- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Igazság szerint a Furyval kellene összehasonlítani a 390-et, mert az nv tényleg nem valami combos DX12 alatt. Viszont meg van ugyan ez a különbség a 390 és a Fury között is. Nekem az nem tetszik hogy miért ilyen alacsonyak az fps-ek, kíváncsi leszek hogy egy komolyabb DX12-es játéknál mi lesz a helyzet.
-
Joshi
titán
válasz
wwenigma #356 üzenetére
De az AMD-nek se az a célja hogy ma megvegyél egy vga-t és azt sok-sok éven keresztül használd, abból nincs bevétele.
Az árral mit egyenlítettek ki? A Fury drágább volt mint a 980Ti, oké bejött a DX12 az AMD-nek, de még sok idő mire értelmes tartalom is lesz rá. Miért jó ha van egy vga-d ami kihasználatlanul van a gépedben? Még nagyon sokáig lesznek DX11-es játékok, meg aztán az AMD-nek hol lesz így bevétele? -
Joshi
titán
Tehát nem az AMD vs Nvidiáról beszélek, egyáltalán nem erről akarok beszélni. Azt megértem hogy te nem érted, de hogy Abu85-se érti az már beteges.
Fussunk neki még1x.
Miért ilyen kevés az fps 1440-es felbontásban DX12 alatt? Értjük hogy a Mantle majd ebből a DX12 sokkal hatékonyabban profitál a cpu-ból, de hol vannak az fps-ek? Azt is értjük hogy valós idejű árnyék és egyéb hiper-szuper effektek vannak, de hol van az fps?ui.: a béka segge alatt.
Tök jó hogy jó a játékfejlesztőknek, de ettől jobb játékok lesznek? A DX12 garancia arra hogy jobb játékok legyenek? -
Joshi
titán
Nem arra lennék kíváncsi, hogy a Fury és 980Ti között mi a különbség. Inkább arra hogy a Fury ami ki is használja a DX12 előnyeit mitől fut "ilyen alacsony" fps-el?
Oké értjük hogy a DX12 kevésbé terheli a procit, de attól még kevésnek érzem 1440-es felbontásban az 50fps-t, gyakorlatilag kihasználatlan marad egy 144Hz-es monitor Freesync-el. 4k?
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #278 üzenetére
Ez egyáltalán nem igaz, ha egy gyártó garantál egy órajelet akkor annak annyin kell mennie. Nyilván nem a ref kártyákról beszélek. A továbbiakban nem szeretnék beszélni a tuningról, úgy gondolom akit érdekel az utánanéz.
(#279) laposonly11 "Vagy inkább mondjuk azt hogy DX11 alatt csak félig "voltak" képesek megtölteni az üveget és most már tele van?! "
Nagyjából értem mit akarsz mondani, de ez nem így működik. Még nagyon sokáig lesz DX11 is, szóval mire kiforrja magát a DX12 és más csoda API, addigra az nv is előhozakodik valamivel. Inkább az AMD rossz stratégiáját látom ebben, de csakis azért, mert ha a Fury széria árazása a megfelelő lett volna akkor teljesen rendben lenne minden. De még egyikőtök se említette az alacsony fps-t. Azzal mi a helyzet? Hol lesz a 4k? -
Joshi
titán
válasz
laposonly11 #275 üzenetére
Pontosan ez a probléma, hogy ez így nagyon kevés lesz hiába DX12 ilyen meg olyan compóttal.
(#276) daveoff nv-ből mindig csak ref van kéznél csak hogy a grafikon jól mutasson.
Egyébként az tény hogy a DX12-től sokat gyorsult az AMD. -
Joshi
titán
válasz
#85552128 #272 üzenetére
De az én ref kártyám 63,6% ASIC-os és alapfeszen viszi az 1400Mhz-et de még többet is. Ma már ami nem ref 980Ti az mind megy legalább 1300Mhz fölött mindenféle piszkálgatás nélkül. Persze ami szemet szúrt Daveoffnak is és nekem is, a teszt természetesen egy alap ref 980Ti-vel készült miért is ne.
Nem akarok a vga tuningról beszélgetni és offolni, szerintem maradjunk annyiban, hogy nézzünk meg kisebb kategóriás kártyás teszteket is mielőtt elhamarkodottan nyilvánítunk ki véleményt. -
Joshi
titán
válasz
#85552128 #270 üzenetére
Részemről elismerve az AMD előnye DX12 alatt, én csak azért futtattam le a Benchmarkot mert szerettem volna magam is meggyőződni a valóságról. Ami viszont ugyan úgy probléma maradt, hogy a gépigény nem sokat változott a DX12-vel sem sőt. Ez a játék High-on még 15%-os gyorsulással is játszhatatlan 1440-ben középkategóriás konfiggal.
ui.: én úgy tudtam hogy a Furykat nem nagyon lehet tuningolni, aztán lehet hogy ez is változott.
-
Joshi
titán
válasz
#85552128 #268 üzenetére
Már bocs de egyáltalán nem azt írtam hogy az 1550Mhz-es 980Ti a standard, de ha ezt írtam akkor idézd kérlek. A 980Ti-nek az 1550Mhz a kopprajáratott értéke, ennél többet nem lehet kihozni a 980Ti-ből. Pont ezért írtam azt hogy a DX12-vel nagyon felzárkózott az AMD. Az egy más kérdés hogy a csóri felhasználóknál ez messze nem ilyen szép és jó, de azt már magyarázza meg az AMD az alsó és középkategóriás AMD tulajoknak. Sajnos a DX12-höz is kell a kraft mese nincs. Hiába a gyorsulás AMD vonalon, egy csúcskártyánál a 30-50 fps lófing. Akkor mennyi egy középkategóriás kártyánál?
-
Joshi
titán
Lefuttattam a Cinebenchet és 927 pontot kaptam, a proci szerintem rendben van. Megnéztem egy régebbi eredményemet és ott 4,7Ghz + 2400Mhz memória mellett lett 951 pontom.
-
Joshi
titán
válasz
#85552128 #262 üzenetére
Ja igen én a sima Fury-t néztem, de ugye 980Ti-ből is vannak komolyabb modellek amik tuning nélkül is mennek 1480 körül. A procit nem tudom, lehet hogy az 1866-on járó fizikai memóriáim miatt, vagy mert virágbolti a játék.
(#263) Crytek tegnap óta kapható a virágboltban.
-
Joshi
titán
Most meg így futott le a Crazy beállítással. Hogy lehet engedélyezni vagy letiltani az aszinkron computeot?
-
Joshi
titán
A DX12 az AMD-nek kedvezett, egy ideig. Sajnos ez így kevéske előnynek látszik NV-vel szemben. Ne legyen igazam. Egyébként ki az az idióta aki egy Fury-hoz AMD procit vesz?
Egyáltalán akinek van pénze egy Furyra, az miért sajnálja a pénzt egy gyorsabb cpu platformra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest