Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry3
őstag
Látom sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a színsémák a háttérképtől függően változnak, de már sz@rozzuk a felületet.
-
Somatom
veterán
válasz
#32839680 #68 üzenetére
Mert nem kérdeztél erről az Android Alkalmazások topikban. Automatizálóval olyan színben és ritmusban villogtathatod a Ledet, amilyenben akarod. Illetve, amit a hardver lehetővé tesz. Az egyik csájnafonom csak a három alapszínt tudta, ezért a színkeverés nem volt opció, bár az automatizálóban lett volna rá lehetőség.
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #62 üzenetére
Megnézem majd, de erősen kétlem azt a kompatibilitást. Vagy, úgy érti, hogy be kell hívni előtérbe. Most a Clipto -t használom. Szerencsére tudta importálni a Clipperes tartalmat. Ez valóban 10 kompatibilis, DE! Ehhez ADB -n kell engedélyt adni. Számomra ez nagyon fura dolog. Felhasználói jogosultsággal csomó dologhoz lehet engedélyt adni ADB -n. Egyrészről akkor hol a biztonság? Másrészről ehhez PC -re kell dugni a telót. Nem azért vettem egy ARM számítógépet, hogy vegyek hozzá egy számítógépet. Döntsük el, hogy akkor ez most okosteló, vagy PC -s periféria! Miért nem lehet ezeket a jogosultságokat mondjuk a teló fejlesztői menüjében engedélyezni? Lásd Freeform Multiwindow. Nugáton a fejlesztőiben lehet engedélyezni. Oreotól ADB -n. Ennek mi értelme?
-
válasz
#32839680 #66 üzenetére
Természetesen az értesítési ledet minden 100 ezredik ember használta, a többiek leragasztották. Mit érdekel bárkit, hogy "jött üzenet vagy sem". Nem is próbálkozik azóta is alternatívákkal a google, hiszen "egy a százezerből"....
És persze a led-tesztelés egy hűdebonyolult folyamat... nem gép végezte, hanem Icuka megvárta, amíg jön az üzenet és leírta kockásfüzetbe, hogy felvillan-t e a petty és milyen színnel.
Kicsit megkeveredtél az API és az APP feladat körül. A google konkrétan azért tett erőfeszítéseket, azt "tesztelte", hogy egyátalán ne legyen használható az értesítési led (ahogy korábban), hogy az "app" részt kinyírták a saját alap androidjukból, az nemérdekel(t) volna, mert megoldom mással. De hogy a saját referenciabaromságukat tolják mindenáron, gyakorlatilag szétkúrták az OS-t.... aminek azért nem csak a saját retküket kéne kiszolgálnia. Ehez a stabilitásnak semmi köze.
-
Az enyémen van. És androidos.
Blackberry Key 2.
És sajnos igazad van. Ennél egyszerűbbet nem nagyon tudok elképzelni.
Sajnos ami ezen van, az sem az igazi már. Az eredeti Bleckberry ledes kijelzoése olyan sokrétű és mélyen integrált volt, hogy csak pislogott az ember.
Levelezgetsz, BBM-ezel.... Valamilyen üzenetet vársz és ledre felprogramozod a feladótól érkező valaszt.
A led villog mindenre - mindent tudsz hogy ki, hol, hová írt, vagy üzent. De a téged érdeklő választ akarod megnézni, akkor addig fel sem kell emelni az asztalról a mobilt, míg AZT meg nem kapod.
Zseniális, pofon egyszerű, hatékony!
De mi van?
Alig konfigurálható lehetőségek...
Lehet lesegetni a telefont, hogy ez az ami jött?
Lófaszt okostelefon... Hagyjuk a segítő és hasznos funkciókat!
Legyen szép rózsaszín óra a deszktopon, meg mélyreható integráció a személyreszabott reklámokért. -
válasz
#32839680 #64 üzenetére
Mit kell tesztelni egy értesítési leden? Ott volt az API-ban 2 főverzió óta, használhatta aki akarta (amelyik alkalmazás akarta).
Mit kell tesztelni a wifi hotspot API-n keresztüli bekapcsolhatóságán?
Mégegyszer: ezek meglévő, működő dolgok voltak. Egy képernyőmérethez, felbontáshoz, arányhoz képest SEMMISÉG, az eltűnő nyomó, érintőgombokhoz képest semmiségek, azt nahát-nahát, még azoakt is valahogy csak megoldották.Pontosan az okozza/okozta az android instabilitását, hogy valami nincs ott, aztán ottvan, aztán nincs ott megint. Hogy aminek ott kellett volna régóta lennie, azt a google cseszett megcsinálni sokszor nagyon sokáig, aztán mivel kellett, mindenki hekkelte, ahogy tudta, csak legyen már. Aztán lett API, de az alkalmazások a hekkeket használták, tovább, aztán kikerült APUI-ból és visszajöttek a hekkek, stb stb stb. Mert a google olyan, mint egy bipoláris hülyegyerek, ma így, holnap úgy.
-
válasz
milespress #60 üzenetére
az is rétegigény, hogy a telómon a hotspot boot után be legyen kapcsolva, 7-es droidon mégse megy és bosszantó
(és ez egy nexus6... tehát a google maga)
ne az egyéni problémákra koncentrálj, a trendet nézd... a google rengeteg funkcionalitást elvesz, kiírt. az nem kérdés, hogy mellette van-e előrelépés, de a kérdés: miért kell elvenni? kit zavart a hotspot bekapcsolhatósága boot után? vagy az értesítési led? (költői....)
-
Somatom
veterán
válasz
milespress #60 üzenetére
Ahha. Clipper vágólapkezelő, millió feletti letöltéssel, 4.2 -es értékeléssel.
-
Somatom
veterán
válasz
milespress #58 üzenetére
Milyen új tényezőt? Korábban azt írtam, hogy más eszközre. Ebbe beletartozik a Moto Z Play telóm, a két Teclast tabletem, a PC -men futó Remix OS, meg a mittudoménmilyen Android TV boxom.
-
Somatom
veterán
válasz
milespress #56 üzenetére
Én sem értelek. Hogy jön a DeX a vágólaphoz? A csájnatabomra hogyan telepítsek Samsungspecifikus appokat? Megpróbáltam apk -ból, de persze FC -vel elszállt.
Egyébként a telómon is inkább képernyőtükrözést használok DeX helyett. Pedig sztem nincs nagy igényem. Mondjuk, TV műsort nézni a TV -men. A Telenor MyTV appra azt mondja a DeX, hogy nem kompatibilis, mert érintés bevitelt igényel. Ez baromság, évek óta használom Androidos boxokon egérrel. Sebaj, Kodihoz van MyTV addon. Csakhogy 9 -es droidon nem megy a Kodi DeX -en. Sakk-matt. Marad a képernyőtükrözés, amivel működik egérrel a MyTV ugyanarról a telóról, ugyanazon a TV -n. Ennyit a DeX -ről. -
Somatom
veterán
Sztem ezzel nincs probléma. Tudom, hogy mostanában kap hideget/meleget, de a Whatsapp megoldása sztem példaértékű. Gdrive -ba ment. Amikor másik telón bejelentkeztem a fiókba, rögtön szólt, hogy érzékel mentésfájlt. Engedélyeztem és tok-vonó visszaállított mindent. Így kéne az összes alkalmazásnak.
-
Somatom
veterán
A rendszer ad rá lehetőséget, csak nem kötelező. Sztem ez hiba. Ha a saját érdekeiről van szó, akkor tud ám nagyon határozott lenni a Google (pl. pikk-pakk kipenderítette a Play -ről azokat az appokat, amik Youtube letöltő funkcíóval bírtak). Sztem létre kell hozni egy egységes rendszerutasítást, amire minden alkalmazásnak el kell végeznie a mentési metódusát. Aztán a Google közhírré téteti, hogy X dátum után nem frissíthető az a Play app, aminek a frissítése nem tartalmazza ezt a ficsőrt.
-
engem ott nyert meg magának a google, ahogy a 6 után elkezdték megölni az értesítési ledet... mert ALWAYSON, erőszakkal!
nincs kétségem, a 12 megy tovább lefelé a lejtőn (ahogy ez kinéz, te jó ég
)
az android mindig is egy silány termék volt és az is marad, amíg a google pillanatnyi érdekeit szolgálja(2.2 óta sz*pok vele, végig az az érzésem, hogy három lépés előre, kettő vissza...)
-
Divinity
őstag
válasz
aprokaroka87 #48 üzenetére
Épp ezt mondom, hogy gyártó függetlenül teljes, értsd adatokkal együtt, backupot nem tudsz csinálni hacsak nem szedi össze valaki az összes app saját backup/restore megoldását és implementálja, ez persze nonszensz. Sajnos ez az egyik hibája a divergálásnak
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha valami gyártó független megoldás lenne, akkor nem lenne túl nagy gond, elvileg van is rá megoldás, csak ha jól tudom az app fejlesztőjének kell valamit az app-ba írni.
Csak mivel gondolom nem kötelező, így nem mindenki teszi bele.
Másfelől azért jók az ilyen Kompletteb Backup megoldások, mert sok esetben mindent egy mappába gyüjtenek, normális néven, és ezeknél az van hogy általában nem kérdez sokat.
Kiválasztod hogy mit vagy mit ne mentsen.
Megnyomod a " Backup " nevű buttont, oszt jó napot :)
-
Divinity
őstag
válasz
aprokaroka87 #46 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy eszközök között kb lehetetlen az ilyen átjárás, minden eszköz más így max a saját vendor megoldás lehet univerzális a saját eszközök között
-
aprokaroka87
nagyúr
Nagyon sok telefonban van saját Backup megoldás, viszont nem igazán egységes.
Van ahol csak magát az alkalmazást menti le, van ahol minden adatot ami hozzá tartozik, van ahol csak részben.
Ezek nagyon sokszor nem is kompatibilisek egymással.
Igaz ott a Google féle backup.. de annak ellenére hogy használom, nem igazán van meg a bizalom.
Azt szeretem ha offline is meg van amj kell.
-
-
Somatom
veterán
válasz
milespress #40 üzenetére
Mert nem tudom telepíteni más eszközeimre, hogy szinkronizálva legyen a vágólap.
-
helixP
nagyúr
Hát, igen, Te a 110%-ot kihozod az Androidból. A tableted számodra munkaeszköz, szórakoztató központ, kapcsolattartáshoz elengedhetetlen "köldökzsinór", teljesen világos és érthető, hogy ezek a feature-ök hiányoznak.
De az emberek 99%-ának fontosabb, hogy az évek során egyre stabilabb az android (nem feltétlenül pont ezek miatt a korlátozások miatt, persze). Márpedig egyre stabilabb. Nincs szükség auto task killerre, 3rd party battery optimalization appokra, amik az elején kellettek, és pl. a jelenlegi backup restore is a legtöbb embernek elég.
Szerintem ezt oda lehet írni a "másik oldalra". -
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #36 üzenetére
Hogyne érintene. Azokat, amiket 2.2 -n használtam, már nem tudom használni, mert közben sorra le lettek tiltva. Másrészt jó lenne frissíteni, mert a Samsung a 10 -ben oldotta meg, hogy DeX -en működjön a Kodi. Viszont, ha engedem frissülni, akkor nem tudnám mérni két SIM esetén a roaming adatforgalmamat.
Látszik, hogy nem használtál vágólapkezelőt. A jegyzet app dupla meló. Ráadásul, ha megnyitom, akkor utána külön vissza kell hívni azt az appot, amihez a vágólapot használtam. A Clipper+ -t a "rolóról" lehetett előhívni, majd használat után ugyanúgy ott volt az app, amit korábban használtam. Csak be kellett illeszteni, amit a vágólapban megszerkesztettem.
-
Yeffy
veterán
válasz
milespress #32 üzenetére
es tenyleg
-
batai15
félisten
Felemások az első benyomásaim.
Viszont megfelelően animálva , és egységesen megalkotva szerintem ez is jó lesz. -
törölt tag
válasz
milespress #32 üzenetére
Mivel a FPT hozta le a hírt elsőre, ők csináltak rendereket hozzá, és annak a csatornának a sajátossága a retyó-centrikus humor, mint ahogy "toilet squad"-nak hívja a videóban a rajongókat/követőket is.
Somatom: Ebből őszintén szólva a nagy része már nem érint akkor téged, ha eleve 9-en vagy úgyis.
Amúgy ha ennyire rendszerezni meg piszkálni akarod a vágólapot, akkor nem egyszerűbb, ha amúgy is valami jegyzettömbbe másolod be és ott megszerkesztve utána újra át máshova? Úgy megmarad, szinkronizálható, mappázható, stb. -
Somatom
veterán
Már nem volt időm javítani, amikor észrevettem, hogy félreérthető. A háttérben hozzáférés lett korlátozva. Nem lenne ezzel baj, ha a Google fejlesztett volna egy normális vágólapkezelőt, vagy megvette volna mondjuk a Clipper+ -t és rendszeralkalmazássá tette volna. Értem én, hogy egy külsős app háttérben hozzáférése biztonsági rés, de a lehetőségek megnyírbálása nem egyenlő a fejlesztéssel. A gyáriban miért nem lehet visszamenni korábbi vágólap tartalmakra, vágólapon szöveget szerkeszteni, mappázni/cimkézni, eszközök között (Gdrive -on keresztül) szinkronizálni?
-
Somatom
veterán
2.3: GPS automatizált kapcsolása
4.1: log futtatása root nélkül
4.4: sd kártyához hozzáférés korlátozása
6.0: Miracast
8.0: Freeform Multi window mód készüléken aktiválása
10: vágólap hozzáférés, SIM adatokhoz hozzáférés
A mobilnet automatizált kapcsolása már nem emlékszem, hogy melyik verzióban lett letiltva.
Hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos van még. -
Remélem csillámpónik is lesznek a gui-ban , anélkül nem lehet teljes a felület .
-
jacis
nagyúr
Mennyi fanyalgó hisztis ember. Pont az a nem jó ami van. Jellemző...
-
Somatom
veterán
Wow! Végre ezt is megértük. Minden funkció flottul működik, pl. van rendes backup/restore és már csak a dizájnal kell törődni.
-
helixP
nagyúr
válasz
Felesbandi #1 üzenetére
Hiányolom a bacont. -
Acélfarkas
őstag
Ez nem szimplán ronda, hanem mellé még gagyi is. Lassan a dizájn pár vonalból fog állni, ami csak sejteti, hogy mit szeretne ábrázolni.
Lami66: +1
-
SkyLine3000
addikt
Hát most csak ámulok és bámulok, micsoda design orgia van itten kérem szépen. Amióta megláttam a képet, libabőrözök egyfolytában.
-
Injun
senior tag
A hipszterek biztos imádni fogják a rózsaszín cukiságokat
-
janos1988
addikt
Addig nincs gond amíg választható lesz és nem tapossa le a kukoricámat.
-
Ron-da!
Lépjünk tovább! Beszéljünk inkább a biztonságról!
-
Hallosz
senior tag
Rózsaszín kikapcsoló gomb, anyám borogass
Ez a nagy design fejlesztés -
Ahogy megláttam ezeket a design terveket... olyan boldogság öntötte el a szívemet, hogy az androidon ezt a sok okádékot bármikor le lehet cserélni olyanra amire jól esik ránézni
Szerintem HelloKitty az új droid főverzió gúnyneve. -
joey04
titán
Elég csúnya szegény.
-
janeszgol
félisten
Jaj de ceep...
-
aprokaroka87
nagyúr
Hát nem tudom, de néha úgy érzem hogy a csicsa, kezd egyre nagyobb teret nyerni.
Ott pl az analóg óra widget vagy mi a szösz.
Azokat a nyamvadt számokat nem lehetne ráírni? :D
meg az esetleges " vonalakat "Oké le lehet olvasni amit pont mutat,
Ha jól nézem akkor 10:10-et mutat, de pl ha 10:07 az idő azt hogy jelzi ki.Tudom, van millió óra widget és hasonlók a Play store-ban.
De szerintem alapból oltári gagyi :)
-
Azokra a komoly biztonsági és adatvédelmi eszközökre azért befizetnék
-
törölt tag
Hmm ez tetszik! Csak legyen is ilyen.
-
K82
őstag
A gesztusokkal elvagyok, de 10-nél még volt lehetőség vagy külső appot használni vagy eltüntetni a navbar pill-t úgy h ténylegesen teljes kijelzős vezérlés legyen. Ehhez képest 11-en stock/Pixel ROM-ból kiszedte a Google, Samsungnál meg három lehetőséged is van... ([link])
-
CptAdamica
veterán
Kicsit már unalmas, hogy évről évre alig van érdemli előrelépés felhasználói funkciókban, csak kicsi design mod itt, kicsi ott, most újra varrjuk.
-
törölt tag
Azt amúgy én is, ezek a gesztusok elég szarul sikerültek Androidban
Amúgy nem rossz ez az új felület, bár a színsémája nem annyira jön be, de a vonalvezetés, animációk elég jónak tűnnek egyelőre. Mondjuk ez is csak olyan telefonokon lesz elérhető úgyis, akik nem manipulálnak a designnal, ami nem annyira sok manapság (Sony, Asus, OP, Nokia meg talán Motorola - ami így soknak tűnik leírva, de piaci befolyásban közel nulla).
-
ro3000
tag
Nem szép, de legalább ronda! Hol van már az igényesen megrajzol felület?
-
Cyrin
addikt
Ezt a Barbie feelinget.....
-
Felesbandi
senior tag
Az az idojaras widget elegge tukortojasra emlekeztet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyon közel vagyunk az éves Google I/O-hoz, de még a rendezvény előtt felbukkant az Android 12 hiteles előzetese.
- Old Skies teszt
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- HTPC (házimozi PC) topik
- Revolut
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest