Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • GreenGoblin

  tag

  OnePlus mostanság elég sokat akciózik Angliában, Franciában, Németben. Főleg a tavalyi vagy akár régebbi modelljei most brutál jó áron futnak. Ennek szerintem elég nagy köze van ahhoz hogy nőtt a bevétel.

  .. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

 • bollokcs80

  Korrektor

  válasz GreenGoblin #1 üzenetére

  Csak lassan a nagy fene bevételből nem ártana rágyúrni a szoftveres csapat fejlesztésére, mert a régebbi modellek támogatása hagy némi kívánnivalót maga után..... :U

  B.Cs.

 • válasz bollokcs80 #2 üzenetére

  Nem te vagy az első akitől ezt olvasom de nem is az utolsó . Van egy érzésem hogy így marad még egy darabig .

  A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

 • Rick4

  nagyúr

  válasz GreenGoblin #1 üzenetére

  Mostanság? Mindig így csinálták, de amúgy az a tavalyi megmarad készlet sokat nem dob a számokon.

  Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.

 • GreenGoblin

  tag

  válasz Rick4 #4 üzenetére

  Korábban is szoktak akciózni de egyre gyakoribbak meg egyre lejjebb mennek az árak az akciók során. Így értettem.

  .. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

 • válasz GreenGoblin #1 üzenetére

  Akkor velünk fizettetik ki az akciózások árát, mert nálunk brutálisan megdrágultak az oneplusok :DDD :DDD :DDD
  Szerintem annyira még nem ismertek itthon és nem vetették meg a lábukat hogy a 2 évvel ezelőtti 250 ezres árból idén már 380 ezer legyen a zászlóshajó esetén. Mindenki a samsungot hozza fel hogy a csúcs samuk is annyiba kerülnek.Az lehet de nem egyik évről a másikra drágultak ilyen brutális mértékben hanem évek alatt fokozatosan. Ráadásul a samu ismertségét össze sem lehet vetni az OP-vel Magyarországon.

 • Rick4

  nagyúr

  válasz beyruth82 #7 üzenetére

  Amíg a cég régebben lig volt ismert, és flagship killert árult, ma már ismert, a szolgáltatóknál is ott van, és flagshipet veszel Oneplus logóval. Miért akarjuk egyik kategóriát a másikkal összenézni, hogy miért ennyi, meg miért annyi az ára?
  Az akciózás egy egész más történet, a marketingosztály által belőtt ár meg megint más. Nekik az a dolguk, hogy a gyártáskapacitást figyelembe véve eladjanak mindent, és profitot termeljenek. Ha 380 helyett 250 lett volna a 8 pro, mindenki olyat akart volna venni, de ettől még nem tudtak volna többet gyártani belőle, így lett 380, és így is eladtak belőle annyit, amennyit le tudtak gyártani, magyarán mondva az össeset. Egyelőre még ott tart a dolog, hogy a hozzáértő szakemberek összedugták a fejüket, ezt hozták ki megfelelő értéknek, és a számok is őket igazolják, meg az a tény is, hogy se őket, se mást nem érdekli az az ember, aki NEM TUDJA kifizetni a telefonjuk árát, hiszen mindig van elég ember, aki ki TUDJA.

  Az akciózás meg teljesen megszokott a nyugati világban, az előző évi, vagy kifutó modellek autóból, cpőből, tévéből és bármi egyéb másból is kedvezőbb áron mennek, mert készlettisztítás miatt ki kell üríteni a raktárakat.

  Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.

 • válasz Rick4 #8 üzenetére

  Bárki ki tudja fizetni szolgáltatós konstrukcióban. Nem is értem ez a nem tudja kifizetni dolog honnan jött nálad? Van egy ilyen embertípus a fórumon akik mindig ezt írják ha valaki egy termék árát sokallja.Ez egy belső késztetés?
  Magyar viszonyokat figyelembe véve mindenképp nagymêrtékű a drágulás, hiszen nálunk nem ismert az oneplus.Átlag józsi vagy átlag gizi azt sem tudja mi az. Bemegy a szolgáltatóhoz és látja hogy van a samsung s valahány 380-400 ezerért havi 12-15 ezres törlesztőért meg van az oneplus nevű ugyan ennyiért amiről még életében nem hallott. Szerintem melyiket fogja választani?
  Nem a havi tizen x ezer forint a probléma (azt még minimálbérből is ki lehet fizetni) hanem az hogy egyszerűen nem olyan ismertek sok országban, hogy árban a már évtizedek óta a piacon lévő gyártók árszintjén mozogjanak.Nyilván a huawei kiesése miatt most minden feltörekvő gyártó szárnyal( egy ideig) de ez a brutális mértékű drágulás akkor sem következetes. Ráadásul a márkafanok még a flagship killer korszakban szerették meg a márkát, ezek nagyrésze biztosan nem fog 400 ezerért oneplust venni.Én azért vett 2 eve op7t pro-t mert kis kompromisszummal(ip védettség hiánya) csúcskategóriás telefont kaptam 255 ezer ft-ért és nem szerettem volna 400 ezerért telefont venni.Nem azért mert nem tudom kifizetni hanem mert nekem egy telefon nem ér meg ennyit, nem adok ki érte mert inkabb veszek mondjuk egy videókártyát 1 millióért vagy egy kerti grillezőt 500 ezerért vagy akármit.

 • Linkin1994

  senior tag

  válasz beyruth82 #7 üzenetére

  a 9 pro 340 nem 380
  Op esetében annyi a titok hogy a tőlük kell venni nem máshonnan (alza edigital stb) mert okosan "lefelejtik" az áfát ezért lehet akár az hogy 40-50k-val is olcsóbb a gyártótól mintha itthon vennéd meg.

  [ Szerkesztve ]

  PC:I54460+1060+16gb ram

 • Rick4

  nagyúr

  válasz beyruth82 #9 üzenetére

  Én nem tudom, honnan jött ez a szolálgtatós vonal, mert senkitől se olvastam, hogy ez nem éri meg a 15 ezer havi részletet, mindenki a teljes áráról ír, akinek meg nem mindegy, hogy havi 14 vagy 15, annak nem vlaó ilyen készülék, mert leejti, és fél évig majd zsíroskenyére él? :D .
  Csak hogy lásd a másik szemszöget, ahonnan helyes értelmezése van az olcsó- drága fogalomnak: Én akkor is megvettem, amikor a szolgáltatók még nem is hallottak róla, eddig is, és ezután is a gyártótól veszem, eszembe nem jutna a szolgáltatón keresztül venni. Hogy miért? Csak! Sosem írok alá hűséget. Hogy miért? Csak! Ezzel elég szoros összefüggésben viszont az a véleményem, hogy a jelelnelg használt 2 db 8 pro-m minden forintját megérte, és amikor cseréltem a 6 hónapos 7t pro-kat, akkor is ez volt a legjobb vétel, és ennek szoros együtthatója, hogy mennyibe kerül, és mennyibe a többi hasonló, és egyelőre még mindig ott tartunk, hogy ez volt abanna pillanatban a jó étel, és most isazt mondom, jól döntöttem.

  Hogy a Gizi meg a Józsi a havi 3000Ft-os mobilköltése mellé mit vesz, az engem nem érdekel, a döntéseimnek miért kellene összhangban lennie egy teljesen más vélignézettel, más körülmények között élő emberével?
  Ha meg tudja fizetni, akkor nem az árat nézi, ha nem tdfja megfizetni, akkor mindjárt pobléma lesz, hogy a készülék drága. Na ez az, amit mindig leír valaki, holott ez nem a készüléket, és a gyártó marketingrészletét minősíti, hanem a mondatok írójának anyagi helyzetét. Ha drága, akkor olcsóbb készüléket kell váálasztani, ennyire egyszerű.

  A valóság az, hogy az olcsó és a drága mindig viszonylagos, sokan totál félreismerik ezeket a fogalmakat, és a saját helyzetükre konvergálják. Nézün egy egyszerűb példát minderre. A hahun megjelenik két új hirdetés, egy 20 éves trabi 1M forintért, és egy 2 éves Ferrari 2M forintért? Akkor a Ferrari drága, mert kétszer annyiba kerül? Nem! A Trabi olcsó, mert csak fele annyiba kerül? Nem!

  Amennyiben valaki ki tudo 4-500 ezrest fizetni egy telefonra, és fél- egy év után lecseréli újabb 250 ezer ráfizetésével egy újra, annak nem az lesz az olcsó, vagy rága, hogy mennyibe került. Őt az adott pillanatban kapható készülékek közül az érdekli, amelyik a személyes preferenciái szerint a legmegfelelőbb, jelen pillanatban a 9 pro széria sem drága, mert hasonló képességekkel, külső-belsőtulajdonságokkal, garanciális háttérrel rendelkező készüléket nem hinném, hog ykapsz kevesebbért.

  Az, hogy valaki szerint "drága", a céget, a többi ügyfelet, és mindenki mást hidegen hagy, akinek van pénze, az a vevő, és ameddig ezekre a készülékekre lesz fizetőképes kereslet, és a gyártási kapacitást teljesen ki tudják használni, addig profitot fognak termelni, és nem fognak semmit se kevesebbért adni. És jól is van ez így. Pontosan így működik ez minden más cég, és minden más termék esetében is.

  [ Szerkesztve ]

  Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.

 • válasz Rick4 #11 üzenetére

  Nagyon rajta vagy ezen az anyagi dolgon, hogy kinek mi minősíti az anyagi helyzetét. 😀😀😀Sokat nélkülöztél régebben vagy mi? Többen vesznek telefont szolgáltatonál vagy részletre mint egy összegben közvetlen gyártótól ezért is szeretnek a gyártok bekerülni egy adott ország mobilszolgáltatóinak kínálatába. Ehhez igazodnak inkább a gyártók és nem ahhoz a kisebbséghez akik közvetlen tőlük interneten rendelik a telefonokat.Azok jóval kevesebben vannak. 3000 forintos havidíj nem nagyon letezik maximum a feltöltőkártyások esetében de ne abbol indulj ki, mert a többség az előfizetős és az átlag csomagok 10 ezer forintok, erre jönnek rá a havi törlesztők 7-15 ezrek(ennyit költ kb átlag józsi és nem 3 ezret).Annyiért amennyi az oneplus 9 pro már jobb szervizes, ügyintézős hátteret kapsz Magyarországon.Van olyan gyártó amelyiknél minden nagyvárosban találsz hivatalos márkaszervizet ahol személyesen és magyar nyelven kommunikálva tudod gariztatast elintézni.Ezt egy oneplus esetében nem tudod megtenni mert angol nyelven kell emailozni a külföldi képviselettel(ha nem szolgáltatónál veszi az ember ahogy mondjuk te).A telefonok pedig átlag józsinak és átlag gizinek készülnek nem pedig egy szűk rajongói rétegnek.Nem véletlen hogy oneplus is szolgáltatós telefon lett.A tényeket nézve pedig veszek egy 380 ezres samsungot ami tavaly 350 volt tavaly előtt meg 330 és ha bármi gond van akor 2 évig leslattyogok a sarki márkaszervizükbe gariztatni.Ezzel szemben veszek egy 380 ezres op-t ami tavaly előtt még csak 250 ezer volt és ha bármi gond van akkor emailozgathatok angolul a külföldi anyacéggel, hogy legyenek szívesek megjavítani.Egesz egyszerűen annyi pénzért amit jelenleg elkernek az oneplusért van jobb ajánlat is, a cég nem tart még ott hogy árban az évtizedes magyarországi múlttal rendelkező cégekkel legyen egy árszinten.Csak ennyi.Ez nem szociális helyzet kérdése csak te csinálsz belőle azt mániákusan.

 • johnny500

  tag

  válasz beyruth82 #12 üzenetére

  De jó körökben mozogsz :D Nálunk azon megy a harc, hogy ki tudja kevesebből kihozni a havi díjat és azért mit kap. 3000 huf a flottacsomagom (van benne 5 Gb net ami elég is) és rosszúl esne ha ettől többet kellene havonta telefonra költeni. Nem is tudtam, hogy egy átlag csomag kb. 10 ezer havonta. Inkább nem lenne mobilom :D Telefonnál a határ eddig 100-110 volt, ebből tudtam is venni 2 évvel ezelőtt egy akkor 1,5 éves (de nem használt) csúcs készüléket. Következő telefonnál leszek bajban :( Nálam spec. a végösszeg határozza meg a vásárlást így inkább egyben kifizetem. Amit én veszek szolgáltató már úgy sem árulja szerintem kb. 8-10 éve vettem onnan telót. Persze mindenki másképp csinálja.

  [ Szerkesztve ]

 • válasz johnny500 #13 üzenetére

  10 ezer körüliek a korlátlan alapcsomagok és a felméresek szerint ezek a legnépszerűbbek.A törlesztők meg 4-15-ig jellemzőek attól függően milyen telefont veszel részletre. A flotta az más történet.Ott minden olcsóbb, de átlag józsi nem tudja mi az a flotta, ahogy nem fizet ki még 120 ezret sem egyben egy telefonra.Hiába az csak pár havi részlet de egyben soknak talalja és inkabb reszletre vesz szolgáltatós telefont.Ez a nagy többség de persze vannak akik mint te egy összegben veszik a telefont és flottasok vagy feltöltősök vagy tudom is én.
  A piac viszont a többség igényeit elégíti ki es az a szolgáltatós részletre vásároló réteg.X béla vagy y marika keres havi 200-300 ezer forintot, abból nem fog kifizetni 100-at se telefonra.De havi 20 ezer reszlet+előfizu belefer neki.A kolléga által írt nagyképű, fellengzős marhaságok, hogy akinek nincs pénze az kutyát nem erdeklik se a gyártókat, meg ilyen marhasagok termeszetesen nem állják meg a helyüket hiszen pont rájuk épül a piac.A dolgozó rétegre akik havi szinten tudnak és akarnak fizetni részletet is meg szolgáltatast is.Nem hinném hogy lesajnált csóró vagy marha a 2 gyerekes családapa vagy anya aki a teljes havi 400 ezres családi költségvetésből nem egyben vesz 380 ezerért telefont, hanem egy előfizetést telefonnal havi 20-25-ért.Na most ha ez a családapa vagy családanya bemegy a szogáltatóhoz és ott elé tolnak egy 380 ezres samut(amit ismer mindenki) havi 15 ezerért meg egy oneplust(amiről még életében nem hallott) ugyan ennyiért akkor nem kétseges hogy melyiket fogja választani.Erre irtam hogy nálunk meg nincsen akkora neve az oneplusnak hogy versenybe szálljon egy samsunggal ismertségben vagy vevői bizalomban.Ennek fényeben írtam hogy szerintem drága és túlzott mértékű a drágulásának az üteme.Erre jött kolléga és lecsórózta a fél országot.

 • janeszgol

  nagyúr

  válasz beyruth82 #14 üzenetére

  +1

  Egy megjegyzést tennék. Én úgy gondolom, hogy nem készülnek akkora darabszámban az OP telefonok, mint a Samsungok, így a cég játszhat arra, hogy 10 pistából 8 Samsungot vesz 380-ért, de kettő OP-t. Mert ismeri.

  Számomra a legjobb méretű modern telefon az iPhone 12 Mini és 13 Mini. Még az alapmodellek is bumszlik. iPhone Mini = tökéletes.

 • válasz janeszgol #15 üzenetére

  Igen ez is igaz.Én viszont a magyar viszonyokra gondoltam a hsz-ben.Itthon még még annyira sem ismertek. Ezért tartom drágának.Egy egyszeri júzer inkább vesz elsőnek samut, iphonet, xiaomit,talan még huaweit is adnak azért el nagy számban itthon de még lg is fut a velvettel.Ezek mind ismertebb márkák mint az oneplus itthon.Nem rosszabb az oneplus mint bármelyik masik csak nem ismertek és ennek fényében a nagy többség előbb fog bármilyen ismertebb márkát válsztani ugyan azért a pénzért.Miért venne oneplust 350+ ezer forintért mikor életeben nem hallott róla?

 • Scarabeus

  tag

  válasz beyruth82 #16 üzenetére

  És ez neked miért baj, hogy az átlag ember nem fog Oneplust venni? Legalább addig kuriózum marad annak a szűk rétegnek, aki tudja, hogy mit vesz a pénzéért és nem megy el mainstream irányba 10 féle csicsa színnel, meg hasonló dolgokkal. Aki életében nem hallott róla nyílván nem fog 350+ ezer forintért Oneplus-t venni Samsung helyett, de akinek volt már a kezében, tudja milyen az OxygenOS, tudja, hogy a gyorstöltésük verhetetlen és tudja, hogy kijelzőben is kvázi ők vannak a toppon (csak egy példa: ők szállították először a QHD-t 120 Hz-n) addig igen is lesz igény a Oneplusra.

  Az, hogy felmentek árban a Samsung és Apple szintjére érthető. Megintcsak a kijelzőt tudom példának felhozni. LTPO-val még senki nem bír, ők az elsők. El kéne már igazán felejteni ezt a flagship killer dumát, amit te is emlegetsz illetve amit az itteni szerkesztőség se tud elengedni. A csúcs Oneplus mára Flagship, nem killer. Flagship tudással flagship áron. Változott a cég üzletpolitikája. Talán a Oneplus 3-ig volt releváns a flagship killer duma. Ahogy nőttek úgy engedték el ezt az olcsón csúcs SoC vonalat. Akinek nem tetszik vagy vegye az olcsóbb nem Pro változatot vagy válasszon olcsóbb Xiaomit.

  Éppen ezért örömteli ez a hír, hogy sikerült meg 5xözni az európai eladásokat, remélem, hogy mégtöbbet fektetnek a kamerába a Hasselbladdal és az ultraszéles kamera után kap egy méltó vérfrissítést a zoom kamera is (ugyanis kvázi az első zoom kamerájuk óta - 7 Pro - ebben nem történt fejlődés).

  [ Szerkesztve ]

  Oneplus One --> Samsung S7 Edge --> Oneplus 7 Pro 8/256 // "TARKA" kuponkód a WOLTon 1000 ft kedvezményért!

 • válasz Scarabeus #17 üzenetére

  Nem az a baj hogy nem fog venni hanem az hogy sok ember aki a kezdetektől oneplus fan az esetleg elpártól az új üzletpolitika miatt. Az oxygen os-t hagyjuk mert szubjektív a megítélése szerinted a legjobb szerintem a legbutább felület amivel valaha találkoztam. A drágulás mértékét és gyorsaságát nehezményezem de ha szerinted természetes 2 év alatt 72%-os dragulas akkor egészségedre

 • Scarabeus

  tag

  válasz beyruth82 #18 üzenetére

  Értem, valóban az OS szubjektív, az általam említett másik 2 tényező viszont objektív. Nyílván a lehető legnyereségesebb akar lenni a cég, ha 2 év alatt a 72%-os drágulással is sikerül Európában majdnem 5x-re növelni az eladásokat és a bevétel 286%-kal nőtt, akkor buták lennének olcsóbban adni a telefonjaikat. :B

  Oneplus One --> Samsung S7 Edge --> Oneplus 7 Pro 8/256 // "TARKA" kuponkód a WOLTon 1000 ft kedvezményért!

Hozzászólok Aktív témák