Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrKapocs

őstag

válasz vicze #76 üzenetére

Tökéletesen igazad van, az Ace2 nem mérhető hardveresen az Mi2s-hez. Eltelt azért némi idő a kettő között. De azért nem volt az annyira borzalmas. A 768 mega RAM-ot még mai 512-es Samsung modellek is megirigyelnék. Direkt nem hozom az iPhone-t, hiszen teljesen más rendszer. A mai "elterjedt" 1 GB-hoz képest még mindig nem lenne az rossz. Nem ez volt a baj, magára hagyták szegénykémet Samsungék... ígéretek voltak, majd jön ez, majd jön az és nem jött se ez, se az... ezt untam meg. Csináltak rá egy 4.1-et talán, de az olyan szinten nem volt optimalizálva szegénykémre, hogy na az tényleg borzasztó volt.

De igaz, az Ace2 nem mérhető egy Mi2s-hez. Mint ahogyan az S4, S5 ára sem egy Mi2s-hez. A hardver viszont mégis. Persze, lenne jobb tőle. De én nem szeretnék 5"-os, illetve még nagyobb telefont. Nekem túl nagy. És szerintem ez a kínai telefonok igazi hátránya az európai piacon, hogy a kínai piacra szánt telefonok képernyője hatalmas. Mit lehet tenni, ott ez az igény...

Márkahűség: Persze, én sem vagyok kivétel. Amellett, hogy szakértem, mezei fogyasztó is vagyok. De látom azt, hogy többletszolgáltatások nélkül ez kevés lesz, amit jelenleg nyújtanak. Gondolok itt a Samsung Smart tv-mre. Na a smart része egy szégyen a Samsungra nézve. Nézd meg, kínai gyártók olyan androidot is futtató csodatévékkel álltak már előtt (elérhető áron), több giga rammal, hogy szemünk elállna tőle. De igen, márkahű vagyok én is. Azt gondolom, hogy mindezek mellett a Samsung név jól cseng és stabilan, megbízhatóan hoz egy elfogadható minőséget, minden téren. Ez a vállalati márkanév előnye. Részterületenként (telefon, tévé, stb.) vannak tőle jobbak, de összességében még mindig jó. Kérdés, hogy az erős márkanév ereje meddig tart ki innováció nélkül... a Nokia is elkopott. De igazad van valamiért én is megvettem... (megjegyzem, a telefon esetében a korább xperia x8-as borított ki). ezért is fordultam a kínai telefonok irányába.

• DrKapocs

őstag

Nem igazán akartam hozzászólni a témához, de mégiscsak megtettem. Egyrészt jót mosolyogtam egy-két ember válaszán, másrészt Xiaomi Mi2s telefonom van.

De miért is nem akartam hozzászólni? Marketinget tanítva (ebből doktoráltam) meg sem próbálok meggyőzni egyetlen iPhone vagy Samsung Galaxy S (a szám mindegy az S után), hogy nézzen szét a piacon, hiszen a kínai gyártók telefonjai sok esetben felülmúlják ezen gyártók termékeit. Azért nem próbálok erről meggyőzni egyetlen ilyen fogyasztót sem, mert szűkebb értelemben vett márkahűek. A kínai telefonok az összeszerelés minőségében, a felhasznált anyagokban, a terméktámogatásban, stb. gyakorta jobbak, míg árban messzemenőkig olcsóbbak. Ez egy globális világ, ma már bármi beszerezhető bárhol, nem szabadna egyébként ennyire bezárkózni... nem csak a facebookot kellene olvasni, és márkatársak véleményére hagyatkozni, akik persze szintén nem próbáltak még mást (referenciaszemélyek). Hogy minden kínai telefon jobb ezektől? Ugyan, dehogy is. Mert minden Samsung telefon hozza az S4 vagy S5 szintjét? De azért remélem, hogy senki sem gondolja komolyan, hogy egy telefon (legyen az S4 vagy S5, iPhone 5,6,12, stb.), 100+ illetve 200+ ezer forintba kerül... Amit ezek a telefonok tudnak az nem innováció, hanem egyszerűen piackiaknázás, lefölöző árral kombinálva. És mivel elvakult márkahű fogyasztókról van szó (akik megfizetik ennek a márkahűségnek az árát), így ezt nem ismerik be (önvédő mechanizmus - kognitív disszonancia). Illetve valaki nagyon helyesen írta, hogy elvakult emberünk mélyen, legbelül tisztában van ezzel, de meg kell magyaráznia saját maga számára a hibás döntést. Nem mondom, hogy ez rossz; hiszen belőletek élek, élünk mi marketingesek Kedves Márkahű Barátaim! De tény, hogy nem vagytok tudatos vásárlók. És ami a leginkább megmosolyogtató, hogy azon emberek 98%-a, akik a kínai telefonokról véleményt alkotnak, még sohasem tartottak egyet sem a kezében.

Jött az ötlet részemről, hogy meguntam a support hiányát és irigykedve nézegettem a kínai telefonok iszonyatos hardverbéli számait... Ahogyan mondtam, hogy Xiaomi Mi2s-em van. Egy Samsung Ace 2-est cseréltem le erre. Akkoriban talán jó középmezőny volt a Samsungnál, mikor vettem. Lényegtelen. De egy tény, az Mi2s minden téren felülmúlja. Természetesen hardveresen (de az S4-et is, tapasztalat) és szoftveresen is. Egy hónap alatt 2 alkalommal jött ki "stable" frissítés a telefonra. Emellett, mert ugye 2 rendszer partíciója van, feltehető egy developer rom is, vagy amit szeretne az ember. Erre minden pénteken jön frissítés. Megjegyezném, az Ace2-re egyszer sem kaptam... Az MiUi minden porcikája alakítható és olyan jogosultságokat kapsz, amiről a TouchWizen még álmodni sem mertél. Iszonyatosan megszerethető és minden porcikájával a fogyasztót szolgálja. Arról nem is beszélve, hogy az összes gyári program törölhető róla, magyarul nincs telepakolva a TouchWiz semmire nem használható appjaival. Másfél hétig párhuzamosan megvolt a Samsung és a Xiaomi is... biztos, ami biztos alapon. Mit ne mondjak, kicsit sem sajnáltam a Samut, mikor bevették tőlem. Egyszerűen nem mérhető egy Mi2s-hez. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy egyszer sem lassult még be... mikor tudja ezt egy Samsung tulaj elmondani?! Pedig nyúzom, munkaeszköz. Nem sikerül megfektetni a rendszert és annyi újdonságot tartalmaz, hogy még a mai napig ismerkedek vele. Ma már csak ennyit javasolnék a Samsung tulajoknak, ültesd el a kertbe, jó mélyen és reménykedj, hogy nem hajt ki... és vegyél egy normális telefont. iPhone-ról nem mondom,hogy rossz, mert nem az, erről inkább nincs véleményem. Egyszerűen nem jött be a szintén lefölöző ár és a zárt rendszer egy személyre épülő kultusza.

És nem, nem vagyok Samsung ellenes. Tévé, hűtő és mikro is van... de a telefon téren hasonló sorsa fog jutni, mint a Nokia, ha csak ül a babérjain. De az iPhone is.

Elnézést a terjedelemért, szakmai ártalom.

Új hozzászólás Aktív témák