Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
Az ubuntu származékok inkább szépek mint gyorsak
Én a családban felmérve az igényeket crunchbang-at tettem a legtöbb gépre, kivéve unokatesómét, amin maradt XP, de az egy 1 magos AMD 1 giga rammal, 8400GS videókártyával, és soha az életbe nem fog netet látni, inkább játékgép egy raklap régi jó játékkalAmúgy érdekes, hogy ezen a gépen az SP3 is szárnyal, az XP akkor kattan meg ha ráteszel bármilyen vírusírtót, és kiengeded a netre.
Szóval crunchbang: Édesanyám netbookjára (atom hulladék, 1 giga rammal) cruch került fel, a jobbkattos menübe szépen kiraktam neki a skype-ot, a mappáit, tettem fel torrent klienst, LO-t, pidgint, dropboxot, és chrome-ot. Elsőre kicsit szoknia kellett (pl kigyomláltam a két desktopot, azt nem igazán tudta megemészteni), de a visszajelzések alapján totál meg van elégedve a dologgal. Tempóban érezhetően gyorsabb mint az XP, pillanatok alatt bebootol, grubtól számított kb 20. másodpercben már a wifin lógva lehet vele fészbukozni (meglepően gyorsan, csak akkor reccen meg ha nagyon letekerem a hírfolyamot), külső monitorra kötve pedig a 720p filmeket is simán elviszi akadás nélkül VLC-vel (youtube is megy 480p-ben fullscreenen akadás nélkül).
Apám laptopja hasonlóan vadállat, celeron M 1,6 ghz, 512 ram. Ő főleg a neten nézeget híreket, jútúbot, illetve levelezik és office-ozik. Mivel XP alatt is LO-t és thunderbird-öt használt, ezért neki sem volt nagy harc megszokni, egyedül a "miért nem lehet az asztalra pakolni" filozófia zavarta picit, de 1-2 nap alatt megszokta, és tőle is pozitív a feedback (2 desktop itt is kigyomlálva, LO gyorsindító belőve). Amúgy két mozdulatból lehetett volna húzni rá egy XFCE-t is, de azért 512 ram mellé... hááát... necces.
Persze ezek őskori lelet gépek, manapság már művészet ilyen erőműveket találni, ezeknél erősebbeken pedig kényelmesen eldöcög a 7-8-as win. De akinek ilyesmi van, és tényleg fedi az igényeket egy linux, annak szerintem megéri futni egy kört vele. Legrosszabb esetben veszít vele egy pár órát az életéből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest