- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #334 üzenetére
igen, de kézzel csinálom, nem garázdálkodik a rendszer automatán
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #332 üzenetére
ja a noti? én speciel ami fontos átzúzom gépre is
akár dropboxon akár otthon összedigom őket
-
jolmegmondom
csendes tag
ahogy nézem nem is fut
ehez nem nyúltam hozzá, mert nem tudtam pontosan, hogy mi is az. Kézi az indítás típusa gyárilag, gondolom akkor fut ha épp kell neki. Sokat turkáltam már itt, de még egyszer sem láttam futni.
A példáid sajnos nem jutnak el az agyamig, lehet a fáradtság miatt
Ki lopná el az adataimat? Ha belegondolsz én csak Szigeti Tamás vagyok Magyarországról, ki és mit lopna tőlem? A nagyi 91 éves szülinapi fotóit?
-
jolmegmondom
csendes tag
magyarázd meg, hogy mi az, hogy mert kell?
Laptopon is hasonló csonkított vagy tuningolt (kinek hogy tetszik) rendszer van és azzal sem volt semmi gond nélküle, pedig már 1 év 3 hónapos rendszer
szerk: az AC egy WMI szolgáltatás, mélyen integrálva a rendszerbe, nem lehet "kilőni". van és kész.
kb. olyan, mintha a vágólapot vagy a power management-et akarnád lepucolni.
Hát igen, nem szabad szoftver... WMI - vagyis összefüggésben van a WMI teljesítményadapterrel? Lehet buta kérdés, de komolyan érdekel. Gondolhatna rám a microsoft
-
jolmegmondom
csendes tag
Az a helyzet, ez is tapasztalat moonman, hogy ha már baj van, vírus vagy valami rendszerhiba, nincs az a program, rendszervisszaállítás, meg semmilyen csodaszer, ami visszaadja a gyorsan működő windózomat. Igaz 7 esen nem próbáltam, csak az elődökön, de semmi bizalmam nincs benne, sem a defenderben, sem a gyári dolgokban. Egyébként az egyik írásod nagyon sokat segített a kezdésben még az xp-nél csakúgy mint a vistánál, ami a 7 esre is érvényes a winportal.net-en. Gondolom te vagy az A moonman
szerk: Valahogy csak meg lehet hekkelni, az a baj, hogy a szolgáltatásokban nincs sajnos különvéve, de ha külön is lenne véve, nem tudom mit rántana magával, ez érdekelne a legjobban
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #322 üzenetére
Körbejártam már elég rendesen, a szolgáltatások tiltása GYORSÍTJA a rendszert (tapasztalat), egyedüli szolgáltatás amit érdemes megtartani az előtöltés (prefetch). Ez tölti be a gyakori alkalmazások egy részét, rendszer cuccait stb. A biztonsági központ pedig nem az action center. próbáld ki hogy letiltod a biztonsági központot és egyből beriaszt az action center, ergó az nem az.
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #316 üzenetére
Igen zavar az az 5-6 mega is, mert nem használok backupot, meg rendszervédelmet meg ilyen baromságokat. 1 darab comodo fut a gépen, tűzfal+antivirus+spyware+rootkit, amiben maximálisan megbízom. Továbbá belefogtam egy kis tuningba, ha úgy tetszik windows csomkításba, ami a számomra (hangsúlyozom SZÁMOMRA) fölösleges funkciók tiltását, törlését jelenti, szolgáltatások, induló folyamatok stb. Így eszik bekapcs után 510 megát vírusírtóval. szeretném 500 alá vinni.
Megnéztem a leírásod, ugyanezt csináltam saját fejből, de nem hinném hogy ez tiltást jelent, csak a rendszer ikonok tiltását (és a figyelmeztetésekét), mint a képen is látható.Azért köszönöm a segítséget
-
jolmegmondom
csendes tag
A memóriahasználatról tudna valaki mondani valamit?
Egyébként nekem az új gépben 3 vinyó van, 128 GB ssd, és 2 darab 1 TB western vinyó. Na ezzel az a problem, hogy ssd-n a rendszer mellett nekem van csomó programom, amit nem szivesen törölnék, mert nem jegyzi meg a beállításait a drága.. szerkesztő programokra gondolok első sorban. Tehát ha a temp mappát a környezeti változókban átírom D-re vagy E-re, akkor lényegtelen, hogy mennyi hely van a rendszervinyón nem?
Egy kérdés még: Az action centert (műveletközpont) nem lehet valahogy letiltani? nem az ikonját eltűntetni, mert az tudom hogy kell, hanem hogy ténylegesen ne fusson egyáltalán az az idegesítő sz@r? Mert csak a memót eszi a sok figyelésével, gyakorlati haszna nincs, csak hogy figyelmeztet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest