Hirdetés
- Csúcskategóriás fotósként azonosítja magát a Xiaomi 13T
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Breaking News: tropára ment a hatszázezres iPhone 15 Pro Max
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most tényleg valaki azt gondolja.hogy olcsóbbak lesznek a percdíjak,itt csak akkor lesznek olcsóbbak,ha eltörlik a roaming díjakat,de annak a határidejét is kitolták 2018-ra,reménytelen.hogy itt jóval olcsóbbak legyenek a percdíjak
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
HoaryFox
őstag
Huhh, na erre kíváncsi leszek, mi fog kisülni a dologból. Azért én egy kicsit aggódok, hogy így kvázi 4G-kartellt hoztak létre kettejük között, a Voda meg az csinál amit akar kb.
Főleg, hogy Vodafone-os vagyok
Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva.
-
Tegyünk fel egy fiktív dolgot!
Operátor1: figyuzz, itt a freki pályázat, nem lesz olcsó... oldjuk meg okosba.
Operátor2: hogyan?
Operátor1: mondjuk tippeljünk meg egy jó és egy rossz esetet a 3. Operátor pályázatát illetően. Az egyik összeget mi írjuk a pályázatba, a másikat ti, aki nyer az a másikkal köt megállapodást, hogy "felezünk"...
Operátor2: ok, csináljuk!Minden esetre jó a marketingjuk... A felhasználók és a verseny érdekében... Aha...
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
ferke72
aktív tag
Lényeg hogy felhasználók jól jöjjenek ki belőle
Vodáról annyit ugyanott ahol telenor gyengécske ők elég acélosak sebességbena 800Mhz pedig jót tesz nekik is hisz ők 4G terén ki tudja mit terveznek,hátha ez majd serkenti fejlesztésüket
Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
Bogyi007
veterán
Hivatalos kommunikáció:
"„A Vodafone a frekvencia pályázaton tett vállalásainak megfelelően az év végéig egyedül több 800 MHz-es bázisállomást épít, mint versenytársai közösen. Az elmúlt évek piaci fejleményeinek tükrében a Vodafone nem tekinti meglepőnek, hogy a két másik szolgáltató a ma bejelentett lépésre kényszerült.”
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - Philips PUS6704/6504 szériás (VA panel) tévékhez beállítási segítségek Tv adásokhoz és Filmekhez: https://logout.hu/tema/philips_lcd_led_tv-k/hsz_22103-22103.html
-
devast
addikt
Ebből egyértelmű, hogy jól fognak kijönni. Mármint az említett cégek, nem a vásárlók. Nem elég, hogy a voda jól leszerepelt a frekvencia tenderen, még ezt is a nyakukba kapják.... Már csak azt várom, mikor kerül a voda a kedvenc kormányunk kezébe. Ez az egész mobil biznisz itt mo-n vicc.
-
ez a lépés hozza el csak igazán a szabad versenyt, hiszen nem arról kell már beszélni, hogy kinek jobb a hálózata, hanem arról, hogy ki tud több hozzáadott értéket, alacsonyabb árakat, stb. nyújtani,
Erre gondoltam,de ha nem a perc díj,hanem a havi díj lesz olcsóbb,az se rossz
(#11) adamssss
Az előző biztos Neelie Kroes kezdeményezte,de mivel új lett az európai parlament és őt nem választották újra így aztán már nem annyira fontos[ Szerkesztve ]
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
Soma01
veterán
Így olcsóbb lesz a kiépítés mindkét szolgáltatónak.
De a Vodára kíváncsi vagyok, hogy mit lép. Illetve lép-e valamit. Mert a felhasználók nem azt nézik, hogy ki kivel kötött együttműködési szerződést, hanem az árakat, az adatmennyiséget és a lefedettséget. És mindháromba be tud kavarni a Voda is, de kettőbe biztosan. Más kérdés, hogy akkor a többiek is valószínűleg menni fognak utána, pl. ár, adatkeret.
Én azért várok a Vodától valami okosat. Esetleg a Digi-vel valami közösködést. Mert a Vodának pont az hiányzik frekiben, ami a Diginek megvan. Logikus lenne összetenni amijük van. De a felé ment eddig a kommunikáció, hogy Digi nem, de majd a UPC! -
szabogabor10
veterán
-
Tamás88
őstag
Mikor mind3-an egyszerre adták ki ugyanazt a szolgáltatást,csak a nevük volt más, akkor sem állta útjukat, szóval nem valószínű, hogy most útjukat állná.
(#8) TcGood
Ez már most is létezik, úgy hívják, hogy HD hang, igaz egyelőre csak hálózaton belül elérhető, de már van.
-
DarkByte
addikt
A HD Voice nem LTE-hez kötött. Simán megy 3G felett is már évek óta. Nekem a Nexus5-öm tudta először, meg is lepődtem mikor elsőnek adottak voltak a lehetőségek és a másik félt sokkal tisztábban hallottam.
A VoLTE egész más történet, gyakorlatilag dobja a teljes jelenlegi GSM/3G hangkommunikációt és átteszi VoIP-ra. Ezért nem egyértelmű a váltás mert gyakorlatilag minden hálózati szolgáltatásra alternatívát és átjárót kell telepíteni, bár ennyire nem értek hozzá.
Egyébként nagyon várom már hogy legyen 800Mhz-es LTE-je a Telenor-nak. Remélem hogy tavasszal be is kapcsolják és nem kell őszig vagy az év végéig várni.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz
szabogabor10 #14 üzenetére
Sőt, írják elő nekik, hogy vegyék be a Vodát is és akkor lesz egyenlő a feltétel mindenkinek.
-
devast
addikt
Jól mondod. Az a gáz mikor pl volte-n elkezdesz egy hívást, és kimész lte területről a hívásnak át kell váltania voip-ról gsm/3g-re. Ezt meg lehet csinálni (mert már megcsinálták, ill így lett tervezve a volte is), de nem egyszerű. Ez az összebourálssan meg mégproblémásabb lesz. Elkezded t-mobile gsm-en, utánna hívás közben kell átváltania pl telenor 800mhz volte-re. Mondjuk az lte + cdma2000 kombó sokkal rosszabb ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz
szabogabor10 #19 üzenetére
Az biztos, hogy lefedettség szempontjából az lenne a legjobb. Nem sok fehért folt lenne a térképen. Ez az ügyfeleknek igen jó volna. De igazából most így nem is esik le mi lenne a gondja a szolgáltatóknak ezzel ha létrejönne.
-
polonic
félisten
Nincs ilyen, hogy t-mobile gsm-en kezdesz egy hívást és telenor volte-n foltyatod.
Ez nem így megy. A telenor és a telekom is a saját celláit fogja sugározni attól, hogy a RAN közös. Nem roaming szerződést kötöttek, hogy az előfizetők mindkettő szolgáltató hálózatára felmenjenek. -
Integrale
veterán
Remélem ez hozza magával a rendes GSM lefedettséget egyes helyeken. Pl.: Nagykáta és körzete, BP-Győr vasútvonal és környéke stb.
"Bad reklám is reklám too"
-
DarkByte
addikt
Egyébként lehet tudni hogy tényleg mikortól aktív ez? Ugyanis a Telenor tegnap óta a nem 4G csomagokat is felengedi LTE-re. Az imént léptettem fel a Nexus5-ömet 100MB-os nettel 4G-re. Van köze a kettőnek egymáshoz vagy csak van még hátralévő bejelentést a Telenor-tól?
Mod: Valaki már kérdezett a témában.
[link]
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
-
LordX
veterán
Hát, de. Illetve nem, de nem úgy.
Nem azért nem megy fel a T-s a Telenoros cellára, mert nem olyan szerződést kötöttek, hanem mert nincs Telenoros cella. Meg T-s sincs. Egy darab (~2x nagyobb kapacitású) közös cella van. Ezt mindkettő előfizetői használhatják, a "saját" cellákat meg csak az adott szolgáltatóé.
Egyébként még régebben volt roaming is a szolgáltatók között, lefedettségi okok miatt, ez nem tudom él-e még, tippre már nem.
-
unclefucka
senior tag
Ebből az egészből én csak annyit vettem észre, hogy a Telenoros telefonomon egyszer csak megjelent a 4G felirat, ahol eddig H+ volt, az jó nem?
A Telekomos telefonom nem 4G képes, úgyhogy annál nem tudtam ezt a fícsört lecsekkolni.Az érdekes ebben az, hogy mindez kőkeményen Budapesten történt, viszont a cikk azt írja, hogy Budapestre ez egyelőre nem terjed ki. Akkor mégis?
Na mind1, én csak örülök neki.
Vodát akkor se vennék, ha az lenne az egyetlen, úgyhogy a versenyhivatal elmehet a sóhivatalba. A Vodafone meg fejlesztgessen szorgalmasan és kössön ő is paktumokat.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
szabogabor10
veterán
válasz
unclefucka #28 üzenetére
Ezzel egyidejűleg a Telenor az összes ügyfelének fokozatosan aktiválja az LTE-t. Tehát Telenor LTE hálón vagy.
iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
szabogabor10 #29 üzenetére
Igazából már csak emiatt megérte a dolog. Eddig nekem kicsit fura volt, hogy orrba-szájba reklámozzák a LG képes készülékeket, miközben csak ötszámjegyű havidíjas csomagban volt ténylegesen elérhető.
(Bár az új MyTariff csomagoknál már mindegyikhez jár.)
B.Cs.
-
zsolt501
nagyúr
Majd ha olyan lesz a Telekom 4G hálózat lefedettsége legalább, mint a 2G hálózaté most akkor lehet tapsolni, mert jelenleg több helyen még Szegeden is olyan gyenge a 4G hálózat sok helyen, hogy használhatatlan.
Budapest - Szeged vonalon szintén ugyan ez a probléma Autópályán és Vonaton is, hogy a lefedettség kritikán aluli. Nem egy olyan hely van, ahol még 2G hálózat sincs út közben.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
polonic
félisten
válasz
bollokcs80 #32 üzenetére
Ez csak a kormányunk újabb idiótasága miatt van, hogy ez így lett meghatározva.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bollokcs80 #34 üzenetére
Bizony elég hülyén hangzik, főleg azok a csomagok, amik 50, 100 és 500 MB-os és ezt 4G mellé ajánlgatják.
de az 1GB-os csomaggal sem sokra megy az ember, ha elutazik pár napra, és a munkáját is végezné közben, egy nyaralás fotóinak közzétételéről már ne is beszéljünk ezek erre alkalmatlanok.
Tavaly voltam 10 napot Balatonon, 2 GB-os csomaggal, és még ez is kevés volt, pedig nem is vittem túlzásba a használatot, mikor letelt a 2GB onnan olyan mértékben belassult a sebesség, hogy használhatatlan lett, még a prohardver oldala sem tudott betöltődni idő túllépéssel meglát.Szóval szép hogy létezik a 4G, de míg ezek az internet csomagok léteznek ne számítsanak arra, hogy túlzottan sokan használni is fogják, főleg ha még kellemetlenség is adódik ebből.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bollokcs80
Korrektor
Való igaz, egyébként sokszor az andoridos appok is hihetetlen módon tudják zabálni a netet - pl volt olyan, hogy egy zenei albumról szóló Wiki cikk mellé az app szép csendben letöltött 2-3 fél perces (sok megabájtos) mintát (amit a kutya sem kért tőle). A legtöbb weblap iszonyú látványos és csillogó (hiszen vezetékes neten nem kell törődni az adatfogalommal), de mobilra nincs optimalizálva.
A szolgáltatók pedig itthon valamiért luxuscikként kezelik a mobilnetet és sokszor még drága csomagok mellé is szűken mérik és korlátozzák (Viber, Skype, stb.)
Angliában élő ismerőseim kb. havi 20 fontért kapnak korlátlan beszélgetést és korlátlan mobilnetet, volt hogy élőben "közvetítették" Skypeon a kutyájuk bohóckodását.
Szóval Európa még messze van...
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
devast
addikt
Mert miért nincs? Ha bevezetik a volte-t, kell lennie hívás átadásnak volte és gsm között. Mert ha nincs, akkor megszakad a hívás ha pl elkezded lte lefedettségben, és kimész belőle. Ha ezt kombinálod azzal, hogy a telenor és a T közösködik a 800mhz lte-n, akkor meg kell oldani azt, hogy pl telenoros lte toronyról indított T-s volte hívás át tudjon mászni T-s gsm hálózatra. SRVCC-nek hívják, és ez kelleni fog az operátoroknak, ha normális volte-t akarnak indítani.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bollokcs80 #36 üzenetére
Sajnos itt tart ez az ország...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
GeryFlash
veterán
Csak átfutottam a kommenteket, akkor most komolyan nem lesz hspda only csomag, hanem minden netelőfizetés 4G lesz a Ténél is a Telenornál???
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Soma01
veterán
Már most is meg kell oldani, mert ha LTE-n van a telcsi, már a hívás fogadáshoz is le kell váltania, mert ott megy csak a hang. 3G-re, GSM-re nem szerződtek, tehát azt mindenkinek magának kell megoldania.
Így érdekes lesz (mivel én nem tudom mi a megoldás, de biztos van aki tudja, le is írhatná) ha valaki épp olyan helyen jár, ahol nincs a saját szolgáltatójának sem 3G, sem GSM, akkor lesz térerő (4G), de nem tud majd telefonálni és elérhető sem lesz hanghívás szempontjából. -
Gyula84
veterán
kimegyek egy városból aztán edge marad csak, de 4G dejó
értem én hogy le vannak sz@rva a falusiak, de ez már nagyon gáz szerintem
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Soma01
veterán
Aha!
Nem is tudtam, hogy lehet ilyen is, csak tippeltem. Ezek szerint még a tornyon (vagy az azt vezérlő földön lévő egységen) el lesz szeparálva a két hálózat. Mint mikor a WIFI-nél egy routeren 2 vagy több SSID-vel rendelkező, külön hálózat is van de mindkettő ugyan annak a routernek az erőforrását (proci, sávszél, adó) használja, de minden hálózatnak külön jogosultságai vannak. Ezt így értem.De mondjuk akkor nem lesz nagy hátárnya ebből egyiknek sem, mert a frekvenciákat is összevonják és hiába lesz egy cellában elvileg több ügyfél, a sávszél is a duplája lesz. 10-10, T-T freki.
-
repvez
őstag
Remélem ezután már lesz térerőm is a telefonon, mert az légvonalban az adótoronytol 6km-re más nincs egy deka sem, hiába irogatják a 4g-t ha fel sem tudnak hivni.Bezzeg kinnt a szántóföld meg az erdő közepén van ütközésig,mert oda kell,de a településeken meg semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az NMHH jóváhagyta, a GVH azonnal versenyfelügyeleti eljárást indított. A két szolgáltató ügyfeleinek jó lesz, vidékre hamarabb érkezik a 4G.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sorozatok
- Tudományos Pandémia Klub
- ASUS routerek
- Alza.hu
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest