataid, mert nem megfelelően állítottad be a készüléket, azok meg nem arra használják a fórumot, amire való.
Érdekes.
Ha személyes sértésnek veszel egy tanácsot, és durcáskodsz miatta, akkor tényleg jobb, ha nem teszel hozzá többet a témához.Nekem pl. nem szempont egy meccsnézés közben, hogy az utolsó fűszál rezdülését is lássam. Ne haragudj a kérdés miatt, de akkor mi a szempont nálad? Ezek alapján elég lenne egy 50 cm-es crt tv is, minek 42"-os led? Én speciel azért vettem ilyen tv-t, mert szeretem az éles, részletes képeket. Minél nagyobb a tv, annál szebb rajta a nagy felbontás. Forma1-nél pl kifejezetten tetszik, hogy látom az autók gumiján az apró kopásokat is, és nem kell nagyító ahhoz, hogy lássam a képernyő szélén a pillanatnyi sorrendet.
Samsungos témához. Ezt írtad: Szóval nekem csalódás, asszem vmilyen Samsung-ot veszek helyette. Gondoltam, hogy maradna a 42' körüli méret (általában a rendelkezésre álló hely mérete határozza meg a tv méretét - de lehet, hogy nálad ez sem szempont), innen vettem, amit írtam.
3D-s témához. Furcsa az is, hogy a felhasználók 90% elégedett a 3d-vel. Nálad viszont 6+1 nézőnél nem volt megfelelő. Most akkor vagy az a helyzet, hogy az ide írók 90%-nak rossz a szeme, illetve elhiteti önmagával, hogy nagyon jó a 3d, vagy az, hogy valamiért nálad nem működik megfelelően. Én eddig bárkinek mutattam a 3d-jét (nem csak a promó videóval), negyedórára biztos odaszögezte a tv elé a látvány. Próbáltunk segíteni, tanácsot adni, hogy mit állíts és hogyan, de most már tudom, hogy ez a fórum nem arra való, hanem, hogy a tapasztalatokat osszuk meg egymással.
-
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1197 üzenetére
Nézz át egy-két másik topikba és azt fogod olvasni, hogy a használók 90%-a olyan távolságról nézi a tv-jét, ami a táblázatban szerepel. Én is 2 m-ről nézem, és ha hiszed, ha nem legtöbbször fullHD-t nézek (nem a ker. tv-k bullshit-jét). A lényeg az, hogy messzebbről (ahogy a táblázatban is láthatod) nem látod olyan élesnek a képet.
De nézd 6 m-ről, marhára nem izgat, egész egyszerűen segíteni szerettem volna. Vegyél nyugodtan egy Samsungot (ami ráadásul 42-est nem is gyárt), ugyanolyan lesz azzal is az élmény (tapasztalatból írom), sőt ha nincs szerencséd az aktív 3d-től még meg is fájdul a fejed (ahogy az enyém is), és veheted a plusz szemüvegeket 8-10 ezer forintokért.
A kocsmás összehasonlításra nem reagálok.Ezt az összehasonlítást nem tudom és nem is akarom ebben a kontextusban értelmezni. Olyan ez, mintha egy autós topikban az adott személyautót a BKV buszaihoz hasonlítanád kb.
-
pomo-sapiens
csendes tag
válasz
xpedient #1192 üzenetére
Tv műsort nyilván nem 2 méterről nézek,mert az félelmetesen rossz lenne.Azt 5 méterről,ahol a kanapé van.Viszont full hd tartalmat besötétítve,popkorn-kólázva
2 méterről.Így jó nagy a kép élmény.
És ráadásul nem is 1m átlójú,hanem 119 centi (47-es).Mégsincs gondom a pixelekkel -
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1192 üzenetére
Akkor visszakérdezek: 6 m-ről 42'-os tv-t???? Akkor mit vársz? Kicsit olvasgass, és utána nyilatkozz a 3d-ről. Ilyen távolságból semmilyen tv nem fog 3d élményt nyújtani, talán egy projektor.
Egyébként hasonlítsd egy mozihoz: ott mekkora a vászon, és milyen távolságból nézed. Ha kb "hosszában" és "széltében" is középre veszed a jegyet (közép-közép), akkor a legtutibb az élmény. És ott kb olyan messzire ülsz a vászontól, mint maga a vászon átló hossza. Nem kb. hatszoros távolság, mint esetedben a tv-nél.
-
pomo-sapiens
csendes tag
válasz
xpedient #1181 üzenetére
3D-t is csak pendriveről néztél?Lehet leesne az állad,ha megfelelő filmet,filmeket egy külső lejátszóval játszanád.Ugyanilyen tv-t vettem 47esben.És egy 3d blu ray lejátszót(Pioneer bdp-150).3d esetén kijön a képből-alapbeállításnál...nem kicsit-aminek ki kell jönni.Néztem egy Imax tenger alatti filmet.Majdnem a buborékok betöltötték az egész szobát,a növényzetet szinte el akartam söpörni magam elől,annyira "kijöttek" a képből.Olyan filmet kell nézni,amit eleve 3d-ben rögzítettek,és nem átkonvertáltak...ott tényleg elég gyér a hatás.
Én egyébként usb-t nem használom,mindent lejátszóval játszok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Google Chrome
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest