Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- VoLTE/VoWiFi
Hirdetés
-
Tablettel is készül a Huawei Barcelonában
ma Azért nem úgy fogalmaztunk, hogy "mutat be", mert valószínűsíthetően a kínai piacon már elérhető MatePad Pro 12.2 érkezik.
-
CUDIMM DDR5 memória a 10 GHz-es határ közelében, ezúttal az Asgard keze nyomán
ph Már nem csak a v-colornak vannak üzemi frekvenciát, illetve feszültséget dinamikusan szabályzó RAM-jai, és sanszos, hogy ez a trend erősödni fog.
-
Gátoljuk meg játékaink halálát!
lo A cél az, hogy a kiadók és az értékesítők a videójátékokat működőképes (játszható) állapotban hagyják.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsom!
tag
Nagyon jó cikk lett!
(Ez is adott egy kis löketet az android felé. ) -
RaveForce
veterán
Ugyancsak most kezd el terjedni a labirintusos AR játék is, amihez első körben egy minimum 50x50 méteres szabad terület szükséges. Mondjuk egy rét, egy focipálya, vagy valami folyópart. Ide rajzol a szoftver a telefon kamerájára vetített képre falakat, aztán az ember nekiállhat szaladgálni a semmiben, kizárólag a készülék képernyőjére támaszkodva. Ezt lehet többen is, úgy még retardáltabban néz ki külső szemlélő számára.
ennek mi is a neve?
egyébként én már 4-5éve talán, nemtudom pontosanmikor jött ki a 6600, már akkor volt egy moszkítós játék amin lkelellett lőni öket, elég bizarrul néztem ki ahogy körbe körbe forogtam a tojással
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
EczkE
addikt
Remek cikk lett!
A Layer télleg jó, mikor frissítettem a Spicamat akkor a 2.1-es szoftveren már rajta figyelt. Pár hete próbálgattam jó cucc, még itt Szombathelyen is frankó működik.
Asszem mindenféleképpen!
-
Zsolto
őstag
Jó téma, de szerintem nem újdonság, csak most kezd elterjedni és kiteljesedni. A lejjebb említett moszkitós játék a 3230-asomon is rajta volt Vicces látvány volt a telefonnal hadonászó játékos Biztos lesz, aki még a nevére is emlékszik.
[ Szerkesztve ]
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
ak76
senior tag
Már látom is a sötét jövőt...
A layar megmutatja merre van a legközelebbi ATM automata,közben telerakja a kijelzőt "köszönjük emese" kaliberű reklámokkal.... -
Syl
nagyúr
Gyerekek, a cikk címében mit jelent a "kitejesztett valóság"?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
talpalavalo
aktív tag
EZ jóó ez nagyon jóóó, én ilyesmit egy nyereményjáték keretében láttam amit az SE csinál, ott annyi a lényeg hogy egy kódot kell a kamera elé tartani és amennyiben felismeri az AR kiteszi az egyik telefonjuk 3D-s modelljét, jópofa meg ötletes dolog.
Egyébként tudtommal már több olyan szoftver is van aminek pont az a lényege, hogy például mész az utcán kamerázol és ha felismeri hogy hol vagy vagy a boltot akkor kiteszi hogy mit lehet ott kapni vagy mi a pontos címe és egyéb infókat a boltról, tehát elég okos dolog Csak még nem elég gyakorlatias sajna, idő kell, meg nyüstölgetni és fejlesztgetni kell hogy legyen belőle valami! -
talpalavalo
aktív tag
Annyit tesz hogy kiegészíti azt az információt amit látsz. Pl. amit a filmekben is látni kamerán keresztül nézel valakit egy arcfelismerő felismeri az illetőt és kiteszi a nevét a képernyőre, tehát kiterjeszti azt a valóságot amit tudsz mert most már a nevét is tudod, de rengeteg más felhasználási területe van!
-
Syl
nagyúr
8 év alatt először jeleztem ilyet. Valóban a dicsőségre hajtok...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
.bableWes
őstag
nem is tudtam, hogy ilyenek vannak. brutális
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
danih
addikt
Kérdésem ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy honnan tudja a szoftver, hogy álló helyzetben merre is nézek?
Nálam a GPS (pl. iGo) álló helyzetben nem tudja megmondani, merre nézek (azaz nuku iránytű), csak akkor tudja háromszögelni és a vektort megállapítani ha elindulok valamerre... -
talpalavalo
aktív tag
-
DemonDani
addikt
Kint a Szigeten elvileg élesben beveti a Vodafone! Bog nem tudnátok megvizsgálni a dolgot? Videót megnéznék róla amint éppen működik a dolog!
Így jár aki nem olvassa végig figyelmesen a cikket Köszi! Nagyon vadásztam már egy ilyen videóra Frankó iromány
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
válasz talpalavalo #19 üzenetére
Nem. nem a GPS figyeli hogy merre álsz. hanem a GPS felveszi méteres pontossággal a helyed, és viszajelzi a műhódnak aztán megkapod a képet, valószínüleg 360fokra mindent elküld, és utána a telefonba épített gravitációs szenzor megállapítja, hogy merre tartod a telefont, és így kapod meg az eredményt, és ezért csak olyan telefon képes rá amiben van ilyen szenzor a gps mellett!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
hemaka
nagyúr
Nem rossz, az OTP-s automata cucc tányleg jó, ha egy ismeretlen városban vagy.
-
Skynet258
veterán
válasz talpalavalo #19 üzenetére
Ehhez baromi pontos helymeghatározás kellene (pár centiméteres pontossággal), és ha jól tudom, akkor a nem katonai felhasználáson kívül nem használnak ilyet. Így is valami 1-2 méteres a pontosság átlagban - ebből meg nem nem mondaná csak a gps modul, hogy merre is forgatod a telefon kameráját
Unicredit-es cucc nincs? Tudom, nézzem meg magam
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz Skynet258 #24 üzenetére
Szerintem bármilyen pontos a GPS nem mondja meg, hogy merre áll a készülék.
Ez csak a helyet határozza meg. Legfeljebb ha lenne 2 különböző pont mjuk a telefon végén meg az elején is egy-egy akkor a két jel eltérése megadná az irányt, és igen ehez kéne cm-es pontosságú helymeghatározás. (amúgy a mai gps rendszer azt hiszem 1 méter pontos (pont mostanában van korszerűsítés))NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
tariattila
veterán
az emberi hülyeség határtalan...(virtuális falak közt szaladgálni )
-
Skynet258
veterán
-
REDeath
őstag
én pl el tudom képzelni hogy a jövőben esetleg autóban akinek nagyon szar a szeme, az is tudna ilyennel vezetni, mer ha csak pár cm-ig lát, akkor szépen ki lehetne neki pár centire vetíteni mindent, táblákat adatbázisból stb.
vagy múzeumokban ilyen ar szemcsi. bár ott most is van vmi ami nem szemüveg, de elmond mindent arról ami előtt állsz éppen x-y nyelvenKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
talpalavalo
aktív tag
válasz Skynet258 #28 üzenetére
"A szolgáltatást más mobilszolgáltatók ügyfelei is használhatják, csupán egy Android operációs rendszert futtató, beépített GPS-szel és iránytűvel rendelkező okostelefonra vagy egy iPhone-ra van szükség, a Layar pedig letölthető a Vodafone Live tematikus aloldaláról, az Android Marketről vagy az AppStore-ból."
Tehát más mobilszolgáltatónál is ugyanúgy megy és valóban kell iránytű is és gps is, mondju kez várható volt
Egyébként meg a GPS az valóban nem olyan nagyon pontos, de nem is kell olyan nagyon pontosnak lennie, hisz ha 2 méteres pontossággal beazonosítja a nagy színpadot, szerintem megtalálja mindenki -
ladapower
tag
Kipróbáltam a ConqAR nevű játékot (London). Lényegében arról van szó, hogy regisztrációkor automatikusan bekerülsz egy csapatba (kék, zöld, sárga, stb). Majd a kijelzőn (layar progi) megjelennek a "katonák" (10 egység felett tank az avatar ) amikre rábökve egy előugró menüben megnézheted mennyi egységük van, vagy megtámadhatod, vagy esetleg oda mész hozzá és fizikálisan leütöd. Ugyanis az egyik opció, hogy "Take me there" (vigyél oda).
Gyökérség, ennél sokkal jobb a World War nevű online játék (bár nem AR)[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz talpalavalo #30 üzenetére
És az idézett rész miért is kapcsolódik az én hozzászólásaimhoz? Tudom jól, hogy a szolgáltató teljesen lényegtelen, kicsit képben vagyok azért android terén (lásd blogom az aláírásban)
Egyébként el vagy tévedve kicsit, a gps nem a nagyszínpadot azonosítja be két méteres pontossággal, hanem téged (illetve a készüléket).
Szóval ezt a hsz-t most úgy ahogy van, nem értem[ Szerkesztve ]
-
romeomalac
tag
hát nem tudom, ez azért még mindig elég veszélyes lenne, megbízhatóbb szoftver kéne hozzá.
Egyelőre az AR inkább a játékpiacon hódít, és szerintem ez még egy darabig így is marad. Lassan olyan lesz az egész mint a virtuális valóság, csak nem batár nagy szemüveget kell használni hozzá hanem egy kis mobilt csak hogy ne a filmeknek legyen igaza egyszer -
domi007
őstag
Régen olvastam a Garmin GPS-ekben lévő játékról, amelyik egy egyszerűsített Mario volt, amelyet a GPS mozgatott...mondjuk egy ugrás = fáramászás a valóságban XD
Az AR is ilyesmi, csak sokkal szofisztikáltabb, és talán lesz valami értelme is.
Amúgy Szigeten nem kell mobilnet, 15 percet ingyenesen használható a WiFi, amely az egész területet lefedi"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Integra
titán
hűűűű, ez tetszik, hol a bankláncom automatája, hol egy ilyen vagy olyan bolt a közelben, tömegközlekedés etc.. frankó, tényleg okos, le is töltöm
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
HarapósKutya
tag
vidiben 1:08-nál a csávó elég furán néz, ki tudja miért...
amúgy jókis progi ez a layar, iphone-on próbáltam már.
[ Szerkesztve ]
www.halivud.hu
-
puszta123
tag
Lehet én vok béna, de hol tudom leszedni a bkv réteget? Az otp, agip, auchan, ezek megvannak, de a bkv-s nincs...köszi!
DemonDani 22-es kommentjére: ezt ugye csak poénból írtad h így működik?
[ Szerkesztve ]
Citromosh teafilter. Az ultimate.
-
leviske
veterán
Köszi a cikket, jó lett. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből.
Bár véleményem szerint komolyabban hasznos dolog akkor lehet majd belőle, ha egy telefonhoz csatlakoztatott szemüveggel fog kommunikálni a dolog és a telefonnal csak beállítgat, meg a játékok esetén céloz az ember. Szerintem.
-
_az
senior tag
a fene egye meg, azt hittem, hogy ezt a dolgot én találtam fel fél évvel ezelőtt, de
tévedtem már megint.mikor lesz már valami, amit én találok fel és közben más nem?
az
-
magyarattila
tag
badára mennyire várjak ilyen szoftvereket? Mert nagyon örülnék neki ha lenne sok ilyen
Az ember vágyik valakire, akivel törődhet, akinek minden kérdésére válaszol, anélkül, hogy tudna róla.
-
romeomalac
tag
Én simán el tudom képzelni hogy csinálnak a gugli mapsre is egy ilyen fejlesztést. Elvégre az egész adatbázisuk meg van már hozzá, csak alá kell tolni, hogy így tudja mutatni.
Meg aztán ott van a street view is hozzá meg hasonlók.
Szóval logikusnak tartom, hogy ez legyen a következő nagy lépés.De amúgy játékok terén találkozott már valaki valami jobb fajta AR játékkal vagy mindenhol ilyen labdázás színvonal volt még csak?
-
talpalavalo
aktív tag
válasz Skynet258 #32 üzenetére
nos akkor először is nem igazán kapcsolódik csak téged idéztelek sry
A másik pedig értem vagyis tudom hogy hogy működik de relative hogy honnan nézem mert tudom hogy engem vagyis a teló helyzetét tudja megállapítani de ahhoz képest már a pl. nagy színpad helyét tudom 2 m-es pontossággal, és azért az bőven látótávolságon belül van így valószínűleg nem lesz nehéz megtalálni. csak kicsit zavarosan írtam le, ezért is rakom ezt a postot is offba -
karoly25
csendes tag
válasz D4rkAv3ng3r #48 üzenetére
Idézem a wikipediát mert ő a barátnőnk, és így legalább mindenkinek igaza lesz: "Pontossága jellemzően méteres nagyságrendű, de differenciális mérési módszerekkel, akár mm-es pontosságot is el lehet érni, valós időben is." Tehát ha tovább számolod a kapott eredmény és kicsit következtetsz a multból akkor persze nagyon pontosan is megmondható a helyzeted, de ehhez kell egy rendszer is ami kiszámolja azt neked, na most hogy egy telefon erre nem képez arra köthetünk egy fogadást
-
trallilalli
csendes tag
Hát igen. Lenyűgöző újdonság ez nekem. Kíváncsian várom mi mindenre lesz majd alkalmas a technológia. Én a sonyericsson x10minipro honlapján próbáltam ki. Ott is van egy ilyen cucc. a telefont tudod vele forgatni. eszméletlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen