Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Beköltözik a platformköltözés az iOS-be és az Androidba
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
nem kérdőjelezem meg a szükségességét, csak az IQ teszt intelligenciát mér, nem tudást

Attól, hogy valakinek magas az IQ-ja még nem jelenti azt, hogy pl. sikeres lesz az életben, vagy nagyobb tudásra tesz szert, vagy hasonló, csak annyit jelent, hogy ennyi az intelligencia hányadosa
A tudást maximum könnyeben szerzi meg, de ez sem igaz, mert én reál tantárgyakban jó vagyok humánban meg csapnivaló
-
Polllen
félisten
Szerintem az a fontos, hogy a szerzett tudást hogyan tudja valaki felhasználni, nem maga a lexikális tudás. Ezért is tolnám még tovább azt a 70:30-t úgy 90:10-re egy ilyen tesztben. Főleg ha össze akarjuk mérni az eredményeket különböző kultúrák/országok között. Feltételezem a mensa készít ilyen statisztikát.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a műveltség, olvasottság, tájékozottság nem fontos, csak szerintem nincs olyan szoros összefüggés az intelligencia és közöttük.
kisza25
Nem tudom, hogy hol, de én azt olvastam, hogy az intelligencia nem állandó. Én hiszek abban, hogy ki tudjuk tolni a határainkat. (Persze nem a végtelenségig, de ha elfogadok egy határt, akkor az ha valós, ha nem, valósnak fogom megélni. Mindig lehet jobban teljesíteni.)
Én utoljára sorozáson töltöttem ki IQ tesztet, akkor 110+ jött ki. A pszichológus hölgy utána azt mondta, hogy szerinte magasabb, csak nem nagyon figyeltem, mert az elején egyszerűbbekből rontottam, a nehezebbeket meg jól megcsináltam. (Igazából tényleg nem érdekelt az egész sorozás, 18 éves voltam
)
A mostani "125 feletti" lett. -
kisza25
félisten
pedig az intelligencia az csak így mérhető, az amiről te beszélsz az már tanult tudás, tehát lehet, hogy nekem magasabb az intelligenciám, de te neked nagyobb a lexikális tudásod. Az olvasottság meg embertípustól is függ, valószínűleg te melankolikus vagy, én meg tudom, hogy szangvinikus-kolerikus, kb 50-50%-ban, szóval nem mondom, hogy nem olvastam még semmit, de engem hosszú időre nem tudsz egy helyhez kötni, az biztos

-
proci985
MODERÁTOR
nem alapmuvekrol van szo, hanem obskurus/tajjellegu szavakrol, kifejezesekrol es mondasokrol.
alapmuveltseg fontossagat nem vitatom, de a logikai kezseghez sok koze nincs.
kieg: a korabbi teszt nem nagyobb szerzok muveit kerdezgette, hanem alapvetoen elavult szavak jelentestartalmat. tehat sima szoismeret volt jellemzoen olyan szavakbol, amiket utoljara talan Jokai hasznalt. ez mondjuk egy magyar szakos bolcsesznek lehet megy, de egyebkent szerintem torzitja a vegerdmenyt. a kotelezo irodalom tobbszoroset olvastam el szepirodalombol, nem voltam elobbre.
lehet valaki muvelt de gyenge osszefuggesek atlatasaban. ugyanugy lehet valaki nagyon gyors osszefuggesek atlatasaban olvasottsag nelkul is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286, 100% Akksi
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)