- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
És tanulságképp a Crysis gépigénye az akkor csúcs vgan!!
1024*768 max!!! 25 fps
pedig akkor már az 1280*1024 volt elterjedve
1 évvel később a 4870x2!! tudod fullhd vh-n 29 fps-et.
2 és fél évvel később tudott a mai áron számolva 300.000+ árú hd5970 kisajtolni magából AA nélkül 47fps-t, ami 30-40%-al erősebb volt az akkor csúcs Nvidiánál...
Az abszolút nem gond, hogy valaminek jó a grafikája, és csúcshw kell hozzá, legalább nemcsak átnevezéseket csinálnak a gyártók ugyanazon árkategóriában nagyon kis teljesítménynövekedéssel.
Lásd 7950/280/380 (tudom.tudom más architektúra, de mégis ugyanazon teljesítmény)
-
Erre jönnek a "jó fej" ötletgazdák (HW fejlesztők) és telepakoltatják a játékokat olyan feature-kkel, amiknek a játék 99%-ban semmi értelme, mert úgysem látod/figyeled, de legalább eszik a HW-t. Köszi!
Bocsi, de már említve volt a Rise of the Tomb Raider például, na, a helyzet az, hogy a játékokban most kezd lassan végre tényleg normális lenni a karakterek hajának megjelenítése. Eleddig jellemzően két megoldás volt, mindenkinek rövid hajat csináltak, avagy hosszú hajat, de nem, vagy gázul leanimálva (tipikus eset volt a hosszú hajaknál a "drabokra bontott" objektekkel való megoldás, ami minden volt, csak szép nem). Ezért is volt Lara-nak végig befonva a haja a korábbi részekben, esetleg copfba kötve, de még ott is bénán nézett ki. Na a RotTR-ben ha nem is olyan, mintha igazi lenne, de legalább már nem ultragáz kategória. Ugyanez pepitában megvan például a ruhák animálásával. Másfél évtizede nézzük a szép cloth effect demo bemutatókat, de a játékokban a legritkább esetben jelennek meg úgy, ahogy ott prezentálják.
Szóval nem értek egyet.
Kellenek ezek az effektek, mert így lehet a játék grafikáját még jobban kinézővé alakítani...
De sebaj, biztosan jön majd ehhez is mod.
Vagy nem. A Denuvo miatt ha csak nem lesz gyárilag beépített mod támogatás (amiről én még nem hallottam), akkor ugyan az lesz, mint a RotTR-ban - nyema esély a modolásra...
@PuMbA (#19): Azért arra kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz "ingyenes" a hajszimuláció. Oké, minimális relatíve a számításigénye, de van - tehát ingyenes aligha lesz...
-
sakal83
addikt
miért ne lenne értelme? eléggé brutális látvány ez a haj
ha ez lenne a hozzáállás, akkor a tetris is jó lenne még a marioval.
Az FPS hajkurászás maxon, csak kevesek sajátja... Nem kell bekapcsolni/le kell venni bizonyos effekteket, és máris megy fullhd-n vajsimán.
Egy játéknál, és fejlesztésnél szerintem nem az a lényeg, hogy húde gyorsabb legyen, hanem minél szebb képi világ legyen elérhető. Ha Te nem látod, nem használod.
A crysis sem moccant meg maxon egyetlen akkori gépen sem, de látványban vadállat volt. De szépen lehetett skálázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest