- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
Mondjuk összevetésként ugyan nem mentettem le de futtattam ugyanezekkel a beállításokkal egy DX11-es tesztet és az konkrétan diavetítés...
Szóval az én konfigom esetében ugyanazon beállításokkal a DX12 a DX11-hez képest simán alsó hangon dupla annyi FPS-t hoz ami azért baromira nem mindegy. -
Omli85
őstag
Számomra ami érdekes így a tesztekből az az elvileg gyengébb/erősebb hardverek közötti különbség.
Ez ugye a 980TI + i7 kombó amit te mértél:
Ez meg amit én mértem egy húzott 8320+390 kombóval:
Tény, hogy az átlag fps értékek magasabbak de valahogy nem annyira meggyőzőek. Az a cirka 10 fps különbség jelen esetben nem mondható valami hú de eldobom az agyam durvának véleményem szerint. Ami egyértelműen még ha nem is vga téren de CPU téren javulásnak tudható be az AMD vonalon. Lehet, hgoy intel oldalon nem annyira érezhető a jótékony hatása a DX 12-nek főleg a felső házban ahol a combosabb szériák vannak. Ellenben igencsak megdobja a alsó és közép kategória teljesítményét és ezzel eléggé átrendeződhet a piac a jövőben véleményem szerint.
-
Omli85
őstag
válasz
FoxiestFox #179 üzenetére
Nem egyszer egyik egyszer másik hanem kéz a kézben
együtt közös erővel a gamer nagy örömére
.
-
Omli85
őstag
válasz
vader108 #158 üzenetére
Hát igen ezek inkább ilyen iránymutató eredmények aki kicsit is jártas a témában ezzel mondjuk szerintem tisztában is van vagy elég ha kicsit figyelmesebben olvassa a tesztet. Aki meg nem hátööö azoknak meg úgy is mindegy csak a grafikont nézik melyik típus mellet a nagyobb azt kell venni mert az a jobb
...
Egyértelműen jótékony hatással van a "gyengébb" procikra a DX12 ebből azért elég sokan profitálnak és azért elég szépen befolyásolhatja a piaci helyzeteket is és itt nem csak az AMD procikra gondolok, hanem hogy a jövőben hasonló teljesítményért esetlegesen elég lesz egy gyengébb CPU is az erősebb VGA mellé amin azért adott esetben súlyos tízezreket lehet spórolni.
Persze remélhetőleg ez majd nem azt eredményezi, hogy a jelenlegi olcsóbb gyengébb proci kínálat ára elkezd szépen felfelé kúszni... :/
-
Omli85
őstag
válasz
vader108 #149 üzenetére
Nem igazán értelek
nem lett itt kőbe vésve semmi, adott program adott tesztje és az abban hozott eredmények és dx12 meg a vele kapcsolatos infók vannak a cikkben.
Nekem legalábbis totál nem egy xy dominancia és egyéb "promó" kategóriás mondandója volt a cikknek.
Több teszt esetén majd okosabbak leszünk ez is tény de jelenleg ez van és ez is mutat egy pillanatnyi képet ha valaki annyira erősorrendre kíváncsi.
Majd ha jön egy "hivatalos" DX12 bench akkor gondolom az is lesz tesztelve ami majd viszont az aktuális erőviszonyokat mutatja DX12 alatt. Addig viszont arra is jók ezek a tesztek, hogy adott esetben látom hogy dolgozik a hardver a gépben és nem csak félgőzzel mint az eddig tapasztaltam... így talán bizakodhatok abban hogy valami jó is kisülhet az egészből.Én mondjuk személy szerint sajnálom, hogy nagyobb FX-ek nem lettek bevonva a tesztbe, holott igencsak érdekes lenne látni, hogy hogy viszonyul a teljesítménye a combosabb intelekkel szemben. Mennyit változik az erőviszonyok közötti különbség.
-
Omli85
őstag
válasz
vader108 #144 üzenetére
A DX12 még a kanyarban sem lenne ha az AMD nem kezdi el feszegetni a dolgokat a Mantle-vel... Elfogult nem elfogult ennyi erővel a lehetőség ott volt minden gyártónak csak épp nagyon nem érdekelt a dolog senkit addig amíg meg nem lett piszkálva a parázs.. de itt most nem is ez a lényeg hanem az, hogy történik e előrelépés a dx11-hez képest avagy sem. Illetve végre javul e az erőforrás kihasználása és lehetőségek kiaknázása vagy maradunk továbbra is az erőforrás pazarló megoldásoknál amik egyre erősebb hardvereket kérnek indokolatlanul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest