Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mint már írtam az #562-esben, teljesen más eset, ha nem egyszerre látjuk a két képet, hanem felváltva. Ilyenkor, ha páros/páratlan sorokra oszlik a kép, tartalom szerint illeszti össze a kettőt az agy (a páratlan sorokat a párosok közé illeszti, mint interlace-nél CRT-n). Azonban, esetünkben fényesség alapján illeszti össze a szem a sorokat - főleg, hogy más nézetet is tartalmaznak. Azaz, a bal oldali 1. (látható) sort a jobb oldali 1. (látható) sorra (függetlenül attól, hogy eredetileg azok az 1. vagy 2. sor voltak az adott nézetben).
Az, hogy látod-e a fekete csíkokat köztük, a távolságtól függ. Ha elég közelről a HD-hoz, akkor látni fogod. Bár azzal egyetértek, hogy nem különösebben zavaró.
-
dezz
nagyúr
A passzív technikában nem felváltva jelenik meg a két oldali kép, hanem egyszerre. Így itt nem érvényes az CRT-s interlace effektus. A hazi-mozi.hu-s cikkben ott volt a link, de tök mindegy, mert az valójában egy "fizetett hírdetés"...
(#561) jooker82: Szerintem is jobb, mint az aktív (mint ahogy már írtam párszor), de az az állítás, hogy a két 540 soros képből az agyban összeáll az 1080 sor, egyszerűen nem igaz.
Azért próbálja most az LG mindenáron bizonygatni az ellenkezőjét, mert a Samsung és a többi aktív technikát használó, érezve "vesztüket", azzal próbálják menteni a helyzetet, hogy fennen hírdetik, hogy a passzív nem 1080p-s. És valóban nem az, csak éppen még így is jobb. De hát a vevők elsősorban a számokra hallgatnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest