- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huntszy
tag
Ez igaz de milyen más széles körben elterjedt használata van az NFC-nek akár telóban akár viselhető eszközben ezen kívül?
Személy szerint szét adnám ha az irodai ajtókat a tagek helyett (egy a cég területére, egy magába az épületbe) a telómmal is tudnám nyitni meg ilyenek de én semmilyen casual felhasználását nem láttam még a fizetésen kívül.
A potenciál egy dolog. A másik, hogy nincs rá valós usage szóval fizetésen kívül egyenlőre még max játszadozni jó a geekeknek. -
lócitrom
őstag
válasz
forgonati #17 üzenetére
az megvan, hogy az NFC (RFID) nem csak fizetésre jó? lehetőségek tárháza, hogy mire lehet használni. más kérdés, hogy egy ilyen nagyon fain országban szűk körben lehet csak kihasználni a technológia előnyeit.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
válasz
forgonati #21 üzenetére
Nem kötekedésként,de neked miért fáj ha valaki igényli az nfc-s okosórás/karkötős fizetést?
Elfogadjuk,hogy neked nincs rá szükséged,de akkor Te is fogadd el,hogy vannak akiknek viszont kellene.
Van aki a pacalt szereti,azt amit én utálok,de ettől függetlenül nem kérdőjelezem meg a másik igényeit és ízlését.
Neked nincs rá szükséged (ezzel nincs is baj),felesleges megpróbálnod megérteni másnak miért van rá szüksége,csak fogadd el hogy vannak akiknek kell és ne próbáld megmagyarázni nekik,hogy “de nem kell az nektek”. -
forgonati
őstag
Nem az okosórával volt bajom, azt nem írtam. Az NFC-vel, illetve hogy emberek mennyire hiányolják. A kasszánál mennyi idő előkapni a zsebedből a telefont és azzal fizetni? 2 mp-el több mint a karkötővel? Ezért annyira fontos az NFC a karkötőbe? Itt mindenki az USA elnöke, szoros időbeosztással, hogy már ennyire sincs idő?
személyes vélemény, de ez pont az a funkció ami nem fontos egyáltalán a mindennapi életben. A csajom is előveszi a telefonját a táskából viszonylag gyorsan...
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Ptech
addikt
válasz
forgonati #17 üzenetére
Egy jó ideig én is ezt mondtam az okosórára úgy általában. Azért is, mert szeretem a szép, mechanikus órákat, plusz én sem vagyok annak híve, hogy vegyünk meg minden felesleges kütyüt, ami pár hónap után a fiók mélyére kerül.
Aztán kaptam egy Xiaomit ajándékba.
Ami tényleg hasznos feature benne, hogy nem kell elővennem a telefont ha látom az órán, hogy ez az értesítés nem fontos. De rögtön látom, ha valami sürgős jött, még akkor is, ha le van némítva a telóm (mint általában, mert utálom ha pittyog folyamatosan).
NFC-s fizetés meg azért lenne jó, mert ha pl pakolok a bevásárlás végén, nem kell még a kártyám is előbányászni, hanem ott van kéznél az óra. -
RaZroX
addikt
válasz
forgonati #17 üzenetére
Nagyon sok nő a táskájában hordja a telefonját, nekik pont egy hasznos dolog.
Ez most csak 1 hirtelen példa ami eszembe jutott.(#10) mhydas99: Hamarabb bízom az amcsikra mint kínára. De egyébként személy szerint az Apple-ön kívül nem nagyon bízom egyikben sem.
This is the way
-
Tav-Csoves
őstag
Curve ingyenes bankkártya + GPay. Működik. Magyarországon.
-
forgonati
őstag
Valaki mondja már meg, miért olyan fontos hogy legyen benne fizetés. Az első 3-4 komment erről szól. Az, hogy a telefonban legyen, azt értem, használom én is, mert mindig a zsebemben van, ahogy szerintem kb. mindenkinek. Pénztárcát néha a kocsiban hagyom. De a karkötőben mi szükség rá? Hány olyan eset van, amikor a telefonod sincs nálad? Strandon talán? Évente 1-2 alkalom? Néha azt érzem hogy fölöslegesen generálnak az emberek igényeket, amikre nem is lenne szükség...
Keelah Se'lai!
-
Mondjuk nem igazán értem,hogy a G-Pay-t és a Samsung Pay-t miért nem sikerült eddig bevezetni errefelé.Se a Google,se a Samsung nem kicsi cég,szóval ha az Apple-nek sikerült nekik is menne.
Most vagy a bankok szórakoznak,vagy a fenti 2 cég nem erölködik túlságosan.
Pedig igény lenne rá abban biztos vagyok. -
kcsa
veterán
Azért az komoly, hogy Ukrajnában több banknál lehet fizetni mobillal, mint mifelénk (itt pl. kifejezetten rád nézek CIB...)
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
BabMester
senior tag
-
mhydas99
aktív tag
Miért nem? Miért tartasz egy nagy kínai cégtől nemzetközi piaccal és kapcsolatokkal) jobban mint egy amerikaitól? Google, Apple, MS és az összes nagy IT-cég is birtokolja a személyes adataidat, és marketing célra ki is adják külső cégeknek pénzért (ált. csak e-mail címed, esetleg a nemed) Az összes egyforma nem rosszabb a kínai mint bármelyik másik...
-
RaZroX
addikt
Egyet értek a 3 fő ponttal, viszont én hozzá tenném azt a + 1 dolgot: egészség.
Nyilván ezt meg kell fizetni, de minél több biológiai adatot monitoroz egy ilyen kütyü annál többet segíthet.Más: Gondolom ezek az adatok relatív komolyan vannak kezelve, de nem feltétlen akarnék kínai kütyün keresztül fizetni.
This is the way
-
Tudnám értékelni ha hamarosan működne nálunk is a K&H-s Mastercarddal (mindegy,hogy Mi Band 4,vagy 5).
Nekem 3 dologra kell egy viselhető kütyü.
Óra,értesítések,fizetés.
Ezen 3 miatt nem szívesen vennék Apple Watch-ot.
A Mi Band kicsi,igénytelen (nem féltem),olcsó,hosszú az üzemideje.Egy AW drága,sérülékeny,az üzemideje meg... -
Tiédetis
senior tag
Komoly....
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
jUUh
addikt
Jöhetne inkább az aktuális Mi Band verzió, na meg a Google Pay is.
Samsung Galaxy S23+
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínán kívül eddig csak Oroszországabn volt elérhető a mobilfizetésre alkalmas verzió, de lassan a határt is eléri.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple USB C kábelek - Új
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Zebra CBL-TC51-USB1-01 Zebra adatgyTC51/TC52/TC56/TC57 Töltő és adatkábel
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest